arta-S-shahrvand.jpg
آرش عزیزی

از برمه تا فلسطین در آرتا گالریِ تورنتو

عکاسی در منطقه‌ ای که بابک خودش "منطقه‌ی جنگی" می‌نامد کار راحتی نیست و البته با این وجود روزنامه ‌نگاران و عکاسان متعددی تا به حال توانسته‌اند به این منطقه راه پیدا کنند. عکس‌های بابک مسلماً از بهترین نمونه‌ها است. او البته اشاره می‌کند که همراهی یکی از دوستان اسرائیلی‌اش، که از فعالان صلح است،‌ باعث شده دسترسی راحت‌تری به منطقه داشته باشد، اما با این حال موفق به عکاسی از شهرک‌های یهودی‌نشین و بسیاری از صحنه‌هایی که رفتار وحشیانه‌ی ارتش اسرائیل را نشان می‌دهد نشده است.



Arash-Azizi-1.jpg
آرش عزیزی

اولین کنفرانس سیاست علمی کانادا در تورنتو برگزار می‌شود

گفت وگو با دکتر مهرداد حریری، رئیس کمیته برگزارکننده‌ی سیاست علمی کانادا

رویدادهای بی‌شمار و رگ همیشه تپنده‌ی جامعه‌ی ایرانی تورنتو بی‌شک از علایم پویایی و زندگیِ آن است، اما نشان حتی بارزتر آن حضور شخصیت‌های ایرانی-کانادایی در جای جای جامعه‌ی کانادا است. دیگر نه تنها عادت کرده‌ایم در گوشه گوشه شهرمان آواز زیبای زبان فارسی را بشنویم، که برایمان معمولی شده است هنگامِ خواندن خبرهای بخش‌های مختلف جامعه به اسامی آشنای هم‌زبانانمان بربخوریم.
در حالی که خبر بعضی بخش‌ها و صنعت‌ها سر و صدای بسیاری ایجاد می‌کند،



talei.jpg
جواد طالعی

برنامه‌های شانزدهمین فستیوال تئاتر ایرانی کلن

شانزدهمین فستیوال تئاتر ایرانی کلن، این بار زیر عنوان "آسیای جوان"از چهارشنبه یازدهم تا یکشنبه پانزدهم نوامبر در سالن "صحنه فرهنگ‌های جهان" شهر کلن برگزار می‌شود.
در برنامه گشایش فستیوال امسال، گردآفرید نخستین نقال زن ایرانی داستان "جنگ رستم و اشکبوس و تازیانه بهرام"را نقل می‌کند.خانم فاطمه حبیبی زاد نخستین زن نقال ایرانی برای دومین بار به فستیوال تئاتر کلن دعوت می‌شود.اولین حضور او در اروپا، تا آنجا مورد استقبال قرار گرفت که پارلمان اروپا وی را برای سخنرانی درباره کارش دعوت کرد.



Queen1.jpg
شهروند:

گالری کوئین؛ پاتوق جدید ایرانی در قلب تورنتو

کافی است یک بار تجربه‌ی نوئی بلانش را از سر گذرانده باشید تا به هنری بودن تورنتو قسم بخورید. روحیه‌ی هنری شهر ما را بخصوص می‌توان در چند تا از خیابان‌های مرکز شهر بو کشید. یکی از این خیابان‌ها، خیابان طویل کوئین است که جای جای آن روحیه‌ی هنری به چشم می‌خورد. از جمله گالری‌های هنری متعددی در این خیابان به چشم می‌خورند.
گالری هنری‌ای که تابستان امسال در پلاک 382 بخش شرقی این خیابان افتتاح شده است، امتیاز جالبی دارد و آن‌این‌که نام خیابان را مال خودش کرده است: گالری کوئین.
این گالری ویژگی دیگری هم دارد که آن‌را برای خوانندگان ما جذاب‌تر می‌سازد: صاحب آن از ایرانیانِ کانادا است.



abbas-shokri.jpg
عباس شکری

فستیوال های فیلم و غیبت بخشی از فیلم های خوب جهان

گزارشی از برگزاری فستیوال فیلم جنوب در اسلو

در برنامه های امسال چهار فیلم ایرانی؛ "برای یک لحظه آزادی"، "سنگسار ثریا میم"، "شیرین" و "درباره ی الی" به چشم می خورد و دو میهمان ایرانی هم در جشنواره حضور دارند. آقای پیام مجلسی بازیگر فیلم "برای یک لحظه آزادی" و آقای "سیروس نورسته" کارگردان فیلم "سنگسار ثریا میم" از جمله میهمانان امسال هستند. از دیگر میهمانان امسال این جشنواره، کورادوی ژاپنی است که برای فیلم سازهای نروژی کارگاه نمایشی برگزار می کند.



maria-sabaye-moghaddam.jpg
ماریا صبای مقدم

نیما کیان، پایه گذار سازمان باله ایران در اروپا

نیما کیان بهترین دلیل است برای پدر و مادرها که فرزندانشان را تشویق کنند که به هنر روی بیاورند و آموزش و کار در عرصه هنر را جدی بگیرند. نیما آراسته، متین و مسلط با جدیت و اطمینان سخن می گوید. پرگو یا پراکنده گو نیست، جملاتش دقیق و گفته هایش بر اساس پژوهش و آگاهی است نه بر پایه احساس و حدس و گمان. در پی جلب توجه به خود نیست، اما وقتی به کار می رسد، تمامی توجه مخاطب را بدون فشار و های و هوی جذب می کند. سخت می شود او را در یک قالب معرفی کرد. به نظر می رسد که ترکیبی از چند نفر است: پژوهشگر، آموزگار، هنرمند، ...



میترا محمودی

به یاد عزیز از دست رفته مان حسن میاحی

وبا تقدیم به یار و رفیق سالهای زندگیش خانم میا حی

آقای میاحی مرگ را جزیی از زندگی می دانست وبه همین دلیل زمانی که شنید به زودی خواهد مرد روحیه اش را از دست نداد . آقایی میا حی آگاهانه پذیرفته بود که می میرد، وی با پذیرش مرگ کار خدایان را تحقیر می کرد و با وجود کهولت سن شوق زندگی در وجود ش سرشار بود. آقایی میا حی آرزوی جز ایرانی آزاد و دیدار مجدد خانه اش ایران نداشت .او میگفت: مرگ واقعی آن است که از زندگی لذت نبری ولی با وجود اینکه من در این سن و سال در غربت هستم وقتی شماها را می بینم لذت می برم ..زیرا می دانم هستند،فرزندان ما که در مقابل خرافات و جهل بایستند.



lerner-s.jpg
شهروند:

جوزف لرنر و رهبری موفق ارکستر سازهای زهی

جوزف امینیان به سال 1972 در تهران به دنیا آمده، مادر او ویلون می نواخته و دایی اش نوازنده پیانو بوده است، به همین دلیل جوزف از کودکی به سوی موسیقی کشیده شده است. خودش میگوید، از 8 سالگی با داوود گنجه ای ویلون سنتی را شروع کردم، و بعد به موسیقی کلاسیک علاقمند شدم. جوزف لرنر از بهروز وحیدی در هنرستان موسیقی ملی ویلون کلاسیک را آموخته و از استادان حشمت سنجری، مرتضی حنانه، سعید شریفیان و فرهاد فخرالدینی هم خصوصی موسیقی آموخته است. او یک سال دستیار فریدون ناصری رهبر ارکستر سمفونیک تهران بوده است.



parviz-ghadirian.jpg
دکتر پرویز قدیریان

خواص دارویی سیر

بارها در اینجا از خواص غذایی و دارویی سیر مطلب نوشته ایم و این بار به علت پرسش چند نفر از خوانندگان شهروند در مورد خواص دارویی سیر به طور خلاصه اشاره می کنیم که مصرف کافی سیر، مخصوصا سیر تازه می تواند از بروز سرطانهای تخمدان و دستگاه گوارش مانند معده و روده بزرگ جلوگیری نماید.
در یک بررسی بزرگ توسط دانشمندان ژاپنی معلوم گردیده که عصاره سیر می تواند بروز و پیشرفت پولیپ روده بزرگ را کنترل نماید و اجازه ندهد این عارضه تبدیل به سرطان گردد.



mohases3.jpg

اردشیر همچنان زنده می ماند!

هفدهم مهر نخستین سالروز درگذشتِ هنرمند بزرگ ایران ِ معاصر اردشیر محصص است. اردشیر بیش از پنجاه سال با دیدی نافذ، قلمی توانا، طنزی روشنگر، شیطنتی معصومانه، جسارتی ستودنی، و قلبی پر شور نقش پرداز تباهی ها، زشتی ها، زبیائی ها و امید ها
و سرابهای ما و زمان وجهان ما بود. اردشیر فریاد اعتراض و شکوه بیداری و دعوت به آزادی و آزادگی بود و تا واپسین لحظات زندگی آنچه بوده ایم، هستیم و میتوانیم باشیم را به تصویر در آورد.

یادِ این انسان دوست داشتنی و میراث گرانبهای هنری او همواره و همچنان زنده است!
برای بزرگداشت این هنرمند بزرگ بزودی مراسمی در شهر نیویورک برگزار خواهد شد.

دوستان اردشیر