logo





دنیائی دیگر و بهتر ممکن است

صدمین سالروز، روز جهانی زن

شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۳ مارس ۲۰۱۰

مرضیه دانش

در صدمین سالروز هشتم ماه مارس (روز جهانی زن)، سومین حرکت اعتراض جهانی زنان برگزار گردید. در همبستگی با این حرکت جهانی،هزران نفر از زنان سوئیسی که از یک هفته پیش، دست به برگزاری راهپیمائی ها و آکسیون های گوناگون زده بودند در روز شنبه 13 ماه مارس، با برگزاری یک حرکت اعتراضی بی سابقه که بنا به ارزیابی سازماندهندگان آن نزدیک به هشت هزار نفر در آن شرکت داشتند به اوج خود رسید. این تظاهرات، توسط نزدیک به پنجاه نهاد،کمیته،سازمان و سندیکای کارگری سازماندهی شده بود.
شرکت کنندگان در این روز، خواهان دنیائی دیگر، بهتر و عاری از هرگونه تبعیض و جنگ بودند. اصلی ترین خواسته زنان در صدمین سالروز جهانی هشت مارس، عبارت بود از:
دست یافتن زنان به استقلال مالی،
ایجاد امکان تحصیل برای زنان سراسر جهان
غیر میلیتریزه شدن جهان
رفع هرگونه تبعیض و اعمال خشونت بر علیه زنان
زنان با طرح خواسته های فوق در نظام سرمایه داری، معتقدند که ساختن دنیائی بهتر و دیگر ممکن است، دنیائی که در آن، آب آشامیدنی،امکانات تحصیلی،بهداشتی و ...، بطور برابر در اختیار همگان باشد.
زنان در سراسر جهان، قبل از هر چیز،مسئول نگهداری، تغذیه و تربیت کودکان هستند. با خصوصی تر گردیدن بخش زیادی از سرمایه، از دهه هشتاد به بعد، فقر هرچه بیشتر زنانه شده است. زنان جنوب در بسیاری از مناطق باید برای تهیه آب و چوب جهت سوخت مورد نیازشان بطور روزانه کیلومتر ها راه بروند.
زنان جهان، همواره برای کار و حقوق برابرشان مبارزه کرده اند تا که بتوانند استقلال مالی اشان را بدست آورند.
در کشور های غربی، عمده زنان شاغلند، اما، شرایط کاری و دستمزدشان برابر با مردان نیست. با جهانی شدن سرمایه، امکانات اجتماعی و مالی زنان بدتر شده است. زنان در سراسر دنیا، در برابر کار برابر نسبت به مردان دستمزد کمتری دریافت می نمایند. آنان نسبت به مردان در ازای انجام پنج روز کار، فقط برای چهار روز حقوق دریافت می کنند، یعنی بیش از بیست در صد کمتر از مردان حقوق دریافت می نمایند،آنان بیش از مردان از نبود امنیت شغلیشان در رنجند و بهمین دلیل هم، امکان بیکار شدنشان بیشتر است. در چنین شرایطی است که آنان خواهان دستمزد برابر با مردانند.

جنگ،تساوی و عدالت را از بین می برد.
در طی دهسال گذشته، بر هزینه های نظامی در جهان، به میزان 45% افزوده گشته است. جنگ وسیله ایست که توسط آن، بسیاری از کارخانه ها و کارخانه داران به بقای خود ادامه می دهند.وجود نفت، یکی از عواملی است که مایه جنگ افروزی در جهان گردیده است. جنگ عاملی است که، فقر،کشتار، آوارگی و روسپی گری را هرچه بیشتر در جهان دامن زده است.
به همین دلیل هم، زنان خواهان صلح و دنیائی فارغ از سلاح و اعمال خشونت هستند.اعمال خشونت یکی از بارزترین مشخصه های نظام پدر سالار و سرمایه داری است. مردان از طریق اعمال خشونت، به عنوان وسیله ای برای اعمال قدرت و کنترل برعلیه زنان استفاده می کنند. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت،بر علیه بیش از یک پنجم از زنان سراسر جهان اعمال خشونت می شود. خشونت اشکال گوناگونی چون: آزار و اذیت جنسی در محیط کار،تجارت زنان و کودکان و رایج کردن سکس توریستی و ... را شامل می شود. خشونت یکی از اشکالی است که در راستای جهانی شدن سرمایه و زنانه شدن فقر، ابعاد بیشتری به خود گرفته است. تظاهر کنندگان خواهان رفع اعمال خشونت برعلیه زنان در سراسر جهان گردیده اند.همچنین هزاران زن شرکت کننده در تظاهرات سوئیس، با بالا بردن سن بازنشستگی اشان به مخالفت برخواستند.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد