logo





عبدالرضا تاجیک، برنده جایزه آزادی مطبوعات گزارش‌گران بدون مرز و موسسه فرهنگی فانک

جایزه رسانه مدافع آزادی بیان به رادیو شابل سومالی اهدا شد

شنبه ۲۰ آذر ۱۳۸۹ - ۱۱ دسامبر ۲۰۱۰

arton16968-83b36.jpg
جایزه ٢٠١٠ آزادی مطبوعات به عبدالرضا تاجیک، روزنامه‌نگار و مدافع حقوق بشر ایرانی و جایزه رسانه سال به رادیو شابل صدای مستقل اطلاع رسانی در سومالی اهدا شد.
در تاریخ ١٨ آذر - ٩ دسامبر مراسم نوزدهمین اهدای جایزه گزارش‌گران بدون مرز در پاریس برگزار شد. جایزه ٢٠١٠ آزادی مطبوعات به عبدالرضا تاجیک، روزنامه‌نگار و مدافع حقوق بشر ایرانی و جایزه رسانه سال به رادیو شابل صدای مستقل اطلاع رسانی در سومالی اهدا شد. در این مراسم ژیزل حلیمی چهره برجسته مدافع حقوق زنان، شیرین عبادی برنده جایزه نوبل صلح و بسیاری از چهره های مدافع حقوق بشر حضور داشتند. شیرین عبادی رئیس کانون مدافعان حقوق بشر جایزه عبدالرضا تاجیک را به نیابت از وی دریافت کرد. برنده جایزه صلح نوبل سخنانی پرشور "در باره یکی از نمادهای روزنامه‌نگاری حرفه ‌ای و متعهد به حقوق بشر" ابراز کرد.
در بخشی از سخنان خود شیرین عبادی با سپاس از برگزارکنندگان این مراسم گفت :" من متاسفم که رضا تاجیک خود در اینجاحضور ندارد تا این جایزه معتبر را شخصا دریافت کند. او زندانی است و تنها جرم او نوشتن است نوشتن حقایق. وی هم اکنون در زندان اوین و در انفرادی بسر می‌برد و نمی‌تواند با وکیل خود ملاقات و یا حتا وکیل او نیز به پرونده‌اش دسترسی ندارد. من امیدوارم که او سال اینده در کنار شما و در این مراسم حاضر باشد."

رضا تاجیک برنده جایزه ٢٠١٠ گزارش‌گران بدون مرز
با فعالیت حرفه‌ای تعهد خود به آزادی اطلاع رسانی را نشان داده است

رضا تاجیک متولد ١٣٤٦، دانش‌آموخته علوم سیاسی دانشگاه تهران، فعالیت حرفه‌ای مطبوعاتی خود را در سال ١٣٧٦ و همزمان با انتشار روزنامه های اصلاح طلب آغاز کرد. وی با بسیاری از روزنامه های توقیف شده از جمله فتح، خرداد، بنیان، بهار،همبستگی، و شرق همکاری داشت و دبیر سرویس سیاسی بسیاری از این روزنامه‌ها بود که مسئولیتی بسیار حساس و خطرناک برای روزنامه نگاری در ایران است.
عبدالرضا تاجیک از سال ۱۳۸۷ بارها احضار و مورد بازجویی قرار گرفته بود و از کشور نیز ممنوع خروج شده بود. این روزنامه نگار در تاریخ ٢٢ خرداد ١٣٨٩ برای سومین بار در مدت یک سال از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد. که از آن تاریخ تا امروز همچنان در سلول انفرادی بسر می برد. این مدافع حقوق بشر در زندان قربانی بدرفتاری و تعرض شده است. وی در ملاقات روز ۲۳ تیرماه در زندان اوین به اعضای خانواده خود اعلام کرده بود که در نخستین شب بازداشت در حضور معاون دادستان تهران مورد بدرفتاری و " هتک حرمت" قرار گرفته است. عبدالرضا تاجیک روزنامه‌نگاری حرفه‌ای است که همواره مدافع همکاران در بندش بود و برای آزادی آنها تلاش می‌کرد.
رضا تاجیک دومین برنده ایرانی این جایزه است. رضا علی‌جانی خبرنگار برجسته ایرانی برنده جایزه ٢٠٠١ این جایزه بود.

دیگر نامزدهای جایزه

حجت الله مجددی خبرنگار با سابقه رادیو تلویزیون محلی و مسئول انجمن آزاد روزنامه‌نگاران افغانستان که در تاریخ ١٧ سنبله در ولایت کاپیسا از از سوی ریاست امنیت ملی بازداشت شد و همچنان در زندان بسر می‌برد. حجت‌الله مجددی تنها خبرنگار زندانی در افغانستان است. وی متهم به آماده سازی یک عملیات انتحاری شده است. یک ماه پیش از بازداشت این خبرنگار مجبور به استعفا از ریاست رادیو تلویزیون ملی در کاپیسا شد. بازداشت این خبرنگار در اصل پرونده سازی برخی از مقامات امنیت ملی علیه این خبرنگار است.
از جمهوری آذربایجان : مالاهت نسیبوف،از تونس : هاهیم بوکادوس، از هائیتی : گوستون پیر بودند.

رادیو شابل - جایزه رسانه مدافع آزادی بیان

رادیو شابل معروف ترین رادیوی سومالی است که بارها از سوی نیروهای مسلح گروه‌های اسلامی و همچنین از سوی قوای دولتی مورد تهاجم و تهدید قرار گرفته است. در کشوری چند پاره شده از جنگ داخلی این رادیو صدای مستقل اطلاع رسانی و امید است. در سال گذشته چهار خبرنگار این رسانه به قتل رسیدند از جمله محمد مختار هیرابی مدیر رادیو که با شلیک چهار گلوله در سرش کشته شد. دوسال پیش از این قتل نیز همکارش بشیر نور چندی نیز به همین شکل کشته شده بود.
جايزه گزارشگران بدون مرز در سال ١٩٩٢ تاسیس و تاکنون هر سال به يک روزنامه نگار مدافع آزادی مطبوعات ، و یک رسانه مستقل اهدا می‌شود. این جایزه برای تشویق و به ویِژه شناساندن کار رسانه‌ها و روزنامه نگارانی‌ست که به شکل روزمره برای آزادی بیان و مطبوعات در جهان تلاش می کنند. حق دانستن، از حقوق بنیادین انسان‌هاست که امروز از سوی بسیاری از دولت ها پایمال می‌شود. پذیرش قانون سکوت، بدترین اشکال سرکوب و ستم به همگان را ممکن می کند. اگر هر روز انسان هایی شجاع برای شناساندن حقیقت مبارزه می کنند اما در این راه برخی از آنها کشته، برخی دیگر زندانی و عده ای دیگر، خود و خانواده‌شان هولناک‌ترین فشارها را متحمل می شوند.آنها، رسانه ها با قدرت شهادت دادن و بسیج افکار عمومی نقشی غیر قابل انکار دارند. شاهدان گزارش‌گر در همه جا حضور دارند، هرآن‌جا که فاجعه‌ای انسانی یا طبیعی روی می‌دهد، آنجا که حقوق بشر نقض می‌شود، این حضور وشهادت همواره در راستای بازگشایی دمکراتیک جامعه است.
از سال ١٩٩٢ ده‌ها زن و مرد، تحریره‌های رسانه ها و سازمان‌های مدافع آزادی بیان و مطبوعات اهدا داده شده است. بسیاری از برندگان این جایزه که زندانی بوده‌اند، امروز دوباره فعالیت خود را از سر گرفته اند، برخی دیگر مجبور شده‌اند راه تبعید در پیش گیرند، اما همه در یک امر هم‌نظرند، ادامه تلاش برای جامعه ای آزاد وبرخوردار از رسانه‌های مستقل.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد