aksariat.jpg
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

برای نوسازی دمکراتيک
تحقق صلح، آزادی، دموکراسی، عدالت اجتماعی و حفظ محیط زیست در ايران

جمهوری اسلامی مانع اصلی گذر به جامعه مدرن و تحول به يک کشور پيشرفته و دمکراتیک، برقراری آزادی، عدالت اجتماعی و حقوق بشر در کشور ما است. استراتژی ما برای رفع مانع اصلی و گذر به کشور پيشرفته و دمکراتیک و تحول در ساختارهای سياسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، استراتژی تحول طلبی است. استراتژی تحول طلبی مبتنی است بر اشاعه گفتمان آزادی، عدالت‌خواهی، دموکراسی، حقوق بشر و تقویت جامعه مدنی و سیاسی و جايگزينی دولت مدرن، دمکراتيک و سکولار در شکل جمهوری در ایران به جای جمهوری اسلامی است. سیاست‌های ما با این استراتژی تبیین می‌شود و در خدمت آن قرار می‌گیرد.



masoud-bijan.jpg
حمید نعیمی

اختلاف بیژن جزنی با مسعود احمدزاده و پویان

در زمینه مفاهیم بنیادین مشی فدائیان خلق و گذار از مفهوم رمانتیکی و مسیحایی انقلاب و «ایده دموکراسی» در آثار او - بخش نخست

ادبیات فدائیان خلق اساسأ بر زمینه شکست و ازهم پاشیدگی جبهه ملی و ایدئولوژیهائی که برپایه قانون گرائی و مسالمت آمیز قرارداشت از نیمه دهه چهل خورشیدی، شروع به شکل گیری می‌کند و با حادثه سیاهکل (در ۱۹ بهمن ۱۳۴۹) موفق به اعلان موجودیت تاریخی خود می‌گردد و از‌‌ همان ابتداء این ادبیات با ایدئولوژیهای چپ سنتی (حزب توده و مائوئیست‌ها) در تقابلی رادیکال قرار می‌گیرد. در حقیقت این جریان نوظهور (فدائیان خلق) از‌‌ همان بدو پیدایش با دو پربلماتیک تاریخی، رفرم ارضی و استبداد مطلقه سلطنتی از یکطرف و پربلماتیک گسست و عبور از ایدئولوژیهای سنتی چپ (ایدئولوژیهای پدرسالارانه)، بمثابه ضرورتی تاریخی مواجه می‌باشد.