logo





نیچه فیلسوف خطرناک

کانون دوستداران فرهنگ - دو شنبه ۲۵ اکتبر ۲۰۲۱

يکشنبه ۹ آبان ۱۴۰۰ - ۳۱ اکتبر ۲۰۲۱

علي محمد اسکندری جو



علی محمد اسکندری جو نویسنده کتاب نیچه ی زرتشت (با عنوان فرعی درآمدی بر گفتمان پارادوکسال فلسفه غرب در ایران) آغاز بهار ۱۳۳۸ از جنوب تهران چشم به ایران گشود. او سال هایی که در دبیرستان پیرنیا حوالی چهارراه امیریه در جوار منزل جناب سرهنگ فرخزاد (پدر فروغ) و همسایگی شعبان جعفری درس می خواند از طریق آقای پارسا دبیر ادبیات با نثر “صادق” و نظم فروغ و نیز روایت نافرجام دکتر مصدق آشنا گشت. نامبرده از سال 1986 مقیم سوئد و ساکن استکهلم است؛ او پس از آموزش در استراتژی سرمایه گذاری و کسب مدرک، مدت ها به عنوان کارشناس و تحلیگر بورس و بازار سرمایه فعالیت داشت.

چهارده سال پیش نخستین کتاب وی “نیچه ی زرتشت” در ایران و سوئد منتشر شدند و در سال ۲۰۱۱ میلادی نیز کتابی با نام “ماورای تاریخ تا ماورای سیاست” توسط نشر آلفابت ماکزیما در استکهلم منتشر شد. کتاب دیگر این نویسنده و پژوهشگر با عنوان “درنگ های بی درنگ” در حال نگارش است که به احتمال در سال جاری چاپ شود.
به باور اسکندری جو ورود دیرهنگام نیچه به ایران از راه روسیه ممکن شده است. شاهراه تجدد و مدرنیته به ایران هم روسیه است. به بیانی دیگر، نیچه منظور ما نیمی روسی و نیمی ایرانی است و هیچ گوهر آلمانی ندارد. دلیجان منزجر از “مدرنیته” نیچه نیز هنگام عبور از روسیه و پیش از رسیدن به مرز پُرگهر، به روحیه “شرف و شهادت” آمیخته شده و عدالت و وجدان را در “جنوا” ایتالیا جا گذاشته است. به این سبب، شاهدیم که در کتاب “چنین گفت زرتشت” که ویترین آشنایی با نیچه است شاهدیم که شرف اندوزی و شهادت طلبی ارتدوکسی توسط مترجم و شارحان ایرانی به این اثر افزوده شده است.

نویسنده “نیچه ی زرتشت” در این سخنرانی می کوشد به پرسش هایی پیرامون فهم معکوس ما از زرتشت پیامبر در ایران و تقدیس نیچه توسط شارحان در چهل سال گذشته پاسخ دهد. در ضمن اسکندری جو به دعوت کانون در تاریخ سوم ماه می سال جاری به مناسبت هفتادمین سال انتحار “صادق هدایت” نویسنده بوف کور سخنرانی و به پرسش هایی در این زمینه پاسخ داده است.

اسکندری جو پیش تر چندین مقاله ادبی، فرهنگی و فلسفی در نشریات گوناگون و نیز سایت های مختلف منتشر کرده است. به باور وی برخی به عادت زشت درباره موضوعی ساده و کوچک بسیار می نویسند حال آنکه بعضی به عادت زشت تر درباره موضوع جدی و مهم بسیار کم می نویسند؛ او اما کوشیده است نه این باشد و نه آن

برای آشنایی با آثار این نویسنده و پژوهشگر فرهنگ به این آدرس مراجعه کنید:

نیچه و زرتشت
(pouranblog.blogspot.com)



نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد