logo





«حبس فعالان زن، حبس جنبش زنان نیست»

ائتلاف گروه های جنبش زنان برای آزادی عالیه اقدام دوست برگزار کرد:

سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۳ مارس ۲۰۰۹

مریم رحمانی

k-matboati-zanan.jpg
مدرسه فمینیستی: کنفرانس مطبوعاتی «حبس فعالان زن، حبس جنبش زنان نیست» که توسط «ائتلاف گروه های جنبش زنان برای آزادی عالیه اقدام دوست» و برای اعتراض به اجرای حکم عالیه اقدام دوست، و احکام حبس تایید شده برخی از فعالان جنبش زنان برگزار شد.
در این کنفرانس مطبوعاتی نسرین ستوده، نسیم غنوی و همچنین شیرین عبادی، وکلای عالیه اقدام دوست، درباره پرونده وی توضیحاتی ارائه دادند. همچنین محمدعلی دادخواه وکیل شهناز غلامی، مهدی حجتی، وکیل زینب بایزدی، محمد مصطفایی وکیل نسرین افضلی و سارا صباغیان وکیل زینب پیغمبرزاده به ایراد سخنرانی پرداختند.
در ابتدا نسرین ستوده درباره هدف از برگزاری کنفراس مطبوعاتی گفت: از آنجایی که روند قضایی درباره عالیه اقدام دوست، عادلانه نبوده، اما حکم 3 سال حبس او را به مورد اجرا گذاشته اند تصمیم گرفتیم این کنفرانس مطبوعاتی را برگزار کنیم تا روند رسیدگی قضایی پرونده عالیه اقدام دوست و دیگر فعالان زن زندانی همچون زینب بایزیدی و روناک صفازاده و نیز فعالان جنبش زنان که احکام حبس دریافت کرده و حکم آنان در دادگاه تجدیدنظر مورد تایید قرار گرفته، در معرض قضاوت عمومی قرار دهیم.
نسرین ستوده گفت:جنبش زنان فکر نمی کرد با اقدامات و خواسته های قانونی خود که مورد تایید قانون اساسی و معاهدات بین المللی است، چنین برخوردی شود. بسیاری از فعالان کمپین یک میلیون امضاء به زندان های طویل المدت محکوم شده اند درحالی که فعالیتی که در کمپین انجام می شود کاملا قانونی است. در واقع جمع آوری امضاء برای ارائه آن به مجلس و درخواست تغییر قوانین تبعیض آمیز در قوانین ما جرم محسوب نمی شود.
نسرین ستوده در ادامه بحث خود، افزود که برگزاری تجمع نیز طبق قانون اساسی ما جرم نیست ولی متاسفانه در 8 مارس 1384 و نیز در 22 خرداد 1385 در میدان هفت تیر، تجمع زنان با خشونت مواجه شد و زنان مورد ضرب و شتم قرار گرفتند اما هنگامی که ما وکلای زنانی که مورد ضرب و شتم قرار گرفته بودند، در دادگاه طرح دعوا کردیم و از پلیس به خاطر ضرب و شتم زنان حاضر شکایت کردیم، متاسفانه قرار منع توقیف برای پلیس صادر شد و پرونده مختومه اعلام گردید. ولی زنانی مانند عالیه اقدام دوست که فقط در تجمع شرکت کرده بودند، به 3 سال حبس محکوم شدند و الان نیز حکم او اجرا شده و ایشان در زندان اوین به سر می برد.
نسرین ستوده به دیگر محکومان تجمع 22 خرداد از جمله بهاره هدایت، دلارام علی، معصومه ضیاء، مریم ضیاء و بهمن احمدی امویی اشاره کرد که همگی آنان دارای احکام حبس تعلیقی از 2 سال تا 6 ماه حبس هستند که حکم های آنان نیز در دادگاه تجدیدنظر تایید شده است. نسرین ستوده همچنین گفت که امیریعقوبعلی و احترام شادفر نیز دو تن از فعالان کمپین یک میلیون امضاء هستند که به خاطر جمع آوری امضاء از 6 ماه تا یک سال حبس برایشان صادر و در دادگاه تجدید نظر تایید شده است.
نسیم غنوی وکیل عالیه اقدام دوست نیز درباره پرونده موکل خود گفت: ایشان با 2 اتهام روبرو هستند یکی اقدام علیه امنیت ملی و دومی اخلال در نظم عمومی به خاطر شرکت در تجمع 22 خرداد میدان 7 تیر در سال 1385 که در نهایت 3 سال زندان برای ایشان در نظر گرفته شد، ولی حتا حکم ایشان به وکلای او ابلاغ نشد.
نسیم غنوی در این کنفرانس مطبوعاتی از تلاش های خود برای ملاقات با عالیه در زندان اوین و ممانعت مسئولان زندان صحبت کرد. غنوی گفت هنگامی که به زندان اوین مراجعه کردم، به من اطلاع دادند که وکلای محکومین دادگاه انقلاب در صورت اجازه از قاضی پرونده یا دادیار زندان می توانند موکلان خود را ملاقات کنند، که من دو بار مراجعه کردم برای کسب اجازه به منظور ملاقات با موکل ام در زندان ولی هر دو بار متاسفانه موفق به اخذ مجوز لازم نشدم.
شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل و دیگر وکیل پرونده عالیه اقدام دوست در گفتگویی تلفنی با اظهار تاسف از وضعیت روی داده برای عالیه اقدام دوست، خواستار آزادی وی شد. خانم عبادی به دليل سفر، با برقراري ارتباط تلفني به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. شیرین عبادی گفت هيچ كدام از زنان و فعالان حقوق زناني كه امروز در زندان بسر مي برند و يا بايد براساس تصميم مقامات قضايي در آينده نزديك به زندان بروند، از اصول قانوني جمهوري اسلامي ايران تخطي نكرده اند و براي رسيدن به حقوق برابر با پدر و برادر خود تلاش كردند كه به جاي اين برخوردها بايد از آنها تقدير و تشكر مي شد. زندان براي كسي كه فرياد مي زند نمي خواهم بر سر مادر و خواهرم «هوو» بيايد، جای خوبی نيست.
خانم عبادی سپس اضافه کرد: می گویند حکم عالیه اقدام دوست را به دیوار بیرونی ساختمان دفتر من نصب کرده اند، درحالی که این برخلاف قانون است. با توجه به اشکالات ماهوی و شکلی پرونده عالیه اقدام دوست، و با توجه به این که ما خواستار اعمال ماده 18 برای پرونده عالیه اقدام دوست شده ایم، امیدوارم در حکم عالیه تجدید نظر به عمل آید و او هرچه زودتر آزاد شود وگرنه ناچارم از همه امكانات بين المللی براي آزادي فعالان حقوق زنان استمداد بطلبم.
محمد علی دادخواه، وکیل شهناز غلامی، یکی دیگر از وکلایی بود که در کنفرانس مطبوعاتی سخنرانی کرد. وی در مورد تعارض احکام صادره با میثاق مدنی، اجتماعی و سیاسی بین المللی صحبت کرد و گفت: وجه تمایز انسان با سایر مخلوقات، اعاده عدالت است. در پیمان نامه های بین المللی باید ها و نبایدهایی وجود دارد که بر مبنای خردجمعی برای دستیابی به عدالت وضع شده اند. یکی از این موارد، رسیدگی عادلانه و منصفانه است. باتوجه به اینکه ما این پیمان نامه را در سال 1354 پذیرفته ایم باید به مفاد این پیمان نامه وفادار باشیم. چرا که در ماده 9 قانون مدنی ایران ذکر شده که معاهدات بین الملی در حکم قانون است و قوانین ناقض این پیمان نامه ها نباید در ایران وضع شوند.
دادخواه سپس اضافه کرد: یکی از حقوق افراد، ابلاغ حکم دادگاه به آنها از طریق ابلاغ حکم به وکلای آنان است. درصورتی که متاسفانه دادگاه انقلاب، احکام دادگاه را معمولا تلفنی ابلاغ می کند، آنهم به فرد متهم و نه به وکیل او و گاهی نیز اصلا حکم را بدون ابلاغ، اجرا می کند که این کار دادگاه انقلاب نه تنها برخلاف معاهدات بین المللی است بلکه با شرع، منطق، قانون اساسی و قوانین عادی جمهوری اسلامی ایران نیز در تعارض است. بر اساس ماده 53 قانون اساسی، دادگاه باید حکم صادره را به وکیل ابلاغ کند.
محمدعلی دادخواه در مورد موکل خود، شهناز غلامی گفت بعد از اینکه ایشان 5 سال در زندان بود بدون ابلاغ حکم دوباره به 6ماه زندان محکوم شدند و در حال حاضر در زندان تبریز زندانی هستند..
محمد مصطفایی از دیگر سخنرانان این کنفرانس مطبوعاتی که وکالت نسرین افضلی را برعهده دارد با اشاره به عدم صلاحیت دادگاه انقلاب برای رسیدگی به جرم نسبت داده شده به فعالان جنبش زنان در تجمع 13 اسفند و 22 خرداد افزود که طبق ماده 5 جرائم مربوط به دادگاه انقلاب، اخلال در نظم عمومی در زمره جرائم مربوطه به این دادگاه نیست و احکام صادره فاقد وجاهت قانونی و از موارد نقض حقوق بشر است .
سپس مهدی حجتی، وکیل زینب بایزیدی درباره پرونده وی گفت: اتهاماتی که به زینب بایزیدی وارد شده با ادله موجود در پرونده او مطابقت ندارد، چرا که یکی از اتهامات زینب بایزیدی ارتباط با گروه ها غیرقانونی پژاک است که این اتهام وی در رابطه با اتهام دیگرش یعنی خروج غیرقانونی از کشور به او تفهیم شده است. درحالی که در دادگاه زینب بایزیدی را اتهام خروج غیرقانونی از مرز، تبرئه کردند ، جالب است که او اصلا پاسپورت هم تاکنون نداشته است، بنابراین چطور می شود که به زینب اتهام زد که با خروج غیرقانونی از کشور با پژاک رابطه گرفته است، ولی در دادگاه ثابت شده است که او به طور غیرقانوین از کشور خارج نشده و البته هیچ گاه هم پاسپورت نداشته است که به طور قانونی هم خارج شود. در نتیجه، از اتهام بعدی اش هم قاعدتا باید تبرئه شود ولی او را به این جرمی که تطابقی با ادله موجود در پرونده ندارد، به 4 سال حبس در تبعید محکوم کرده اند. حجتی سپس اضافه کرد که روند دادگاه تجدید نظر زینب بایزیدی نیز، روند درستی را طی نکرده است.
یکی دیگر از وکلایی که در این کنفرانس مطبوعاتی حضور داشت، سارا صباغيان بود. وی وکیل زینب پیغمبرزاده و نیز عشاء مومنی است. سارا صباغیان با اشاره به شرايط عشا مومني، یکی ازاعضای کمپین کالیفرنیا و دانشجویی كه در آمريكا تحصيل مي كرد و پس از مراجعت به ایران بازداشت شد، اشاره اي كرد و گفت:با وجود آنكه نزديك به سه ماه است كه موكل من با قرار وثيقه آزاد شده، اما همچنان از خروج او جلوگیری به عمل می آید.
اسامی گروه های «ائتلاف جنبش زنان برای آزادی عالیه اقدام دوست»:

- مدرسه فمینیستی
- میدان زنان
- کانون زنان ایرانی
- کمیته زنان سازمان ادوار تحکیم وحدت
- کمیته گزارشگران حقوق بشر
- کمیته حقوق بشر سازمان دانش آموختگان ایران
- کمیسیون زنان دفتر تحکیم وحدت
- انجمن پژوهشگران ایران
- انجمن زنان پارس (شیراز)
- کانون ره آورد (آخن / آلمان)
- انجمن فراسو (تبریز)
- کمپین یک میلیون امضاء در ایتالیا
- سایت فصل سبز
- نشریه آوای زن
- جامعه مستقل زنان ایرانی مقیم اتریش
- کانون هستیااندیش
- کمپین یک میلیون امضا در دوسلدورف آلمان
- گروه زنان فعال در اصفهان (وبلاگ تغییر برای برابری دراصفهان )
- شبکه همکاری زنان ایرانی (شبکه)
- مجموعه پژوهشی جامعه ایرانیان متحد
- کمپین یک میلیون امضاء در کویت
- كانون دفاع از حقوق بشر در ايران-بلژيك
- جوانان ایرانی آزاد - پاریس
- جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران -اتريش
- کمیته زنان کانون دفاع از حقوق بشر در آلمان
- سایت افلاطون ایرانی
- کمپین یک میلیون امضا در اتریش
- انجمن زنان مریوان
- آسیای باز (سازمان غیرانتفاعی و مستقل برای ایجاد فرهنگ عدالت و حقوق بشر در منطقه)
- کمپین یک میلیون امضاء در سوئد
- سخن معلم
- کمیته ادیان کانون دفاع از حقوق بشر _ آلمان
- کمپین یک میلیون امضاء در آذربایجان (آذربایجان قادین سسی)
- انجمن تلاشگران سلامت
- کانون یاران طبیعت
- کانون دانشجویان ایرانی در هلند
- سایت آگاهی

http://www.femschool.info/spip.php?article2194


google Google    balatarin Balatarin    twitter Twitter    facebook Facebook     
delicious Delicious    donbaleh Donbaleh    myspace Myspace     yahoo Yahoo     


نظرات خوانندگان:

marefi weblog
rezania
2009-03-09 07:16:40
با سلام و درود بي پايان به شما عزيزان ، سايتم را معرفي مي‏كنم و برايتان آرزوي بهترينها را دارم ۰ ارادتمند شما رضانيا
http://rezania.blogfa.com/

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد