logo





روز رستاخیز در واتیکان؛

دوشنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۲ - ۰۱ آپريل ۲۰۱۳

کاوه بنائی

papa-francesco.jpg
میدان «سن پیترو» در واتیکان امروز شاهد گردهمائی باشکوه مسیحیان کاتولیک ایتالیا و دیگر ملیت‌ها بود. از ابتدای بامداد روز یکشنبه ۳۱ مارس، مردم دسته، دسته، پای پیاده و با اتوبوس خود را به «واتیکان» رساندند تا به پیام تبریک پاپ فرانچسکو گوش فرا دهند.

این دومین گردهمائی در میدان «سن پیترو» است که پاپ فرانچسکو با مردم روبرو می‌شود.

روز گرد همائی برای انتخاب ایشان که شهر رم زیر شلاق باران بهاری تن می‌شست، جمعیت کثیری در انتظار به هوا رفتن «دود سفید» ساعت‌ها چشم به آسمان دوختند و لحظه موعد را با مشاهده آن، با صدای خود به لرزه در آوردند. این صدا در آرژانتین، میهن پاپ هم انعکاس خود را یافت. در نقطه‌ای دیگر از «شهر رم» فمنیست‌ها با انتشار دود صورتی اعتراض خود را نسبت به تمایلات کلیسا و پاپ نسبت نشان دادند.

انتخاب «خورخه ماریو برگولیو» از نظر محافظه کاران و اصلاح طلبان کلیسای کاتولیک، انتخاب خوبی است. در مورد مسائل جنسی نظرات سخت گیرانه‌ای دارد و در زمینه عدالت، عدالت خواه است.

آنچه در باره گذشته «پاپ فرانچسکو» در میهن‌اش بر سر زبانهاست، بنظر «فردریکو لامباردی» سخنگوی واتیکان، اتهاماتی است که از طرف چپ گرایان ضد روحانی کلیسا عنوان گردیده است.



اما به گفته خبرنگاران، کاردینال خورخه ماریو برگولیو، مانند بسیاری از مقامات کلیسا در آمریکای لاتین، از یک سو با رژیم سرکوبگر و هم با شاخه‌ای از کلیسای خود مبارزه می‌کرد که به فعالیت چپ گرایان تمایل داشته‌اند. در سال ۱۹۷۶ دو کشیش به نام‌های (اورلاندو یوریو و فرانچسکو جالیکز) به دلیل فعالیت در مناطق فقیر نشین مورد سوظن ماموران امنیتی رژیم نظامی قرار می‌گیرند.. آن‌ها توسط ماموران ربوده شده، شکنجه و زندانی می‌شوند.. این دو کشیش پس از ۵ ماه در مزرعه‌ای‌‌ رها می‌گردند. کاردینال خورخه ماریو برگولیو متهم است که برای آزادی این دو کشیش عملی انجام نداده است. «اورلاندو یوریو» کشیش بازداشت شده، کاردینال را متهم کرد که با دست بر داشتن حمایت از آن‌ها، در واقع به جوخه اعدام تحویلشان داده بود. امروز «اورلاندو» در قید حیات نیست. اما «فرانچسکو جالیکز» می‌گوید: سال‌ها بعد توانستیم با کاردینال در این باره صحبت کنیم. اما من با آن دوران اکنون کنار آمده‌ام و برای من مسئله خاتمه پیدا کرده است. قضاتی که پرونده این دو کشیش را که موردشکنجه وافع شده بودند در سال ۲۰۱۰ کاردینال «خورخه ماریو برگولیو» را به عنوان شاهد مورد پرسش قرار دادند.

اتهام دیگر او، کودک ربائی در دوره‌ای که، به «جنگ کثیف» در آرژانتین مشهور است می‌باشد. او متهم است که به یافتن کودک یک فعال زن در این دوره کمکی ننموده است. این فعال زن هنگام دستگیری ۵ ماهه حامله بوده است، پس از وضع حمل، در سال ۱۹۷۷کشته می‌شود. نوزاد این زن بطور غیر قانونی به فرزند خواندگی در می‌آید. آمار منتشر شده در باره کودک ربائی به ۴۰۰ تن می‌رسد. کاردینال در سال ۲۰۱۰ اظهار داشت، مدت‌ها پس از سرنگونی حکومت نظامیان در آرژانتین، از واقعه کودک ربائی اطلاعی نداشته است. خانواده آن زن ادعای او را نمی‌پذیرند.

هوراشیروربیتسکی خبرنگارو محقق در کتاب خود به نام «سکوت» به این موارد اشاره نموده است.

آنچه در باره کاردینال خورخه ماریو برگولیو مطرح است، ایشان در تاریخ ۱۳ مارس ۲۰۱۳ بعد از دو روز نشست پشت درب‌های بسته از بین ۱۱۵ کاردینال در کلیسای «سیستین واتیکان» به عنوان دویست و شصت و ششمین پاپ انتخاب شدند. پس از انتخاب، رداو انگش‌تر طلای موسوم به ماهیگیرکه مهر و امضاء وی را دارد بر دست کردند. بر مزار «پطرس قدیس» نخستین پاپ کلیسای کاتولیک حاضر شد و ادای احترام نمودند

ایشان درمراسم شب «عید پاک» امسال که بنا بر سنت گذشته، که معتقدند حضرت عیسی پس از «شام آخر» پای حواریون را شست و بوسید، و بطور سنتی رهبر کاتولیک‌های جهان پای مردم معمولی را می‌شستند و می‌بوسیدند، پاپ فرانچسکو، رهبر جدید کلیسای کاتولیک کاری غیر معمول انجام داد، او روز جمعه که، به «آدینه نیک» معروف است، با حضور در زندان جوانان در حومه «شهر رم» پای دوازده جوان زندانی، از جمله دو زن و دو مسلمان را شست و بوسید.

علیرغم آنچه در باره پاپ فرانچسکو مطرح است، امروز یکشنبه، واتیکان، شاهد تجمع عظیم کاتولیک هاست. «عید پاک» یا، روز رستاخیز، عیدی خانوادگی است. مسیحیان، زن و مرد و پیرو جوان و کودک، همه با هم در این روز به واتیکان آمده‌اند. از ساعت ۱۱ تجمع در میدان اصلی «سن پیترو» با نرده فلزی مسدود شد. کلیه افرادی که به داخل میدان می‌رفتند توسط پلیس‌های رنگارنگ ایتالیائی و پلیس واتیکان و نیروهای داوطلب مسیحی بازرسی بدنی می‌شدند. پلیس امروز مسلح به کلت کمری، دست بند واسپری و وسیله فلز یاب مجهز است. از ابتدای رودخانه «تــِوِرِ» حدفاصل محوطه نزدیک به واتیکان، پلیس‌ها مستقر هستند. واتیکان کشوری با ۸۰۰ نفر جمعیت امروز ده‌ها هزار تن را در خود جای داده است. تمام خیابان‌ها و محلات مجاور این کشور کوچک ۴۴هکتاری، که قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین خدمات دیپلماتیک را در جهان دارا می‌باشد، مملو از جمعیت است. سخنان پاپ فرانچسکو امروز به ۵۰ زبان برای یک میلیارد و دویست میلیون مسیحی از طریق شبکه‌های رایوئی و تلویزیونی مخابره می‌شود. هنوز تا شروع مراسم اصلی که با پیام پاپ آغاز می‌شود، وقت باقی است. از ساعت ۹ صبح به طور مداوم مارش‌های مذهبی و سرود‌ها و دعا‌های مذهبی توسط گروه‌های مختلف موسیقی مستقر در واتیکان هم نوائی می‌شود. مردم صبور و آرام ایستاده‌اند و منتظرند تا مراسم اصلی شروع شود. هر ملیتی توانست، امروز خود را به میدان «سن پیترو» رساند. آسیائی‌ها، آفریقائی‌ها، امریکای لاتین و اروپائی‌ها، زبان‌ها و چهره‌های متفاوت اما با یک عقیده، گرد آمده‌اند تا به پیام روز «عید پاسکوآ» گوش فرا دهند که پاپ چه چیزی را عنوان خواهد کرد. همهٔ این مسیحیان هم می‌دانند که دین و اعتقاداتشان تفاوت‌های آشکاری با یکدیگر دارد. اما با همهٔ تفاوت‌ها در کنار یکدیگر، خود را کاتولیک می‌دانند و زندگی می‌کنند. آنچه مشهود است حضور جوانان چه دختر یا پسر با لباس هائی که برایشان فرقی ندارد در یک جشن مذهبی می‌روند یا به کنسرت خواننده مورد علاقه خود، بسیاریشان همراه خود حیوانات خانگیشان را هم آورده‌اند. ساعت ۱۱. ۴۵ دقیقه با ابراز احساسات صفوف جلو جمعیت، مشخص می‌شود پاپ وارد میدان شده است. بر پرده‌های عظیم استقرار یافته در میدان تصویر پاپ فرانچسکو سوار بر خود روی روباز، دیده می‌شود. با مردم دست می‌دهد و مردم پاپ را به جایگاه سخنرانی‌اش که، در طبقه دوم بنای مشرف به میدان است، با ابراز احساسات بدرقه می‌کنند.

سکوتی نسبی حاکم می‌شود و پاپ با تبریک این روز به براداران و خواهران دینی، می‌گوید: مسیح صلح ماست. و از طریق او ما در خواست صلح برای تمام جهان داریم

صلح برای خاورمیانه، به ویژه بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها که، در راه تلاش برای آشتی هستند. امید که با شجاعت مسیر را ادامه دهند و راه حل بیابند.

دررابطه با عراق و سوریه دعا کرده. گفتند: امید که همه خشونت‌ها پایان یابد. هم برای سوریه عزیز که جنگ مردمش را پراکنده ساخته است. آوارگان بسیاری نیازمند کمک هستند.

در رابطه با سوریه تاکید کردند، چقدر باید خون ریخته شود؟ مصیبت تحمل شود؟ تا به یک راه حل سیاسی دست پیدا کنند؟

در رابطه با آسیا به مناقشه شبه جزیره «کُره» اشاره کردند و گفتند امیدوارم به مسائل حادی منجر نشوند.

در قسمت دوم چند دعا را برزبان راند که حاوی پیام صلح و آرامش بود و جمعیت با آمین گفتن همراهی نمودند.

سخنرانی پاپ بسیار کوتاه و ده دقیقه بیشتر زمان نبرد. مردم صبورانه بیش از سه ساعت منتظر شدند و با پایان سخنرانی پاپ، در گروهای مختلف و با آرامش، واتیکان را ترک کردند.

کاوه بنائی ــ رم

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد