logo





گزیده ای از اخباراسفند ماه

کمیسیون ملیت های سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران

پنجشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۱ - ۲۹ مارس ۲۰۱۲

خوزستان

انفجار مین در خفاجیه جان یک شهروند را گرفت.
چهار شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۲ فوريه ۲۰۱۲

علی موسوی، شهروند عرب اهل روستای بردیه از توابع خفاجیه در غرب اهواز، روز سه شنیه 2012.2.21 بر اثر انفجار مین باقی مانده از دوران جنگ ایران وعراق جان باخت.

به گزارش منابع محلی وفعالان حقوق بشر از خفاجیه علی موسوی فرزند سید عکش متاهل و دارای چند فرزند که بر اثر شدت جراحات وارده از این انفجار کشته شد.

بر اساس گزارش های سازمان های بین المللی از زمان پایان جنگ ایران وعراق، تا به حال بیش از 7 هزار حادثه انفجار مین در مناطق مرزی ایران رخ داده است.

گزارش شده است که 95 درصد قربانیان این حوادث شهروندان غیر نظامی هستند.

سازمان های اهوازی پیش از این بارها در گزارش های مختلف درباره استمرار حوادث مشابه به نهادهای بین المللی مرتبط با امور پاکسازی مناطق جنگی هشدار داده اند.

دولت ایران از جمله امضا کنندگان معاهده بین المللی "اتاوا" است. معاهده اتاوا کشورهای عضو را موظف به پاکسازی مناطق آلوده به مین کرده است.


اطلاعیه حزب تضامن دمکراتیک اهواز به مردم عرب اقلیم اهواز
باهم انتخابات فرمایشی مجلس نهم رژیم ایران را تحریم کنیم
دوشنبه ٨ اسفند ۱٣۹۰ - ۲۷ فوريه ۲۰۱۲

در این ایام که رژیم تهران سخت در جهت برپایی انتخابات فرمایشی و سیاه خود میکوشد، مردم و جوانان عرب اقلیم اهواز زیر شدید ترین سرکوبها و اتهامات واهی وزارت اطلاعات بیت خامنه ایی، که منجر به اعدام و زندان های طویل مدت انان میشود، مردم عرب اهواز در دو ماه گذشته بصورت مستقیم و غیر مستقیم مخالفت خود را با این رژیم منحوس و ضد بشری چه به صورت شعار نویسی بر روی درب و دیوار و چه به صورت اعتراضات پراکنده اعلام کردند.
همرطنان:
حکومت ایران با دیگر برای فریب افکار عمومی و تسلط بیشتر بر روح و زندگی مردمان اقلیم و ایران سعی در برگزاری انتخاباتی دارد، که نه تنها هیچ سودی برای زندگی و اینده شما ندارد بلکه برای امنیتی کردن بیش از حد قوانین و گسترش سرکوبها و به دستور بیت خامنه ایی و با همیاری فرماندهان تجار سپاه، خواهان انتخابات مجلسی است که مطیع و فرمانبر بیت باشد، به همین دلیل به مانند مجلس هشتم، خواهان ورود افرادی به مجلس است که ضدیت انان با روح دمکراسی و دارای سوابق امنیتی در قلع و قمع مردم داشته باشند، که با نگاهی کوتاه به لیست نامزد های انتخاباتی که همگی از اصولگرایان تابع بیت و سپاه هستند، به این نیت نظام میتوان پی برد.
حزب تضامن و همبستگی اهواز ضمن رد قاطعانه این نظام به عنوان مسبب قتل و کشتار مردم و جوانان عرب اقلیم اهواز و همچنین مسبب تمامی جو امنیتی و سرکوب، خواهان سرنگونی این نظام منحوس ضد عرب و مردم ایران است، و از کلیه هموطنان خود در اقلیم و دیگر نقاط ایران میخواهد که در انتخابات به غایت دروغ و عوام فریب رژیم تهران شرکت نکنند، و در روز انتخابات ۱۲ اسفند( ۲ مارس) در خانه های خود بمانند و سیلی محکمی به خواست های امنیتی و ضد مردمی نظام بزنند.
حزب تضامن دمکراتیک اهواز بار دیگر ضمن تسلیت به خانواده های داغ دیده عرب اهوازی که در ایام اخیر فرزندان انان به دست نظام و نیروهای امنیتی بیت خامنه ایی به شهادت رسده اند، اعلام میکند که در این راه مبارزاتی سخت تا اخر و برای احیای حقوق به حق مردم عرب اقلیم در کنار انان خواهیم ایستاد و قدمی به عقب بر نخواهیم داشت.

زنده باد مردم و راه به حق انان برای کسب ازادی
کمیته مرکزی حزب تضامن دمکراتیک اهواز
۲٣ فوریه ۲۰۱۲


بازداشت تعدادی از فعالان عرب

گزارش های رسیده از "حی الثوره" در اهواز گویاست که 5 تن از جوانان عرب که در حال برچیدن تراکت های تبلیغاتی برخی نامزدها وپلاکاردهای فرمانداری این شهر بودند توسط نیروهای ویژه ناجا دستگیر شدند.

شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۳ مارس ۲۰۱۲

در آستانه برگزاری انتخابات مجلس، شامگاه روز چهارشنبه 10 اسفند سال نود، مصادف با 29 فوریه 2012،تعداد دیگری از جوانان وفعالان فرهنگی وسیاسی عرب در شهرهای اهواز، عبادان، شوش، حمیدیه، معشور، خفاجیه، محمره ودیگر شهرستان ها، به دست نیروهای امنیتی دستگیر وروانه بازداشتگاه های ناجا و وزارت اطلاعات شده اند.

گزارش های رسیده از "حی الثوره" در اهواز گویاست که 5 تن از جوانان عرب که در حال برچیدن تراکت های تبلیغاتی برخی نامزدها وپلاکاردهای فرمانداری این شهر بودند توسط نیروهای ویژه ناجا دستگیر شدند.

قبل از دستگیری این تعداد، فعالان حقوق بشر از سراسر اقلیم گزارش داده اند که برخی از جوانان فعال و نیروهای تحصیل کرده قبل از آغاز انتخابات دستگیر شده اند.

نکته جالب توجه این است که در تماسی تلفنی یک کارمند نهاد امنیتی با خانوداه یکی از دستگیر شدگان در شوش به نام "عبد السلام حمزاوی" از آنها خواسته اند که شناسنامه عبدالسلام را جهت شرکت او در انتخابات به درب نگهبانی آن یگان که گویا ستاد خبری اداره اطلاعات است تحویل دهند.

در این میان در سطح شهر شایع شده است که بازداشت شدگان به محض اتمام انتخابات آزاد خواهند شد.

چندی قبل شهرهای شوش ،اهواز وحمیدیه شاهد موجی گسترده از بازداشت ها بود. دستگیری ها بر اساس تصمیم تعدادی از جوانان عرب مبنی بر لزوم تحریم انتخابات مجلس صورت گرفت.

خبرنگار ما از شوش گزارش داد که یزله گویی شهروندان عرب در روز چهلم محرم که با سردادن شعارهایی مبنی بر تحریم انتخابات وطرح مطالبات ملی بود، بر شدت سرکوب ها افزود.

در این میان سازمان های فعال در امور حقوق بشر با ارائه لیست بازداشت شدگان تعداد آنها را بیش از 65 نفر عنوان کرده اند.


طی حمله به منزل یک خانواده عرب در اهواز

یک نوجوان ۱۵ ساله وسه افسر ناجا کشته شدند

نیروهای ناجا درحمله به یک خانواده عرب در حی الثوره در اهواز، یک نوجوان ۱۵ ساله به نام "حسن حیدری" را در این درگیری کشته 3 تن از افسران این یگان کشته شدند.

شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۳ مارس ۲۰۱۲


به گزارش شاهدان عینی از اهواز، حسن حیدری فرزند ثامر(15 ساله) اهل وساکن حی الثوره در شهر اهواز، بر اثر شدت جراحات وارده ناشی از شلیک مستقیم گلوله از سوی نیروهای انتظامی به او، درجا کشته شد.

روز پنج شنبه 11 اسفند سال نود مصادف با یکم مارس 2012 نیروهای انتظامی منزل مسکونی آقای ثامر حیدری را محاصره و سپس با شلیک مستقیم گلوله به سوی منزل، درب اصلی را شکسته و وارد منزل او شدند.

نیروهای انتظامی پس از ورود به منزل حیدری، جنازه این نوجوان را در یک خودور حمل و پدر او را که در این درگیری زخمی شده بود نیز بازداشت کردند.شاهدان عینی گزارش دادند که 2 تن دیگر از اعضای این خانواده به نام های طارق حیدری وعلی حیدری(17 ساله) نیز بازداشت شده اند.

برخی فعالان از اهواز گزارش دادند که حمله به خانواده حیدری زمانی آغاز شد که نیروهای انتظامی منزل او را در حی الثوره محاصره کرده وبه او دستور داده اند که خود را تسلیم کند. پس از این اخطار وتسلیم نشدن صاحب منزل، تیر اندازی به سوی منزل او آغاز می شود.

با ادامه تیر اندازی و کشته شدن فرزند او، ثامر حیدری با مسلسل کلاشینکوف به استقبال نیروهای انتظامی رفت وبا آنان درگیر شد. در این میان 3 تن از افسران نیروهای انتظامی کشته وتعدادی نیز مجروح شده اند.

شاهدان عینی گزارش دادند که پس از یک ساعت تیر اندازی از سوی دوطرف این درگیری با کشته شدن سه افسر نیروی انتظامی و یک نوجوان 15 ساله ودستگیری 3 تن از اعضای خنواده حیدری پایان یافت.

تاکنون دلایل مشخصی درباره علت حمله نیروی انتظامی به این خانواده خبری در دست نیست.


تحصن مادران زندانيان سياسي عرب در شوش

خانواده هاي زندانيان سياسي شوش نسبت به ادامه بازادشت، عدم تفهيم اتهام، وعدم دسترسي به وكيل و شكنجه زندانيان در سلول هاي انفرادي اعتراض كرده اند

سه شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۶ مارس ۲۰۱۲

جمع زيادي از مادران، همسران وخواهران زندانيان سياسي عرب در شوش از صبح امروز سه شنبه 6مارس 2012 تجمع اعتراضي خود را در مقابل ستاد خبري اداره اطلاعات شوش آغاز كردند.
خانواده هاي زندانيان سياسي شوش نسبت به ادامه بازادشت، عدم تفهيم اتهام، وعدم دسترسي به وكيل و شكنجه زندانيان در سلول هاي انفرادي اعتراض كرده اند.
اعضاي خانواده هاي اين زندانيان در هفته هاي گذشته نيز به تجمع هاي مشابهي در مقابل دادگاه انقلاب اين شهر دست زدند كه با برخورد شديد و غير إنساني نيرو هاي ناجا مواجه گرديده ومورد ضرب وشتم قرار گرفته بودند.
حدود چهل زنداني سياسي كه در ماه گذشته در اين شهر دستگير شده اند داري ميانگين سني پانزده تا سي وپنج سال هستند.

شاهدان عيني از شوش عرب نشين گزارش دادند كه مادران وهمسران وخواهران زندانيان در حالي كه عكس هاي زندانيان را در دست داشتند براي در أمان ماندن از حمله احتمالي به آنها از سوي نيروي انتظامي همه آنها قرآن بر سر نهاده بودند.


پنج نفر در اهواز به اتهام محاربه به اعدام محکوم شدند

پنج جوان عرب خوزستانی به اتهام محاربه از سوی دستگاه قضایی به اعدام محکوم شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، عبدالرحمن حیدری، طه حیدری، جمشید حیدری، منصور حیدری و امیر معاوی پنج جوان اهل اهواز که در اعتراضات سال گذشته به جرم تیراندازی به سمت یک یا دو مامور امنیتی بازداشت شدند از سوی دستگاه قضایی به اتهام محاربه به اعدام محکوم شدند.
بر اساس اعلام خانواده بازداشت شدگان فوق این افراد از سال گذشته در اداره اطلاعات اهواز (در میدان چهارشیر) و در سلول انفرادی نگهداری می‌شوند و تا کنون با گذشت یک سال از زمان بازداشت موفق به ملاقات با خانواده‌های خود نشدند. گفتنی است چهار تن از بازداشت شدگان از اعضای یک خانواده هستند.
بر اساس اعلام کار‌شناسان وزارت اطلاعات این افراد متهم هستند که در جریان اعتراضات سال گذشته در تیر اندازی به سمت ماموران امنیتی یک تن را به قتل رسانده‌اند، از سوی دیگر سپاه پاسداران اعلام داشته است که تیر اندازی این افراد موجب زخمی شدن دو نیروی امنیتی شده است.
در آخرین پیگیری‌های صورت گرفته از سوی خانواده‌های بازداشت شدگان به ایشان به صورت شفاهی اعلام شده است که احکام اعدام این افراد صادر و بزودی اجرا خواهد شد

.

سخنرانی کریم عبدیان در اجلاس نقض حقوق بشر و حفاظت از حقوق اقلیت های ملی و قومی در ژنو
آدينه ۲۶ اسفند ۱٣۹۰ - ۱۶ مارس ۲۰۱۲

اخبار روز - گزارش ارسالی: روز چهارشنبه این هفته – ۱۴ مارس ۲۰۱۲ بعد از تسلیم گزارش آقای احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در ژنو به این سازمان در آستانه نوزدهمین اجلاس سالانه شورای حقوق بشر سازمان ملل ـ و در حالی که رژیم جمهوری اسلامی با ارسال بزرگترین هیئت نمایندگی بریاست جواد لاریجانی رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در بی اثر یا کم اثر کردن این گزارش بسیار کوشید، اجلاس حقوق اقلیت های ملی و قومی در همان ساختمان و مقر اصلی سازمان ملل در ژنو برگزار شد.
اجلاس حقوق اقلیت های ملی و قومی با پشتیبانی و همکاری ان جی او ها (سازمان های غیر دولتی بین المللی) از جمله- سازمان بین المللی دفاع از اقلیتها Minority Rights Group Int، سازمان مللل بدون نماینده در سازمان ملل- یو ان پی او- Unrepresnted Nations and Peoples Organication (UNPO)، سازمان عفو بین المللی Amnesty International، بر گزار گردید و ریاست جلسه را در این همایش آقای مارک لاتیمار رئیس کل MRGI (سازمان بین المللی دفاع از اقلیتها) بر عهده گرفت.
چهار سخنران و گزارشگر وضعیت اقلیت ها در ایران در این همایش سخنرانی کردند. خانم فاخته زمانی، رئیس سازمان دفاع از حقوق زندانیان سیاسی در آذربایجان، خانم آنتونیا برشینگر، از سازمان عفو بین الملل، خانم منیره سلیمانی از حزب مردم بلوچستان و آقای کریم عبدیان از مسئولین سازمان حقوق بشر اقلیم اهواز، در مورد نقض حقوق بشر و دیگر شرایط سیاسی؛ اقتصادی؛ فرهنگی و اقتصادی ملیتهای اتنیکی در ایران به تفصیل صحبت کردند.
در زیر ترجمه فارسی سخنان یکی از سخنرانان؛ آقای کریم عبدیان، از سازمان حقوق بشر اهواز که در مورد نقض حقوق بشر مردم عرب در ایران ایراد شده است را به اطلاعتان می رسانیم:

- با سلام و تشکر- آقای رئیس؛ خانم ها و آقایان؛ حضار محترم و همکاران گرامی مدافع حقوق بشر؛
عربهای جنوب غرب ایران یعنی بومیان و ساکنان اصلی این خطه یکی از محروم ترین و به حاشیه رانده شده ترین اقلیت های ملی، نه فقط در ایران، بلکه در کل خاورمیانه می باشند. این اقلیت ملی، ساکن سرزمینی است که از نظر استراتژیکی یکی از مناطق مهم خاورمیانه می باشد. سرزمین آباء و اجدادی این مردم دارای ثروت های بسیار و منابع نفت و گاز و آب و زمینهای حاصلخیز است، ولی خود این ملیت نه فقط از این ثروت بی بهره است، بلکه این ثروت برایش خود بلا و نکبتی شده است. زیرا حکومتهای متعدد مرکزی در ایران بر همین اساس، این ملیت را در بهترین شرایط به حاشیه رانده اند، و در بدترین شرایط آن را تجزیه طلب، ضد ایرانی، غیر آریائی، ضد ملی؛ تروریست، سوسمار خور و عقب مانده خوانده و سرکوب کرده اند. این وضعیتی است که همچنان ادامه دارد.
از هویت زدائی شروع می کنم. می دانیم که در ایران چند ملیتی و چند زبانه و چند فرهنگی، این کشور و مردمش از قدیم "ملل و ممالک محروسه ایران" خوانده می شده اند. نیز می دانیم که به صورت تاریخی به مناطق، ولایات و استانها نام ملیت هایشان داده شده است. استان فارس را داریم، کردستان یعنی سرزمین و محل سکونت کردها را داریم، بلوچستان یعنی سرزمین بلوچ ها ، لرستان و آذربایجان وبختیلری و چهار محال؛ سیستان و بلوچستان و ترکمنستان و یا ترکمن صحرا را نیز دارمم. این تقسیمات و نامگذاریها از قدیم بوده و هست. فقط نام عربستان را که از قرن ها پیش نام کنونی اقلیم ما بوده است را در سال ۱۹۳۶ در زمان پهلوی اول از "عربستان" به "خوزستان" تبدیل کردند.
عربستان به معنای سرزمین دارای هویت عربی و محل سکونت عربها است، حال آن که ادعا می شود "خوز" نام قومی آریائی بوده است. این تغییر نام جز برای هویت زدائی از ملت عرب در ایران نبوده و نیست. این عرب ستیزی و هویت زدائی خصلت همه حکومت های ایرانی از جمله پهلوی ها و جمهوری اسلامی است.
برای نمونه می گویم بعد از انقلاب بهمن ۱357 (فوریه 1979) مردم آذربایجان توانستند نام رضائیه را به نام ترکی و تاریخی آن یعنی اورومیه تغیر دهند و بسیاری از نامها نیز در اینجا و آنجا تغییر یافت. ولی همین تقاضای مردم عرب برای تغییر نام خرمشهر به نام عربی و تاریخی آن- یعنی محمره با خشونت خونین جمهوری اسلامی به دست دریادار مدنی- سرکوب شد. تعددادی از تظاهر کنندگان برای این تغییر نام را به خاک و خون کشیدند، تا هیچ نامی در اقلیم ما تغییر نیابد. نیز، جمهوری اسلامی کماکان و در ادامه سیاست شاه آبراه بین المللی بین ایران و عراق را که با نام رسمی و بین المللی آن "شط العرب" است به خواست و روایت شاه اروند رود می نامد و از تصحیح این نام امتناع می ورزد.
به هر حال در جنوب غربی ایران- در اقلیم اهواز که نام رسمی و دولتی آن خوزستان است حد اقل بیش از 5 میلیون عرب بومی- موسوم به عرب های اهوازی ساکن اند. جمعیت عربهای ایران حدود ۸ میلیون یا ۱۰ درصد جمعیت کل ایران تخمین زده شده است. ایران به دلایل سیاسی از ارائه آمار در این موارد امتناع دارد. اما بنا به تحقیقات پژوهشگرمعروف عرب ایرانی آقای یوسف عزیزی بنی طُرُف؛ که با استفاده از بیش از ۲۰ سال آمار انتخابات استانی و مجلس و ریاست جمهوری به دست آمده است، این آمار قابل تایید و اعتماد است.
عربهای اهوازی درایران اقلیتی ملی، بومی،اتنیکی و زبانی می باشند.
جمهوری اسلامی ایران سیاست جابجائی جمعیت وتصاحب غیر قانونی زمین های کشاورزان عرب را به شیوه رژیم سابق شاه ادامه می دهد. این حکومت نیز به مانند حکومت سابق، به اقلیت عرب ایران با دید امنیتی و شک وتردید برخورد می کند، و متاًسفانه به مردم عرب اهواز نگاه امنیتی دارد به این معنا که می ترسد روزی استان نفتخیز خوزستان را از ایران تجزیه کنند. لذا جز بر این محور حرکت نمی کند.
در حقیقیت عرب ستیزی و اخراج عربها از مناصب دولتی و از شرکت نفت و گاز و حفاری در استان به مراتب بیش از زمان شاه است.
به عنوان نمونه ای از تحقیر، هم اکنون شاعری بنام هالو زیر عکسهای خمینی و خامنه ای وبا کمک و در سایه پرچم حمهوری اسلامی با استفاده از رکیک ترین کلمات به عرب ستیزی مشغول است و جمعیت انبوه برای او کف می زنند.
دولت بیش از 250000 هکتار زمینهای کشاورزان عرب را طی 20 سال گذشته درمناطق جفیر (بین حویزه و محمره)، شوش، حویزه و حمیدیه را غصب و تصاحب کرده و این زمینها را به مهاجرین غیر عرب و غیر بومی فارس و یا به شرکت تعاونی ایثارگران- یعنی افراد مرتبط با سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی و دیگرکارگزاران غیر بومی دولت- واگذار کرده است.
همچنین واگذاری زمینهای روستاییان عرب در منطقه الدره در عبادان (با نام رسمی آبادان) به سپاه پاسداران و اخراج اجباری روستائیان عرب و یا تصاحب و واگذاری زمینهای شمال کارون به پروژه نیشکر ودر نتیحه بیکاری و بی خانمانی ده ها هزار کشاورز عرب در این مناطق و امثال این اعمال بر خلاف قوانین بین المللی و بخصوص مغایر با مواد 4 و 5 اعلامیه ومنشور سازمان ملل در حمایت از اقلیتها انجام شده است.
بر مبنای محتویات نامه های محرمانه ای که اخیراً از درون حکومت جمهوری اسلامی به خارج درز کرده است، این رژیم در راستای یک سیاست عرب ستیز و خط مشی رسمی آسمیسلاسیون و پاکسازی قومی، عربهای ایران را به وسیله تغیر بافت جمعیتی، جابجائی، اخراج مردم عرب از زمینهایشان و اسکان اجباری آنها در خارج از منطقه مانند اصفهان، شیراز، تبریز، کرج و تهران، پراکنده می کند و به تحلیل می برد.
بنا به متن های صریح این بخشنامه ها، هدفهای این سیاست تقلیل جمعیت عرب استان ، از حدود 70% جمعیت استان به یک سوم، در مدت 10 سال یا کمتر، می باشد. مسئولیت ارشد اجرای این سیاست برعهده محسن رضائی؛ فرمانده سابق سپاه پاسداران و دبیر فعلی شورای مصلحت نظام است.
در راستای این سیاست پاکسازی قومی، دولت شهرک های شبه استعماری مانند رامین-2، شیرین شهر و دیگرمجمتمع های مسکونی- با کلیه امکانات رفاهی در مراکز عرب نشین استان احداٍث کرده و بیش از یک میلیون مهاجرغیر عرب وغیر بومی را در این مناطق عرب نشین، از جمله ملاثانی در 45کیلو متری شمال اهواز، اسکان داده است. حال آنکه هیچکدام از این امکانات برای عربهای بومی موجود نمی باشد.
به عنوان نمونه ای دیگر از تبعیض، عربهای اقلیم اهواز یا استان خوزستان حق استفاده از پوشش محلی خود در اداره های دولتی و اماکن رسمی را ندارند. آنان عمدتاً از مشاغل دولتی محرومند. منابع و مطبوعات رسمی و حتی غیر رسمی وجود آنها را انکار و یا به تحقیر آنان را "عرب زبان" خطاب می کنند.
دولت ایران به روشنی سعی در همگونی و یکسان سازی اجباری جامعه یا فارسیزاسیوندارد که همان گونه که مستحضرید، این سیاست بر خلاف پروتکلهای 1.1، 2.2، 3.1 و 4.5 اعلامیه جهانی سازمان ملل در دفاع از حقوق اقلیتها، یعنیUnited Nations Declaration on Minorities (UNDM) می باشد.
جمهوری اسلامی که خود امضاء کننده اعلامیه جهانی حقوق بشر، کنوانسیونها و دیگر اسناد و معاهده های سازمان ملل می باشد، نه به تعهدات بین المللی و نه حتی به تعهدات داخلی و قانون اساسی خود- که بر طبق مواد 15 و 19 آن استفاده از زبان و فرهنگ های محلی، حفظ هویت قومی و مذهبی و نوعی خودگردانی فرهنگی را مجاز می شمارد، پایبند است.
فرزندان ملیت های غیر فارس و اقلیتهای زبانی در ایران از جمله عربها از تدریس و تکلم بزبان مادری خود محروم و علاوه بر نقض حقوق فردی، حقوق اجتماعیشان نیز سلب شده است. این نیز نقض ماده 4.3 UNDM است . تقاضای عادلانه اقلیت عرب برای احقاق حقوق انسانی از جمله آموزش به زبان مادری، ودیگر خواسته های اجتماعی، اقتصادی وفرهنگی را رژیم ایران کما کان با بر چسب " تجزیه طلبی " و "وابستگی به کشورهای اجنبی " و " خطر برایتمامیت ارضی "، "بعثی" و "وهابی" و غیره سرکوب می کند.
میزان بیسوادی عربهای اهوازی 4 تا 5 برابرمیزان متوسط کشوری و رقم بیکاری عربها دراستان نیز به همین نسبت 4 برابر میزان متوسط کشوری است.
در زمان حاکمیت جمهوری اسلامی، همانند رژیم سابق، ، کماکان استاندارخوزستان، کلیه معاونین استاندار در بخش های سیاسی امنیتی فرهنگی، امور زنان و غیره و تمام فرمانداران و کلیه افراد بلند پایه ومیان پایه استان مستمراٌ از غیر بومیان و مردم غیرعرب و غیر محلی، انتخاب و گمارده می شوند. این نیز با مواد 2.2 و 2.3 UNDM مغایرت کامل دارد.
عربهای اهوازی درسطح اقلیم در فقر بسر برده و از داشتن امکانات اولیه زندگی محروم اند، در حالی که زمینهای زیر پایشان روزی 4 و نیم میلیون بشکه نفت و یا 90 در صد نفت ایران راتولید می کند و عایدی دولت تنها در سال ۲۰۱۱ میلادی از این بابت بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار بوده است.
رژیم جمهوری اسلامی ۴ سد انحرافی مسجد سلیمان، دز ، قارون و گتوند بر روی رودخانه کارون که از منا طق عرب نشین می گذرد ایجاد کرده و پروژه های انحراف آبهای رود کارون به مناطق غیر بومی و فارس نشین رفسنجان، اصفهان، یزد و دیگر مناطق مر کزی را دنبال می کند.
با آنکه در مجلس شورای اسلامی چنین پروژه هایی در حال بحث است، 8 سال است که انجام این پروژه ها با جدیت دنبال می شود. این ها همه در حالی است که اقلیم ما از بی آبی رنج می برد. این نیز بر خلاف کلیه قوانین بین المللی است و بنده آنرا با خانم کاترینا ده اباکرکی در نوامیر گذشته در همین ساختمان در نوامبر سال گذشته مطرح کرده و به اطلاع رسانده ام.
پس از گذشت ۲۳ سال از اتمام جنگ ایران و عراق، شهر ها و مناطق مرزی کماکان بصورت مخروبه و نیمه مخروبه و هنوزاراضی مین گذاری شده باقیمانده از زمان جنگ دست نخورده مانده اند وسیاست عدم پاکسازی شهرها و دهات مرزی و سرزمینهای عرب نشین از مین ها ادامه دارد. نتیجه این کار عدم امکان برگشت مردم عرب به خانه و کاشانه خود شده است. مضافاً بر اینکه این عمل منجر به ادامه تصاحب غیر قانونی سرزمینهای مردم بومی به وسیله دولت و عمال غیر بومی و غیر محلی حکومت گردیده است.
جمهوری اسلامی عمداً به مساله مین در منطقه با دیده اغماض می نگرد، چرا که این به سیاست رژیم در اخراج اجباری عربها ازمنطقه کمک می کند.
تدریس به زبان مادری از دانش آموزان عرب دریغ می شود. یک سوم دانش آموزان عرب در دوره ابتدائی، نصف آنان در دوره متوسطه، و سه چهارمشان در دوره دبیرستان ترک تحصیل می کنند. یعنی از 4 نفر دانش آموز عرب که به مدرسه می روند فقط یکی دیپلم می گیرد.
بنا به اطلاعات جمع آوری شده به وسیله سازمان های محلی حقوق بشری در اهواز و دیگر شهرهای اقلیم از ماه آوریل سال گذشته یعنی پنجمین سالگرد رویداد 15 آوریل 2005 تا کنون صد ها نفر از فعالان فرهنگی و سیاسی و حتی کسانی که مطلقاْ فعالیت سیاسی نداشته و ندارند را بدون دلیل دستگیر و قریب یکسال است که در سلولهای انفرادی، بدون ملاقات و بدون حق داشتن وکیل، در زندانهای کارون و چهار شیر و سپیداردر زندان نهاده اند.
با شروع انتفاضه مردم ما هزار ها نفر از مردم عرب اقلیم اهواز درخیابان های شهر اهواز مرکز اقلیم اهواز و شهرهای دیگر تجمع کرده و بر علیه سیاست رسوای دولت مبنی بر پاکسازی قومی، همچنین بر علیه فقر و بیکاری، و نیز برای پشتیبانی و همبستگی با بهار عربی شروع به تظاهرات کردند. در نتیجه، بیش از 150 نفر کشته و ده ها هزار نفر دستگیر و حبس شدند.
اخیرا "پرس تی وی" یعنی تلویزیون رژیم به زبان انگلیسی با مصاحبه با بعضی اززندانیان سیاسی اسیر و شکنجه شدگان، به اصطلاح با اقرار آنها در شرکت در عملیات تروریستی ادعایی، به زمینه سازی برای اعدام بعضی از آنها پرداختند. سازمانهای عفو بین المللی و دیده بان حقوق بشر اخیراً در این زمینه بیانیه ه ای صادر کرده اند که تقاضا دارم به اعلامیه های سازمان عفو بین الملل و دیده بان حقوق بشر رجوع نمائید. در صورت عدم تحرک سازمانهای حقوق بشری احتمال اعدام تعدادی از آنها در روزهای آینده موجود است.
گرچه آقای دکتر احمد شهید به حد اقل ۶۵ نفر از این زندانیان سیاسی در گزارش خود اشاره می کند، همانطوری که همگی دیروز در اجلاس؛ زود ویند- ـ ZudWind_ دیدید و نیز در مداخله ما در روز دوشنبه بعد از گزارش آقای شهید و جواب آقای لاریجانی ـ ما به ایشان گفتیم که وی متاْسفانه در مورد قتل زیر شکنجه نا صر آلبو شوکه و محمد کعبی در ماه گذشته و امکان اعدام ۵ نفر از خانواده حیدری و آقای معاوی به وسیله دادگاه انقلاب اهواز در این هفته و یا هفته آیندهـ گزارشی نداده اند و ما این را تمکین و ترعببایشان و شورای حقوق بشر و سازمان ملل در مقابل جمهوری اسلامی و عقب نشینی آنها در مورد سرکوب و حشیانه عرب های ساکن ایرانمی دانیم.

در خاتمه باید عرض کنم که بدون پیگیری سازمان ملل و ایجاد سیستمی برای حفا ظت وتضمین و پشتیبانی از حقوق اقلیتهای ملی و مذهبی و وضع قوانین بین المللی و عدم تمکین جامعه جهانی در مقابل ایران به دلیل منافع اقتصادی بعضی از ملل عضو سازمان ملل، در پوشش این که بعضی از این مسائل داخلی و سیاسی هستند ـ- که دیگر نیستند ـ- امکان پیشرفت نخواهد بود.
سازمانهای حقوق بشر ایرانی در این مورد -ـ یعنی دفاع همه جانبه؛ ینیورسال و جهانشمول ـ رسالتی دارندکه امیدواریم از عهده آن بر آیند.
حکومتی که مردمان و شهروندان خود را سرکوب و به قتل می رساند، مشروعیت بین المللی خود را از دست می دهد و حقوق بین المللی نباید از این رژیم خون آشام دفاع نماید. جامعه بین المللی باید بداند که در ایران و در دیگر نقاط جهان مردمان و ملل و ملیتها و اقوام تحت ستم و به حاشیه رانده شده، حد اقل تحت تاثیر جهانی شدن "گلاوبالیزسیون" و انترنت و گسترش کار تلویزیون های ماهواره ای و دیگر جنبه های مثبت انقلاب انفورماتیک و جهانگرایی، آگاهی ملی رشد بسیاری یافته و دیگر این ملل حاضر به عقب نشینی و گذشت ازحقوق خود نیستند.
در صورت سلب اعتماد ملیت های تحت ستم از سازمان ملل متحد و جامعه جهانی خدای ناخواسته به خشونت روی خواهند آورد وامکان دارد که آن ثبات و امنیت و صلح منطقه ای را که این کشور ها لازم دارند را به خطر می اندازند. در آن صورت این جامعه جهانی است که مسئول و مسبب آن خواهد بود.
در مورد مشخص ایران هیچ گونه تغییری در جهت ایجاد، تقویت و ادامه دمکراسی و عدالت اجتماعی بدون مشارکت فعال همه اجزای تشکیل دهنده این جامعه ـ یعنی ملیتهای کرد، لر، عرب، آذربایجانی، بلوچ، ترکمنو لر و دیگر ملیتها و اقوام به حاشیه رانده شده از حکومت و امکاناتش- و بدون سراسری شدن واقعی و توسعه جنبش دمکراسی خواهی به مناطق حاشیه ای و شمول یافتن و سراسری شدن جنبش، غیر ممکن خواهد بود. آن گونه که متاْسفانه دیدیم در مورد حرکت میلیونی موسوم به جنبش سبز در سال ۲۰۰۹ روی داد.
متشکرم
کریم عیدیان
چهار شنبه ۱۴ ما ه مارس ۲۰۱۲ ـ ژنو


تجمع اعتراضی کشاورزان شهرهای ملاثانی و ویس به دلیل ممنوعیت آبیاری

26 اسفند 1390، 16 مارس 2012

جمعی از کشاورزان در شهرهای ملاثانی و ویس به دلیل ممنوعیت های ایجاد شده از سوی سازمان آب و برق، برای آبیاری مزارع خود تجمع اعتراضی برگزار کردند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، جمع کثیری از کشاورزان شهر ملاثانی و ویس به دلیل ممانعت اداره آب وبرق استان خوزستان نسبت به برداشت آب از رودخانه کارون برای آبیاری مزارع، صبح روز سه شنبه ۲۴ اسفند ماه در مقابل بخشداری شهر ملاثانی و اداره آب شهر ویس تجمع اعتراضی برگزار کردند.

با انتقال بخش بزرگی از آب رودخانه های کارون و دز از سرشاخه های این دو رودخانه به شهرهای اصفهان، یزد، رفسنجان،و قم تمام دشت های جلگه خوزستان خشک و تبدیل به زمین های غیر قابل زراعت شده است.


کردستان
بازداشت دهها کوهنورد سنندجی

یک منبع محلی و فعال حقوق بشر در کردستان به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفت که روز جمعه مورخ ۲۸ بهمن ماه نیروهای حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی شهر سنندج به جلسه گروه کوهنوردی «چل چه مه» که در منزل یکی از اعضای این گروه در روستای حسن آباد از توابع شهر سنندج یورش برده و اقدام به بازداشت دهها تن از اعضای شرکت کننده در این جلسه می‌کنند.

iran-emrooz.net | Thu, 23.02.2012, 14:39


بازداشت دهها کوهنورد سنندجی توسط نیروهای انتظامی

یک منبع محلی و فعال حقوق بشر در کردستان به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفت که روز جمعه مورخ ۲۸ بهمن ماه نیروهای حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی شهر سنندج به جلسه گروه کوهنوردی «چل چه مه» که در منزل یکی از اعضای این گروه در روستای حسن آباد از توابع شهر سنندج یورش برده و اقدام به بازداشت دهها تن از اعضای شرکت کننده در این جلسه می‌کنند.

این منبع همچنین به کمپین گفت که خانواده این افراد در طول روزهای گذشته به صورت مداوم در جهت پیگیری وضعیت آنها در جلوی ستاد خبری اداره اطلاعات تجمع کردند. منبع یاد شده گفت که اداره اطلاعات در این چند روز به خانواده‌ها قول داده است که در قبال وثیقه‌ ۴۰ میلیونی ریالی این افراد بازداشتی را آزاد می‌کند. هنوز مشخص نیست که دلیل دستگیری افراد یاد شده چه بوده است.

به گفته منبع یاد شده اسامی کوهنوردان بازداشت شده به شرح ذیل است:

۱. شهلا حسینی
۲. علی بهرامی
۳. فردین مهدی
۴. قطبه احمدی
۵. فرها چتانی
۶. طیب چتانی
۷. رضا نیکنام
۸.هاشم رستمی
۹. ایران پروین
۱۰. بختیار سعیدی
۱۱. محمد گولیان
۱۲. دیاکو کاکا خانی
۱۳. نادر پیمان کار
۱۴. حیدر آخته
۱۵. اکبر محمدی
۱۶. سوران خضرانی
۱۷. شمس الله عبدالهی
۱۸. برهان پیرخضرانی
۱۹. عبدالله کریمی
۲۰. غالب زمانی
۲۱. علی احمدی
۲۲. علی آزادی
۲۳. رحمت گویلی
۲۴. غیاث حسینی
۲۵. جلال سجادی
۲۶. توفیق امین پناه
۲۷. محمد فاتحی

منبع یاد شده همچنین گفت که روز پنج شنبه مورخ ۲۷ بهمن ماه نیروهای امنیتی به روستای «خروسه» از توابع شهر شویشه یورش برده و اقدام به بازداشت سه شهروند کُرد به نامهای سلمان، صادق و سهیلا جعفری می‌کنند.

این نیروها همچنین منزل این شهروندان را مورد تفتیش واقع داده و تعدادی از وسائل شخصی این افراد را نیز با خود برده‌اند.



بیانیه‌ی مشترک چهار حزب و سازمان سیاسی کردستان ایران

با بایکوت "انتخابات" موضع ملی خود را به‌ نمایش بگذارید

دوشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۰ فوريه ۲۰۱۲

مردم مبارز کردستان!
توده‌های به‌ جان آمده‌ از چنگ دیکتاتوری و بی حقوقی

دست اندرکاران رژیم ایران در شرایطی در روز دوازدهم اسفند ماه امسال باصطلاح انتخابات مجلس نهم را برگزار می‌نمایند که‌ استقبال از این نمایش در کردستان و سراسر ایران بسیار سرد و کم رنگ است.

تجربه‌ی تلخ مردم ایران از پیامد انتخابات پیشین بویژه‌ دهمین دوره‌ی ریاست جمهوری که‌ به‌ مصادره‌ی آراء مردم و خارج ساختن احمدی نژاد از صندوقهای رأی از سوی رهبر نظام و سپاه پاسداران انجامید، بی اعتمادی مردم به‌ این رژیم و بویژه‌ دم و دستگاههای ذیربط در انتخابات را به‌ اوج خود رسانده‌ است. از طرف دیگر گردانندگان رژیم ایران در روند تأیید صلاحیت کاندیداها، حلقه‌ی "خودیها" را آنقدر تنگ کرده‌اند که‌ حتی بسیاری از مهره‌های سابق این رژیم درآن جای نگرفته‌ و رد صلاحیت شده‌اند.

تهی بودن پروسه‌ی انتخابات از تمامی معیارهای یک انتخابات آزاد و دمکراتیک، عدم اطمینان نسبت به‌ سرنوشت آراء و این واقعیت که‌ مجلس و هرارگان منتخب دیگر نمی‌توانند خارج از امر و اراده‌ی خامنه‌ای و نهادهای تحمیلی عمل کنند، از هم اکنون افق انتخابات اینبار را نیز تیره‌ و تار ساخته‌ است.

بنابه‌ این دلایل، خوشبختانه‌ انتخابات نهمین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی با تحریم کلی نیروها و سازمانهای سیاسی کردستان ایران مواجه‌ گردیده‌ است. در سطح ایران نیز این انتخابات به‌ شیوه‌ی گسترده‌ای از سوی اپوزیسیون این رژیم و جریانهای رفرم طلب بایکوت شده‌است. موضع تحریم، پاسخ صریح و مناسبی است به‌ رژیمی که‌ با وجود ادامه‌ی سرکوب و خودکامگی و نقض و پایمال کردن حقوق ملیتها، خفه‌ کردن صدای فعالان عرصه‌ی حقوق بشر، گسترش دیکتاتوری و حمایت از تروریزم و تلاش در راستای دستیابی به‌ سلاح اتمی درصدد آنست که‌ مردم را بپای صندوقهای انتخابات بکشاند. خامنه‌ای بطور مداوم از "حماسه‌ی حضور" و لزوم شرکت گسترده‌ی مردم در انتخابات سخن می‌گوید و قصد دارد از آن همچون نمادی از مشروعیت رژیمش در مواجهه‌ با تحریم و فشارهای بین المللی بهره‌ برداری نماید. به‌ همین دلیل دست اندرکاران این رژیم از طریق برجسته‌ ساختن رقابتهای ملی، مذهبی، طایفه‌ای – برمنبای خصوصیات هر منطقه‌ - ، با گرم کردن رقابت میان طیفهای گوناگون اصولگرایان، با وعده‌ و وعید و تهدید و دیگر شیوه‌ها، می‌کوشند شمار هرچه‌ بیشتری از مردم را در روز دوازدهم اسفند ماه بپای صندوقهای رأی بکشانند.

مردم آزادیخواه کردستان!
رژیم ایران در داخل کشور با بیشترین نارضایتی و بیزاری مردم و در سطح بین المللی نیز بدلیل بی توجهی نسبت به‌ مصوبات، تصمیمات و توصیه‌های بین المللی در زمینه‌ی فعالیت اتمی، حقوق بشر و حمایت از نیروهای تروریستی و افراطی با فشار بی سابقه‌ای مواجه‌ است. در چنین اوضاع و احوالی، شما که‌ هرگاه فرصت آن وجود داشته‌ است به‌ این رژیم دیکتاتور "نه‌" گفته‌اید، یکبار دیگر از این فرصت پیش آمده‌ بهره‌ گفته‌ و موضع ملی و انقلابی خود در مقابل این رژیم را تکرار نمایید. ما در مقام پاسخ به‌ پیام اتحاد طلبانه‌ی شما که‌ به‌ حق همواره‌ خواستار اتحاد و همبستگی نیروهای سیاسی خود هستید، موضع و صدای خود را متحد ساخته‌ایم. ما یکصدا و متفق شما را خطاب قرار داده‌ و اینبار به‌ اتفاق یکدیگر از شما می‌خواهیم با تحریم باصطلاح انتخابات دوازدهم اسفند ماه، موضع ملی و آزادیخواهانه‌ی خود در مقابل این رژیم را صریحتر از همیشه‌ به‌ نمایش بگذارید.

از کلیه‌ اقشار و طبقات مردم کردستان ایران بویژه‌ روشنفکران، جوانان، زنان، فعالان سیاسی، روحانیون، مبارزان جامعه‌ی مدنی و فعالان عرصه‌های گوناگون حیات اجتماعی می‌خواهیم که‌ از هم اکنون تا روز انتخابات، از طریق شبکه‌های اجتماعی و به‌ هر شیوه‌ی ممکن، بطور فشرده‌ در راستای موضع تحریم فعالیت نمایید. برای آنکه‌ بایکوت انتخابات در کردستان، انعکاس و بازتاب بهینه‌ای داشته‌ باشد، خواستار آنیم که‌ روز دوازدهم اسفند، مردم در منازل خود باقی بمانند تا مراکز رأی گیری، خیابانها و اماکن عمومی خلوت باشند و تنها نیروهای سرکوبگر و عوامل جمهوری اسلامی در آنها مشاهده‌ شوند. در همان حال با هوشیاری و دقت، تحرکات و اعمال دم و دستگاه و نیروهای رژیم را تحت نظر داشته‌ باشید تا بتوانید در مقابل هر توطئه‌ای، سریعا از خود عکس العمل نشان دهید.

پارت آزادی کردستان
حزب دمکرات کردستان
سازمان خبات کردستان ایران
کومله‌ زحمتکشان کردستان
1/12/1390
20/2/2012


محمدصدیق کبودوند، فعال کرد زندانی به ملاقات فرزند بیمارش برده شد
دوشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۰ فوريه ۲۰۱۲


محمدصدیق کبودوند، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر در ایران بعد از نزدیک به ۴ سال زندان بدون مرخصی، توانست به دیدار فرزند بیمارش برود.

محمدصدیق کبودوند، فعال کرد و دبیر سازمان حقوق بشر کردستان که پیش از این در اعتراض به وضعیت خود دست به اعتصاب غذا زده بود، روز یکشنبه، ۳۰ بهمن (۱۹ فوریه)، با خانواده خود دیدار کرده است.

شکستن اعتصاب غذا از شرط‌های مقامات ایران برای فراهم کردن امکان دیدار آقای کبودوند با فرزندش بوده است.

سازمان عفو بین‌الملل روز جمعه، ۲۸ بهمن (۱۷ فوریه)، در اطلاعیه‌ای، خواهان آزادی آقای کبودوند شده بود.

در اطلاعیه‌ای که در وبسایت عفو بین‌الملل منتشر شد، آمده بود: مقامات ایران باید هرچه سریع‌تر محمدصدیق کبودوند، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر را از زندان آزاد کنند و به او اجازه دهند پسر ۲۲ ساله خود را که به شدت بیمار است، ببیند.

محمدصدیق کبودوند، در سال ۱۳۸۶ بازداشت شد و یک سال بعد در دادگاه انقلاب تهران به جرم نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق تشکیل "سازمان حقوق بشر کردستان" و فعالیت در آن به ۱۱ سال حبس محکوم شد.

او دوران محکومیت خود را در زندان اوین می‌گذراند.

در اطلاعیه سازمان عفو بین‌الملل آمده بود: پریناز باغبان حسنی، همسر آقای کبودوند درخواست مرخصی همسرش را ارائه کرده است تا او بتواند پژمان، پسرش را که در ماه‌های گذشته به شدت بیمار شده است، ملاقات کند.

گفته شده است که فرزند آقای کبودوند به سرطان مبتلاست.

حسیبه صحراوی مدیر برنامه‌های عفو بین‌الملل در امور خاورمیانه و شمال آفریقا گفته بود: "به باور ما، محمدصدیق کبودوند فقط به دلیل فعالیت‌های خود در زمینه حقوق بشر و ابراز نظرات خود زندانی شده است."

او تصریح کرده بود: "صرفنظر از این که او (آقای کبودوند) اصلا نباید زندانی می‌شد، هم‌اکنون به عنوان یک پدر، این حق را دارد که در کنار پسرش که به شدت بیمار است، باشد. باید به او این اجازه داده شود تا در این شرایط دشوار در کنار خانواده‌اش باشد."

گزارش شده است که آقای کبودوند از زمان بازداشت، به مرخصی نرفته بود و پیش از این، همسرش گفته بود که خود آقای کبودوند نیز شرایط جسمی مناسبی ندارد.

خانم حسنی گفته بود که همسرش سه بار سکته ناقص قلبی و مغزی داشته است.

آقای کبودوند از زمستان سال ۱۳۸۲ نشریه "پیام مردم" را به دو زبان کردی و فارسی در تهران و استان‌های کردنشین ایران منتشر می‌کرد و در فروردین سال ۱۳۸۴ "سازمان حقوق بشر کردستان" را تشکیل داد.

او در سال‌های گذشته برنده چند جایزه بین‌المللی در زمینه حقوق بشر و روزنامه‌نگاری شده است.

آقای کبودوند در مراسم سال ۲۰۰۹ "جوایز مطبوعات بریتانیا" به عنوان "روزنامه‌نگار بین‌المللی سال" برگزیده شد و در زمستان سال ۱۳۸۷ نیز جایزه "هلمن–همت" سازمان دیده‌بان حقوق بشر به او داده شد.

همچنین سال گذشته تعدادی از نمایندگان پارلمان نروژ آقای کبودوند را به عنوان نامزد دریافت جایزه صلح نوبل به کمیته اهداکننده این جایزه معرفی کرده بودند.



درگیری ماموران نیروی انتظامی با تعدادی از مردم پاوه

روز گذشته مأموران مبارزه با قاچاق كالا در ورودی غربی شهر پاوه با تعدادی از شهروندان پاوه ای درگیر شدند

شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۵ فوريه ۲۰۱۲

آژانس خبری موکریان » سرویس اجتماعی: روز گذشته مأموران مبارزه با قاچاق كالا در ورودی غربی شهر پاوه با تعدادی از شهروندان پاوه ای درگیر شدند.

براساس گزارش رسیده به آژانس خبری موکریان، ساعت 11 قبل از ظهر روز پنجشنبه‌ چهارم اسفندماه‌ بین کاروان ماشین های نیروی انتظامی حامل کالاهای ضبط شده‌ شهروندان پاوه‌ و افرادی که‌ گویا صاحبان کالاهای مربوطه‌ بودند در ورودی غربی شهر پاوه درگیری رخ داده است.
این درگیری در نهایت، با شلیک تیر هوایی توسط مأموران مبارزه با قاچاق كالا و پراکنده‌ شدن صاحبان کالاهای ضبط شده پایان یافت.

گفتنی است علل بسیاری از جمله بیکاری، فقر و کوهستانی و مرزی بودن شهرستان پاوه موجب شده‌ تا عده‌ای از شهروندان علیرغم میلشان، برای امرار معاش ناچار به داد و ستد کالا در دو سوی مرز شوند که‌ بعضاً در این راه‌ مال، جان و گاهی هر دو را از دست می دهند


انتقال زندانی کرد به مکانی نامعلوم

صبح روز یکشنبه مورخه 30 بهمن ماه، سعید سنگر زندانی کرد توسط مأموران زندان مرکزی سنندج فراخوانده و به مکان نامعلومی منتقل گردید.

دوشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۷ فوريه ۲۰۱۲

آژانس خبری موکریان - سرویس حقوق بشر: یک زندانی محبوس در زندان مرکزی سنندج توسط مأموران زندان احضار و به مکان نامعلومی منتقل شد.

بر اساس گزارش رسیده به آژانس خبری موکریان، صبح روز یکشنبه مورخه 30 بهمن ماه، سعید سنگر زندانی کرد توسط مأموران زندان مرکزی سنندج فراخوانده و به مکان نامعلومی منتقل گردید.

به گفته هم بندی های این زندانی احتمالاً او را به بازداشتگاه يکی از نهادهای امنيتی انتقال داده اند. يادآور می گردد سعید سنگر که بیش از ده سال است در زندان بسر می برد، به اتهام عضویت در یک گروه مخالف در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج، ابتدا به اعدام محکوم شده بود که پس از چندی با یک درجه تخفیف به حبس ابد کاهش یافت.





سه سال بی اعتنایی به نامه زندانیان سیاسی کردستان

پس از گذشت حدود سه سال از ارسال نامه چند تن از زندانیان سیاسی کرد به یکی از نمایندگان مجلس، تاکنون پاسخی از جانب وی به این نامه ها داده نشده است.

چهار شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۹ فوريه ۲۰۱۲

آژانس خبری موکریان - سرویس حقوق بشر: پس از گذشت حدود سه سال از ارسال نامه چند تن از زندانیان سیاسی کرد به یکی از نمایندگان مجلس، تاکنون پاسخی از جانب وی به این نامه ها داده نشده است.

براساس اخبار رسیده به آژانس خبری موکریان، زندانی کرد عثمان مصطفی پور در نامه ای که در خرداد 88 برای قسیم عثمانی نماینده فعلی بوکان در مجلس شورای اسلامی، ارسال نموده خواستار پیگیری پرونده خود توسط این نماینده در مراجع قضایی شده بود.

عثمان مصطفی پور که حدود 20 سال است به اتهام عضویت در حزب دمکرات، در زندان ارومیه بسر می برد اخیراً در تماس با خبرنگار آژانس خبری موکریان اظهار داشت که تاکنون و پس از سپری شدن نزدیک به سه سال از تحویل این نامه به دفتر قسیم عثمانی، هیچگونه پاسخی نه به صورت کتبی و نه شفاهی برای اینجانب و خانواده ام ارسال نشده است.

از سوی دیگر هادی امینی زندانی بوکانی نیز، که سال 88 طی نامه ای به نماینده بوکان خواستار پیگیری مشکلات خود از جمله عدم اعطای مرخصی و عدم ارائه دادنامه و... شده بود، در تماس با خبرنگار آژانس خبری موکریان ضمن بیان اظهارات مشابهی، از بی پاسخ ماندن نامه تاکنون و عدم پیگیری آن توسط قسیم عثمانی طی این سه سال، سخن گفت.

یادآور می گردد هادی امینی به اتهام همکاری با پژاک از طرف دادگاه انقلاب مهاباد به پنج سال حبس محکوم شده بود که هم اکنون در زندان رجایی شهر کرج، ماه های واپسین حکم خود را سپری می نمایند.



گزارش هایی از انتخابات مجلس در چند شهر کردستان
آدينه ۱۲ اسفند ۱٣۹۰ - ۲ مارس ۲۰۱۲



اخبار روز: پارت آزادی کردستان، یکی از احزاب کردی که در منطقه ی کردستان فعالیت می کند گزارش هایی را از نحوه ی استقبال مردم از انتخابات ۱۲ اسفند در چند شهر کردستان منتشر کرده است:

تحریم انتخابات در سنندج
بر خلاف تلاشهای گسترده رژیم برای شرکت مردم در "حماسه انتخابات"، فضای انتخابات در سنندج بطور مشهودی سرد است و شمار بسیار کمی بهپای صندوقهای رأی رفتهاند که بیشتر آنها کارمندان دولتی هستند که بالاجبار بهپای صندوقهای رأی کشانده شدهاند.
علاوه بر این دو روز قبل از انتخابات از جانب حراست اداره آموزش و پرورش به محصلین پیش دانشگاهی اعلام شده بود که برای ورود به دانشگاه باید شناسنامههای آنان مهر انتخابات خورده باشد.
رژیم برای جبران شکست عدم حضور مردم پای صندوقهای رأی، صندوقهای سیار به راه انداخته است و دهها ماشین از نوع ۆژو، پراید، پیکان، وانت نیسان و پاتڕۆڵ هم اکنون صندوقهای اخذ رأی را در خیابانها و کوچههای سنندج حمل می‌کند.


حضور نیروهای گارد ویژه در مهاباد
مردم مهاباد، در حالی که از ٣ روز قبل به کنترل نیروهای گارد ویژه لباس مشکی در آمده است، "حماسه انتخابات" ولی فقیه و سپاه پاسداران را، با عدم حضور در حوزههای رأی گیری و تحریم انتخابات به شکست کشاندهاند.
حوزههای اخذ رأی که در مساجد، مدراس، هلال احمر، شهرداری، مراکز بهداشت و درمان مهاباد دایر شدهاند، خلوت است و تنها شمار انگشت شماری در آنها دیده می‌شود.
عوامل رژیم برای کشاندن مردم به پای صندوقهای رأی از ساعت ۷ بامداد، از بلندگوی مساجد، پی در پی از مردم درخواست شرکت در انتخابات می‌کنند.

پیرانشهر: حوزههای اخذ رأی خالی‌ از مردم است
امروز بر خلاف جمعه های گذشته، مردم پیرانشهر از حضور در خیابانها و رفتن به پای صندوقهای اخذ رأی خود داری ورزیدهاند.
از میان حوزههای اخذ رأی در مسجد جامع، مسجد چهار یارنی، محلههای زرگتن و کهنهخانی، فرهنگیان ۱ و ۲، تنها در حوزه فرهنگیان ۱ تعدادی پای صندوقهای رأی رفتهاند که آنها عوامل رژیم یا کارمندانی هستند که بالاجبار، به شرکت در انتخابات وادار شدهاند.
دیشب علیرغم حضور نیروهای امنیتی در سطح شهر، تعداد زیادی تراکت پخش شده بود که از مردم پیرانشهر درخواست شده بود، انتخابات را تحریم کنند.

کامیاران، تنها عوامل رژیم و بستگان کاندیداها را حضور یافتند
مردم شهر کامیاران نیز، همانند دیگر شهرهای کوردستان، از حضور پای صندوقهای رأی خودداری نمودهاند.
حوزههای رأی گیری در خیابانهای سید قطب مشهور به بان تپه، مصطفی خمینی مشهور به چاو خراتیل، بهشتی (کامیاران سابق) و مدارس و مساجد، از وجود مردم خالی است و آنچه قابل توجه بوده این است که کسانی در این حوزهها دیده شدهاند، اکثرا عوامل رژیم یا خانواده و بستگان کاندیداها می‌باشند و تعداد بسیار کمی از مردم عادی، به پای صندوقهای اخذ رأی رفته اند.

کرمانشاه: خرید رأی از فروشندگان آن
مراکز اخذ رأی در کرمانشاه همچون دیگر شهرهای کوردستان، خلوت است.
در دهها مرکزی که در مساجد، مدارس، بانکها، هنرستانها، مخابرات، دبستان و دبیرستانهای شهر کرمانشاه و شهرکهای آن برای اخذ رأی دایر شده است، از آغاز ساعت رأی گیری تاکنون، هیچ صفی شکل نگرفته و گاه گاه تنها گروههای چند نفره پراکندهای از مردم عادی دیده می‌شوند و مابقی پاسداران، سربازان، کارمندان دولتی هستند که پای صندوقها فرستاده می‌شوند.
صدا و سیمای رژیم در کرمانشاه، حوزهها و مراکزی را از صدا و سیمای خود منعکس می‌کند که تنها این طیف از شرکت کنندگان هستند.
کاندیداها برای جلب مردم به مشارکت در انتخابات، اقدام به خرید رأی کردهاند و تا صدور این اطلاعیه، هر رأی با ٣۰،۰۰۰ تومان خریداری می‌شود.

فرزندان کورد در جامعه یارسان
انتخابات فرمایشی رژیم را تحریم کردهاند
فرزندان ملت بزرگ کورد در جامعه یارسان، انتخابات فرمایشی مجلس نهم رژیم را تحریم کردهاند.
این جامعه کوردستانی که انبوه جمعیت آن در استان کرمانشاه، متمرکز است، بخاطر ویژگیهای دینی و فرهنگی خاص خود همواره مورد سرکوب و تحقیر نیروهای اشغالگر جمهوری اسلامی در کوردستان قرار گرفتهاند، همچون اکثریت آحد و گروههای دیگر ملت بزرگ کورد، امروز پای صندوقهای رأی رژیم نرفتند و آنرا تحریم نمودند.
هفته گذشته شایعهای در سطح استان کرمانشاه انتشار یافت مبنی بر حمایت آقای سید نصرالدین حیدری رهبری جامعه یارسان از یکی از کاندیداهای حوزه کرمانشاه انتشار یافت که از جانب یکی از نزدیکان به دفتر آقای حیدری تکذیب گردید و اعلام شد که: آقای سید نصرالدین حیدری از هیچ کاندیدی حمایت نکرده است.





محکوم شدن یک فعال دانشجویی کُرد به زندان

یک فعال پیشین دانشجویی توسط دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به زندان محکوم شد.

سه شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۶ مارس ۲۰۱۲

آژانس خبری موکریان - سرویس حقوق بشر: یک فعال پیشین دانشجویی توسط دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به زندان محکوم شد.

دلیر اسکندری فعال پیشین دانشجویی در گفتگو با آژانس خبری موکریان ضمن اعلام این خبر، اظهار داشت: شعبه دوم دادگاه انقلاب اسلامی سنندج اینجانب را چندی پیش به اتهام اقدام علیه امنیت از طریق اجتماع و تبانی به دو سال زندان که به مدت 5 سال تعلیق شده است محکوم نمود.

یادآور می گردد دلیر اسکندری که دبیر هماهنگی پیشین اتحادیه دمکراتیک دانشجویان می باشد سال گذشته به دنبال پیگیری تعدادی از فعالان مدنی جهت تجدید نظر در حکم اعدام حبیب لطیفی بازداشت و پس ازسپری کردن 44 روز زندان با قرار وثیقه 70 میلیونی آزاد شد.

.

. بازداشت چند شهروند در کردستان توسط نیروهای امنیتی

پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۸ مارس ۲۰۱۲



آژانس خبری موکریان - سرویس حقوق بشر: پنج شهروند اهل سنندج توسط نيروهای امنيتی در اين شهر بازداشت شدند.

بنا به گزارش رسیده به آژانس خبری موکريان، اسامی اين پنج شهروند حشمت ابراهیمی، رمضان عباسی، سعید محمودی، واحد دوستی و رحمان سبحانی اعلام شده است.

براساس همین گزارش، این افراد که اهل روستای تنگیسر از توابع شهر سنندج می باشند حدود یک ماه پیش بازداشت و اخیراً به زندان مرکزی سنندج منتقل شده اند.

تا لحظه تنظیم خبر علت یا علل بازداشت این افراد از سوی مراجع قضائی کردستان اعلام نشده، اما گفته می‌شود اتهام این شهروندان امنیتی است.

.

خانواده احسان هوشمند ۵۷ روز است که از ملاقات با وی محروم شده اند.

احسان هوشمند، کارشناس ارشد جامعه شناسی و از پژوهشگران جدی و سختکوش در حوزه مطالعات قومی و هویتی در ایران است. وی تاکنون نوشته های فراوانی را در قالب کتاب و نیز مقالاتی در نشریات مختلف داخلی درباره مسائل اقوام ایرانی، توسعه، آسیب های اجتماعی، جامعه شناسی آموزش و پرورش و ... منتشر کرده است

پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۸ مارس ۲۰۱۲


خانواده احسان هوشمند، فعال ملی و پژوهشگر مطالعات قومی، که از ۱۷ دی ماه در بازداشت به سر می برد، ۵۷ روز است که از ملاقات و دیدار باوی محروم هستند. به گزارش خبرنگار ما، با گذشت نزدیک به دو ماه از بازداشت این فعال ملی- مذهبی، هنوز اتهام وی به خانواده اش اعلام نشده و او طی این مدت و پساز گذشت ۲۵ روز از بازداشتش، برای اولین بار تماس تلفنی کوتاهی ب اخانواده اش برقرار کرد که از آخرین تماس وی، حدود ۲۵ روز می گذرد و او در آخرین تماس تلفنی خود، از کاهش ۱۰ کیلویی وزن خود خبر داده بود. این موضوع باعث ایجاد نگرانی های جدی از وضعیت سلامتی احسان هوشمند شده و با وجود پیگیری های مستمر و مراجعه چندین باره خانواده و پدر و مادر مسن و بیمار وی به نهادها و مقامات مسئول در دستگاه قضایی کشور و زندان اوین، تاکنون هیچ گونه امکان ملاقاتی برای آنان فراهم نشده است. به ویژه این که پدر مسن وی، از مشکلات شدید قلبی رنج می برد و تحت نظر پزشک است.وی دارای دو فرزند ۶ ساله و ۱۴ ساله است که این روزها به شدت و مرتبا"سراغ پدرشان را می گیرند.
احسان هوشمند، کارشناس ارشد جامعه شناسی و از پژوهشگران جدی و سختکوش در حوزه مطالعات قومی و هویتی در ایران است. وی تاکنون نوشته های فراوانی را در قالب کتاب و نیز مقالاتی در نشریات مختلف داخلی درباره مسائل اقوام ایرانی، توسعه، آسیب های اجتماعی، جامعه شناسی آموزش و پرورش و ... منتشر کرده است. انتشار ۳ شماره ویژه نامه کردستان در مجله "چشم انداز ایران"،انتشار ۵ شماره ویژه نامه درباره قومیت و مسائل قومی در ایران، کردستان، جمهوری مهاباد، سیستان و بلوچستان و اقلیم کردستان عراق در فصلنامه "گفتگو"، مدیریت اجرایی هفته نامه دو زبانه "سیروان" در مناطق کردنشین کشور در سال های ۷۶ تا ۷۹ و مسئولیت تدوین بخش "اقوام" در همايش چالش هاو چشم اندازهاي توسعه ايران به منظور تدوین برنامه چهارم توسعه کشور درسال ۱۳۸۱، از فعالیت های قابل ذکر در کارنامه وی است. دستگیری احسان هوشمند که از فعالان معتقد به تمامیت ارضی و استقلال ایران است، با خوشحالی افراد، گروه ها و محافل تجزیه طلب و قوم گرا مواجه شده است.



ممانعت از برگزاری مراسم 8 مارس در سنندج

بعد از ظهر امروز پنج شنبه 18 اسفند ماه 90 نیروهای امنیتی و انتظامی مانع از برگزاری مراسم 8 مارس روز جهانی زن در شهر سنندج شدند.

به گزارش آژانس خبری موکریان، این مراسم که در پی فراخوان تعدادی از فعالان اجتماعی شهر سنندج قرار بود به صورت راهیپمائی از سه راه نمکی شروع و تا میدان انقلاب ادامه یابد، با دخالت نیروهای امنیتی و انتظامی حاضر در محل لغو گردید.

به گفته یک شاهد عینی، نیروهای انتظامی ضمن متفرق کردن حاضرین، چند تن از شرکت کنندگان در مراسم را بازداشت نمودند.



احضار و بازداشت یک فعال کارگری در کردستان

یکی از اعضای کمیته‌ی هماهنگی به نام پدرام نصرالهی روز پنج شنبه 18 اسفند ماه 90 از سوی ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج احضار و در پی مراجعه به این اداره بازداشت شد

شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۰ مارس ۲۰۱۲



آژانس خبری موکریان سرویس حقوق بشر: یک فعال کارگری اهل سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روانه زندان شد.
بنا به گزارش رسیده به سرویس حقوق بشر آژانس خبری موکریان، یکی از اعضای کمیته‌ی هماهنگی به نام پدرام نصرالهی روز پنج شنبه 18 اسفند ماه 90 از سوی ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج احضار و در پی مراجعه به این اداره بازداشت شد.
تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهام یا اتهامات احتمالی این فعال کارگری اطلاعی در دست نیست.





کرمانشاه : بازداشت ۴۰ نفر در چهارشنبه سوری

دلیل بازداشت این افراد از سوی مقامات استان، جلوگیری از برخی حوادث احتمالی و ایجاد اختلال در نظم عمومی عنوان شده است.

پنجشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۵ مارس ۲۰۱۲

آژانس خبری موکریان - سرویس حقوق بشر: ۴۰ تن از شهروندان کرمانشاهی توسط پلیس این شهر بازداشت شدند.
به گزارش آژانس خبری موکریان از کرمانشاه، در چهارشنبه سوری امسال حدود ۴۰ تن از شهروندان این شهر توسط نیروی انتظامی بازداشت شدند.
دلیل بازداشت این افراد از سوی مقامات استان، جلوگیری از برخی حوادث احتمالی و ایجاد اختلال در نظم عمومی عنوان شده است.
براساس همین گزارش، نیروی انتظامی استان کرمانشاه در چهارشنبه سوری امسال در حالت آماده باش بود.
تا لحظه تنظیم این خبر از وضعیت دستگیرشدگان چهارشنبه سوری کرمانشاه اطلاعی حاصل نشده است.



آذربایجان


بیانیه ی دموکرات های چپ تبریز
به مناسبت روز جهانی زبان مادری

• آموزش رسمی به زبان مادری در مناطق ملی کشور یک حق انسانی و شهروندی است...

سه‌شنبه ۲ اسفند ۱٣۹۰ - ۲۱ فوريه ۲۰۱۲

امسال نیز در حالی به استقبال ۲۱ فوریه (دوم اسفند) روز جهانی زبان مادری می رویم که کماکان بیش از نیمی از اهالی کشور از کاربرد رسمی زبان مادری بعنوان هویت تاریخی و فرهنگی خود, در مناسبات اجتماعی و نظام آموزشی کشور محرومند و زبان دیگری جز زبان مادری، به زور نهان و آشکار دستگاه عظیم "دولت اسلامی " بر آنها تحمیل می‌شود. این نقض حقوق ابتدایی و انسانی مردم به هر بهانه و تحت هر عنوانی نیز که باشد معنای دیگری جز عملی تبهکارانه علیه فرهنگ و تمدن کل بشریت و ترویج نژادپرستی ندارد.
محروم کردن میلیونها انسان از حق استفاده از زبان مادری در مناسبات پیچیده جامعه امروزی بشری، سلب امکاناتی که تنها در سایه آزادی زبان مادری امکان‌پذیر است، جز تبهکاری چیز دیگری نیست. این امر تأثیر مستقیمی بر روی میزان سوادآموزی جمعیت لازم التعلیم، موفقیت روند آموزش دانش آموزان و شانس مسئولیت پذیری منسوبین ملی- قومی دارد و پروسه ضدانسانی هویت زدایی فرهنگی اجتماعی و ستم ملی بر ملیت های غیرفارس را تشدید می کند.
جمهوری اسلامی بعنوان یک رژیم استبدادی و خودکامه فرهنگ کش, مانع اصلی تحقق برابری ملی و حق برخورداری ملیت ها از آموزش رسمی به زبان مادری خود در ایران است. این رژیم که مذهب را به ایدئولوژی رسمی خود تبدیل کرده است با توسل به انواع ترفندها و اعمال سیاستهای سرکوبگرانه, یکسان سازی فرهنگی و زبانی را بعنوان یک هدف استراتژیک در سیاستهای کلان خود دنبال می کند و از دست زدن به هیچ جنایت و تبهکاری فرهنگی نیز ابایی ندارد. این تبهکاری به یکسان در مورد ملیت های بلوچ, ترک آذری, ترکمن, عرب و کرد صورت می گیرد.
ما ضمن حمایت از فراخوان امسال احزاب، سازمانها، جمعیتها، انجمن ها و رسانه‌ها به مناسبت بزرگداشت روز جهانی زبان مادری, مبارزه در راه تامین حق آموزش رسمی آذربایجانی‌ها و دیگر ملیت‌های غیرفارس به زبان مادری‌شان را بخش جدایی‌ناپذیر مبارزات دمکراتیک مردم ایران به حساب می‌آوریم و تاکید می کنیم که وظیفه روشنفکران دمکرات، برابری طلب و ترقیخواه است که با دفاع از آموزش رسمی به زبان مادری در مناطق ملی کشور بعنوان یک حق انسانی و شهروندی، شرایط را برای یک همزیستی مسالمت آمیز و صلح‌جویانه در کشور چند ملیتی، چند فرهنگی و چند زبانه ایران تسهیل کنند.

دمکرات‌های چپ تبریز
۰۱/۱۲/۱٣۹۰



هرانا؛ صدور بیش از ۲۲ سال حبس برای بازداشت شدگان مراسم افطاری

سه شنبه 02 اسفند 1390

خبرگزاری هرانا - شعبه اول دادگاه انقلاب تبریز، با صدور حکمی، یازده نفر از فعالین سیاسی و مدنی آذربایجانی را که یک وکیل دادگستری نیز در میان آن‌ها به چشم می‌خورد، مجموعا به بیست و دو سال و نه ماه و سه روز حبس، محکوم کرد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، در این حکم، موسی برزین خلفه لی، وکیل فعالین مدنی آذربایجان، از بابت اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، به دو سال حبس تعزیری و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق مصاحبه با رادیو‌های خارجی و اطلاع رسانی درارتباط با وضعیت موکلین‌اش به سه ماه و یک روز حبس تعزیری، محکوم شد.



ایجاد فضای امنیتی در سلماس در آستانه‌ی انتخابات

چهارشنبه 03 اسفند 1390 ساعت

.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در آستانه‌ی نهمین دوره‌ی انتخابات مجلس شورای اسلامی، در شهرستان سلماس و خصوصاً روستاهای کُرد نشین آن فضای امنیتی حاکم شده است.

تشدید فضای امنیتی و فشار بر شهروندان در پی فراخوان انتخابات مجلس توسط سپاه سلماس صورت گرفته است.

بر این اساس نیروهای سپاه و بسیج در روستاهای کرد نشین شهرستان سلماس حضور پررنگی پیدا کرده و دراین مناطق، شهروندان را در صورت رأی ندادن به نماینده مورد نظرشان در انتخابات پیش رو تهدید کرده‌اند.



دو فعال سیاسی در تبریز بازداشت شدند

چهارشنبه ٣ اسفند ۱٣۹۰ - ۲۲ فوريه ۲۰۱۲


خبرگزاری هرانا: دو تن از فعالین سیاسی آذربایجانی به نامهای رضا طوری و وحید حبیب چشمه توسط ماموران اطلاعاتی بازداشت شدند

رضا طوری و وحید حبیب چشمه توسط ماموران اطلاعاتی بازداشت شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا از تبریز، رضا طوری به همراه وحید حبیب چشمه دو فعال سیاسی آذربایجانی همزمان با ۲۱ فوریه روز جهانی زبان مادری در شهر تبریز و با یورش ماموران امنیتی به منزل پدریشان واقع در شهر جدید سهند بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
مامورین اطلاعات ضمن بازداشت این افراد منزل آنها را نیز مورد بازرسی قرار داده و اقدام به ضبط کامپیوتر، سی دی بازداشت و بعضی از وسائل شخصی ایشان کردند.
هم چنین روز سه شنبه یکم اسفند ماه فرهاد سروناز پریخانی در مشکین شهر از توابع استان اردبیل بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
نامبرده سابقه بازداشت در اعتراضات به روزنامه ایران در سال ۸۵ را نیز دارد و از نظر جسمی نیز به دلیل بیماری قادر به تحمل شرایط سخت همچون زندان و سلول انفرادی نیست.



نود و یک روز حبس، مجازات اجرای سرود در مورد خشکیدن دریاچه ی ارومیه

موضوع در یاچه ی ارومیه، در حال حاضر به موضوعی حاد و بحث برانگیز بدل شده و متخصصین محیط زیست بارها و بارها نسبت به عواقب فاجعه بار خشکیدن دریاچه ارومیه هشدار داده اند، صدور حکم محکومیت در مورد افرادی که وسیله ی هنر، قصد طرح این مشکل را دارند امری سخیف و فاقد و جهه ی قانونی و حتی عرفی به نظر می رسد.

پنجشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۳ فوريه ۲۰۱۲

خبر دریافتی: ششم مهر ماه سال جاری، علی رضا حسین زاده(مدیر گروه رقص آذربایجانی قایا)، بازداشت و بیش از سه ماه، در بازداشت اداره ی اطلاعات و سپس زندان تبریز به سر برد. بعدا کاشف به عمل آمد که علت دستگیری علی رضا حسین زاده، اجرای سرودی توسط استاد "حسن دمیرچی" در مراسم جشن عروسی اش، بوده است! با این وصف، نه تنها علی رضا حسین زاده بلکه استاد حسن دمیرچی، به خاطر آهنگ سازی و اجرای سرود مذکور،علی لطف پور به علت فیلم برداری از مراسم عروسی و جواد شبان کندرود به دلیل اجاره دادن تالار عروسی و اجرای مراسم عروسی در آن، به اداره ی اطلاعات نیروی انتظامی تبریز و سپس شعبه ی چهارم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تبریز احضار و ساعت ها بازجویی شدند. سپس این چهار نفر ، یازدهم بهمن ماه، جهت محاکمه به شعبه اول دادگاه انقلاب تبریز احضار و به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، محاکمه شدند. دادگاه مذکور ، پس از رسیدگی، حکم به محکومیت علی رضا حسین زاده به تحمل نود و یک روز حبس داده است. در حالی که، موضوع در یاچه ی ارومیه، در حال حاضر به موضوعی حاد و بحث برانگیز بدل شده و متخصصین محیط زیست بارها و بارها نسبت به عواقب فاجعه بار خشکیدن دریاچه ارومیه هشدار داده اند، صدور حکم محکومیت در مورد افرادی که وسیله ی هنر، قصد طرح این مشکل را دارند امری سخیف و فاقد و جهه ی قانونی و حتی عرفی به نظر می رسد. نقی محمودی - وکیل دادگستری




برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهام محمد علی تقوایی در دادگاه انقلاب مرند

دادگاه رسیدگی به اتهام محمد علی تقوایی، تحت عنوان تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی،در شعبه اول دادگاه انقلاب مرند و به ریاست معصومی برگزار شد.

جمعه ۵ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۴ فوريه ۲۰۱۲

دادگاه رسیدگی به اتهام محمد علی تقوایی، تحت عنوان تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی،در شعبه اول دادگاه انقلاب مرند و به ریاست معصومی برگزار شد. اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی، به دلیل پخش اعلامیه در خصوص سالگرد بیست و یک آذر، به محمد علی تقوایی، منتسب شده است. محمدعلی تقوایی به همراه وکیل خود ، موسی برزین خلفه لی، از اتهام وارده دفاع کرده و رای مقتضی، ظرف یک هفته صادر و به متهم و وکیل اش ابلاغ خواهد شد. نقی محمودی - وکیل دادگستری

.


دمکرات‌های چپ تبریز، ضمن حمایت از تحریم انتخابات مجلس نهم، خواهان همبستگی ملی در برابر این انتخابات فرمایشی شدند
دوشنبه ٨ اسفند ۱٣۹۰ - ۲۷ فوريه ۲۰۱۲



اخبار روز: «دمکرات‌های چپ تبریز»، با انتشار اعلامیه ای ضمن حمایت از تحریم انتخابات مجلس نهم جمهوری اسلامی، خواهان همبستگی ملی در برابر این انتخابات فرمایشی شدند. متن این اعلامیه به شرح زیر است:

تا یک هفته دیگر رژیم خودکامه و دیکتاتوری جمهوری اسلامی نمایشی دیگر از انتخابات فرمایشی را به روی صحنه سیاست مزورانه خود خواهد آورد. این نمایش نیز همچون نمایشات سه دهه اخیر رژیم فقط با حضور بازیگران خوش رقص متعهد به اصل ارتجاعی ولایت فقیه برگزار می شود. با این تفاوت که این بار جنبشی فراگیر و سراسری نیز در بین طیف های مختلف اپوزیسیون به نمایش انتخاباتی "نه" گفته اند و آن را مضحکه ای بیش نمی دانند.
این انتخابات نیز همچون موارد مشابه خود راه را برای مشارکت نیروهای اپوزیسیون و حتی منتقدین اصلاح طلب رژیم بسته است و فقط در داخل خودی های خانواده ولایت فقیه صورت می گیرد و بار دیگر این واقعیت را ملموس تر می کند که امکان تحول و تغییرات ساختاری از درون حاکمیت و با تمسک به ابزار انتخابات در سایه حاکمیت رژیم استبدادی- مذهبی جمهوری اسللامی نشدنی است و دل بستن به امکان تحقق دمکراسی و برابری ملی با استناد به مواد نیم بندی از قانون اساسی و از طریق صندوقهای رای اسلامی سرابی بیش نیست.
انتخابات در جمهوری اسلامی حداقل از سه دهه قبل, برای تنظیم مناسبات جناحین معتقد به اصل بقا نظام اسلامی و حل معامله گرایانه اختلافات موجود در تسهیم اهرم های قدرت سیاسی, اقتصادی و مالی بین سردمداران و ایادی آنان و کسب مشروعیت برای حکومت ولایت فقیهی کاربرد داشته است. به همین دلیل نیز رژیم از توسل به هر آنچه که شرایط تحقق این اهداف را میسر سازد, ابایی ندارد. مهندسی کردن انتخابات, تقلب, رای سازی, فریب و تطمیع, مخالف سازی, سرکوب, زندان و اعدام, ایجاد اختلاف, بدیل سازی, سواستفاده از باورهای فرهنگی و مذهبی مردم و هر رفتار ضد دمکراتیک دیگر در زمره این برخوردهاست.
در انتخابات ۱۲ اسفند, رژیم بیش از هر زمان دیگری برای کسب مشروعیت در افکار عمومی ملی و بین المللی نیازمند حضور گسترده مردم هست تا در فردای انتخابات باز هم از ادبیات نخ نما شده "حضور میلیونی امت مسلمان", "مشت محکم به دهان دشمنان" و "حماسه ای دیگر" داد سخن سر دهد و کار مخالفین را "تمام شده" اعلام کند. سخنان و مصاحبه های سردمداران رژیم و گزمگان امنیتی آن و سیاستهای جاری صدا و سیمای خامنه ای از هم اکنون ذهنیت عمومی را برای همچون ادبیات تبلیغی آماده می کنند.
در این راستا, در روزهای اخیر حجم سوء استفاده از شاخصه های فرهنگ ملی- قومی در سیاستهای تبلیغی کاندیداهای تایید صلاحیت شده رژیم در مناطق ملی با هدف کسب آرا طرفداران مسائل ملی- قومی بیش از پیش به چشم می خورد و این عده به یکباره دایه مهربانتر از مادر برای ملیت ها و فرهنگ ملی- قومی شده اند. در منطقه ترکمن نشین گلستان رقابت کاذب بین ترکمن و زابلی راه می اندازند؛ در سیستان بلوچستان به اختلاف بلوچ و سیستانی عمق می بخشند و شخصیت های مرجع آنها را به رقابت با یکدیگر از طریق رای به کاندیداهای خود ترغیب می کنند؛ در خوزستان از یک طرف جوانان عرب را به جرم مخالفت با شرکت در انتخابات به خاک و خون می کشند و از طرف دیگر با شیوخ و رهبران عشیره ها و طوایف جهت تاثیرگذاری بر روند انتخابات مورد نظر خود به مذاکره می پردازند؛ در کردستان شمشیر مرگ بر بالای سر مبارزین و آزادیخواهان اسیر آویزان می کنند و در آذربایجان تفکیک شده, به موازات به بند کشیدن مبارزین برابری طلب و آزادیخواه, با حیله و نیرنگ و ایجاد رقابت کاذب بر بستر ترکیب قومی و فرهنگی جمعیت, در تلاش هستند به هر نحوی که شده, مردم بیشتری را به پای صندوقهای رای بکشانند.
همه این اقدامات در حالی صورت می گیرد که امنیتی کردن فضای مناطق ملی با دستگیریهای گسترده, فراخواندن متهمین در قید ضمانت به زندان, صدور احکام سنگین, مراجعه به منازل فعالین شناخته شده, احضار رسمی و غیررسمی و تهدید و توجیه خیابانی فعالین ملی و آزادیخواهان به عدم دخالت در روند انتخابات, به برنامه اصلی و مستمر سیاستگذاران امنیتی رژیم تبدیل شده است.
ارزیابی رفتارهای انتخاباتی رژیم در منطقه ملی آذربایجان بویژه با شروع رقابتهای انتخاباتی کاندیداهای تایید صلاحیت شده نشانگر آن است که در این دوره نیز رژیم به تجربه خود دال بر ایجاد رقابت کاذب بر بستر تمایزات و اختلافات قومی, طایفه ای و مذهبی و خوشه چینی از نتایج آن به شکل مراجعه رقابتی منسوبین اقوام, طوایف و مذاهب یادشده به پای صندوق های رای, تکیه دارد.
اگر در مرکز استان اردبیل "محلی گرایی" و "رقابت بین کاندیدای محلی و غیراردبیلی" را دامن می زنند و در مناطق روستایی و عشایری آن بستر نظام اجتماعی طایفه ای موجود را عرصه سیاستهای انتخاباتی خود قرار داده اند, در استان آذربایجان غربی مجددا نظریه ارتجاعی "حمایت از هر کاندیدای ترک در برابر کاندیدای کردها" را بوسیله دلالان حرفه ای سیاست انتخاباتی خود که زیر پرچم دروغین "هویت طلبی" و "آذربایجان خواهی" به مشاطه گری سیاستهای منطقه ای رژیم می پردازند, پیش می برند. قراین نشان می دهد که این سیاست ارتجاعی به شکل "حمایت از هر کاندیدای کرد در برابر کاندیدای ترک ها" بویژه در مرکز استان- ارومیه- از سوی افراطیون کرد نیز دامن زده می شود.
این سیاست رژیم به شکل ترویج نظریه "حمایت از آذربایجانی اصیل" و "طرح مسئله ملی با شرکت در انتخابات" در مناطق شرقی آذربایجان بویژه در مرکز آن – تبریز- توسط برخی از شخصیت های داخل نظام که داعیه رهبری حرکت





ملی آذربایجان را دارند, صورت می گیرد. این "رهبران موسمی" که در فصول انتخابات به یکباره فیلشان یاد هندوستان "رهبری حرکت ملی آذربایجان!!" را می کند با تشکیل جلسات عمومی و خصوصی با دانشجویان و جوانان شیفته مدنیت و فرهنگ ملی- قومی و ترغیب آنها به شرکت در انتخابات یا توجیه این مسئله که با شرکت در انتخابات می توان به طرح مسئله ملی پرداخت, بعنوان عاملین و مجریان پشت پرده سیاستهای ترغیب و تشویق مردم به شرکت در انتخابات عمل می کنند.
این سیاستهای مزورانه هر چند از طرف رژیم عوامفریب و دلالان سیاسی آن دور از انتظار نیست, ولی تحت تاثیر قرار گرفتن برخی از فعالین ملی و بویژه طیف هویت طلب حاضر در صفوف جنبش ملی آذربایجان و افتادن آنها در دام این نیرنگ جای بسی تاسف دارد. چرا که حساب این عده, از دلالان حرفه ای سیاست انتخاباتی رژیم جداست.
بنابر آنچه که آمد امروز هوشیاری, شناخت و خنثی کردن ترفندهای رژیم برای به شکست کشاندن جنبش سراسری تحریم انتخابات, شرط ضروری پایبندی به اصول برابری طلبی ملی و آزادیخواهی فعالین و مبارزین ملی, دمکرات و ترقیخواه مناطق ملی از جمله آذربایجانی ها در این شرایط است.
ما بعنوان بخشی از دمکرات های چپ آذربایجان ایران, انتخابات آتی مجلس را غیرآزاد، غیردمکراتیک، مدیریت شده و امنیتی ارزیابی می کنیم و شرکت در انتخابات فرمایشی رژیم را تحت هر عنوان و با هر توجیهی از سوی افراد و جریانات ملی, شرکت در سیاستهای تفرقه افکنانه, سرکوبگرانه و ضد ملی رژیم جمهوری اسلامی می دانیم.
ما با شرکت فعال در کارزار سراسری تحریم انتخابات فرمایشی رژیم, نیروهای برابری طلب ملی, فدرالیست ها, هویت طلبان, دوستداران فرهنگ ملی- قومی, آزادیخواهان, دمکراسی خواهان و کلیه فعالین ملی آذربایجان را به هوشیاری و خنثی کردن ترفندهای رژیم و دلالان سیاسی آن در ایجاد کینه و عداوت بین ملیت های تحت ستم فرا می خوانیم.
ما می توانیم با حفظ هوشیاری و افشای این ترفندها و عدم شرکت در انتخابات فرمایشی, به سهم خود در گسترش جنبش جاری تحریم سراسری انتخابات فرمایشی موثر باشیم و کارزار عمومی تحریم انتخابات فرمایشی رژیم را به همبستگی ملی ملیت ها و آزادی مردم ایران از دیکتاتوری اسلامی تبدیل کنیم




بازداشت یک دانشجوی سردشتی توسط نیروهای امنیتی

آژانس خبری موکریان - سرویس حقوق بشر: یک دانشجوی اهل سردشت توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روانه زندان شد.

براساس گزارش رسیده به آژانس خبری موکریان، یک دانشجوی دانشگاه تبریز به نام حسن عبداللهی که اوایل مهر ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود؛ پس از سپری نمودن مدتی را در زندان تبریز اخیراً به زندان ارومیه منتقل شده است.

تا لحظه تنظیم خبر از علت بازداشت و اتهام احتمالی این دانشجوی 20 ساله سردشتی اطلاعی بدست نیامده است.



خبرگزاری هرانا - اداره‌ی اطلاعات تبریز با تحت فشار قرار دادن فعالینی که به تازگی از زندان آزاد شده‌اند، ایشان را وادار به شرکت در نهمین دوره‌ی انتخابات مجلس شورای اسلامی نموده است.

جمعه 12 اسفند 1390



بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی روزهای گذشته اداره‌ی اطلاعات تبریز با برخی از زندانیانی که اخیراً از زندان آزاد شده‌اند تماس گرفته و به ایشان گفته است که اگر در انتخابات روز جمعه مشارکت نداشته باشند، برای آن‌ها مشکلاتی به وجود خواهد آمد.

این در حالیست که برخی از فعالین مذکور به تازگی و صرفاً با آزادی مشروط در حال حاضر خارج از زندان به سر می‌برند.

شایان ذکر است که امروز، جمعه دوازدهم اسفندماه، نهمین دوره‌ی انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود.





خبرگزاری هرانا – نیروهای امنیتی و بسیج شهر تبریز در مناطق پر تردد شهر و درروز قبل از آغاز انتخابات مجلس اقدام به ایست و بازرسی کردند

جمعه 12 اسفند 1390

.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، از عصر امروز نیروهای امنیتی بطور محسوس در خیابان های تبریز حضور بهم رسانده و نیروهای بسیج نیز با ایجاد ایست و بازرسی در خیابان های شهر اقدام به تفتیش اتومبیل ها و سایر وسایل نقلیه میکنند.




خود کشی یک شهروند در پیرانشهر

آژانس خبری موکریان - سرویس اجتماعی: یک شهروند در پیرانشهر واقع در استان آذربایجان غربی خودکشی کرد.

یکی از بستگان این شهروند در گفتگو با آژانس خبری موکریان ضمن بیان این خبر اظهار داشت: سحرگاه جمعه 5 اسفند ماه، قادر-آ که دارای شغل آزاد و اهل پیرانشهر بوده، خود را در منزل حلق آویز نموده است.

وی علت خودکشی این شهروند 60 ساله را مشکلات خانوادگی و اجتماعی عنوان کرد.

گفتنی است در حال حاضر میزان خودکشی در ایران 12 نفر در هر یک هزار نفر است و استان های ایلام، کرمانشاه، کردستان و همدان رکورددار آمار خودکشی در ایران هستند.



هشت ماه بلاتکلیفی ناصر دراز شمشیر در زندان تبریز


به گزارش «خانه حقوق بشر ایران»‌ ناصر دراز شمشیر (آیدین موغانلی) چهار ماه در اداره‌ی اطلاعات اردبیل در سلول انفرادی بازداشت بوده و پس از آن برای ادامه‌ی بازجویی‌ها و تکمیل پرونده به اداره اطلاعات تبریز انتقال یافته که مدت دو ماه نیز در سلول انفرادی تبریز مورد باز جویی و شکنجه‌های روحی قرار گرفته است.
هاشم زاده بازپرس دادگاه انقلاب تبریز اتهامات وی را «جاسوسی، مشارکت در اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام و تحصیل مال نامشروع» عنوان کرده است.
دلیل این اتهامات شرکت وی در دوره‌ی روزنامه‌نگاری مرکز رسانه ای قفقاز است که اطلاعات ایران آن را مصداق حضور در جلسات آموزشی براندازی نرم و انقلاب مخملی دانسته است.
در گزارش اداره ی اطلاعات و کیفر خواست صادره او را عضو حزب «گاموح» نیز معرفی کرده‌ و دستگیریش را در ادامه‌ی دستگیری اعضای این حزب در سال گذشته عنوان کرده‌اند که وی در تمامی مراحل بازجویی این اتهام را رد کرده است

بازداشت موقت نماینده مهاباد در استانداری

نماینده فعلی مهاباد در مجلس شورای اسلامی به طور موقت در استانداری آذربایجان غربی نگهداری می شود

شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۳ مارس ۲۰۱۲

آژانس خبری موکریان - سرویس حقوق بشر: نماینده فعلی مهاباد در مجلس شورای اسلامی به طور موقت در استانداری آذربایجان غربی نگهداری می شود.

مهندس جلال محمود زاده نماینده فعلی مهاباد در مجلس شورای اسلامی، در گفتگوی اختصاصی با آژانس خبری موکریان ضمن تأیید این خبر اظهار داشت: شب گذشته توسط یکی از مقامات استان آذزبایجان غربی جهت گرفتن تأیید صلاحیت به استانداری احضار شدم و صبح امروز مورخه 11 بهمن 90 به اینجانب اعلام شد که براساس مصوبه شورای تأمین استان، بایستی تا پس از انتخابات در میهمانسرای استانداری اقامت نموده از حضور در شهر مهاباد خودداری نمایم.

این در حالی است که روز گذشته طرفداران وی پس از اعلام تأیید صلاحیت مهندس محمود زاده از جانب خودش، تا پاسی از شب در خیابانهای شهر کارناوال شادی برپا نموده و به پایکوبی و خوشحالی پرداختند.


سیستان و بلوچستان

نماينده زاهدان: مردم روز به روز فقیر‌تر می‌شوند
شانزدهم اسفند ۱۳۹۰ برابر با ششم مارس ۲۰۱۲


ایلنا: نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: از دولت می‌خواهیم که مشکل گرانی و بیکاری را حل کند و متاسفانه با خوب اجرا نشدن این قانون بسیاری از مراکز اقتصادی تعطیل شدند و صاحبان این مراکز به دلیل وام‌هایی که گرفتند بدهکار بانک‌ها هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، شهریاری در صحن علنی امروز مجلس افزود: نرخ بیکاری در استان سیستان بلوچستان بسیار بالاست و دولتمردان نتوانستند کاری برای جوانان این استان کنند.
شهریاری ادامه داد: مرزنشینان متاسفانه با مشکلات زیادی مواجه هستند و مرز‌ها که خود یک فرصت محسوب می‌شوند متاسفانه به تهدید تبدیل می‌شود و اگر فکری برای اشتغال جوانان نشود با خطرات جدی مواجه می‌شویم.
وی گفت: متاسفانه مصوبات سفرهای استانی احمدی نژاد عملی نشده است و هیچ اتفاقی برای بهبود وضعیت نیافتاده است و مردم روز به روز فقیر‌تر می‌شوند و با‌‌ همان رقم ناچیز یارانه‌ها مشکلات و گرانی‌ها را تحمل می‌کنند



نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد