logo





هزاره ققنوس

پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۱ مه ۲۰۱۴

محمود صفریان

Mahmoud-Safarian2.jpg
دکتر محمود کویر با انتشار بیش از بیست عنوان کتاب ادبیات پارسی را وامدار خود کرده است
او دارای دکترای تاریخ و فرهنگ ایران است و به آموزش عشق می ورزد، بهمین سبب معلمی را دوست دارد.
کویر با انتشار هر کتاب مشخص می کند که برای نوشتن و فراهم کردن آن چه توانی را به کار برده، چه زمانی را صرف کرده و چه تحفه ای را به ما تشنگان دانستن عرضه کرده است.
بنظر من انتشار هر کتاب از او یک رخداد افتخار گونه است. و برای صحت این نظر با هم نگاهی داشته باشیم به کتاب اخیرش که هر کتابخانه ای را پر بار تر می کند. اما بهتر است قبل از آغاز خواندن کتاب:

هزاره ی ققنوس
ساسانیان تا سامانیان

که توسط نشر آیدا آلمان منتشر شده است، دو صفحه آخر کتاب را که در مورد : " زندگی وکار نویسنده است "
بخوانید تا با نویسنده کتاب بهتر آشنا شوید.
همچنین درپایان کتاب با این توضیح شش صفحه نقشه جغرافیائی آورده شده است:
" هر رویداد تاریخی در بستر یک جغرافیا شکل می گیرد. مشاهده ی مکان رویدادها به ما کمک می کند تا درک روشن تری از آن رویداد داشته باشیم......"
کتاب در 557 صفحه و6 بخش تنظیم شده است و هر بخش چنان تنظیم شده است تا خواننده گرفتار سر در گمی های متعارف نشود و خواندن را رها نکند. نویسنده در " در آمد " اشاره دارد
" هر بخش را می توان جداگانه خواند "

بر این کتاب بسیار نگاه های عمیق، با علاقه و مو شکافانه ی توام با افسوس از سوئی و شعف از سوئی دیگرداشته ایم بخصوص نگاه ها و برداشت های فرهیختگانی چون محمد روشن ضمیر و رامتین صلاحی. که هردوی این نوشته ها را که باز نشر داده شده است می شود در رسانه گذرگاه :
http://asre-nou.net
یافت می شود.
همه ی این نوشته ها که بسیار آگاهانه نگارش یافته اند، به واقع دروازه ورود به ای کتاب فاخر را گشوده اند.
در اینجا می خواهم بر این مهم تکیه کنم که آیا تشنگان و مشتاقان و ایران دوستان و آن هائی که سرشارند از مهر شناخت هویت و علاقه مندند که گره هائی از تاریخ ِ کشانده شده در تاریکی کشورشان را گشوده ببینند و می خواهند فراز و نشیب های از ساسانیان تا سامانیان را از قلم کسی که اگر نه دود چراغ ولی بسیار عَرق جبین ریخته است و یکی از یگانگان در این مسیر است بدانند، ایا همت و تصمیم دارند که این کتاب را بخوانند ؟ یا آنگونه که در جائی نوشته ام :
" می نویسیم، بی آنکه خوانده شویم یا در حدی که انتظار داریم ...."
اما نخواندن این کتاب تاریخی را که تحقیقی مستند است یک گناه می دانم و بی اعتائی به هویت تاریخ پر فراز و نشیب کشورمان. خواندن این کتاب دست یابی به همان " خردی است " که فردوسی در هزار سال پیش در شاهنامه گفته است.
" به یزدان اگر ما خرد داشتیم کجا این سر انجام بد داشتیم "
این نوشته بسیار مختصر نه نقد است و نه تحلیل و تعریف، فقط همین است که می خوانید خواستم یکبار دیگر توجه ها را جلب کرده باشم. نمی دانم، ولی امید وارم کاری از پیش برده باشم.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد