logo





گزارش خبرگزاری فارس از رشت

کارخانه های گیلان و مشکلات کارگران این استان

دوشنبه ۶ دی ۱۳۸۹ - ۲۷ دسامبر ۲۰۱۰

خبرگزاری فارس از رشت بتاریخ6دی ماه بنقل ازرئیس سازمان صنایع ومعادن گیلان گزارشی درباره کارخانجات گیلان داده است درمقدمه این گزارش آمده است:
روزگاری حرفه کارگری اجر و قرب بیشتری داشت، اما سال‌هاست که کارگران تعدادی از کارخانه‌های بحران‌زده دیگر آن شور و حال گذشته را ندارند و دست‌های آنها خالی است و نمی‌توانند غم بیکاری و تعطیلی کارخانه‌های خود را فراموش کنند و در برابر پرسش‌های زن و فرزندانشان سرشان پایین، صورتشان سرخ و دلشان شکسته است.
دستان پینه بسته کارگر خالی از نان و صورتش از شرم در مقابل خواسته‌های اهل خانه سرخ است.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، روزگاری حرفه کارگری اجر و قرب بیشتری داشت، مرد کارگر خانواده وقتی از سر کار به خانه برمی‌گشت در یک دست نان و در دست دیگر میوه و وسایل مورد نیاز خانه‌اش بود و وقتی به منزل می‌رسید سعی می‌کرد خستگی یک روز کاری را در کنار شادی زن و فرزندانش فراموش کند
لحظات این مرد کارگر به خوبی می‌گذشت و خیالش از این بابت راحت بود که در کارخانه‌ای کار می‌کند و نان حلال و حاصل دسترنج خود را بر سفره خانه‌اش می‌گذارد و فرزندانش را بزرگ می‌کند.
سال‌هاست که کارگران تعدادی از کارخانه‌های بحران‌زده دیگر آن شور و حال گذشته را ندارند و دست‌های آنها خالی است و نمی‌توانند غم بیکاری و تعطیلی کارخانه‌های خود را فراموش کنند و در برابر پرسش‌های زن و فرزندانشان سرشان پایین، صورتشان سرخ و دلشان شکسته است
تعداد زیادی از کارگران که از خود خانه‌ای ندارند باید پاسخگوی صاحبخانه‌ها که چند ماه کرایه آنها عقب افتاده است، باشند، به‌راستی این کارگران که پیامبر مکرم اسلام (ص) بر دستان پینه بسته آنها بوسه می‌زد به کدام آینده‌ای چشم بدوزند که امید به فرج در کار خود داشته باشند
واگذاری برخی از کارخانه‌های بزرگ به بخش‌ خصوصی و عدم مدیریت صحیح منجر به تعطیلی تعدادی از کارخانه‌های بزرگ و بیکاری بسیاری از کارگران بی‌ادعا و زحمتکش شده است
هر بار این کارگران در مقابل یک نهادی تجمع می‌کنند به امید اینکه کسی پیدا شود تا مطالباتشان را از کارفرمایانی که از کنار همین کارگران به نوایی رسیده و قدرت مانور پیدا کرده‌اند، را بستانند
دیدن صحنه تجمع کارگران کارخانه‌های بحران‌زده و شنیدن سخنان پر درد آنها و دیدن اشک در چشمان مردانی که روزگاری نان‌آور خانه بودند ولی حالا از روی عجر و ناتوانی سر در گریبان دارند، بسیار سخت است
در مقابل این همه شکست کارگرانی که اقتصاد و توسعه کشور بر بازوان پرتوان آنها می‌چرخد مسئولان چه اندیشیده‌اند.
درادامه این گزارش اظهارات رئیس سازمان صنایع ومعادن گیلان درباره کارخانه های بحرانی آمده است که نظرتان به بخشی از این گفتگو جلب میکنیم:
از واحدهای مشکل‌دار گیلان در حال حاضر شرکت ریسندگی خاور است که مشکلاتش جمع شد و بازنشستگان این کارخانه تسویه حساب کردند و تسهیلاتی برای اصلاح ساختار آن در نظر گرفته شده است.
محمدحسین اصغریان ادامه داد: کارخانه خاور از این پس مشکلی ندارد و امیدواریم مدیریت درستی بر آن حاکم شود و تسهیلاتی نیز برای اصلاح ساختار تصویب شده که فرم بهتری بگیرد و تولیدش اقتصادی شود.
وی با بیان اینکه اگر تغییرات بنیادی نباشد ممکن است شش ماه دیگر همین مشکلات خاور تکرار شود، افزود: در حال حاضر این کارخانه موقتا از حالت بحران خارج شده است.
رئیس سازمان صنایع گیلان درباره وضعیت شرکت کنف‌کار رشت گفت: برخی واحدها هستند که کارشان گره خورده و کنف‌کار یکی از این واحدهاست.
وی اضافه کرد: در جلسه ستاد تسهیل مصوبه‌ای از شرکت گسترش صنعت گرفتیم که وارد معامله شود و از بخش‌ خصوصی در این زمینه حمایت کنیم که این توافق از طرف دولت و بخش ‌خصوصی ثالث حاصل شده و منتظر بودیم مدیریت سهامداران فعلی بروند و قرارداد را امضا کنند که کارگران از این بحران خارج شوند و اگر این قرارداد را امضا نکنند مشکل کنف‌کار باقی می‌ماند و امیدواریم این مشکل در یکی دو روز آینده حل و فصل شود.
اصغریان با اشاره به تعداد کارگان این واحدها بیان داشت: کنف‌کار 220 کارگر، ایران پوپلین 320 کارگر و خاور 270 کارگر هستند که عمده‌ترین واحدهای بحرانی استان محسوب می‌شوند.
وی با بیان اینکه بحران کارخانه ایران پوپلین برطرف شده است، خاطرنشان کرد: این شرکت به دلیل ضعف مدیریت و بحران ایجاد شده در صنعت نساجی کشور که از سال 1379 آغاز شده، دارای زیان انباشته زیادی بود.
رئیس سازمان صنایع ادامه داد: سهامداران این شرکت اخیرا تصمیم به تعطیلی و واگذاری آن داشتند که با ورود و رایزنی برخی از نمایندگان استان موضوع منتفی و مقرر شده تا نحوه ادامه فعالیت آن با حضور مسئولان شرکت سرمایه‌گذاری بانک ملی در گیلان و مشارکت شورای اسلامی کار در کارخانه ایران پوپلین و مسئولان استانی در اواسط هفته جاری تصمیم‌گیری شود.
وی تصریح کرد: کارخانه ایران پوپلین در هفته جاری وارد مدار تولید شده و هرگز تعطیل نمی‌شود.
اصغریان افزود: تعدادی از واحدها نیز هستند که اگرچه نمی‌شود آنها را واحدهای بحرانی تلقی کرد ولی یک سری مشکلات از قدیم باقی مانده است مانند کارخانه کاشی گیلان که تمام دستگاه‌هایش از بین رفته و چند سال قبل تعطیل شده و کارگران آن بازخرید شدند ولی مطالبات کارگران پرداخت نشد و نمی‌توانیم آن را واحد صنعتی بحران‌دار بنامیم ولی واحد ورشکسته گذشته است که یک سری مشکلات کارگری و مطالبات کارگری آن هنوز باقی مانده است.
اصغریان با اشاره به اینکه ستاد تسهیل تصمیم گرفت تا تمام دستگاه‌های کارخانه کاشی گیلان را به عنوان مطالبات گرفته و جرایم سود را ببخشند تا این شرکت از بحران بیرون آید، تصریح کرد: یعنی قیمت این کارخانه به کارگران پرداخت می‌شود تا مشکل برطرف شود و ما منتظر ابلاغ آن از تهران هستیم که قرار شده در همین هفته مصوبات اعلام شود.
وی با بیان اینکه مصوبات موقعی ابلاغ می‌شود که وزیر آن را امضا کند، افزود: مشکلات کارگری کارخانه کاشی گیلان جدی است و نیاز است که به آن رسیدگی شود.
رئیس سازمان صنایع به وضعیت شرکت ایران کنف رشت اشاره کرد و گفت: وضعیت این کارخانه نیز مشابه کاشی گیلان است و امیدواریم کارگران و کارفرما که بر فروش بخشی از زمین این کارخانه به عنوان مطالبات کارگران به توافق رسیده بودند مشکل برطرف شود.
وی افزود: درباره این کارخانه ستاد تسهیل مصوباتی داشت که هنوز ابلاغ نشده و این واحد حدود 70 نفر کارگر دارد ولی همه ماشین‌آلات آن فروخته شده و این کارخانه تنها یک سالن خالی است.
اصغریان به مشکلات دیگر واحدهای صنعتی استان اشاره کرد و بیان داشت: واحد صنعتی گراسازان تعداد 17 کارگر دارد و بحث بازخریدی آنها مطرح است و مطالباتشان 150 میلیون تومان است که امیدواریم بتوانیم کارفرما را متقاعد کنیم این پول را بپردازد و آنها نیز از این مقوله بحران خارج شوند.
وی ادامه داد: یک واحد دیگر در املش وجود دارد که برای ما مشکل‌ساز است و سهامداران آن می‌گویند تولید به صرفه نیست و از اوایل امسال این کارخانه را به حالت تعطیلی موقت در آوردند و دارند روی این مسئله پافشاری می‌کنند.
‌رئیس سازمان صنایع درباره دلیل اصرار سهامداران این کارخانه برای تعطیلی آن اظهار داشت: اصرار سهامداران این واحد در املش این است که این واحد تبدیل به اوراق آمونیاک شود که در این راستا دو چالش را پیش رو دارند.
وی اضافه کرد: بحث تامین گاز مورد نیاز به میزان 800 متر‌مکعب در روز و همچنین بحث محیط زیست از چالش‌های این کارخانه است که آیا محیط زیست اجازه ایجاد چنین واحدی را می‌دهند یا خیر و قرار شده با مصوبه ستاد تسهیل این مشکل برطرف شود که این امر منوط به این است که مدیر واحد کارخانه را باز کند و کارگران به سر کار برگردند.
به گفته اصغریان این واحد صنعتی در املش قبل از تعطیلی 238 کارگر داشت که در گذشته حدود 600 کارگر در اوج فعالیت بودند ولی در یک سال آخر فعالیت به 238 کارگر رسیده بود.
وی افزود: مدیر واحد قول داده به محض اینکه دو مصوبه به او داده شود، کارخانه را با همان تعداد کارگر فعال کند تا کارگران که اکنون در بیمه بیکاری هستند به سر کار خود برگردند.
رئیس سازمان صنایع گیلان گفت: بقیه کارخانه‌های استان مشغول فعالیت هستند و کم و بیش حقوق کارگران پرداخت می‌شود و ممکن است واحد کوچکی نیز وجود داشته باشد که از مشکلاتش غفلت شده باشیم ولی واحدهایی که به اطلاع ما رسیده و برای بررسی مشکلات آنها تلاش می‌کنیم، همین کارخانه‌ها هستند.
وی با بیان اینکه وضعیت مجموع واحدها و کارگران که حتی کم باشد برای ما مهم است، اظهار داشت: امیدواریم با کمک ستاد تسهیل بتوانیم مشکلاتشان را برطرف کنیم.
اصغریان همچنین به دو واحد دیگر اشاره کرد و افزود: دو واحد «‌دام و دریا» و «پیشگامان غذای سلامتی» در حوزه شرق گیلان وجود دارد که در مجموع 300 کارگر داشتند و به دلیل عدم همکاری بانک‌ها و عدم مدیریت صحیح این شرکت‌ها دچار بحران شده و تعطیل شدند
2468 ششم دی ماه


google Google    balatarin Balatarin    twitter Twitter    facebook Facebook     
delicious Delicious    donbaleh Donbaleh    myspace Myspace     yahoo Yahoo     


نظرات خوانندگان:

گیلان را دریابید.
میرزای جنگلی
2010-12-31 07:49:09
منابع و ثروتهای منطقه گیلان همواره از هر جهت مورد استفاده دیگر اقوام و ساکنن دیار دیگر بوده ومردمانش باید بادارا بودن اینهمه ثروت طبیعی با حداقل امکانات زندگی روزمره خودرا سپری نمایند. محصولات کشاورزی آنمنطقه که زمانی کفاف همه مردم ایران را میداد، بعد از «انقلاب سفید» و اصلاحات ارضی آنچنانی و بعدها بعلت مدیریت نادرست افراد غیربومی ضربه آنچنانی بکشاورزی و صنعت آن وارد آمد که جزو مناطق «فقیر نشین» ایران درآمده است. گیلان منطقه پیش قراول ایران از هر جهت را دریابید. 

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد