Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg
گفتگوی تلویزیون سوئد با مهرداد درویش پور

درباره تحولات ایران در آستانه سال نو

آزادی های اجتماعی در برخی زمینه ها اندکی بیشتر شده است. اما در زمینه حقوق سیاسی اوضاع تغییر چندانی صورت نگرفته است. میزان اعدام ها افزایش یافته است. برخی روزنامه ها جدید هم بسته شدند. فعالین حقوق بشر همچنان دستگیر و روانه زندان می شوند. اما در زمینه آزادی های اجتماعی اندکی از فشارها به ویژه در آستانه سال نو کمتر شده است.



masoud-fathi.jpg
مسعود فتحی

«کار» هم همراه ما و با ما پیش آمده است

مصاحبه کارآنلاین با مسعود فتحی مسئول انتشار نشریه کار تا شماره ۶۰

در دوره ای از حیات کار سعی می شد که استقلال عمل آن حفظ شود. تلاش می شد که کادر کار تصمیم بگیرد که کدام مطلب را چاپ کند و کدام را نکند. حتی اگر اعلامیه کمیته مرکزی هم باشد. اما بعد از پلنوم تابستان ۵۸ و تشدید اختلافات درون سازمان، به تدریج کانال دستورات تشکیلاتی تقویت شد. استقلال کار از کمیته مرکزی کم تر و کم تر شد و در جهت تبدیل شدن به ارگان آن پیش رفت. به نظر من اگر استقلال کار به طور نسبی هم حفظ می شد، محال بود که تیتر نوشته اکثریت به آن شکل اجازه انتشار پیدا کند. امکان داشت حتی سازمان سرنوشت دیگری پیدا کند.



mostafa-madani.jpg
مصطفی مدنی

نشریه کار، آغاز حیات!

مصاحبه با رفیق مصطفی مدنی- بخش دوم

امروز که به سوالات کار آنلاین پاسخ می دهم. سی و پنج سال از ماجرای ما و حکومت می گذرد. جوان ترهای ما آن دوران را ندیده اند. بر اذهان نسل ما نیز گرد فراموشی نشسته است. در این فضای منطقی، هرکس به آرشیو کار مراجعه کند. تصور خواهد داشت با لجبازی های کودکانه ای سرو کار پیدا کرده است که مثل خروس جنگی بر حکومت می تازد. در حالیکه همین نشریه کار و مواضع سازمان فدائی را اگر با ستیزهای شیطانی مخالفان آزادی و واکنش سایر جریانات سیاسی، دیگر جریانات اپوزیسون و حتی بخشهائی از جامعه روشنفکری آن ایام مقایسه کنید، پختگی و برخوردهای متعادل تری در ضمیر نشریه کار و کارکردهای فدائی مشاهده خواهید کرد، که جای تأمل دارد.



mostafa-madani.jpg
مصطفی مدنی

نشریه کار، آغاز حیات!

مصاحبه کار آنلاین با رفیق مصطفی مدنی

تیراژ نشریه بطور تصاعدی افزایش پیدا می کرد و این به دشواری کار می افزود. بعداز حمله حزب الله به ستاد و تعطیل شدن مرکز فدائی، چاپخانه ها به سختی انتشار کار را می پذیرفتند. از شماره های هشت و نه، آمار نشریه از سیصدهزار نسخه سرریز کرده بود که فقط در تهران چاپ می شد. شهرستانها نمونه آنرا بازتکثیر می کردند.



masoud-noghrekar-4.jpg

نگاهی‌ به کتاب خاطرات شعبان جعفری

نوشته هما سرشار
توسط دکتر مسعود نقره کار
در برنامه کتابِ ماهِ تهرانتو





sokhanrani-iraj-sobhani.jpg

نگاه جامعه ایران به مرگ درجهان امروز

سخنرانی اقای دکتر ایرج سبحانی استاد دانشگاه پاریس ۱۲
در انجمن اجتماعی فرهنگی ایرانیان در فرانسه (وال دُ مارن)
گزارش از : فرهمند رکنی