logo





شصتمین سال تولد ستار کیانی

سه شنبه ۱۸ آبان ۱۳۸۹ - ۰۹ نوامبر ۲۰۱۰

اصغر ایزدی

شاید این اولین بار بود که چنین مراسم با شکوهی نه به خاطر سال روز اعدام و مرگ و کشتار زندانیان سیاسی بلکه به خاطر سال روز تولد و زندگی یک عزیز از دست رفته بر پا می شد. شاید این یک نگاه نو بود برای همه کسانی که سال ها است در مراسم مختلف در غم از دست دادن عزیزان و یاران همسنگر خود شرکت می کنند؛ و از این زاویه، گرامی داشت یاد عزیزان در سال روز تولدشان، می تواند دریچه ای نو باشد که درنشان دادن این دریچه باید از خانواده ستار سپاسگزار بود.
به مناسبت شصتمین سال زادروز ستار کیانی درشنبه شب ۶ نوامبر مراسم با شکوهی در سالن هتل هالیدی فرانکفورت برگزار شد. این مراسم توسط خانواده ستار برپا گردید که بنا به دعوت آنها بیش از ۱۰۰ نفر از یاران ستار در آن حضور یافتند. خانواده های زندانیان سیاسی سابق و یاران ستار در سازمان کارگران انقلابی ایران(راه کارگر) و سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران و بسیار دیگر در این شب و تا پاسی از نیمه شب حضور داشتند. سالن مراسم با دسته های بزرگ گل و تصویر ستار آذین شده بود و بر یک پرده بزرگ تصاویر و اسامی بسیاری از اعدام شدگان سیاسی در ۳۰ سال گذشته که غالبا از یاران نزدیک ستار بودند در طول زمان مراسم بازتاب می یافت و این احساس را برمی انگیخت که آن ها همچون زندگان و در میان جمع حاضران در این جشن تولد ۶۰ سالگی ستار حضور دارند.



ستار کیانی که از مبارزان با سابقه و زندانی سیاسی زمان شاه بود و بعداز انقلاب در پایه ریزی و در کادر رهبری فکری و تشکیلاتی سازمان راه کارگر نقش بسزائی داشت بعدها به خاطر اختلافات سیاسی با جدائی از این سارمان به فدائیان خلق طرفدار بیانیه ۱۶ آذر پیوست و در سمتگیری این سازمان برای فاصله گیری از سیاست حمایت از جمهوری اسلامی نقش موثری ایفا کرد. ستار در ارتباط با این سازمان دستگیر شد و با مقاومت جانانه خود از گسترش ضربه رژیم به این سازمان کاست و همراه هزاران زندانی سیاسی دیگر در تابستان ۶۷ اعدام شد.
مراسم با سخنان ساسان کیانی، برادر ستار، آغاز شد و او با سخنان دلنشین خود و ارزش گذاری بر فعالیت و مبارزه سیاسی همه یاران ستار و این که این مراسم هرچند برای سال تولد ستار است اما یادی از تولد و زندگی آن هایی هم هست که جان و زندگی شان توسط جمهوری اسلامی گرفته شد همه را برای یک شب شادی و زندگی بخش دعوت کرد و با اعلام یک دقیقه سکوت یاد همه ستار ها را گرامی داشت.
شاید این اولین بار بود که چنین مراسم با شکوهی نه به خاطر سال روز اعدام و مرگ و کشتار زندانیان سیاسی بلکه به خاطر سال روز تولد و زندگی یک عزیز از دست رفته بر پا می شد. شاید این یک نگاه نو بود برای همه کسانی که سال ها است در مراسم مختلف در غم از دست دادن عزیزان و یاران همسنگر خود شرکت می کنند؛ و از این زاویه، گرامی داشت یاد عزیزان در سال روز تولدشان، می تواند دریچه ای نو باشد که درنشان دادن این دریچه باید از خانواده ستار سپاسگزار بود.
تعدادی از کسانی که از نزدیک با ستار فعالیت سیاسی مشترک داشتند و یا با او سال ها در زندان به سر برده بودند و یا همچنین از نزدیک با او زندگی کرده بودند بر جنبه های مختلف زندگی ستار که سرشار از شور مبارزه و ایستادگی و تامل و اندیشه سیاسی و عشق به زندگی بوده است، صحبت کردند و یک زندگی را به تصویر کشیدند.



و این اسکندر بود که با ویلون خود و ترانه های دلنشین به همراه ضرب جلال هم خاطره ها را زنده می کرد و هم به فضای شادی که ساسان در صحبت خود خواهان آن شده بود، می افزود و خانم رخشنده حسین پور با اجرای چند ترانه خاطره ها زنده کرد.
در حاشیه مراسم شوق دیدار زنان و مردان میان سال و به همراه تعدادی از دختران و پسران جوان هم شادی بخش بود و هم طبق معمول رد و بدل کردن اخبار و نقطه نظر های سیاسی گرمابخش مراسم.
در این شب به یاد ماندنی، در این شب شاد و صمیمی اما هم چنان این گفته مادر کیانی که دو تن از پسرانش نصیر و ستار توسط رژیم شاه و جمهوری اسلامی اعدام شده اند شنیده می شد: " اندوه از دست دادن عزیزان هرگز رهایت نمی کند."


google Google    balatarin Balatarin    twitter Twitter    facebook Facebook     
delicious Delicious    donbaleh Donbaleh    myspace Myspace     yahoo Yahoo     


نظرات خوانندگان:


رضا اکرمی
2010-11-10 09:40:56
باز هم ممنونم اصغر جان با شناختی که از تو داشتم من هم به این فکر کردم که اصغر ایزدی عزیز باید این ارزیابی را از قلم یا کلام رفیق یا رفقائی که در همان مقطع با رفیق ستار بوده اند گرفته باشد و بیاد آوردم که در نوشته رفیق محمد اعظمی به همین موضوع پرداخته شده بود.و بیاد هم دارم که آنجا هم جرقه ای در ذهنم زده شده بود .در کنار برخی نکات دیگر که می توانست متعادل تر و واقع بینانه تر مطرح می شد .شاید بستر گسترده تر آن بیو گرافی و یا فقدان ورود تو در نگاه به دیگاه ها و نقطه نظرات ستار در این گزارش ، محرک این ملاحظه گردید.کلام آخر این که رژیمی جنایتکار حق حیات را از سرمایه های پر ارزشی چون ستار از ما گرفت .امیدوارم انسانهای فرهیخته دیگری چون تو سالها برای ما زنده و پایدار بمانید

نوک قلم هرگز!
اصغر ایزدی
2010-11-09 22:54:07
رضا جان اکرمی
از محبت تو سپاسگزارم.
من هم براین باور نیستم که ستار با هدف تغییرسیاست فدائیان خلق به آن سازمان پیوست و آن چه را که درباره نقش او در تغییر سیاست این سازمان ذکر کرده ام وامدارنوشته رفیق عزیزم محمد اعظمی هستم. او درباره رفیق ستار در همین سایت عصر نو درتاریخ ۱۹ ژانويه ۲۰۱۰ وبا عنوان "به یاد ستار کیانی" نوشته است:

" به لحاظ سیاسی ستار نقش موثری در بازنگری به سیاست سازمان در قبال جمهوری اسلامی داشت. او به همراه کمیته مرکزی سازمان در داخل کشور با انتقاد از مشی سیاسی گذشته سازمان بر ضد مردمی بودن حکومت، تاکید نموده و از سیاست سرنگونگی جمهوری اسلامی دفاع نمود. در پیشبرد این سیاست ستار نقش بسیار موثری داشت."
با مهر ودوستی
اصغر ایزدی

تشکر و ملاحظه ای
رضا اکرمی
2010-11-09 10:33:19
ممنون از اصغر عزیز که روح و صفای حاکم بر این شب به یاد ماندنی را عمدتا در بعد عاطفی و احساسی آن در کوتاه ترین زمان به تصویر کشیده است و ایکاش موضوع پیچیده ای چون تحول فکری-سیاسی درون یک تشکل سیاسی را با یک نوک قلم که« بعداز انقلاب در پایه ریزی و در کادر رهبری فکری و تشکیلاتی سازمان راه کارگر نقش بسزائی داشت بعدها به خاطر اختلافات سیاسی با جدائی از این سارمان به فدائیان خلق طرفدار بیانیه ۱۶ آذر پیوست و در سمتگیری این سازمان برای فاصله گیری از سیاست حمایت از جمهوری اسلامی نقش موثری ایفا کرد.» به فرصتی دیگر وا می گذاشت ،که امکان برخورد همه جانبه تر وجود می داشت .فکر می کنم اصغر جان خودش هم واقف است که ستار با چنین هدفی از سازمانی به سازمان دیگر نقل مکان نکرده بود . می دانم اصغر جان احتمالا خود تو هم چنین باوری نداری اما چون گزارش به کل از ظرف بررسی نفطه نظرات سیاسی و نظری خارج است فکر کردم جسارت کنم توجه تو دوست و رفیق خوبم که سالهاست می دانم به دنبال وصل کردنی و نه فصل کردن جلب نمایم.بدیهی است من هم چون تو عزیز هم به توانمندیها و خلاقیت نظری و سیاسی رفیق و یار مبارزمان ستار واقفم و هم مهر تأئید می زنم بر شایستگیهای فوق العاده دیگری که همه ما در او سراغ داشتیم و بدان اتکاء می کردیم ارادتمندت رضا اکرمی

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد