logo





مبارزه برای بقا در مناطق زلزله زده و ادعاهای کاذب حاکمیت ایران

يکشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۱ - ۰۶ ژانويه ۲۰۱۳

ائلچین حاتمی

elchin-hatami.jpg
نزدیک به 5 ماه از زمان وقوع زلزله آذربایجان می گذرد. اکثر مردم زلزله زده بی سرپناه، آواره و سرگردان هستند و با سرمای شدید و یخبندان در منطقه کوهستانی قره داغ دست و پنجه نرم می کنند.

االله وردی دهقانی نماینده ورزقان در مجلس ایران در گفتگو با خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران اعلام کرد: ساخت و ساز در مناطق زلزله زده به کندی پیش می رود و بیش از 12 هزار خانوار که تقریبا بیش از نصف جمعیت منطقه زلزله زده را تشکیل می دهد سرگردان هستند. بنا به اظهارات الله وردی دهقانی مسئولین در باره پیشرفت کار در زمینه ساخت و ساز آمار غلطی می دهند، در حالی که راهها و جاده ها بکلی از بین رفته و نیازمند باز سازی هستند و همچنین پیشرفت فیزیکی ساخت و ساز در روستاها به 15 درصد هم نمی رسد. نماینده ورزقان همچنین در مورد کمک بلا عوض 1 میلیون تومانی دولت ایران گفت این کمک بطور گزینشی و بطور تبعیض آمیز بین طرفداران دولت توزیع می شود.

بنا به اخبار واصله در حال حاضر اکثر مردم مناطق زلزله زده در کانکس ها، چادرها و خرابه های به جا مانده از این واقعه طبیعی زندگی می کنند که سرمای شدید سلامت و امنیت جانی آنان را تهدید می کند.

با اینکه اکثر منابع خبری داخل ایران و شاهدان عینی از مشکلات معیشتی زلزله زدگان می گویند، ولی سپاه پاسداران و دولت با سانسور واقعیت ها و شرایط حاکم بر مناطق زلزله زده، مشکلات مردم مناطق زلزله زده را حل شده تلقی می کنند که در خانه هایی که توسط بسیج سازندگی و سپاه عاشورا ساخته شده اند اسکان داده شده اند. رمضان شریف مسئول روابط عمومی سپاه با تعریف و تمجید از فعالیت های سپاه در کمک به زلزله زدگان و ساخت واحدهای مسکونی آنان در گزارشی به سایت رسمی سپاه گفت: استفاده از توان و ظرفیت‌های موجود در جهت احداث واحدهای مسکونی و اسکان هموطنان زلزله زده آذربایجانی به گونه‌ای بود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دربازه زمانی نسبتا کوتاهی توانسته است بخش اعظمی از 2000 واحد مسکونی و 12000 واحد چند منظوره‌ای را که از احداث آنها اعلام آمادگی کرده بود را به پایان برساند. در حالی که بنا به اظهارات دهقانی از 20 هزار واحد اعلام شده، تنها 2 هزار 500 واحد در حد سفت کاری پیشرفت کرده‌اند. وی همچنین تصریح کرد: در خوش‌بینانه حالت می‌توان گفت در مجموع 5 هزار واحد به مرحله گچ‌کاری رسیده‌اند.

محمود احمدی نژاد رئیس جمهور حکومت ایران که به دادن وعده و وعیدهای دروغ شهرت دارد در بازدید اخیر خود از مناطق زلزله زده اعلام کرد: اگر روند بازسازی‌ و ساخت و سازها با همین سرعت به پیش برود، تا پایان آبان‌ماه هیچ خانواده‌ای بدون سرپناه باقی نخواهد ماند. او در همین بازدید حتی از ثبت یک رکورد جهانی در بازسازی مناطق زلزله‌زده استان آذربایجان شرقی سخن گفت که به راحتی قابل شکستن نیست و اگر هم روزی شکسته شود، در ایران اتفاق خواهد افتاد. هیچ کدام از گفته های وی تا حالا عملی نشده است و بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته و به منظور خدمت گزار جلوه دادن دولت سرگردان خود بوده است که با بحران های شدید داخلی و بین المللی دست و پنجه نرم می کند.

یکی از عوامل اصلی کندی باز سازی مناطق زلزله زده سپاه پاسداران می باشد. سپاه از زمان وقوع این حادثه طبیعی باعث ایجاد محدودیت در تسریع امر کمک رسانی از طرف مردم و جامعه بین الملل به مناطق زلزله زده شد. سپاه اکثر کمک هایی که به مناطق زلزله زده فرستاده می شد می گرفت و انبار می کرد. بنا به گفته شاهدان عینی نیروهای دولتی در قالب نیروی بسیج، سپاه و وزرات اطلاعات در ملکان، تبریز و میانه تعدادی از افرادی را که برای کمک به زلزله زدگان در منطقه فعالیت داشتند را بازداشت کرده، یا شماره حسابشان را بستند و یا اقلام جمع آوری شده را تصرف کردند. همچنین نیروهای امنیتی و سپاه گروهی از امداد گران را با اتهامات واهی مانند توزیع اجناس تاریخ گذشته، تلاش برای خرابکاری و... بازداشت کردند و از این طریق مانع ورود امدادگرانی که خواهان کمک انسان دوستانه به این مناطق بودند شدند.

تمامیت خواهی و تک محوری سپاه و حمایتی که دولت از این ارگان نظامی-امنیتی می کند، باعث شده است عمده ساخت و ساز این مناطق به شرکت های زیر مجموعه سپاه واگذار شود و کسب امتیاز انحصاری بازسازی این مناطق با استفاده از قدرت اسلحه توسط سپاه باعث شد که پیمان کاران خصوصی نتوانند مشارکتی در این زمینه داشته باشند. بنا به دلایل فوق روند ساخت و ساز مناطق آسیب دیده هم مانند سایر پروژه هایی که تحت انحصار سپاه می باشد تاکنون به کندی پیش رفته است. کارشکنی و بی مسئولیتی حکومت و ارگان محافظ آن "سپاه پاسداران" در زمینه باز سازی مناطق زلزله زده و کمک به آسیب دیدگان و همچنین دید امنیتی و سیاسی آنان نسبت به مسئله زلزله آذربایجان باعث سرگردانی و بی خانمانی اکثریت مردم داغدار و فلاکت زده این مناطق شده است. در حال حاضر اکثر آسیب دیدگان مناطق زلزله زده برای زنده ماندن در شرایط سخت زمستان مبارزه می کنند که مورد بی توجهی و سیاست های تبعیض آمیز حاکمیت ایران قرار گرفته اند.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد