logo





گزارشی از غرفه مشترک ایرانی در جشن سالیانه روزنامه اومانیته در فرانسه

يکشنبه ۲۸ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۰

حسن نادری



جشن اومانیته سال 2010 بمناسبت هشتادمین سال تاسیس روزنامه اومانیته، نشریه حزب کمونیست فرانسه، با یاد بنیان گذارش ژان ژورس(Jean Jaurès)، در روزهای 10و11و12 سپتامبر امسال در پارک تفریحی شهر کورنوو(Courneuve) در حومه پاریس با حضور بیش از 500 هزار زن ومرد و بویژه جوانان برگزار شد. کوچه و خیابانهای محل جشن، با عکس ژان فِررا (Jean Ferra) شاعر و خواننده متعهد ومبارز اجتماعی مزین بودند. ژان خواننده اشعار شاعر نامدار فرانسه، لوئی آراگون که با صدای دلنشین خود شعر"زن آینده بشر است" femme est l’avenir de l’homme la را خوانده است، در 13 مارس 2010 در سن هفتاد سالگی درگذشت.
جشن امسال بیش از همیشه شوق مبارزاتی ومقاومت علیه برنامه دولت راستگرای فرانسه در افزایش سن بازنشستگی را همراه داشت. زیرا در 7 سپتامبر در پی فراخوان سندیکاهای کارگری با حمایت احزاب چپ، تظاهرات سراسری با بیش از دومیلیون و پانصد هزار نفر در خیابنهای پاریس و دیگر شهرهای فرانسه دولت آقای سارکوزی را به چالش کشیدند. این مباحثات و مطالبات صنفی در جشن نیز ادامه داشت و بر همبستگی و اتحاد علیه برنامه دولت تاکید و پای فشاری شد. مردم، در هفته های آینده بار دیگر برای عقب نشاندن دولت از تصمیم خود به خیابان ها خواهند آمد.
بخش قابل توجه ای از پارک وسیع جشن به "دهکده جهانی" اختصاص داشت . حضور احزاب و سازمانهای سیاسی و مدنی و حقوق بشری کشورهای گوناگون از پنج قاره در این جشن رنگ و بو و شادابی ویژه ای به جشن داده بود. دیدار رفقای احزاب و سازمان های کشورهای مختلف بار دیگرتازه میگردند تا از چالش ها و مشکلات، پیشروی ها و پسروی های مبارزات اجتماعی و سیاسی کشور متبوعشان با خبر و در آن باره به تبادل نظر بپردازند. لازم به یادآوریست که عده ای از این احزاب بویژه اروپائی در کشورشان آزادانه فعالیت و در زندگی سیاسی نقش با ارزشی در ارائه راه حل ایفاء منمایند. اما احزاب اپوزیسیون در کشورهای مستبد از جمله کشورمان ایران از این نقش محروم هستند. سه سازمان سیاسی اپوزیسیون رژیم استبداد دینی حاکم بر ایران، سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران، شورای موقت سوسیالیستهای چپ ایران و سازمان فدائیان خلق ایران(اکثریت) با بر پائی غرفه مشترک وارائه اخبار و گزارشات مربوط به کشورمان، در جشن اومانیته امسال نیز شرکت چشمگیری داشتند ومورد بازدید جمع زیادی از ایرانیان سیاسی وغیر سیاسی وهمچنین خارجیان قرارگرفت. افکار عمومی بر آشفته از احکام قرون وسطائی اعدام و بویژه سنگسار خانم سکینه محمدی آشتیانی و اتهام به محاربه خانم شیوا نظر آهاری وبا دیدن عکسهای آنان و با ابراز انزجار ازجمهوری اسلامی ایران، ضمن همدردی با این قربانیان در لغو این احکام ددمنشانه، با امضاء طومار خطاب به آقای بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد وآقای بارزو رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا پای فشردند. در پوستر های منتشره که میان بازدیدکنندگان از غرفه مشترک توزیع شدند، آزادی زندانیان سیاسی، مدنی و دانشجوئی وکارگری خواسته شده بودند. گروه های دیگری از ایرانیان نیز غرفه هایی را تحت عنوان انجمن یا حزب خود بپا داشته بودند.
غرفه مشترک سه سازمان، با عنوان مبارزه برای یک ایران آزاد، جمهوری، دموکراتیک و لائیک آراسته شده بود و داخل غرفه بزرگ و چشمگیر به شعارهائی در راستای اتحاد همه نیروهای ترقیخواه برای ایرانی آباد وآزاد، برابری حقوق زنان و مردان، لغو حکم اعدام، آزادی مطبوعات، حق داشتن سندیکای مستقل وآزاد، آزادی رهبران سندیکای شرکت واحد،.... رفع تبعیض و ستم ملی ـ قومی، مذهبی، افشاء سیاست ماجراجویانه برنامه اتمی رژیم تزئین بود.



اعلامیه های مشترکی به زبان فارسی و فرانسه زوایای دیگری از زندگی سیاسی و اجتماعی کشورمان را به بازدیدکنندگان ارائه میداند. بسیاری از دوستان و رفقای حاضر به سئوالات علاقمندان به ایران پاسخ و در باره شرایط حاکم روشنگری میکردند.
دربخشی از اعلامیه تحلیلی که بمناسبت جشن اومانیته 2010 تحت عنوان «جنبش اعتراضی ایرانیان برای آزادی و دموکراسی مقاومت می کند» از جمله امده بود : «سیاست ماجراجویانه و تشنج آفرین خارجی رژیم، بخصوص در عرصه اتمی و دخالت در مناقشات منطقه ای، به صدور قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل منجر شده است. تحریم های اقتصادی تشدید شده و باز هم شدیدتر خواهند شد. هر چه زمان می گذرد، خطير بودن شرایط بیشتر احساس می شود. اکنون از سوی رژیم ايران و از طرف نظامیان ایالات متحده امریکا صحبت از خطر جنگ می شود. بخصوص از طرف سردمداران حکومت در ایران، از مذاکره بی قید و شرط برای حل مناقشات و تشنج زدائی، سخنی شنیده نمی شود. ماجراجویان حاکم در رجز خوانی های خود از جمله به پشتیبانی ملل عرب و مسلمانان انگشت می گذارند. البته حکام ایران در این مورد اغراق می کنند. ولی بی شک هر چه ملل عرب و مردم مسلمان از ماهیت سیاست ضد انسانی و ضد دموکراتیک و ماجراجویانه حاکم بر ایران بیشتر آگاه گردند، دفاع از منافع مردم منطقه ما بخصوص حقوق ملی مردم فلسطین در تعیین سرنوشت خود و برای تشکیل دولت مستقل، نیرومند تر می گردد. بدیهی است به نسبت شکل گیری این شناخت و آگاهی، پیوند و همبستگی ملل دیگر با ملت ایران عمیق تر می شود. همانگونه که همبستگی جهانی علیه مجازات ضد انسانی سنگسار و برای نجات جان خانم سکینه محمدی آشتیانی روی داده است.
مبارزات مردم ایران برای حقوق بشر، آزادی و دموکراسی، و سیاست صلح طلبانه در مناقشات رژیم ایران با جهان، در راستای صلح و دوستی مردم منطقه خاور میانه قرار دارند. همبستگی جهانی تا کنونی با مبارزات مردم کشورمان مفید و موثر بوده و ما صمیمانه از آن قدردانی می کنیم. با این همه، مردم ایران بیش از هر زمان به همبستگی بین المللی برای حقوق بشر و صلح نیاز مند هستند.»

پاریس سپتامبر 2010

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد