Behrouz-Khaligh02.jpg
مصاحبه با بهروز خليق مسئول هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)

پيرامون انتشار فايل صوتی آيت الله منتظری، واکنش حکومت، اعدام زندانيان سياسی چپ و برخورد اصلاح طلبان با فاجعه ملی

انتشار فايل صوتی آيت الله منتظری نقطه عطفی در طی ٢٨ سال گذشته است. نقطه عطف نه از جهت نکات مطروحه در فايل صوتی که نکته تازه ای در آن نسبت به مکتوبات آقای منتظری وجود نداشت، بلکه ايجاد فرصت مناسب برای طرح گسترده فاجعه ملی در عرصه عمومی است. در طی ٢٨ سال گذشته عليرغم تلاش گسترده خانواده قربانيان، سازمان های حقوق بشر و سازمان های سياسی، فاجعه ملی در اين ابعاد در عرصه عمومی مطرح نشده بود. سايت ها، شبکه های اجتماعی و برخی کانال های تلويزيونی فارسی زبان نقش موثری در پخش نوار و گستردن آگاهی در مورد فاجعه ملی داشتند.



28mordad1332.jpg
ناصر رحیم‌خانی

کودتای ۲۸ مرداد ۳۲
برگی از تاریخ ایران

گفت و گوی فرزین ایرانفر با ناصر رحیم خانی
رادیو همبستگی




Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg

اعدام های دهه شصت
و گسترش جنبش دادخواهی

گفتگوی رضا گوهرزاد با مهرداد درویش پور
تلویزیون اندیشه





اعدام‌های سال ۶۷ و تاثیر آن بر رابطه حکومت و جامعه

گفتگوی یورو نیوز با مهرداد درویش پور و رضوان مقدم

انتشار فایل صوتی مربوط به جلسه آیت الله منتظری با هیات قضایی تصمیم گیرنده اعدام‌های جمعی سال ۶۷، بازتابی گسترده در افکار عمومی و به‌ویژه در فضای مجازی داشت.
این فایل صوتی که همزمان با بیست و هشتمین سالگرد اعدام‌ها انتشار یافت، این پرسش را بار دیگر مطرح کرد که تاثیر این رویداد بر رابطه حکومت و جامعه چه بوده و از منظر جامعه‌شناسی برای التیام چنین زخم‌های اجتماعی، از تجربه مشابه در دیگر کشورها چه می‌توان آموخت؟



reza-alavi3.jpg
رضا علوی :

المپیک در برزیل بحرانی
جدایی جبهه النصره از القاعده

رادیو مانی




reza-alavi3.jpg
رضا علوی

آیا پدیده ترامپ سبب شکاف
در حزب جمهوری خواهان خواهد شد؟

گفت و گو با رادیو مانی




alavi-azarnour.jpg
حميد احمدی

به مناسبت ۱۱۰همین سالگرد صدور فرمان مشروطیت

دو روایت از بزرگ علوی و فریدون آذرنور

از مجموعه گفت وگوهای حمید احمدی
در رابطه با برنامه تاریخ شفاهی ایران در قرن بیستم





mostafa_hejri.jpg

مصطفی هجری: حزب دمکرات هیچگاه از رابطه‌ای استقبال نمی‌کند که روند دمکراسی‌خواهی در ایران و منطقه را دچار مشکل کند

راسان، عنوانی است که حزب دمکرات کردستان ایران برای مرحله تازه از مبارزاتش انتخاب کرده. راسان در لغت به معنی "دوباره برخاستن" می‌باشد و حاکی از آغاز دور تازه‌ای از فعالیت های عمدتاً مسلحانه این حزب در کردستان ایران است. به گفته رهبران حزب دمکرات، درکنگره پانزدهم (حدود ۴ سال پیش) مساله آغاز دوباره مبارزه مسلحانه مطرح شده و پس از این کنگره، رهبران حزب به صورت جدی‌تر این مساله را دنبال کردند.
نتیجه آن شد که بهار سال گذشته بخشی از بدنه حزب دمکرات از اردوگاه‌های کردستان عراق به مناطق مرزی منتقل شدند. این انتقال به درگیری با حزب کارگران کردستان، پ.ک.ک و کشته شدن یکی از پیشمرگان حزب دمکرات منجر شد. این درگیری ابتدا با دخالت حکومت اقلیم کردستان و سپس با مذاکرات دو جانبه خاتمه یافت و نهایتاً حزب دمکرات در بخش‌هایی از کوهستان‌های مرزی ایران و عراق مستقر شد.



Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg

از تروریسم اسلامی تا اسلام هراسی

در گفتگوی رادیو فردا با مهرداد درویش پور

از حمله با تبر به مسافران قطار تا گلوله باران شهروندان عادی، از بریدن گلوی کشیش ۸۶ ساله تا گرفتن جان ۸۴ نفر زیر چرخ‌های سنگین کامیون... طی هفته‌ها و ماه‌های اخیر، اروپا با حملات خون‌بار پی در پی از سوی افراط‌گرایان اسلامی مواجه بوده است. وجه مشترک حمله‌های اخیر این است که همگی توسط خارجی‎تباران ساکن کشورهای اروپایی صورت گرفته؛ واقعیتی که مقبولیت جناح‌های ضد مهاجرپذیری را در افق سیاسی کشورهای غربی افزایش داده است.