اخبار و گزارشات کارگری ۱ و ۲ اسفندماه۱۳۹۱
پنجشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۱ - ۲۱ فوريه ۲۰۱۳
اخبار و گزارشات کارگری۱اسفندماه۱۳۹۱
- محمد جراحی به بیمارستان منتقل شد
- کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه: دستمزد عادلانه حق مسلم ماست
- طی ۱۵ روز گذشته کارگران نورد لوله صفا برای دومین بار از صبح امروز دست به اعتصاب زدند
- تجمع بازنشستگان در مقابل سازمان بازنشستگان کشوری در تهران
- بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون فیلترینگ سایت «اتحاد»
- از پاسخگویی به خواستههای کارگران «نی بر» خوزستان چه خبر؟ - اعتراض کارگران به نفع کارفرمایان شد!
- حادثه در محل کار فاجعه آفرید
- سقوط مرگبار کارگر به چاهک آسانسور
- پس از تظاهرات سراسری وزیر دارایی بلغارستان برکنار شد
- دانون ۹۰۰نفرازکارکنانش در اروپا را اخراج میکند
محمد جراحی به بیمارستان منتقل شد
محمد جراحی کارگر وعضو کمیته پیگیری پس ازتحمل درد زیاد واصراربلاخره به بیمارستان امام رضا در تبریز منتقل شد.
روز شنبه ٢٨ بهمن ماه با دستبند وپابند به روی تخت بیمارستان قرار گرفت. ودر همان حال به کلیه پرسنل بیمارستان تاکید شد که وی ممنوع ملاقات است. با اصرار خانوادهاش به مدت چند دقیقه توانستند دیداری حضوری کوتاهی با این عزیز دربند را داشته باشند.
اعزام زندانی به بیمارستان با هزینه خود زندان از حقوق اولیه زندانیان است. محمد جراحی کارگری که مدتها در بیکاری به سر میبرد دستگیر وزندانی شده است. اتهامات این زندانی کذب محض است علاوه بر آن دادگاه وی طوری برگذار گردید که او و وکیل اجازه دفاعیه کامل را نداشتند. علاوه بر این او همیشه مورد بدرفتاری و توهین از سوی زندانبابان قرار گرفته است.
کلیه رفتارها با این کارگر زندانی غیر قانونی و غیر انسانی بوده است، ما از کلیه سازمانهاو نهادهای مدافع کارگران و مدافین حقوق بشری میخواهیم که از حقوق زندانیان سیاسی از جمله این کارگر زندانی به دفاع برخیزند.
کارگر زندانی، زندانی سیاسی آزاد باید گردد
کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری
دستمزد عادلانه حق مسلم ماست
از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
به مسئولان وزارت رفاه، کار و امور اجتماعی و شورای عالی کار
رانندگان و کارگران شرکت واحد همانند هزاران هزار کارگر دیگر در شرایط وحشتناک گرانی و تورم وشرایط خطرناک کار همچون الودگی هوا مشغول خدمت رسانی صادقانه به مردم و جامعه هستند. بنابراین خواستار دریافت دستمزدی عادلانه میباشند در خواست ما برای تعیین دستمزد سال ۱۳۹۲این است که علاوه بر تورم واقعی امسال تورم سال آینده در نظر گرفته شود، تا طبق ماده ۴۱ قانون کار و با استفاده از روشهای حمایتی دولتی حداقل دستمزد کارگران پاسخگوی هزینههای کمر شکن زندگی کارگران و بازنشستگان کارگری باشد.
در این راستا کارگران انجام اقدامات اعتراضی را حق مسلم خود میدانند.
طی ۱۵ روز گذشته کارگران نورد لوله صفا برای دومین بار از صبح امروز دست به اعتصاب زدند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: ۱۲۰۰ کارگر کارخانه نورد لوله صفا طی ۱۵ روز گذشته از صبح امروز برای دومین بار دست به اعتصاب زدند و خواهان پرداخت دستمزدهای معوقه خود شدند.
در پی این اعتصاب مسئولین کارخانه با حضور در میان کارگران اعلام کردند تا آخر وقت اداری امروز یکماه از دستمزد معوقه آنان به حسابشان واریز خواهد شد اما کارگران اعتصابی با قاطعیت اعلام کردند زمانی دست از اعتصاب خواهند کشید که پولی به حسابشان واریز شود.
بنا بر آخرین خبرهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، تا لحظه دریافت این خبر (ساعت ۱۸) و علیرغم پایان وقت اداری هیچ پولی به حساب کارگران واریز نشده است و آنان مصمم هستند همچنان به اعتصاب خود ادامه دهند.
کارگران نورد لوله صفا نهم دی ماه سالجاری بمدت ۸ روز دست به اعتصاب زدند در پایان این اعتصاب بر اساس یک جدول بندی مقرر گردید کارفرما علاوه بر پرداخت دستمزد ماهیانه کارگران، تا پایان سالجاری ۴ ماه از ۶ ماه دستمزد معوقه آنان را نیز پرداخت کند. بر این اساس روز ۲۵ بهمن ماه میباید یکماه از دستمزد معوقه این کارگران به حسابشان واریز میشد اما با گذشت نزدیک به یک هفته از ۲۵ بهمن ماه کارفرما به وعده خود عمل نکرد و به همین دلیل کارگران این کارخانه از صبح امروز دست به اعتصاب زدند. در حال حاضر این کارگران ۵ ماه دستمزد معوقه دارند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – اول اسفند ماه ۱۳۹۱
تجمع بازنشستگان در مقابل سازمان بازنشستگان کشوری در تهران
به گزارش رسیده جمعی از بازنشستگان کشوری آموزش و پرورش دوشنبه ۳۰ اسفند در مقابل سازمان بازنشستگان کشوری در خیابان فاطمی تهران در اعتراض به عدم رسیدگی به خواستهایشان تجمع نمودند.
بر اساس این گزارش در پی نامه نگاریهای انجام شده و شکایت بازنشستگان و در نهایت رای دیوان عدالت اداری به نفع آنان مبنی بر پرداخت دیون معوقه و ارجاع به سازمان بازنشستگی، اداره حقوقی این سازمان اعلام کرده بود «این رای اقدامی ندارد و به بایگانی سپرده شود.»
بازنشستگان بعد از این برخورد سازمان بازنشستگی، اقدام به تجمع در مقابل این سازمان نموده و خواستار رسیدگی به خواستهایشان و عمل به رای دیوان عدالت اداری شدند. در این تجمع نمایندگان گزارشی از وضعیت دادند و بر خواستههای بازنشستگان مبنی بر پرداخت دیون معوقه سالهای ۸۶ و ۸۷ و اجرای کامل قانون خدمات مدیریت کشوری، ساماندهی بیمههای درمانی بازنشستگان و افزایش خدمات آن و... تاکید کردند.
تجمع کنندگان با سر دادن شعارهایی مانند عطاریان حیا کن صندوق را رها کن، ما طلبکاریم.... ضمن حمایت از اقدامات نمایندگان، اعتراض خود را به این عمل سازمان بازنشستگان کشوری اعلام نمودند.
در حین شعار دادن تجمع کنندگان، مامورین اقدام به پاره کردن پلاکاردها نمودند، همچنین بازنشستگان اعلام کردهاند که در صورت عدم رسیدگی مجددا تجمع خواهند کرد. لازم به ذکر است این بازنشستگان در هفتههای گذشته در مقابل مجلس و اداره بازنشستگان استان تهران نیز تجمع کرده بودند.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-۱ اسفند ۱۳۹۱
بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون فیلترینگ سایت «اتحاد»
سایت «اتحاد» تارنمای اتحادیه آزاد کارگران ایران طی سالهای گذشته برای چندمین بار فیلتر شد. این سایت با آدرس: www. etehadyh. com پس از مدتی تعطیلی بدلیل حمله از سوی هکرهای ناشناخته و بروز رسانیاش از روز هشتم بهمن، از صبح روز یکشنبه ۲۹ بهمن ماه در حالی فیلتر شد که تعدادی از اعضای هیات مدیره اتحادیه به عنوان هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی سی هزار نفری کارگران به دلیل سازماندهی این طومار و پس از اینکه خواهان صدور مجوز قانونی برای برپایی تجمع کارگری خیابانی در مقابل وزارت کار شدند به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار و ضمن بازجویی در مورد این طومار از دادن فراخوان برگزاری تجمع خیابانی بر حذر شدند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با اعتراض شدید به فیلترینگ سایت اتحاد و محکوم کردن اعمال هر گونه سانسور بر گردش آزاد اخبار و اطلاعات و بیان نظر از سوی کارگران، اعلام میدارد هماهنگ کنندگان طومار سی هزار نفری کارگران و این اتحادیه برای دستیابی کارگران ایران به حقوق صنفی و انسانی خود تسلیم هیچگونه فشاری نخواهند شد و با عزمی راسخ همچنان به فعالیتها و مبارزات خود حول تحقق مطالبات طومار سی هزار نفری و بر خورداری کارگران ایران از حق اعتصاب، تجمع و بر پایی تشکلهای مستقل کارگری ادامه خواهند داد.
از نظر ما فیلتر سایت «اتحاد» به عنوان یکی از سایتهای مستقل و معتبر کارگری در داخل کشور که هزینههای آن توسط خود کارگران و از سفرههای خالی آنان تامین میشود تلاشی است برای پاک کردن صورت مسئله مطالبات بر حق کارگران ایران و بیتردید کمترین خللی در پیشبرد مبارزات آنان و اعتلای بیش از پیش جنبش کارگری ایجاد نخواهد کرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – اول اسفند ۱۳۹۱
از پاسخگویی به خواستههای کارگران «نی بر» خوزستان چه خبر؟ - اعتراض کارگران به نفع کارفرمایان شد!
نماینده کارگران کشت و صنعت شوشتر که نخواست نامش فاش شود، تهدید شغلی کارگران در زمان حضور یک هفتهای در تهران را تایید کرد اما از محقق نشدن این تهدید در زمان بازگشت به خوزستان خبر داد.
در پی انتشار اخباری مبنی بر اخراج ۴۰ کارگر «نی بر» دو کارخانه هفت تپه و کشت و صنعت کارون شوشتر به دلیل اعتراض صنفی یک هفتهای این کارگران در مقابل ساختمان دولت، یکی از نمایندگان کارگران ضمن تکذیب این شایعه، انتشار چنین اخباری را موجب ترس و دلسردی کارگران از پیگیری حقوق صنفی خود دانست.
این نماینده کارگران کشت و صنعت شوشتر که نخواست نامش فاش شود، تهدید شغلی کارگران در زمان حضور یک هفتهای در تهران را تایید کرد اما از محقق نشدن این تهدید در زمان بازگشت به خوزستان خبر داد و گفت: کارگران پس از تجمع اعتراضی هفت روزه خود در مقابل ساختمان ریاست جمهوری به خوزستان بازگشتند اما دلیل بارندگیهای مداوم امکان کار در مزارع وجود نداشت و کارگران پس از این تعطیلی اجباری، هم اکنون به کار تخصصی بریدن ساقه نیشکر در مزارع مشغولند.
این فعال کارگری با اعلام نگرانی کارگران در پی انتشار این شایعه، اظهار کرد: پیگیری مطالبات صنفی در چارچوب قوانین هرچند بدون هزینه نیست اما انتشار شایعه اخراج فعالان صنفی پیش از وقوع، تنها باعث ناامیدی، ترس و دلسردی کارگران از پیگیری مطالبات بحق خود خواهد شد.
اعتراض کارگران به نفع کارفرمایان شد
نماینده کارگران کشت و صنعت کارون شوشتر همچنین در ادامه سخنان خود در خصوص آخرین وضعیت مطالبات این کارگران در مجلس، تصریح کرد: بررسی مشکلات بیمهای بیش از سه هزار کارگر نی برخوزستان در روزهای ۲۹ و ۲۸ بهمن در کمسیون اجتماعی مجلس با حضور نمایندگان مجلس و کارفرمایان این دو مجموعه تولیدی و همچنین نمایندگانی از تامین اجتماعی بررسی شد.
این فعال کارگری از برگزاری اولین جلسه کمیتهای متشکل از نمایندگان کارگران و کارفرمایان، دولت و سازمان تامین اجتماعی که شامگاه دوشنبه (۳۰ بهمن) در ساختمان تامین اجتماعی خبر داد و گفت: در جلسه دیشب مقرر شد، دولت بخش اعظمی از بدهیهای بیمهای مجتمع کشت وصنعت کارون شوشتر و هفت تپه را که رقم آن بیش از ۱۷۰ میلیارد تومان است را ببخشد.
این کارگر اضافه کرد: سهم کارفرما و کارگران با بخشودگی ۱۰۰ میلیارد تومانی، حدود ۷۰ میلیارد تومان شده و آنان موظف شدهاند این رقم را پرداخت کنند.
او گفت: در این میان سهم هر کارگر برای پرداخت فاصله بیمهای، در گذشته به نسبت سوابق در حدود ۴۰ الی ۵۰ میلیون تومان میشد که این رقم هم اکنون به کمتر از ۸ میلیون تومان رسیده است.
او با بیان اینکه کارگران توان پرداخت این مبلغ را نیز ندارند، اظهار داشت: خواسته کارگران این است که این مبلغ از سنوات پایان خدمتی کارگران کسر و پرداخت شود. در غیر اینصورت کارگران توان پرداخت آن را نخواهند داشت.
او در خاتمه گفت: تلاش کارگران و تحمل مشکلات گوناگون اقامت یک هفتهای در تهران به سود کارفرمایان این دو شرکت شد، در صورتی که کارگران انتظار داشتند اگر قرار بود تخفیفی اختصاص یابد شامل حال کارگران شود.
منبع: ایلنا-اول اسفند
حادثه در محل کار فاجعه آفرید
بنا به گزارش دریافتی روز شنبه مورخ ۲۸/۱۱/۹۱ بر اثر انفجار یک دیگ بخار در کارخانهٔ آروین پلاستیک قزوین متاسفانه ۸ نفر از کارگران شاغل در این کارخانه جان خود را از دست دادند. لازم به ذکر است یکی از جان باختگان این حادثه به نام صادق اوسطی اهل سنندج بود که در میان غم و اندوه وابستگانش به خاک سپرده شد.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ضمن اعلام اینکه فقدان شرایط ایمنی و استاندارد در محیطهای کار عامل این گونه حوادث بوده و منفعت طلبی کارفرمایان را مسئول مستقیم حوادث ناشی از کار برای کارگران میداند، مرگ این کارگران را به خانواده این عزیزان تسلیت گفته و خود را در غم آنان شریک میداند.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-۱ اسفند ۱۳۹۱
سقوط مرگبار کارگر به چاهک آسانسور
به گزارش اول اسفند پایگاه خبری ۱۲۵، روز گذشته سقوط سرویس کار۵۳ ساله به نام (لطف الله- ز) هنگام سرویس آسانسور از طبقه ششم ساختمان ۱۰ طبقه به درون چاهک، رقم زد.
این حادثه در شرق به غرب بزرگراه حکیم، بعد از بلوار تعاون، مجتمعهای مسکونی ایران پویا، واقع شده است.
پس از تظاهرات سراسری وزیر دارایی بلغارستان برکنار شد
به گزارش۱۹فوریه یورونیوز، تظاهرات دهها هزار نفری دو روز متوالی در بیست شهر بلغارستان به ثمر نشست، چرا که وزیر دارایی سرانجام برکنار شد.
تجمع کنندگان به افزایش ناگهانی قیمت الکتریسیته معترض بودند و وزیر دارایی را از این بابت مقصر میدانستند.
پنج ماه مانده به انتخابات سراسری، اخراج وزیر دارایی از دولت، بویکو بوریسوف، نخست وزیر بلغارستان را نگران کرده است.
هارالان الکساندروف، تحلیلگر سیاسی میگوید: «مهمترین دستاورد این اعتراضها این است که ترس از قدرت سهمگین دولت را از بین میبرد. مردم دیگر نمیترسند که تنها هستند. این به گروههای دیگر هم امکان میدهد که به خیابانها بیایند و اگر از چیزی راضی نیستند، اعتراض کنند. دولت فضای زیادی برای مانور در موقعیت کنونی ندارد.»
سیمون یانکوف، وزیر ۴۲ ساله دارایی توانسته بود سال گذشته کسری بودجه را به میزان نیم درصد تولید ناخالص داخلی کاهش دهد.
سیاستهای سختگیرانه اقتصادی که سیمون یانکوف طراحش بود او را به سیاستمداری مورد اعتماد در اتحادیه اروپا تبدیل کرده بود اما در کشورش خشم مردمی را به همراه داشت که زندگیشان دشوارتر شده بود.
دانون ۹۰۰نفرازکارکنانش در اروپا را اخراج میکند
به گزارش۱۹فوریه یورونیوز، دانون، شرکت سازنده محصولات لبنی حدود ده درصد کارکنان خود در اروپا را از کار برکنار میکند.
این شرکت فرانسوی که میزان فروش سالانه خود در اروپا را کاهش یافته میبیند امیدوار است با حذف حدود نهصد شغل و صرفه جویی معادل دویست میلیون یورو نتایج نسبتا ضعیف خود در اروپا را جبران کند.
از این میان ۲۳۶ پست در فرانسه حذف خواهد شد.
حجم کلی معاملات دانون در سال گذشته با ۵. ۴ درصد افزایش به رقم ۲۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو رسیده است.
در این بین ۵۲ درصد فروش این شرکت در اروپا، ۱۷ درصد در آسیا و ۳۱ درصد در سایر نقاط دنیا صورت گرفته است.
شرکت دانون که تولید کننده آب معدنی اویان نیز است حدود صد هزار نیروی انسانی دارد که ۴۴ درصد آنها در اروپا هستند.
دانون امیدوار است حجم کلی معاملاتش در سال ۲۰۱۳ حداقل پنج درصد افزایش داشته باشد.
اول اسفندماه۱۳۹۱
*****************
اخباروگزارشات کارگری۲اسفندماه۱۳۹۱
- بحران خودروسازیها و صنایع وابسته در حال اوج گیری، ما کارگران دست از پا درازتر!
- اخراج ۴۰ کارگر پیمانی مدیریت پسماند تهران بدلیل تعویض پیمانکار
- سرنوشت وعدههای مسئولین به خانوادههای قربانیان «یال شمالی»
- اعتصاب سراسری در یونان علیه برنامههای اقتصادی دولت
- استعفای دولت بلغارستان در پی افزایش تظاهرات
بحران خودروسازیها و صنایع وابسته در حال اوج گیری، ما کارگران دست از پا درازتر!
همکاران!
تولید در شرکتهای خودرو سازی به کمتر از ۲۰درصد کاهش یافته که در واقع به این معناست که حداقل یک چهارم کارگران اضافی هستند و میبایستی در شرایط عادی سیاسی اخراج شوند. اما شرکتهای سایپا، ایران خودرو، پارس خودرو، سایپا دیزل، ایران خودرو دیزل، زامیاد و… شاید به توصیه سران سرمایه تصمیم گرفتهاند فعلا کارگران مازاد را که معادل دو شیفت کاری است اخراج نکنند، بلکه با حذف یک شیفت (شیفت شب) کل پرسنل را در دو شیفت کاری صبح و عصر آن هم در هفته چهار روز در شرکت باشند و دو روز دیگر را در منزل. درعوض، دریافتی کارگران به کمتر از دو سوم روال عادی در طی سالهای گذشته رسیده است، به طوری که فقط پایه حقوق خود را دریافت میکنیم.
اولین ذهنیت کارگران از این حرکت شرکتهای خودروسازی (که با سازندگان قطعات در سراسر کشور تخمین زده میشود جمعیتی بیش از یک میلیون نفر کارگر را داشته باشند) این است که چقدر به فکر کارگران هستند وچه مسوولان دلسوز و مهربانی داریم! که نمیخواهند کارگرانشان اخراج شوند!
این در حالی است که باند احمدینژاد و مشائی خودرو سازیها را تصرف کردهاند. ولی اگر کمی عمیقتر به مساله فکر کنیم مجموعه عواملی را میبینیم که باعث تصمیم فوق شده است.
اول، اگر نگاهی اجمالی به اوضاع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بیندازیم میبینیم که داریم به انتخاباتی نزدیک میشویم که ادامه همان انتخابات چهار سال پیش است و سرکوب سال ۸۸هنوز سایهاش از ذهن مردم پاک نشده، هنوز نحوه برخورد خیابانی به اعتراض کنندگان از طرف پلیس و برادران انصار حزب الله و لباس شخصیها جلو چشمان مردم رژه میرود، هنوز تجاوز به زندانیان و معترضان به انتخابات از ذهنها پاک نشده است، هنوز مجبور کردن زندانیان به اعترافات تلویزیونی وجدانها را میآزارد و….
دوم، به علت بحران سیاسی حاکم، در گیری بین حاکمان آنچنان بالا گرفته که روسای دو قوای (مقننه وقضاییه) وجناح دولت در آن درگیرند و شاخ و شانه برای هم میکشند و کرکری میخوانند! و از همدیگر حق سکوت میگیرند. اگر وزیری بازخواست شود، رییس جمهور تهدید به افشاگری میکند و چون در این فسادهای مالی و اخلاقی و اداری همه درگیر هستند، همه علیه همدیگر گارد گرفتهاند و گوش خواباندهاند ودر حالت سرشاخ هستند ومنتظرند در یک فرصت مناسب رقیب خود را از میدان به درکنند. به بیان دیگر، تَرَک این سد میرود که از هم بگسلد. ولی طبیعی است که آنها در مقابل نیروهای سرنوشت ساز جامعه (کارگران) با هم متحد میشوند، چون همه موجودیتشان در گرو کل حفظ نظام سرمایه است و نیک میدانند که همگی در یک کشتی نشستهاند و در صورت غرق شدن همهشان غرق خواهند شد.
سوم، با توجه به این اوضاع و بیثباتی هر گونه تلنگری منجر به حرکتی میشود غیرقابل کنترل، پس عجیب نیست اگر کارگران شرکتهایی مانند خودرو سازیها و صنایع وابسته را فعلا اخراج نکنند. چون اخراج دسته جمعی کارگران صنایع خودرو سازی با جمعیت میلیونی که دیگر چیزی برای بقا ندارند قابل کنترل نیست ونمی توان به امید توهمات مذهبی و در خطر بودن اسلام و ملیت و قومیت و وطن پرستی جلودارش شد. سرمایه در ایران این را خوب میداند که نیروی کارگر اگر با توان خود بیگانه نباشد و اگر متحد گردد، نه فقط قابل مهار نیست بلکه با توجه به این اوضاع اجتماعی میتواند نیروهای جامعه را به دنبال خودش بکشاند و دگرگونی اجتماعی را به وجود آورد.
اما آنچه مایه تاسف است عدم شناخت و آگاهی و بیگانگی اکثر ما کارگران از توان خودمان است. حافظان سرمایه با این قدرت بالقوه ما کارگران آشنایند و تابحال چندین بارمزه آن را چشیدهاند. در کمال احتیاط برخورد میکنند تا این قوه بالفعل نگردد و حاضرند ضرر بدهند ولی کلیتشان را حفظ کنند. اما ما چون با هم متحد نیستیم و تشکیلاتی نداریم، نیروی خود را نیز نمیشناسیم. همان گونه که با محصول کار خود بیگانهایم، با توان خود نیز بیگانه تریم. فشارهای ناشی از اقتصاد و سیاست را صرف درگیریهای روزمره با همکاران و خانواده میکنیم تا آن انرژی به نحوی تخلیه گردد. به عبارتی، ما کارگران با نیروی خویش بیگانه هستیم. اما دیگران (سرمایه) بهتر از خود ما میدانند که چه قدرتی داریم. ما به جای اینکه با کوچکترین تحریکی از هم عصبانی شویم، باید کمی بیندیشیم و ببینیم باعث و بانی مشکل کی است؟ کجاست؟
میبینیم که آن بخش از سرمایه در ایران که در حال حاضر قدرت سیاسی را در دست دارد، فعلا به نوعی با جمعیت میلیونی کارگران خودروسازی مدارا میکند. دیگرانی هم که سودای به قدرت رسیدن را در سر میپرورانند، به قدرت ما عملا اعتراف میکنند و با توجه تجربیات شکست خورده ما کارگران در سال ۵۷، قصد آنرا دارند که تا دیر نشده همان ریل سال ۵۷ را در مقابل ما قرار دهند وما را باز سوار همان قطاری کنند که مقصدش با مقصد ما کارگران هزاران کیلومتر فاصله دارد.
میبینیم و میشنویم که صدای آمریکا، بیبی سی، رضا پهلوی، احزاب سیاسی راست، سلطنت طلبان، جمهوری خواهان، اصلاح طلبان، ملی گرایان، مجاهدین در مبارزه و اختلاف خود با سرمایه داران حاکم فعلی برای ما کارگران دایههای مهربانتر از مادر شدهاند. بخشی دیگر هم که پس از سالها برایشان در هنوز بر همان پاشنه سابق میچرخد، ما را مایملک و سرباز پیاده نظام خود دانسته واعتقادی به جنبش سراسری و ضد سرمایه داری (در صورت فراگیر شدن) ندارند و حاضرند ما را به خاطر سکتاریسم خود شقه شقه کنند، به امید آنکه با ساختاری حزبی و هیئت مدیرهای از ما کارگران برای خود نرده بانی بسازند و بر اریکه قدرت بنشینند.
این واقعیتها به خوبی نشان میدهد که قدرت اجتماعی و تعیین کننده ما طبقه کارگر از طرف آنانی که در قدرت هستند ودیگرانی که قصد به قدرت رسیدن را دارند شناخته شده است و با تواناییهای ما کارگران که در برشهای مختلف تاریخی آنرا نشان دادهایم آشنایند و هر کدام میخواهند با کانالیزه کردن قدرت ما آن را در اختیار خود بگیرند. میدانند که ما کارگران هستیم که با حرکت توفنده اجتماعی خود قدرت تغییر جامعه را داریم و هیچ گروه، حزب و شخصیتی بدون توجه و تکیه بر ما نمیتواند به قدرت برسد. اما، همان گونه که گفتیم، ما کارگران چنین نمیاندیشیم. کمی خنده دار و تراژیک است. بیشتر ما کارگران عادت کردهایم که چشم به بالا داشته باشیم و همیشه منتظررسیدن منجی از بالا هستیم. آن بخش از کارگران که تحت تاثیر رسانههای قدرتهای خارجی هستند منتظرند آنها کاری برایشان بکنند. آن بخش که تحت نفوذ فرهنگ مذهبی هستند منتظر ظهور امام زمان هستند. دسته کوچک دیگری هم با همان فرهنگ امام زمانی منتها به شکلی دیگر منتظر ظهور و دستور احزاب و رهبران وکمیته مرکزیها هستند که فرمان صادر کنند تا ما زیر پرچمشان سینه بزنیم. بخشی اندکی هم که به نجات خود از چنگال آهنین سرمایه میاندیشند و از توان بالقوه خود آگاهی دارند، پراکنده و سازمان نیافتهاند و صرفا به مبارزات مقطعی میپردازند. در کل، با توجه به مطالب گفته شده بالا، عواملی باعث شدهاند که نیروی ما کارگران بالفعل نگردد. عامل اول، نیروهای مادی سرمایه هستند و سرکوب گران که همواره میخواهند ما سیاهی لشکر آنها باشیم. عامل بعد، ذهنیتی است که این نیروها در ما پروراندهاند به طوری که ما همیشه در طلب منجی و منتظر نجات از سوی کسی هستیم. این ذهنیت باعث گردیده که ما کمتر جرأت اندیشیدن را به خود بدهیم وهمیشه منتظر بمانیم تا دیگران بجایمان بیندیشند. ما بایستی روی پای خود بایستیم، نبایستی برای خود قیم فکری بسازیم وآویزان آن گردیم و با نیروی اندیشه خود بیگانه باشیم، زیرا سرمایه داری همین را از ما میخواهد. تا ما خود نخواهیم و اندیشه و اراده نکنیم که سرمایه داری را از میان برداریم، این نظام همواره ما را در چنبره خود خواهد داشت. پس برای آنکه قدرت خود را برای مبارزه با سرمایه بالفعل کنیم، باید با این دو عامل مبارزه کنیم، و این کار نیز فقط و فقط با اتحاد و تشکل علیه سرمایه ممکن میشود.
حوادث سیاسی به سرعت در حال پیش آمدن هستند و رابطه بین جناحهای حاکم سخت به هم خورده است. ممکن است جناحی که در حال حاضر حاکم بر شرکتهای خودرو سازی و صنایع وابسته به آن است، برای رقابت با جناح دیگر بتواند تا انتخابات با ما کجدارو مریض مدارا کند و ما را فعلا اخراج نکنند. اما پس از آنچه؟ ما همیشه در معرض تهدید اخراج و فقر و فلاکت هستیم و باید خود را به وسیلهای همیشگی برای مبارزه با این تهدید مجهز کنیم. این وسیله چیزی نیست جز تشکل شورایی و سراسری برای مبارزه با سرمایه داری. فقدان این وسیله، یک ضعف اساسی و تاریخی ما کارگران است. سابقه تاریخی نشان میدهد که همکاران ما نیز در گذشته همین مشکل را داشتهاند. همان گونه که بریده روزنامه ضمیمه نشان میدهد*، کارخانههایی چون جنرال موتورز سابق (پارس خودرو کنونی) در روزهای پایان رژیم گذشته شورای خود را به وجود آوردند و حتا اقدام به سراسری کردن آن نیز کردند. اما از یک سو سرکوب رژیم تازه به قدرت رسیده و از سوی دیگر ذهنیت توهم آلود ما کارگران (همان دو عاملی که در بالا ذکر کردیم) مانع پایداری و استحکام ضدسرمایه داری این شوراها شد و کارگران دوباره پراکنده و اسیر سرمایه شدند. اکنون ما میتوانیم و باید با پیگیری همان خواستهها، شوراهای ضدسرمایه داری خود را به وجود آوریم و به این ترتیب، ضمن آنکه گامی در جهت رفع پراکندگی و بیگانگی خود برمی داریم، برای شرکت فعال و مستقل در حوادث سیاسی پیش رو نیز آماده شویم.
کارگران صنایع خودرو سازی- بهمن ۱۳۹۱
* ضمیمه این بیانیه را نتوانستیم آپلود کنیم. این ضمیمه نزد ما موجود است.
برگرفته ازوبلاگ دِرابا (derabaa)
اخراج ۴۰ کارگر پیمانی مدیریت پسماند تهران بدلیل تعویض پیمانکار
به گزارش۲اسفندایلنا، شرکت تامین نیروی انسانی «ترابر گستر نکو» از پیمانکاران تحت نظارت سازمان مدیریت پسماند تهران ۴۰ نفر از کارگران خود را اخراج کرد.
بنابهمین گزارش، روابط عمومی مدیریت پسماند تهران به نقل از مدیر عامل این سازمان در واکنش به این خبر اعلام کرد: سازمان مدیریت پسماند تهران برای انجام بخشهایی از خدمات شهری خود با تعدادی از پیمانکاران بخش خصوصی قرار داد منعقد کرده است که شرکت «ترابر گستر نکو» یکی از این شرکتها بوده است.
مسئول روابط عمومی مدیریت پسماند تهران با بیان اینکه هم اکنون قرار داد این شرکت پیمانکاری با سازمان پسماند به اتمام رسیده است، گفت: پس از اتمام قرار داد این شرکت پیمانکاری با سازمان، بخشی از نیروهای انسانی زیر مجموعه این شرکت در نتیجه جابجایی پیمانکار بیکار شدهاند.
روابط عمومی این سازمان با اعلام اینکه پیمانکار جدیدی جایگزین «ترابر گستر نکو» شده است، اعلام کرد: با وجود آنکه سازمان مدیریت پسماند در زمینه بیکاری این کارگران هیچ گونه مسئولیتی ندارد، اما برای حمایت از کارگران بیکار شده در این بخش، مجددا از آنان در بخشهایی دیگر خدماتی بهره میگیرد.
روابط عمومی این سازمان ضمن دعوت از این کارگران بیکار شده برای مراجعه به سازمان مدیریت پسماند، گفت: سازمان مدیریت پسماند تمام سعی خود را برای جذب این نیروها (کارگران بیکار شده) درسایر شرکتهای وابسته به این سازمان انجام خواهد داد.
سرنوشت وعدههای مسئولین به خانوادههای قربانیان «یال شمالی»
پس از گذشت سه ماه از انفجار معدن یال شمالی که به مرگ ۸ کارگر منجر شد هنوز علت دقیق حادثه و حکم مقصران صادر نشده است.
خانوادههای قربانیان انفجار معدن یال شمالی مدعیاند که هنوز با گذشت سه ماه این پرونده کامل نشده و رسیدگی به دلایل انفجار و مجازات مقصران روند کندی را طی میکند.
برادر یکی از کارگران کشته شده در معدن یال شمالی که نخواست نامش فاش شود، در این زمینه به گفت: پیش از این بازرسان اداره کل کار استان یزد نیز نظر خود را اعلام کرده و مسئول ایمنی و ناظر فنی و کارفرمای معدن یال شمالی که پیمانکار معدن به حساب میآمد را به عنوان مقصران اصلی این حادثه تشخیص دادهاند.
او افزود: بیش از سه ماه از وقوع حادثه معدن یال شمالی در طبس میگذرد ولی هنوز حکمی برای مقصران حادثه مرگبار انفجار معدن ذغال سنگ یال شمالی صادر نشده و گفته میشود هر سه آنها اکنون آزاد هستند.
برادر یکی از قربانیان با اشاره به کشته شدن ۸ کارگر در این حادثه عنوان کرد: پس از اعلام شکایت اولیاء دم، پرونده اولیه تشکیل شده است اما هنوز از هیچ یک ازخانوادههای کشته شدگان برای حضور در دادگاه برای رسیدگی به این پرونده دعوتی به عمل نیامده و ما از روند پی گیری این پرونده بیاطلاع هستیم.
مقرری خانوادههای قربانیان هنوز برقرار نشده
فرزند یکی از کارگران کشته شده گفت: عدم رعایت مسائل فنی و ایمنی در معدن یال شمالی منجر به قتل ۸ نفر از کارگران شده است و لازم است عاملان این حادثه هر چه سریعتر مجازات شوند.
او گفت: بعد از حادثه انفجار و کشته شدن پدرم قولهایی از سوی مسئولان استانی به خانوادههای قربانیان داده شد که هنوز هیچ یک از آن وعدهها عملی نشده است.
او اضافه کرد: در این زمینه تنها قرار است سازمان تامین اجتماعی از ماه جاری (اسفند) مقرری ماهانه خانوادههای کشته شدگان را برقرار کند و همچنین گفته شده معوقات سه ماهه گذشته نیز پرداخت میشود.
فرزند این کارگر کشته شده که خود متاهل و بیکار است در ادامه گفت: مسئولان همچنین وعده داده بودند برای فرزندان پسر این قربانیان در شرکت ملی فولاد ایران به صورت رسمی اشتغال ایجاد میکنند اما هنوز از تحقق این وعده هم خبری نیست.
او اضافه کرد: خانواده ۸ کارگر کشته شده در حادثه انفجار معدن یال شمالی به دلیل از دست دادن سرپرست خانواده با مشکلات اقتصادی عدیدهای دست و پنجه نرم میکنند و باید هر چه سریعتر مقرری ماهانه خانوادههای این کارگران برقرار شود.
رعایت نکردن ایمنی عامل انفجار
در همین زمینه برادر یکی دیگراز درگذشتگان حادثه انفجار یال شمالی اظهار داشت: یکی از مهمترین عوامل حادثه ساز در معادن زغال سنگ رعایت نکردن ایمنی و نبود نظارت و ایمنی کافی به دلیل سوءمدیریت است.
او گفت: در منطقه طبس نظارت بر کار معادن خصوصی بسیار ضعیف است و تجهیزات ایمنی که در این معادن استفاده میشود سالها پیش منسوخ شده است.
او ادامه داد: تجهیزاتی همانند سنسورهای گاز و دستگاههای تهویه که حکم حیاتی برای کارگران فعال در معادن را دارند در این معادن خصوصی غیر قابل استفاده است و به همین دلیل ما شاهد بروز هر ساله این حوادث در معادن خصوصی هستیم.
او که خود کارگر یک معدن زغال سنگ در بخش دولتی است ادامه داد: نظارت و ایمنی و تجهیز وسایل ایمنی در معادن دولتی خوب و به روز است اما این تجهیزات در معادن خصوصی جوابگوی نیازهای کارگران نیست.
این کارگر افزود: در معادن خصوصی همانند یال شمالی بخاطر افزایش هزینههای انرژی دستگاههای تهویه در شبها خاموش میشوند.
او ادامه داد: تجمع گازها بویژه گاز متان در بخشهای داخلی تونل به سبب خاموش بودن دستگاههای تهویه و ترکیب آن با آبی که از شکافها ودرزهای سقف تونل به داخل جاری میشود، زمینه ایجاد یک انفجار مهیب را فراهم میکند که ما متاسفانه در معدن یال شمالی شاهد نمونهای از این انفجار که با اولین جرقه رخ داده است، بودیم.
او در انتهای سخنان خود خواستار تسریع در روند پیگیری پرونده قربانیان پرونده ۸ کارگر کشته شده یال شمالی شد و تاکید کرد: از مسئولان میخواهیم همه مقصران این حادثه را به مجازات برسانند تا دیگر شاهد تکرار این وقایع نباشیم.
منبع: ایلنا-۲اسفند
اعتصاب سراسری در یونان علیه برنامههای اقتصادی دولت
به گزارش۲۰فوریه یورونیوز، صدها نفر در شهرهای یونان در اعتراض به برنامههای اقتصادی دولت و همچنین افزایش مالیات در این کشور دست به اعتصاب زدند. این اعتصاب که به دعوت دو اتحادیه کارگری یونان برگزار شده، نخستین اعتصاب سراسری در سال جدید میلادی است.
حرکت کشتیها و قطارها در نتیجه این اعتصاب متوقف و فعالیت بسیاری از مدارس و بیمارستانها نیز مختل شده است. این اعتصاب در حالی صورت میگیرد که روسای بانک مرکزی اروپا، صندوق بین المللی پول و کمیسیون اروپا موسوم به تروییکا قرار است به منظور اطمینان از اجرای برنامههای اقتصادی خواسته شده از یونان وارد این کشور شوند.
دولت یونان یکی از مقروضترین کشورهای دنیاست. این کشور بیش از دویست میلیارد بدهی خارجی دارد و از سوی صندوق بین المللی پول و اتحادیه اروپا برای اجرای برنامههای ریاضت اقتصادی و کاهش هزینههای خود تحت فشار است.
بحران اقتصادی در یونان از سال ۲۰۱۰ شدت گرفت و مشکلات ناشی از آن، موجب شد که دولت قبلی این کشور به رهبری جورج پاپاندرئو استعفا دهد. آنتونیو ساماراس، نخست وزیر کنونی این کشور که از هجده ماه پیش دولت را در اختیار گرفته نیز نتوانسته است علیرغم چندین برنامه اقتصادی بر مشکلات این کشور غلبه کند. نرخ بیکاری در یونان ۲۷ درصد است.
تعدیل نیروی انسانی بخش دولتی، کاهش بودجهها و افزایش مالیات از جمله برنامههای اقتصادی است که دولت یونان با اجرای آن سعی دارد به صرفه جویی خواسته شده از سوی تروییکا دست یابد.
بنا به گزارش همین منبع، امروزدهها هزار یونانی درآتن، در اعتراض به سیاستهای ریاضتی دولت دست به تظاهرات زدند.
افزایش مالیاتها، حذف فرصتهای شغلی در مدارس و بیمارستانها در حالی که برنامههای سختگیرانه اقتصادی تاکنون کمکی به کاهش میزان بیکاری در این کشور نکرده است از دلایل حضور بیش از ۶۰ هزار یونانی در خیابانهای آتن بوده است.
یکی از معترضان میگوید: «امروز چند هزار نفری بودیم، اما اگر به خواستههای توجه نشود فردا صدها هزار نفر به خیابانها خواهند ریخت. دولتمردان باید درک کنند که این سیاستگذاریها غیر قابل قبول است.» دیگری میافزاید: «کارگران در وضعیت خیلی بدی هستند و چارهای نیز جز تحمل ندارند، اما در صورتی که این وضعیت ادامه یابد و شرایط بدتر شود دیگر خیلی خطرناک خواهد شد.» رهبر یک از احزاب مخالف نیز تاکید دارد که «باید از وقوع فاجعه جلوگیری شود و اشتباهات به سرعت تصحیح گردد نه اینکه آنطور که خانم مرکل خواستهاند تا زمان انتخابات در آلمان صبر کرد. آن زمان دیگر خیلی دیر خواهد بود.»
یونان با بیش از دویست میلیارد یورو بدهی از سال ۲۰۱۰ دست به گریبان بحران مالی اقتصادی بسیار جدی است.
استعفای دولت بلغارستان در پی افزایش تظاهرات
به گزارش۲۰فوریه یورونیوز، در پی افزایش تظاهرات در بلغارستان، بوییکو بوریسوف، نخست وزیر این کشور به همراه اعضای کابینه خود استعفا کرد. نخست وزیر بلغارستان ضمن اعلام این خبر، گفت حاضر نیست رهبری دولتی را به عهده بگیرد که در آن پلیس با معترضان با خشونت رفتار میکند.
تظاهرات در بلغارستان از روز دهم فوریه و در اعتراض به افزایش بهای برق توسط شرکتهای تامین کننده برق آغاز شد. تظاهرکنندگان علاوه بر استعفای نخست وزیر، خواهان ملی کردن نیروگاههای برق نیز هستند. نخست وزیر بلغارستان پیشتر قول کاهش بهای برق و جریمه کردن شرکتهای برق خارجی مستقر در این کشور را داده بود اما این امر نیز نتوانست اعتراض تظاهرکنندگان را پایان دهد.
در تظاهرات سه شنبه شب، که پر زد و خوردترین این تظاهرات گزارش شده، ۲۵ نفر مجروح و روانه بیمارستان شدند. همچنین دست کم ده نفر توسط پلیس دستگیر شدند.
این تظاهرات در فاصله چهار ماه به انتخابات پارلمان بلغارستان، موقعیت بوییکو بوریسوف و حزب وی را که تاکنون در نظرسنجیها از دیگر احزاب محبوبتر بوده، متزلزل کرده است. انتخابات پارلمانی بلغارستان قرار است در ماه ژوییه در این کشور برگزار شود.
دوم اسفندماه۱۳۹۱
akhbarkargari2468@gmail.com
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد