logo





" ریتم این است “Rhythm is it

همکاری ارکستر فیلارمونی برلین و رویستون ملدوم در یک پروژۀ هنری- آموزشی

پنجشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۱ - ۱۹ ژوييه ۲۰۱۲

شقایق کمالی

shaghayegh-kamali.jpg
ارکستر فیلارمونی برلین با رهبر خود "سر سایمون رتل Sir Simon Rattel " در یک پروژۀ آموزشی Education-Projekt سعی در معرفی بیشتر موسیقی کلاسیک بخصوص به کودکان و جوانان دارد. در این برنامه ها که شامل مسابقۀ آهنگسازی برای بچه ها تا اجرای قطعات موسیقی است، کودکان و جوانان بطور گسترده همکاری دارند. در چهارچوب این پروژه برای معرفی و فهم یک اثرموسیقی از تمام شاخه های هنری یعنی هنرهای تجسمی، تئاتر و رقص بطور گسترده استفاده می‌شود.

این پروژه که در سال 2003 کار خود را با اجرای بالۀ "پرستش بهار" اثر "ایگور استراوینسکی" آغاز کرده است، سطح حرفه ای و هدف خود را با این اجرا به نمایش گذاشت. این اجرای "پرستش بهار" با اجرای متداول آن بسیار متفاوت بود زیرا به جای بالرین های حرفه ای 250 دانش آموز از دبستانها و یا هاوپت شوله های شهر برلین برای اجرای صحنۀ این اثر دعوت به همکاری شدند. یادآوری می‌کنم که هاوپت شوله های - Hauptschule - آلمان که کلاس پنجم تا نهم و گاهی دهم را در بر میگیرند، از پر تنش ترین مدارس این کشور به شمار می روند و بیشتر آنها کانون خشونت هستند. تمرکزمتد تدریس در هاوپت شوله بر آماده کردن دانش آموزان برای کار عملی و فنی است و رفتن به این مدارس بیشتردر بین طبقۀ فقیر جامعه و یا خانواده های مهاجر رواج دارد.
جوانان انتخاب شده از 25 ملیت گوناگون بودند و با موسیقی کلاسیک و رقص صحنه‌ای آشنایی نداشته و برای آماده کردن باله تنها سه ماه فرصت داشتند. کورئوگرافی این پروژۀ باورنکردنی را "رویستون ملدوم Royston Maldoom " آموزگار رقص و کوروئوگراف از انگلستان به عهده گرفت.



رویستون ملدوم تا به حال برنامه های متعددی در کشورهای مختلف در مناطق پرتنش رهبری و اجرا کرده است. این آموزگار و کورئوگراف انگلیسی قبل از همکاری با ارکستر فیلارمونی برلین، بالۀ پرستش بهار را با کودکان خیابانی در کشور اتیوپی و جوانان بزهکار زندانی در انگلستان با موفقیت به روی صحنه برده بود. او برای فعالیتهای اجتماعی و مددکارانۀ خود تا به حال جوایز بین المللی بسیاری دریافت کرده است.
تمرین ها و اجرای باله پرستش بهار را یک تیم فیلمساز به کارگردانی توماس گروبهThoms Grube و انریک سانچز لانش Enrique Sanchez Lanschهمراهی کرد. این تیم نتیجۀ کارخود را با فیلم مستند بسیار تاثیرگذار و تحسین برانگیز " ریتم این است" در سال 2004 نخست در سینماهای آلمان و سپس در کانالهای تلویزیونی این کشور به نمایش گذاشت. این فیلم مورد توجه خاص بینندگان و منتقدان فیلم واقع شد و علاوه بر بینندگان بی شمار، جوایز بسیاری را نیز از آن خود ساخت. در این فیلم پر هیجان نقش تربیت کننده و اهمیت کار او و تاثیر هنر و بخصوص موسیقی و رقص را در پیشرفت شخصیت کودکان و جوانان مشاهده می‌کنیم. در متن این فیلم بیننده نه تنها شاهد تمرین های ارکستر و رقص گروه است، بلکه با سه رقصندۀ جوان و زندگی وموقعیت بسیار متفاوت هر یک از آنها، انگیزۀ آنها برای شرکت در این اجرا و همچنین روند پیشرفت آنها در طول تمرین‌ها، از نزدیک آشنا می‌گردد. ماری که نگران به پایان رساندن موفقیت آمیز هاوپت شوله است و خود را تنبل می‌پندارد، اولاوینکا که از جوانان بی سرپرست و تنهایی است که ازمناطق جنگ زده آفریقا تازه به آلمان پناه برده است و مشکل او کنار آمدن با این تنهایی است و به دنبال دوست میگردد و مارتین که با خود و موانع و محدودیت های درون خود در جدال است و برای پیشرفت باید بر مرزهای درونی خود غلبه کند. تماشاگر این فیلم شاهد تلاش رویستون ملدوم و نقش خطیر او به عنوان آموزگار می‌گردد. این آموزگار نه تنها با عشق، سخت گیری و سماجت، قدم های رقص را به جوانان می آموزد بلکه به آنان درس زندگی میدهد. او با رقص، اعتماد به نفس و اعتماد به نیروی درون ، پشتکار در تلاش و انضباط در کار، احترام به یکدیگر و اعتماد به همنوع و از همه مهم ترعشق و احترام به زندگی را به شاگردان خود می آموزد. این فیلم تماشاگران را با هنرجویان در سفر به زوایای تازه و غریب کشف شخصیت خود همراه میکند. تماشاگر فیلم با احساس موفقیت و احساس ناتوانی و ترس ، با اعتماد به نفس و عدم اطمینان ، شک و تردید، شور و شوق دانش آموزان آشنا میشود. سر سیمون رتل در این فیلم از نقش سازندۀ موسیقی در پیشرفت شخصیت کودکان و جوانان و همچنین تاثیر مثبت موسیقی در پیشرفت روابط اجتماعی جوانان می گوید و موسیقی را به عنوان راهی برای درک فرهنگ ها میداند.

سر سایمون رتل رهبر انگلیسی از سال 2002 رئیس ارکستر فیلارمونی برلین است. او در دهۀ هفتاد میلادی در رشتۀ نوازندگی پیانو و سازهای کوبی و همچنین رهبری ارکستر در Royal Academy of Music تحصیل کرده است.



رویستن ملدوم از بنیان گذاران انجمن جنبش رقصندگان community dance غریب به 30 سال است که پروژه های مختلف هنری در تمام دنیا برنامه ریزی و برگزار میکند. هر فرد با هر سنی و ازهر ملیتی بدون تجربه و یا با تجربه در رقص میتواند در پروژه های ملدوم شرکت کند. ملدوم در کلاسهای خود با آموزش رقص وبا نیت " رقص برای همه" سعی در راهنمایی و نشان دادن راهی برای خارج شدن از چرخۀ فقر، انفعال و احساس ناتوانی به خصوص به جوانان است. او با هنر و خوی سختگیر خود به شرکت کنندگان می آموزد که با انضباط و تلاش قادر به تغییر زندگی خود هستند.
Maldoom »You can change your life in a dance class«
او به جوانان راه دستیابی به امکانات وتوانایی های بالقوۀ خود را نشان میدهد، توانایی ها و امکاناتی که با استفاده از آن جوانان قادرند با روحیه ای قوی به معماری آیندۀ خود بپردازند.




در لینک زیر قسمت هایی از این فیلم را مشاهده کنید:
http://www.kino.de/kinofilm/rhythm-is-it/74396

شقایق کمالی
آلمان جولای 2012
s.kamali@gmx.de
http://www.shagayegh-kamali.com/

در مورد اثر" پرستش بهار" از ایگور استراوینسکی آهنگساز روسی در آدرس زیر بخوانید:
http://news.gooya.com/politics/archives/2012/04/139613.php

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد