چرخش صندوق بین المللی پول در برخورد با دولت احمدی نژاد

کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری

صندوق بین المللی پول به تازگی بیانیه ای درباره اوضاع اقتصادی ایران صادر کرده است. این بیانیه بر اساس گزارش هیئتی از این صندوق به ریاست دومینیک گیوم صادر شده که از تاریخ 7 تا 19 خرداد 1390 از ایران بازدید کرده و با مقامات دولت ایران گفت و گو داشته است. نکته تعجب آور این بیانیه «تجدید نظر» و درواقع چرخش 180 درجه ای موضع صندوق بین المللی پول نسبت به سیاست های اقتصادی دولت احمدی نژاد است.



س. دوستی

نگاهی گذرا به «سرمایه داران مالی»
و باندهای قدرت در ایران

وبسایت «خبر آنلاین» مقاله ای را با عنوان «پشت این تابلوها کیست؟/ بانک های خصوصی متعلق به چه افرادی است؟» از «همشهری اقتصاد» نقل کرده است. این مقاله برای پرتو افکنی بر وضع و قدرت «سرمایه داری مالی» در ایران بسیار مهم و آگاهی دهنده است. این مقاله را بعضی وبسایت ها با حذف منبع منتشر کرده و بعضی کوشیده اند همه چیز را به سپاه پاسداران نسبت دهند.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

صندوق بین المللی پول ابزاری در دست اتحادیه اروپا و آمریکا

با آزاد سازی و اجرای طرح هدفمندی یارانه ها قیمت برخی از کالا ها که بر پایه فوب خلیج فارس محاسبه خواهد شد، خیلی بیشتر و بالا تر از سطح جهانی افزایش می یابد و از میزان قیمت های جهانی بالاتر می رود، این درحالی است که میزان دستمزد و حقوق های دریافتی کارگران و زحمتکشان کشور یک چهارم جهان است.



cheghadr-bayad-faghir-boud.jpg
شکنجه‌یِ معیار فقر:

چقدر باید فقیر بود تا «فقیر» بود؟؛ حتی گداها چندان فقیر نیستند!

شهیدور رشید تالوکدار
برگردان: خسرو صادقی بروجنی

مقاله‌ی حاضر به چگونگی تخمین فقر توسط کمسیون برنامه‌ریزی در هند می‌پردازد. این مقاله از این جهت دارای اهمیت است که هند همواره از جمله کشورهایی بوده است که از سوی نهادهای جهانی و هواداران جهانی‌شدن نولیبرالی نمونه‌ای موفق در زمینه‌ی کاهش فقر و نابرابری معرفی شده است. این مقاله نشان می‌دهد که با شکنجه‌ی شاخص‌های فقر چگونه میزان فقر پایین نشان داده می‌شود تا جایی که بر اساس این شاخص‌ها حتی بسیاری از گداهای هند را هم نمی‌‌توان فقیر به حساب آورد. شهیدور رشید تالوکدار دانشجوی دکترای اقتصاد در دانشگاه تگزاش می‌باشد