ناصر اصغری


نگاهی به كنگره فدراسیون كار آمریكا،
در مصاحبه با فعالین جنبش كارگری آمریكا

آخرین كنگره هر چهار سال یكبار فدراسیون كار آمریكا (AFL-CIO)، در روزهای ٨ تا ١١ سپتامبر ٢٠١٣ برگزار شد. در این كنگره‌ها رئیس فدراسیون و پستهای مهم رهبری آن برگزیده می شوند. معمولا وقتی كه صدائی متفاوت از صدای رهبری كنونی فدراسیون شنیده می شود، سر و صدای زیادتری در بین فعالین چپ تر جنبش كارگری بلند می شود. كنگره امسال این فدراسیون در رسانه های رسمی ایالات متحده و بخصوص در سایتها و مدیای این فدراسیون و نیروهای نزدیك به حزب دمكرات و اوباما، باعث سر و صداهائی شده بود كه گویا قطعنامه های متفاوتی به تصویب رسیده اند و نحوه برگزاری خود این كنگره با تاریخ تاكنونی آن كاملا متفاوت بوده است.



گروه پژوهش کارگری

مبارزه طبقاتی نفی مبارزه فردی و گروهی است

در پروسه مبارزه است که دانش مبارزاتی عمیقا توسط اعضا درک شده ، برابریهای جنسیتی و فرهنگی و نژادی شکل گرفته تا پرولتاریا واقعیت یافته و اثبات گردد . طبیعی است رهبری در چنین نهادی دائمی و ارثی همچون بافتهای سیاسی طبقه حاکمه نبوده و مداوما اعضای جدید با کیفیتی که جزو تاکتیکهای استراتژی نهاد است ، جایگزین اعضای پیشین می گردند و باین ترتیب اعضایی با توجیه توانایی های بیشتر خود ، قادر به کنترل اکثریت نخواهند شد . موضوع کادر سازی چنان اهمیت دارد که حتی در نهادهای اقتصادی و صنفی کارگران در سندیکا ، مجمع و اتحادیه نیز نقش اصلی در پیشبرد مبارزه را دارد .



ناصر اصغری

نكاتی درباره اعتراضات و مجامع عمومی كارگران

در این شرایط فقر و فاقه كه جمهوری اسلامی سعی می كند با سركوب اعتراضات كارگری همراه كند، آنچه كه می تواند باعث نگرانی فعالین كارگری و اجتماعی بشود، این است كه كارگران در خلاصی از این وضعیت احساس استیصال بكنند. لازم نیست به هیچ كارگری توضیح داده شود كه در شرایطی فوق العاده سخت و غیرانسانی زندگی می كند! مطمئنا هر فعال كارگری که یك چنین تجربه‌ای دارد، وقتی بخواهد برای همكار خود وضعیت فعلی را توضیح دهد، با احساس "توضیح واضحات" روبرو شود. اما همان همكار انتظار دارد راهی برای خلاصی از این وضعیت جلویش گذاشته شود.



ناصر آغاجری

سرمايه داري سنتي – مالي

كساني كه بر خاكستر باغ سوخته ي قانون كار با ريشخند به زندگي فروپاشيده‌ي كارگران ايران پايكوبي مي كنند .

زحمتكشان ايران از فرداي سرنگوني شاه چشم بر آن داشتند كه نظام استثمارگرانه شاهنشاهي نيز بر چيده شود، ولي دولت‌ها‌ي روي كار آمده به فاصله كوتاهي تفاوت ديدگاه‌هاي خود را با كارگران و زحمت‌كشان نشان دادند و با استحكام مجدد روابط سرمايه‌دارانه دست‌آورد‌هاي كارگران را يكي پس از ديگري از دست آنان گرفتند.



سمیه صمیمی – هاله صفرزاده

انتقال آب دریای خزر به سمنان؛
پروژ ه‌ای ملی یا فاجعه فراملی؟

در فاصله‌ی عرض‌های جغرافیایی موجود، ناهمواری های فراوان از یک سوی و مشخصا جوان بودن زمین‌شناسی ایران از سوی دیگر، شرایطی را پدید آورده است تا میزان نزولات جوی موجود از پراکندگی زمانی و مکانی مناسبی برخوردار نباشند. خاک رسی و تالومی و هم چنین شیب بالای متوسط، خصوصا در مناطق ناهموار کمک شایانی به هدر رفت ِهمین منابع آبی محدود کشور می نماید. میزان بالای تبخیر نیز سبب از دست رفتن حجم عظیمی از منابع آبی کشور می شود.



ناصر اصغری

نگاهی به جنبش كارگری مصر

جنبش كارگری مصر، قبل از انقلاب ٢٥ ژانویه تشكلی به آنصورت از خود نداشت. تنها جریانی كه به نام كارگران در مصر وجود داشت، "فدراسیون اتحادیه های كارگری مصر" (EFUF) بود كه در سال ١٩٥٧ تأسیس شد و در واقع بازوی كارگری رژیم مبارك بود و در سركوب جنبش كارگری مستقیما دخالت داشت. این نهاد مافیایی به دلائلی از جمله گره زدن بیمه های بازنشستگی و غیره كارگران "عضو" خود به این نهاد، شرط ترك آن برای بسیاری از كارگران را بسیار پیچیده كرده است. به همین دلیل این نهاد مافیایی در تمام دوره بعد از مبارك هم بسیار با نفوذ بوده است.