logo





جنبش کارگری ومروری براعتصابات واعتراضات کارگران درایران!

روزشمار کارگری فروردین ماه سال ۱۳۸۹ - ۲۰۱۰

پنجشنبه ۶ خرداد ۱۳۸۹ - ۲۷ مه ۲۰۱۰

امير جواهری لنگرودی

یادداشت: باشروع سال جدید، احکام پیوسته اخراج ها یکی پس از دیگری فضای خبری روز شمار کارگری را به خود اختصاص داد،بطوری که سال ۸۹ را سال اخراجها رقم میزنند. دعوای مجلس و دولت بر سر چگونگی پیشبرد پروژه هدفمند کردن یارانه ها ، و تنگنای اقتصادی نظام و بن بست سیاست های آن برای پیشبرد طرح ها و نقشه های برنامه ای اعلام شده اش ، جامعه را با گرانی سر سام آور و تورم فزاینده روبرو ساخت . به تناسب رشد تورم وبالا رفتن سبد هزینه های زندگی کارگران و سایر اقشار اجتماعی ، آنچه که مربوط به نرخ تعیین دستمزد هاست به تناسب سال های پیش یعنی حداقل حقوق کارگران در سال ۸۳ معادل ۱۰۶ هزار تومان، در سال ۸۴ معادل ۱۲۶ هزار تومان تعيين شد و در سال های ۸۵ تا ۸۷ به ترتيب ۱۵۰ هزار تومان ، ۱۸۳ هزار تومان، ۲۱۶ هزار تومان بود و در سال ۸۸ معادل ۲۶۳ هزار تومان شده بود و امسال به ۳۰۳هزار و ۴۸ تومان رسید واین رقم از یکطرف با توجه به آنچه خود دست اندرکاران مجلس ، خانه کارگر، شورای های اسلامی کار اعلام داشته و از طرف دیگر، خودکارگران نیز بااعلام مبلغ۷۵۰ تا۹۰۰هزار تومان ،چاره کار را در دریافت همین ارقام می دانستند، چنانچه میزان حقوق کارگران در سال ۸۸ را بين خط فقر شديد ( گرسنگی) و خط فقر مطلق قرار داده و آنرا مد نظر خود قرار دهیم ؛ بی شک با توجه به آنچه در تمامی سال ۸۸ مشکل کارگران در ستاندن حقوق های معوقه بوده، در تمامی سال۸۹ درگیری ها و کنش و اکنش های بیشمار بین کارگران و دولت بعنوان بزرگترین کارفرما و بخش خصوصی یعنی خودمانی شده های رژیم اتفاق افتاده قابل شمارش بشماریم، در تمامی سال۸۹ نیز همین مشکل پیش پای کارگران خواهد بود .
بحران صنعت ، بانکداری و تعطیلی واحد ها درسطوح وسیع ، بخش های خبری روزشمار فروردین را به خود اختصاص می دهد . بطوری که خبرگزاری ایلنا در تاریخ ۲۹ فروردین از قول حجت الاسلام اميري درجلسه شوراي اداري ورامين نوشت : در اثر رسيدگي نكردن مسوولان حدود۵۰ درصد واحدهاي صنعتي خيرآباد تعطيل شده است.
همانگونه که پیشتر آوردیم ؛ مسئله یارانه و عرصه اختلاف بین مجلس و شخص رئیس جمهوری در فروردین ماه بر جسته شد . چرا که اگردولت موظف باشد که به جای يارانه‌های موجود به همگان يارانه نقدی بدهد .در آن صورت هيچ گونه هدفمندی انجام نخواهد گرفت و آن وقت روشن نيست تنها تغيير شکل يارانه چه اثرمثبتی بر عملکرد اقتصاد خواهد داشت. درتازه ترين مجادله که بين هواداران دولت و منتقدان آن دررسانه‌ها درگرفته است احمد توکلی در رد ادعای آقای تاج الدينی که اجرای اين قانون به «تغيير اندک قيمت ها» منجر خواهد شد و بعد، منتقدين را به «سياه نمائی» متهم کرد نوشت آيا «چهار برابر شدن بنزين، ‌٩ برابر شدن گازوئيل، ‌١٠ برابر شدن مازوت، ‌پنج برابر شدن گاز و دو و نيم برابر شدن برق، «تغيير اندك قيمت‌هاست؟» با مردم روراست‌تر باشيم.
ناگفته روشن است که اگرقيمت‌ها به ميزانی که آقا ی توکلی می گويد تغيير کند، مستقل از ميزان يارانه نقدی که پرداخت خواهدشد، سال تازه سال تورم از کنترل خارج شده دراقتصاد ايران خواهد بود. بدین ترتیب این دعوا دارد به اوج می رسد . مسئله گرانی ، بحران صنعت ، بحران بانکداری ، امر خودمانی سازی ایرانی ، معلمان و مشکلات آنان و از جملع خبر دستگری محمد داوری عضو سازمان معلمان ايران و سردبير سايت سحام‌نيوز اعتصاب غذای یک هفته ای وی در زندان ، نرخ رشد بيکاری نيز در يک سال گذشته،۵/۱درصد افزايش يافته و اگر پيش بينی نشريه اکونوميست درست دربيايد تا پايان سال ۲۰۱۰نرخ بيکاری در ايران به ۲۳ درصد خواهد رسيد. نکته نگران کننده درباره بيکاری نرخ بيکاری جوانان است که هم اکنون از ۲۰ درصد هم فراتر رفته است. به همین نسبت بیکاری در بین زنان تحصیلکرده نیز در ایران فزونتر است . در روز شمار کارگری آمده است : " براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، ایران رتبه نخست نرخ بیکاری در منطقه خاورمیانه و رتبه هفدهم رادر جهان دارد. در تهران قريب به ۸۰۰هزار نفر بيكار و جوياى كار وجود دارد ... آمار موجود از سهم۷/۸۸ درصدى اين نرخ در شهرها و نيز سهم۴/۵۹ درصدى در روستا در بین زنان خبر مي‌دهد كه اين امر بيانگر حضور بخش بزرگى از جمعيت بيكار داراى تحصيلات متوسطه و عالى در شهرها و روستا‌ها است.
براساس اين گزارش، با افزايش تعداد زنان داراى تحصيلات عالي، بازار كار نمي‌تواند پاسخگوى نيازهاى جمعيت زنان باشد و در آينده‌اى نزديك جامعه با بحرانى جديد به نام بحران بيكارى زنان جوان تحصيلكرده مواجه خواهد شد.
افشاء پول شویی سپاه در فروردین ماه ۸۹در کشور های عرب منطقه ( کویت و بحرین ) که در سری خبر های روز شمار عینا آمده است و حضور سپاه در معاملات بزرگ بورس و برنده شدن آنها در بزرگترین معاملات سال ، باز شدن دست بسیج در راه اندازی سلسله فروشگاههای زنجیره ای سایت آفتاب در تاریخ ١۳فروردین نوشت : " بسيج با۳۰۰ فروشگاه زنجيره‌ای وارد عرصه توزيع کالا مي‌شود" در فروردین ماه مرگ و میر کارگران در حین کار همچنان عمل می کند.
دراین مجموعه آنچه به نظرتان می رسد، گردآمده ازمنابع گوناگون ازجمله : خبرگزاری های ایران (ایلنا – ایسنا – مهر– روزنامه سرمایه، سایت آفتاب، کلمه، مردمک وسایت سفیر…) وتشکل ها،نهادها وسایت های مستقل مانند : (کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری،سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه،جمعی ازفعالان کارگری ایران خودرو،کانون مدافعان حقوق کارگر، وبلاگ دانشجویان مدافع حقوق کارگر،کمیته پیگیری ایجاد تشکل های آزاد کارگری، وبلاگ کارگرفلز کار، خبرنامه امیرکبیر،خبرنامه مازندران،سایت ميدان زنان، ،کانون صنفی معلمان تهران،کردستان میدیا، ساوالان سسی، سحام نیوزوغیره) درداخل وهمینطورامکانات خبررسانی های خارج ازکشور( تارنمای چشم انداز کارگری- سایت روشنگری –پیام ،وبلاگ کارگری راه کارگروغیره …) وخبرهای دریافتی به ایمیل آدرس هایم فراهم آمده و به نظرتان می رسد.
امید آنکه بتوان مجموعه ماهیانه روز شمار را طی تمامی سال ۸۹ انتشار داد و در آینده با گشایش وبلاگ روزشمار به طبقه بندی اخبار و آرشیو کردن آن دست یابیم

متن کامل گزارش

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد