logo





نامه دکتر ابراهیم یزدی دبیر کل نهضت آزادی ایران به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد

به دنبال راه حل عملی‌ برای بر پایی‌ رفراندوم در این کشور‌ها باشید.

همراه با متن اصلی

پنجشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۰ - ۰۱ دسامبر ۲۰۱۱

ebrahim-yazdi2.jpg
عالیجناب، فاجعه پیش روی ما نیازمند به اقدام فوری برای برقراری صلح پایدار می‌باشد. از شما تقاضامندم که بخاطر وضع اضطراری در سوریه، یمن و بحرین، از قدرت و مشروعیت جایگاه خود بهره گرفته و از تن‌ دادن مردم این سه‌ کشور به رنج و محنت جلوگیری بعمل آورید. به این مردم کمک کنید تا پس از تجربه این فاجعه به صلحی‌ پایدار دست یابند.
جناب آقای بان کی‌ مون،

ما همگی‌ شاهد موج درگیری خشونت آمیز بین مردم و نیروهای امنیتی در چندین کشور خاورمیانه می باشیم. نتیجه این برخوردهای خشونت آمیز تحمل رنج و درد انسانهای بیگناه از جمله مردان، زنان و کودکان بوده است.

این برخورد‌های خشونت آمیز در کشورهایی صورت می‌گیرد که عضو سازمان ملل متحد هستند و خصوصاً در کشورهایی نظیر یمن، سوریه، و بحرین این خشونت ها به اوج خود رسیده است.

عالیجناب، سازمان ملل متّحد هم توانایی لازم را دارد و هم مسئولیت اخلاقی‌ در قبال مردم تا با مداخله خود به کاهش خشونت پرداخته و از جنایت بر ضدّ بشریت در این کشورها جلوگیری بعمل آورد.

روش مقابله با خشونت این حکومتها نه‌ دخالت نظامی است و نه‌ تحریم اقتصادی.

علت اعمال خشونت این حکومتها با مردم خود ریشه‌ای عمیق در بحران مشروعیت این رژیمها دارد. هرگونه راه حل برای پایان دادن به این بحران باید بطور مستقیم بدنبال حل مشگل مشروعیت این رژیم‌ها باشد.

بنابرین، من از شما در خواست می نمایم که بدنبال راه حل عملی‌ برای بر پایی‌ رفراندوم در این کشور‌ها باشید.

این رفراندوم می تواند از طریق نهادهای تحت نظارت سازمان ملل متحد که برای اجرای این مسٔئولیت تشگیل میگردند صورت پذیرد.

مردان حکومت و قدرت در این کشورها ادعا می نمایند که از پشتیبانی اکثریت مردم خود برخوردار می باشند.

نیروهای مخالف برعکس ادعا می‌کنند که این دولت‌ها فاقد مشروعیت و از پشتیبانی‌ مردم خود برخوردار نمی باشند. بنابرین اگر هر دوطرف علاقمند به کسب اعتبار داخلی و بین المللی باشند، باید حاضر باشند که این ادعای خود، برخورداری از پشتبانی مردم، را در یک امتحان آزاد و بیطرفانه و از طریق یک رفراندوم که توسط یک سازمان منصف برقرار میگردد، ثابت نمایند.

هر یک از این حکومتها از میزان حمایت معینی در درون کشور خود برخوردار می باشند اما بدون شک این سطح پشتیبانی‌ اکثریت مردم را در بر نمی گیرد. در این صورت، اگر مردان حکومت به برقراری این رفراندوم تن‌ دهند و نتیجه آنرا قبول نمایند، این ملتها بیک انتقال سیاسی صلح آمیز دست پیدا می‌کنند. این انتقال صلح آمیز دو نتیجه عملی‌ بجای خواهد گذشت. اولا از فاجعه شبیه آنچه در لیبی‌ اتفاق افتاد خلاصی خواهند یافت و ثانیا سازمانهای بین المللی نظیر سازمان ملل متحد از حق آنها برای شرکت در انتخابات آزاد آینده کشورشان حمایت خواهد نمود.

مردان حکومت در این کشورها اکثرا از ترس عاقبت خود پس از برکناری قدرت در مقابل تغییرات مشروع با تمسّک به خشونت استقامت مینمایند. برای تغییرات دوررس پایدار، باید راهی‌ برای مشارکت آنها در پروسه دمکراتیک در برپایی دولتهای جوابگو ایجاد گردد.

عالیجناب، فاجعه پیش روی ما نیازمند به اقدام فوری برای برقراری صلح پایدار می‌باشد. از شما تقاضامندم که بخاطر وضع اضطراری در سوریه، یمن و بحرین، از قدرت و مشروعیت جایگاه خود بهره گرفته و از تن‌ دادن مردم این سه‌ کشور به رنج و محنت جلوگیری بعمل آورید. به این مردم کمک کنید تا پس از تجربه این فاجعه به صلحی‌ پایدار دست یابند.

ابراهیم یزدی
وزیر امور خارجه اسبق جمهوری اسلامی ایران

نهضت آزادی ایران
تهران، ۲۱ / نوامبر/۲۰۱۱

متن اصلی


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد