new/rahim-karimian03.jpg

در سوگ درگذشت رحیم کریمیان
مبارز باسابقه ‫ی جنبش چپ ایران!‬‬‬‬‬‬‬

رحیم کریمیان، تا پایان عمرش اندیشه‫ های آغازین سازمان چریک های فدائی خلق ایران را حفظ کرد. در سال‫های پایانی زندگی‫اش، از بسیاری از یاران و دوستانش فاصله گرفت و در شهر کوچکی در شرق آلمان زندگی می کرد. چهار سال پیش، بیماری سختی او را به آستانه‫ی مرگ کشاند ولی به کمک پزشکی پیشرفته‫ی آلمان، سلامت خود را بازیافت. از آن پس تا شب پیش از فوت‫اش، از مشورت و مصاحبت مستمر و بی‫دریغ یار و غم خوارش دکتر فردوس، برخوردار بود. اما از یک ماه پیش، دوباره بیمار شد و سرانجام از پای درآمد. ‬‬‬‬‬‬‬
در گذشت رحیم کریمیان را به همه ‫ی دوستان، یاران دور و نزدیک، به همه‫ی اعضای خانواده‫ی محترم کریمیان، به ویژه تنها دخترش سِودا و خواهر مهربانش طاهره، صمیمانه تسلیت می‫گوئیم و برای‫شان شکیبائی آرزو می‫کنیم.



new/hamze-farahati05.jpg

حمزه فراهتی را از یاد نمی‌ کاهیم

حمزه فراهتی زندانی سیاسی دو رژیم بود و بعد رهایی‌ از زندان شاه، همراه دو زندانی سیاسی جان باخته سعید سلطانپور و مهرداد پاکزاد در کمیته‌ای با حضور زنده یاد منصور خاکسار برای کارزاری گسترده در اروپا علیه جنایات ساواک رژیم شاه سهم موثری بر دوش گرفت. او اوایل دهه شصت ناچار از مهاجرت شد و کشور را ترک گفت. حمزه حتی وقتی هم با بیماری دست به گریبان می‌شد، در خلق و خوی خاص خود یعنی مهربانی، دوستی و مهر ورزیدن در حق بیشمار دوستدارانش پابرجا می‌ماند. حمزه هیچ دوست قدیمی را از دست نداد بلکه تا پایان عمر بر تعداد آنها افزود.
از علایق آخر عمری وی این بود که کی موعد نوبتی "دیدار" زندانیان سیاسی فرا‌رسد تا علیرغم فرسودگی تن با شوق و ذوقی وافر در آن حضور یابد و با بوئیدن عطر دوستی، جان و روحش را صیقل دهد. آخرین ساعت هر "دیدار" با به نوا درآمدن ترنم دوستی توسط این هنرمند ویولن زن به پایان می‌رسید که آن را در هر غم و شادی بهمراه داشت. یاد این یار کی رود از خاطر؟



new/hamzeßfarahati03.jpg
دفتر شورای مرکزی حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

در تاثری ژرف از درگذشت رفیق حمزه فراهتی
نامش می‌ماند! 

با اندوه بسیار خبردار شدیم که رفیق حمزه فراهتی بعد از ظهر امروز ٢۹ بهمن ١٣٩٩ (۱۷ فوریه ۲۰۲۱) زندگی را وداع گفت و انبوهی از دوستداران خود را در سوگ نشاند.
حمزه فراهتی سال ١٣٢٠ در خانواده‌ای زحمتکش و متعلق به صفوف مبارزان مشروطه‌خواه تبریز به دنیا آمد و خود نیز در جوانی به محافل روشنفکری مترقی و عدالت خواه زادگاهش پیوست. او از نزدیکان حلقه‌ی "صمد بهرنگی – بهروز دهقانی" بود و با آغاز جنبش فدائیان خلق به هواداری از این جنبش برخاست. حمزه نزدیک به پنج سال از عمرش را در دو زندان شاه و جمهوری اسلامی گذراند. او در سفر پیش از انقلاب که همراه زنده یادان سعید سلطانپور و مهرداد پاکزاد به اروپا داشت، کارزار به یادماندنی را علیه جنایات ساواک شاه پیش‌برد که فراموش ناشدنی است.
ما سوگوار درگذشت این مهربان یار خود، اندوه بزرگ رفتن حمزه فراموش ناشدنی را به ​همه یاران، رفقا، هم بندان او، به همسرش رفیق سارا جوشنی عزیز، فرزندان بهروزه، مهناز و بهزاد و دوست و خویشاوند نزدیک او رفیق رضا جوشنی تسلیت گفته و خود را در این اندوه مشترک همدرد می‌دانیم.