faani-S.jpg
داود منطق

سیاوش فانی: طعم شنیدن اولین کلمه توقیف را هنوز در ذهن دارم

محدودیت در هر فضایی معانی مربوط به خود را دارد این محدودیت در شرق و غرب متفاوت است، و در جامعه فعلی ایران شاید می توان به کلمه تکراری “خود سانسوری” اشاره کرد، اگرچه همه با این واقعیت کنار آمده اند و جزئی از روزمرگی شده است، با این حال بسیار ایده ها و رویکردهای جدید، کنکاش طراح در جایی در مغزش محبوس می شود تا فرصت و شوری دیگر را برای به دنیا آوردن آن ایده و پردازشش را پیدا کند. اگر چه این محدودیت ها سبب خروج برخی عناصر بصری شده است، جنسی دیگر و متفاوت را در عرصه بین المللی برای هنرمندان ایرانی به وجود آورد که سینما در دهه های پیشین آنرا تجربه کرد.



shokri-aghasi.jpg
عباس شکری

مردمی بودن را از پدرم آموخته ام

گفت وگو با علیرضا آزموده (آغاسی) خواننده و نوازنده

اسم من “علیرضا” است و فامیل ام، “آزموده”. پیش از آن که مردم شناسنامه داشته باشند، اسم پدرم “نعمت” بوده و فامیل اش “الله آغاسی”. مرحوم عموی ام که آموزگار هم بوده، برای گرفتن شناسنامه ی اهل فامیل به اداره ثبت احوال مراجعه می کند و در بین فامیل های پیشنهادی، از “آزموده” خوش اش می آید و برای همه اهل فامیل، این نام فامیل را برمی گزیند، اما در محل کار و در بین دوستان مرحوم پدرم به “آغاسی” شهره بوده و علیرغم نام اصلی “آزموده” اسم مستعار هنری او نیز که مصداق من هم شده است، “آغاسی” می شود.



filme-taxi.jpg
نادر دولتشاهي

نگاهي به فيلم" تاكسی نارنجی

در ميان تك و توك فيلمهايي كه ميشود كمي در باره آن دست به نقد زد فيلم " تاكسي نارنجي "ساخته ابراهيم وحيد زاده است.اين فيلم كمدي , زندگي زني به نام "سيمين" را نشان ميدهد كه با پدر و دو فرزند خردسالش براي امرار معاش به جزير كيش ميرود و در آنجا به رانندگي تاكسي ميپردازد. سوژه اي تازه در محلي تازه كه مشكلات يك زن را در ميان مردان و قوانين مرد سالارانه- بدون دادن شعار هاي فمينيستي مطرح ميكند.



kurdish_dance-s.jpg
همنشین بهار

سرود زیبای «ای رقیب»
که‌س نه‌ڵێ کورد مردوه‌، کورد زیندوه‌

چه کسی می‌گوید کُرد مرده است؟ کُرد زنده است...
در آغاز انقلاب اینگونه سرودها را با صدای امثال «دکتر شوان پرو» می‌شنیدیم...یاد باد آن روزگاران، یاد باد.
در آن روزهای قدسی ایثار که همه با هم مهربان بودیم و هوای همدیگر را داشتیم، مهتاب زیباتر بود. ستاره ها دست تکان می‌دادند و آفتاب هم گرمی بیشتری داشت....
آنروزها کلمات طیبه را به صلیب نکشیده بودند و، هنوز شب سیاه از راه نرسیده بود.



nasrin-almasi.jpg
نسرین الماسی

جشن نوروزی شهروند و

سخنی با خوانندگان و سپاسی از آنان و حامیان شهروند

یکی از مهمترین ویژگی های برنامه نوروزی شهروند مردمی بودن و همه شمول بودن آن است. همانطور که می دانیم تا پیش از این هر ساله نوروز توسط جمع هایی جشن گرفته می شد و محدود به افراد آن گروه ومحفل و تشکل بود و دعوت عام و همگانی صورت نمی گرفت. شهروند به عنوان نشریه ای که خود را از آن جامعه می داند، با اعلام عام برنامه نوروزی اش رسمی را که، تا پیش از این یکی دو سال، مرسوم بود به چالش گرفته است.



afsahi-namvar.jpg
حسین افصحی

منوچهر نامورآزاد و دنیای عجیب آقای میم

به بهانه اجرای نمایش دنیای عجیب آقای “میم”

منوچهر نامورازاد از جوانهای قدیم تئاتر ایران است، که در سالهای پیش از انقلاب پس از اتمام تحصیلات دانشکده هنرهای زیبا در تئاترصحنه و تئاتر تلویزیونی و سریال های تلویزیونی فعال بود ، و پس از انقلاب مثل بسیاری مجبور به ترک اجباری وطن شد. نامورآزاد مدت ۳۰ سال است که در فرانسه زندگی می کند و فعالیت تئاتری خود را در فرانسه با گروه های فرانسوی و ایرانی ادامه داده است. با هم مروری خواهیم داشت به این دوران نامورازاد ….