logo





به مناسبت سی امین سالگرد انقلاب بهمن - بخش دوم

گفتگوی رادیو پیام آزادی با آقای ناصر رحیم خانی

جمعه ۱۶ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۶ مارس ۲۰۰۹

ناصر رحیم‌خانی

*اللهیار صالح بعد ازسرکوب شورش ۱۵ خرداد با علم وزیر درباردر میهمانی هفتگی معروف به میهمانی آبگوشت بجنوردی گپ و گفت می کردند. علم وعده وعید هائی می داد و جبهه ملی را سر می دواند. اللهیار صالح هم به این میهمانی ها و سیاست ها اکتفا می کرد. معلوم هم نیست که این مسائل چقدر با رهبران جبهه ملی در میان گذاشته می شد. جبهه ملی یک ساختار روشن و دمکراتیک نداشت. رهبری یا رهبران جبهه ملی، ارگان مشورتی، مسئول و به هم پیوسته ای نداشت.
*جبهه ملی به گونه ای سیاست های تردید آمیز داشت و نمی توانست پا به میدان بگذارد و با جنبش اعتراضی و توده ای پیوند بخورد و سخنگوی مردم باشد واز زبان مردم بخواهد دولت را در اختیار بگبرد .
*نحست وزیری شاهپور بحتیار را باید بر زمینه مناسبات شاه و جبهه ملی و هم چنین بر زمینه مناسبات درونی جبهه ملی مورد بررسی قرار داد .
*مظفر بقائی در پاسخ به پرسش فرح پهلوی که از وی پرسیده بود، تحولات بعد از بختیار را چه می بیند، گفته بود که «بعد از بختیاری را نمی بیند»
*پذیرش نخست وزیری از سوی آقای شاپور بختیارکه نه دارای پایگاه توده ای بود و نه به همکاری جبهه ملی اتکا داشت و در شرایطی که هایزر برای انتقال قدرت در تهران است، یک اشتباه محاسبه از سوی سیاستمداری که می خواست دولتمرد شود، بود. کابینه دکتر بختیار حتی یک کابینه محلل هم نبو .بزرگ ترین اشتباه محاسبه دکتر بختیار این بود که بدون هیچ تکیه گاهی، روی حساب نادرست استفاده از ارتش، نخست وزیری را پذیرفت.
*آقای بختیار در پاسخ به این سئوال که شما روی چه چیزی برای نخست وزیر شدن، اتکا کردید. می گوید روی ایمان. اشتباه محاسبه دکتر بختیار فقط به همین موضوع خلاصه نمی شود. باید به نقش بختیار در کودتای نوژه و سازماندهی آن، دریافت کمک مالی از دولت بعثی عراق و همجنین از عربستان سعودی هم اشاره کرد .

گفت و گو با ناصر رحیم خانی را بشنوید


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد