logo





سر خم نکن به تردید

شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۳ فوريه ۲۰۱۰

هژیر پلاسچی

hazhir-palaschi-1.jpg
یاید تمامش کنیم. این آیه‏های یأس که در پی 22 بهمن برخاسته است را باید تمام کرد. باید در مقابل حقارت‏های تئوریزه شده‏یی که حالا بانگ برداشته‏اند جنبش شکست خورده است، ایستاد. باید شادی آن خوش‏نشینانی را که حالا هم‏نوا با حنجره‏های حکومت اسلامی برای مرگ جنبش ضیافت بر پا کرده‏اند بر هم زد. ما خسته نشده‏ییم. هرچند به مبارزان موسمی حق می‏دهیم خسته شده باشند، هرچند 22 بهمن چنان که آرزویش را داشتیم نبود با این همه همین 22 بهمن را می‏توانیم به آموزه‏یی بدل کنیم که ما را در تداوم مبارزه یاری دهد.

بدبینی بینش، خوش‏بینی اراده

ما از 22 بهمن آموختیم که تبلیغاتمان را با ظرفیت جنبش هماهنگ کنیم. آنهایی که شعار فتح صدا و سیما و خانه‏ی خامنه‏یی را می‏دادند بیش از همه در ایجاد توهم نسبت به مرحله‏یی که جنبش در آن قرار دارد مقصر بوده‏اند.
اگر باور بر این‏که هیچ اراده‏ی مرکزی و غالبی بر این جنبش مسلط نیست در ما درونی شده باشد و اگر در اساس خودمان لااقل فهمیده باشیم وقتی از جنبشی افقی و بدون رهبری سخن می‏گوییم، از چه سخن گفته‏ییم باید این را دانسته باشیم که یکی از خصوصیات چنین جنبشی پیش‏بینی‏ناپذیری آن است. نفهمیدن همین ویژگی بود که موجب شد در روز عاشورا برخی از فعالان جنبش آن‏چنان شوکه شوند که بیانیه‏های طویل در مذمت رادیکالیسم صادر کنند و باز نفهمیدن همین ویژگی بود که باعث شد حالا پاره‏یی تبلیغات توهم‏زا در برابر واقعیت واقعن موجود 22 بهمن بر باد رفته باشد.
هرچند تبلیغ برای تداوم حضور خیابانی لازم است اما آنچه بیش از همه مهم به نظر می‏رسد، تداوم مبارزه است. 22 بهمن هرچند با تبلیغات پیش از آن هم‏خوانی نداشت اما نشانه‏یی بود از تداوم مبارزه البته در حد بضاعت مردمی که هشت ماه و به ویژه در یک ماه اخیر زیر مهمیز سرکوب مداوم و خشن حکومتی بوده‏اند. و در برابر حکومتی که این بار آماده‏تر از همیشه نیروی سرکوبش را به میدان آورده بود.
باید بفهمیم و بفهمانیم که این جنبش بنا نیست همین حالا و اکنون بساط استبداد را برچیده باشد. مبارزه با استبداد، مسیری دشخوار و طولانی است که ما تا به این جای آن را با اراده‏ی جمعی پیموده‏ییم. 22 بهمن به ما آموخت مبارزه ادامه دارد.

در ستایش ناامنی

حوادث روز عاشورا و استقبال از 22 بهمن اما موجب شد ما خارج کشوری‏ها بدانیم مبارزه را می‏توانیم در اشکال موثرتری نیز پیش ببریم. آنچه که پیش از این جسته و گریخته در اشغال سفارت حکومت اسلامی در سوئد، حمله به کنسولگری حکومت اسلامی در هامبورگ، مسدود کردن کنسولگری حکومت اسلامی در فرانکفورت و بر هم زدن مراسم سفارت در حسینیه‏ی پاریس آغاز شده بود، بعد از حوادث روز عاشورا و در استقبال از 22 بهمن با بر هم زدن مراسم حسینیه‏ی سفارت در برلین، محاصره و قفل زدن درهای کنسولگری فرانکفورت، بر هم زدن کنسرت تبلیغاتی حکومت اسلامی در ایتالیا و هلند، حمله به سفارت حکومت اسلامی در سوئد، مختل کردن جشن 22 بهمن سفارت در برلین، مختل کردن جشن 22 بهمن کنسولگری در فرانکفورت، حمله به کنسولگری در هامبورگ و حمله به سفارت حکومت اسلامی در آمستردام (1) ادامه یافت.
حکومت اسلامی بعد از سال‏ها آرامش، در خارج از کشور با حجم متداوم و استواری از ناامنی روبه‏رو شده است. این حق بدیهی و پیش پا افتاده‏ی ماست که محیطی را که در آن زندگی می‏کنیم برای عوامل حکومت اسلامی ناامن کنیم. آنها حق ندارند به راحتی در میان ما پخش و پلا شوند. این آن فراخوانی است که 22 بهمن به ما داده است. فراخوانی در ستایش ناامنی.

ما می‏توانیم

در آستانه‏ی 22 بهمن تعدادی از زندانیان سیاسی آزاد شدند. هم‏چنین اجرای احکام اعدام متوقف شد و سران دستگاه سرکوب در مصاحبه‏ها و سخنرانی‏های متعدد به یک عقب‏نشینی آشکار دست زدند. ما آموختیم که دیگر از کدخدامنشی‏های سنتی کاری برنمی‏آید هرچند با انتشار خبر دیدار موسوی اردبیلی و هاشمی رفسنجانی با خامنه‏یی تلاش شد چنین توهمی پراکنده شود. اما ما می‏دانیم کسی زندانیان سیاسی را آزاد نکرد. ما آنها را آزاد کردیم. اگر مبارزه متوقف شده بود، اگر تن به چانه‏زنی‏های پیشنهادی داده بودیم، اگر یک قدم کوتاه آمده بودیم چنین نمی‏شد. ما می‏توانیم.
ما هم‏چنین باید بدانیم آزادی زندانیان سیاسی و توقف اجرای احکام اعدام می‏تواند تنها یک عقب‏نشینی تاکتیکی از سوی حکومت اسلامی باشد. باید هوشیار بود. درست در لحظه‏یی که مبارزه متوقف شود دستگاه سرکوب درنده‏خوتر از پیش به میدان می‏آید. این مبارزه، مبارزه‏یی است به خاطر زندگی و درست مانند زندگی ناگزیر از ادامه‏ی آن خواهیم بود. بر ناامیدی چیره شویم چرا که زندگی و مبارزه، مبارزه برای زندگی ادامه دارد.

پانوشت:

1 _ ممکن است در حجم اخبار منتشر شده خبری از این دست به چشم من نیامده باشد یا هنگام نوشتن این متن حافظه یارای یادآوری نداشته باشد.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد