logo





گفتگو با نسرین ستوده در باره طرح دوباره ماده 23 لایحه حمایت از خانواده :

قوانین مطرح شده در مجلس تابع شرایط سیاسی است

فروغ سمیع نیا - کانون زنان ایرانی

سه شنبه ۲۴ آذر ۱۳۸۸ - ۱۵ دسامبر ۲۰۰۹

nasrin-sotoudeh.jpg
کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس خبر از بررسی مجدد ماده 23 لایحه حمایت از خانواده را در مجلس می دهد این در حالی صورت می گیرد که ماده فوق یکسال قبل با اعتراضات فعالین حقوق زنان و مردم از دستور کار مجلس خارج شده بود و حذف این ماده جنجال برانگیز از لایحه اعلام گردیده بود. در این راستا گفتگویی را با خانم نسرین ستوده وکیل دادگستری و عضو ائتلاف برای لایحه حمایت از خانواده انجام داده ایم:

خانم ستوده خبر دار شدیم که ماده 23 لایحه حمایت از خانواده دوباره در مجلس مورد بررسی قرار می گیرد. با توجه با اینکه سال گذشته مجلس از حذف این ماده از لایحه خبر داده بود آیا به لحاظ قانونی اینکار امکان پذیر بوده است؟

به دلایلی سال گذشته مجلس این ماده را از دستور خارج کرد حال سوال این است که آیا این دلایل برطرف شده؟ چه شرایطی ایجاد شده که مجلس این را در دستور کار خودش قرار داده؟
یا اساسأ قوانین مطرح شده در مجلس تابع شرایط سیاسی است که این اسفناک است. در واقع مجلس به دنبال شرایطی بوده که این قانون را تصویب کند که سال گذشته اعتراضات زنان باعث خارج شدن این ماده از دستور کار مجلس بود. حال مجلس تصور می کند که صدای زنان رو به خاموشی نهاده که اگر چنین تصوری وجود داشته باشد بسیار تاسف برانگیز است و این نکته رو بیان کنم که اساسأ وقتی مجلس ماده ای رو از دستور کار خارج میکند نمی تواند دوباره آن را در دستور کار قرار دهد و این کار غیر قانونی است.

با توجه به اینکه این ماده و ماده 25 رو دولت به لایحه اضافه کرده بود و سال گذشته در مقابل خواسته های زنان عقب نشینی کرد. آیا ارتباطی بین نحوه برگزاری انتخابت دولت و سرکوبهای پس از انتخابات و مطرح شدن دوباره ماده 23 وجود دارد؟

متاسفانه این ماده 23 به نوعی در واقع اصرار و لجاجت دولت برای تصویب آن به هر دلیلی را نشان می دهد.

مخبر کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفته است علت اینکه فعالان جنبش زنان به کمیسیون دعوت نشده اند استفاده از نظریات آنها در نشریات است . به نظر شما چقدر امکان دارد که مجلس از این نظرات استفاده کند؟

اگر می خواستند این نظرات را اعمال کنند اساسأ چنین ماده ای به مجلس ارائه نمی شد ثانیأ در کجای دنیا از نظرات افرادی که طرف دعوا هستند به طور غیابی استفاده می شود. چرا ازآنها در کمیسیون های مجلس دعوت نمی شود تا نظرات خودشان را اعلام کنند چرا به آنها این امکان داده نمی شود تا به این کمیسیون ها دعوت شوند تا رو در رو و چهره به چهره دلایلشان را با مسئولان در میان بگذارند. چه بسا اگر دلایل این زنان از نزدیک شنیده شود بسیاری از آنها به حقانیت ادعای این زنان پی ببرند و بدینگونه راه تفاهم هموار گردد.

ائتلافی در سال گذشته برای لایحه تشکیل شد که بسیاری از فعالان جنبش زنان و وکلا در ان حضور داشتندآیا تشکیل دوباره این ائتلاف در این فضا می تواند کاربردی داشته باشد؟ چه اقداماتی را دوباره می تواند انجام دهد؟

- قطعا اگر این لایحه برای تصویب مطرح شود زنان خود تصمیم خواهند گرفت که چگونه با آن برخورد کنند آنها از همه حقوق قانونی خود اعم از تجمعات مسالمت آمیز مراجعه به مسئولان و نهادهای بین المللی ذی ربط و کلا از همه این حقوق استفاده خواهند کرد.
علاوه بر آن تصویب چنین قوانینی جز آنکه روابط داخل خانواده ها را به سوی متصلب شدن پیش ببرد وضعیت خانواده ها را مشابه دولت و ملت نماید سود دیگری ندارد. اگر فرض نماییم که چنین قانونی تصویب شود اولٔا انگیزه ازدواج از بسیاری از دختران سلب خواهد شد ثانیا شرایط دختران برای ازدواج بسیار سخت تر از حال می گردد. بهتر است مسئولان به جای شعار تشویق به ازدواج٬ فرهنگ احترام متقابل در خانواده ها را ترویج نمایند

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد