خالد عزیزی

درسی که باید از جنگ کردستان آموخت

(بمناسبت 31امین سالروز آغاز جنگ کردستان)

امروزه بر همه کوشندگان جنبش دمکراسی خواهی مردم ایران و تمام کسانی که در غم دمکراسی آینده ایران هستند لازم است که به طور جدی و با نگاهی مسئولانه و انتقادی به جنگ کردستان و موارد مشابه دیگر بپردازند. اکثریت مردم کرد و فعالان اجتماعی و سیاسی کرد بر این باورند که جنگ کردستان به ترس حاکمیت از مطالبات جدی و دمکراتیک و مدنی مردم کرد در آن زمان بر می گردد. برای همین حالا هم تنها راه جلوگیری از تکرار این فاجعه تاریخی، به درک و پذیرش مطالبات دمکراتیک و مشروع مردم کرد وابسته است.



dr-moradi.jpg
دکتر گلمراد مرادی

به فکر جاه و مقام بودن و یا ترس از
شکنجه چقدر خطرناک است!

من بارها گفته ام که هیچگاه نخواسته و نمی خواهم در برابر جوانان هم وطنم بطور کلی و جوانان کرد هم ملیتم بطور اخص که قلم به دست دارند بایستم و حتا اگر معایبی دیده ام، هرگز قبلا درملاء عام آن معایب را مطرح نکرده ام. زیرا باوردارم اولا، جوانان هرچه هم تحقیق کنند و هراندازه سواد داشته باشند، هنوز هم خام اند و کم تجربه. دوما، اگر ایرادی بر نوشته ای ازآنها داشته ام،...



محمد آزادگر

درحاشیه ی یک گزارش

آقای نوری زاده در گزارش از سمینار روز29 ژوئن ، لیست سخنرانان را ردیف میکند ومینویسد:« اسامی آوردم که در جائی ثبت شود» ولی دکتر صدیقه عدالتی که ازسخنرانان اصلی وافتتاحیه سمینار( بجای دکتر رضا براهنی – شاعر، رمان نویس ومنتقد ادبی) بود، حذف میکند.این حذف هیچ منطقی ندارد جز اینکه مضمون سخنرانی دکتر عدالتی خوشایند آقای نوری زاده نبوده است! البته آقای نوری زاده آقای رئوف کعبی را نیز از اتحاد فدائیان خلق ایران حذف می فرمایند! که بنظر من این فراموشی نیز از جنس همان حذفیات است.



محمد آزادگر

در رابطه با ستم ملی و مسئله ملی در کشور ما

ما معتقدیم همه زبانهای اقوام و ملل ساکن ایران باید به رسمیت شناخته شوند و از امکانات برابر برخوردار شوند. یعنی زبان هر قوم و ملتی در مناطق زیستشان رسمی و آموزش به آن زبان اجباری گردد و زبانهاى ترکی (ترکی آذربايجانی)، فارسى، کردى، عربى، بلوچى و ترکمنى به مثابه زبانهاى رسمی ايران محسوب ميشوند و بهتر است در کنار آموزش زبان مادری یکی از زبانهای رایج در جغرافیای سیاسی ایران نیز به عنوان زبان دوم آموزش داده شود.