logo





دخترهند

پنجشنبه ۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۶ مارس ۲۰۱۵

مجید صدقی

majid-sedghi.jpg
majidsedghi@yahoo.com
خانم لسلی ادوین , تهیه کننده و مستند ساز انگلیسی اخیرا به ممنوعیت فیلم مستند ش ( دخترهند ) که درواقع کیفرخواستی علیه تجاوز به عنف است واکنش نشان داده است . این مستند ۶۳ دقیقه ای به ماجرای تکان دهنده ای که شانزدهم دسامبر ۲۰۱۲ در جنوب دهلی هند اتفاق افتاد می پردازد : دراین روز دختری به نام جیوتو سینگ , دانشجوی پزشکی در یک اتوبوس توسط شش مرد مورد تجاوز جنسی قرارگرفت و بعد از آنکه جان سپرد از اتوبوس درحال حرکت به بیرون انداخته شد .

این حادثه برای کشورهند شوک بزرگی وارد کرد و به ویژه موجب برگزاری تظاهرات گسترده ای درسراسر هند از سوی سازمانهای گوناگون هند و به ویژه سازمانهای مدافع حقوق زنان شد . بزودی جیوتوسینگ که درزمان حادثه 23 سال بیشترنداشت نمادی از دخترها و زنهای جوانی شد که می خواهند هرطورشده ازشر سرپرست بودن مرد ها رهایی یابند . آزادانه به بیرون از خانه رفته و با دوستان پسرخود به سینما بروند..



لسلی ادوین در گفت و گویی با یکی از نشریا ت انگلیسی زبان با اشاره به این نکته که با شنیدن این خبر احساس کرد که متعهد به ساخت فیلمی مستند درباره پدیده ی تجاوزهای جنسی است , می گوید :

با این فیلم میخواستم چنین پدیده ای را درکشوری بررسی کنم که به گمان من همچنان یک کشورمرد سالار است . به طورمثال , بسیاری ازمردها وقتی همسرانشان دختری به دنیا می آورد خوشجال نمی شوند . یکی از مهاجمان درگفت و گویی که بااوداشتم اقدام خودرا با توجه به فرهنگ هند عنوان می کند و می گوید -برای یک زن با شخصیت مناسب نیست که پس از ساعت ۲۱ از خانه بیرون برود و آنها به او یک درس دادند .

حرفهای این مهاچم موجب خشم هند وبه علاوه فیلم گرفتار ممیزی و توقیف شد و دولت هند یادآورشد که به دلیل توهین به خا طره ی قربانی ,این ممیزی اعمال شده است .

کارگردان با ذکر این نکته که ساخت این مستند بسیار دشوار بود اضافه می کند :

برای ساخت یک فیلم در هند وقتی از بمبئی که اکثراستودیوهای فیلمبرداری درآنجاست خارج شدید دشواری ها شروع می شوند . بخشی ازین دشواری ها به دلیل مسائل بوروکراسی و بخشی نیز به مسائل تکنیکی برمیگردد. در زمان ساخت فیلم بسیاری مواقع می شد که عرصه آنقدر برمن تنگ می شد که تصمیم میگرفتم کار را رهاکنم ,اما ا ین خواسته قلبی من نبود می خواستم واقعیت ها را آنطور که بوده نشان دهم ضمن آنکه می بایست بخود می قبولاندم که موضوعی را که انتخاب کرده بودم خواه ناخواه برای دولت هند بسیار حساسیت برانگیز بود . دراین زمان تظاهرات بسیاری برای دفاع از حقوق زنان برپا می شد واین برای من دلگرمی بود , ولی به هرحال سانسوری که دولت هند برفیلم من اعمال کرد واقعا غم انگیز و همچنان اندوه بزرگی برای من است چرا که فیلم من تنها بیان صادقانه ی ماجرای یک تجاوز به عنف است .

کارگردان نگاه بدبینانه به کشورهند را تکذیب می کند .به گفته ی او بسیاری از چیزهای مثبت در مورد هند وجود دارد از جمله تمایل به تغییر ولی به هرحال دولت هند بیم آن داشت که فیلم اعتبار اجتماعی هند را در جهان خدشه دارکند .

لسلی ادوین دربخش دیگری از گفت و گویش تاکید میکند که نمایش فیلم درهند بیش از هرچیزمی توانست آزمونی برای گنجایش دموکراتیک بودن هند باشد , بنابراین دولت هند با عدم نمایش فیلم مرتکب اشتباه بزرگی شده است . ادوین درادامه می گوید :
متاسفانه کسانی که با این فیلم مخالف هستند جزو کسانی هستند که اصلا فیلم را ندیده اند. به عنوان نمونه می توانم از اعضای پارلمان هند نام ببرم . این موضوع من را عصبانی می کند که چرا به داوری فیلمی می پردازند که آنرا ندیده اند . من همواره به نمایش فیلم درهند فکرمی کردم و به همین دلیل است که فیلم را به عنوان یک هدیه به شبکه تلویزیونی هند NDTV دادم . برخلاف اینکه گفته شده فیلم را برای روز جهانی زن ساختم . اما به هرحال BBC  که پخش جهانی فیلم را برعهده گرفته تصمیم گرفت فیلم را در هشتم مارس – روز جهانی زن – در شبکه های تلویزیونی سراسر دنیا پخش کند که البته در هند این برنامه عملی نشد. برای من جای خوشحالی بود که دیدم این فیلم درخارج از هند واکنش های مثبتی درپی داشت .فکرمی کنم ضروری است که اینک همه درک کنند که در دنیای امروز حقوق و ارزش زن کمتراز مرد نیست.

لسلی ادوین متولد بیرمنگام انگلیس و به روایتی دیگر متولد savyon دراسرائیل است که مدتهاست در لندن زندگی میکند . او تهیه کننده چند فیلم و مجموعه تلویزیونی نیز بوده است .

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد