logo





«سوريه زاسيون» شدن يا تونسى شدن ايران؟

و در پشتيبانى از بيانيه پانزده تن از فعالان سياسى و مدنى داخل و خارج ايران

دوشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲ فوريه ۲۰۱۸

نيكروز اعظمى

nikrouz-azami4.jpg
بيانيه پانزده تن از فعالين سياسى و مدنى در راستاى رفع نگرانى از "سوريه زاسيون" شدن بوده و مى تواند به تونسى شدن ايران بيانجامد.

"موجوديت جريان سياسى سكولار، تنها آلترناتيو حكومت دينى بوده و مهمترين شالوده آزادى و دموكراسى را بنيان هاى ارزشى سكولار مى سازد و نه اصلاح طلبى دينى". بيانيه پانزده تن از فعالين سياسى و مدنى با پيشنهاد رفراندوم تحت نظارت سازمان ملل، در راستاى تعميق چنين موجوديتى خواهد بود. اين امر يعنى حضور چنين نيرويى مى تواند نگرانى امثال تاجزاده ها را، در اينكه ايران "سوريه زاسيون" مى شود بر طرف سازد و به جايش ايران را به سمت تونسى شدن پيش ببرد.

پس از اعتراضات ديماه مردم ايران كه شكست اصلاح طلبى دينى را از طريق محتواى شعارهاى اقتصادى و سياسى عيان كرد و اعتراضات به شكل هاى گوناگون در ايران ادامه يافته مى بينيم كه متناسب با همان محتواى شعارهاى سكولارِ معترضان در ايران، بتدريج شخصيت هاى سياسى در پيوست به چنين اعتراضاتى پا به ميدان مى گذارند تا به نارضايتى مردم ايران از دستگاه ارتجاعى دينىِ حاكم بر ايران و اصلاح طلبى دينى اش پاسخ مثبت دهند. پانزده تن از شخصيت هاى سياسى و مدنى در بيانيه خود كه خواهان رفراندوم براى تعيين نوع حكومت تحت نظارت سازمان ملل شدند در راستاى چنين پيوستى از شخصيت هاى سياسى و مدنى به اعتراضات مردم بوده است. مهم نيست كه چنين امرى متحقق مى شود يا خير، مهم آنست كه موجوديت جريان سوم سكولار ميخ آخر را بر تابوت ناكاآمدى اصلاح طلبى دينى خواهد كوبيد و هم مى تواند با تقويت نقش سياسى خود ايران را از خطر "سوريه زاسيون" كردن كه خطريست از سوى خشونت طلبى هاى "جمهورى" اسلامى، برهاند.

اتفاق خجسته اى كه در تونس افتاده بود اين بوده كه در بهار عربى سال ٢٠١١پس از آنكه تونسى ها با رأى خود به احزاب اسلامى، آنها را به قدرت رسانده و براى انقلاب خود هويت اسلامى قائل بودند بتدريج از آن فاصله گرفته و به سكولارها تحت رهبرى باج سعيد اسبسى رأى دادند و وى را به رياست جمهورى كشور شان بر گزيدند. حزب اسلامى "النهضت" به رهبرى راشد الغنوشى هم از سنت "اسلام سياسى" فاصله گرفت و اعلام نمود كه حوزه سياست و دين را از هم متمايز مى شمارد. و بدينسان بود كه گامهايى در مسير سكولاريسم تونس برداشته شد. اگر اصلاح طلبان دينى مقصود كردارشان آزادى و دموكراسى براى ايران است، بايست اين حداقل صداقت را در اين وضعيت بحرانى كه ناشى از چهار دهه سياست اسلامى بوده به نمايش درآورند و اعلام كنند كه آزادى و دموكراسى با هيچ تأويلى از اسلام بر نظام سياسى ايران پا نخواهد گرفت و راه را براى آزاديخواهان و دموكراسى طلبان باز كرده و به سهم خود ايران را بسوى تونسى شدن به جاى "سوريه زاسيون" شدن هدايت كنند.


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد