logo





سیاست ,آمریکا و سکس

چهار شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۰ - ۲۵ مه ۲۰۱۱

مجید صدقی

majid-sedghi.jpg
majidsedghi@yahoo
رسوایی های جنسی در میان سیاستمداران مشهور دنیا حرف تازه ای نیست و سابقه دیرینه ای دارد ولی ماجرای اخیر دومبنبک استراوس کان , رییس صندوق بین الملی پول و نامزد سوسیالیست برای احراز پست ریاست جمهوری فرانسه در سال 2012 , چنان همه خبرهای روز را تحت الشعاع خود قرارداد که انگار برای نخستین بار است که در دنیا ی سیاست چنین اتفاقی افتاده است .

دراین میان بیشترین جنجال را رسانه های آمریکایی به راه انداختند که البته هم چنان ادامه دارد و این در حالی است که براساس نظرسنجی های اخیر, اکثر فرانسوی ها معتقدند که استراوس کان قربانی توطئه شده است . در این مدت نیز اکثر نشریات فرانسوی از آمریکا به دلیل نحوه دستگیری استراوس کان ( که مانند جانی ها دستبند به دست توسط پلیس دستگیر شد ) خرده گرفتند .هفته نامه معتبر Le Point چاپ فرانسه در مطلبی که اخیرا در این مجله به چاپ رسیده نوشت :

( در آنسوی آب ها , اصول اخلاقی فرانسوی ها به سخره گرفته می شود , در حالی که رسوایی های جنسی همیشه در سیستم سیاسی آمریکا وجودداشته است ) .

سریع ترین فروپاشی سیاسی در چهارشنبه نهم فوریه امسال توسط سایت جنجالی GAWKER صورت گرفت .دراین تاریخ , سایت مزبور رسوایی جنسی کریس لی, نماینده جمهوریخواه از ایالت نیویورک را با یک زن ناشناس فاش کرد. ماجرا ازین قراربود که کریستوفرجان ( کریس ) لی 49 ساله که به عنوان یک مرد محترم و خانواده دوست شهرت داشت در پاسخ به یک آگهی کوتاه در وب سایت اینترنتی Craigslist (در بخش مربوط به دوست یابی ) خودرایک مرد مجرد 39 ساله که از همسرش جداشده معرفی کرد . پس از آن که یک زن مجرد 34 ساله از ماریلند آمریکا با او مکاتبه می کند کریس لی عکسی از خودرا در حالی که تنها شلواری برپا دارد برای اومی فرستد ولی پس از مدتی و بعد از آنکه زن مزبور درمی یابد مردی که با او مکاتبه دارد متاهل و در ضمن یک مردسیاسی است ماجرای کامل را همراه با عکس نماینده آمریکا برای سایت Gawker می فرستد . به محض انتشار ا ین مطلب در نهم فوریه کریس لی نیز از مقام خود استعفا می دهد.

زمانی که حان اف کندی رییس جمهور آمریکا در دهه شصت به قدرت رسید شایعه های بسیاری در مورد روابطش با ماریلین مونرو موطلایی مشهورسینمای آمریکا سر زبان ها بود اما تا مدتها نشریات آمریکایی در این مورد سکوت می کردند و بیش تر به رابطه مونرو با برادر کندی و نیز سالواتوره جیانکانا گانگستر امریکایی - ایتالیایی می پرداختند . گفته می شد فرد مزبور عضو کوجکی از سازمان مافیا بود . بسیاری براین عقیده بودند مرگ مونرو که خودکشی عنوان شد توسط مافیا سازماندهی داده شده بود.

ولی کندی تنها ریس جمهور آمریکایی نبود که با زنی بجز همسرش رابطه داشت . می توان از فرانکلین روزولت هم نام برد که با زنی به نام لوسی پیج مرسر راترفورد رابطه عشقی داشت . او معشوقه وبه مدت زیادی یار و همدم روزولت بود . لوسی توسط همسر رسمی روزولت در زمستان 1914 به عنوان منشی استخدام شده بود ولی در سپتامبر 1918 خانم الئنور روزولت ( همسر رییس جمهور آمریکا ) نامه های عاشقانه این دو را یافت و زمانی که رییس جمهور از سفر اروپا برگشت از همسرش تقاضا ی طلاق کرد . در این میان مادر رییس جمهور از عروسش تقاضا کرد که احازه دهد این ماجرا مخفی بماند زیرا که در صورت فاش شدن رسوایی موقعیت سیاسی پسرش مخدوش خواهد شد . روزولت هم پذیرفت که دیگر معشوقه اش را نبیند. ولی گفته شد این رابطه تا سالهای بعد نیز ادامه داشت .سالها پس از مرگ روزولت ماجرای عاشقانه فرانکلین و لوسی فاش شد .و این درحالی بود که فرزندان لوسی منکر هرگونه رابط مادرشان با روزولت شدند. فرانکلین دلانو روزولت سی و دومین رییس جمهورآمریکا بود که در دوازدهم آوریل 1945 درگذشت .به روایتی لوسی در لحطه مرگ در کناررییس جمهور بود.

اما اگر پیش تر از این عاشقانه ها و یا بهتر بگوییم رسوایی های سیاسی آمریکا را موشکافی کنیم می توانیم به یک Love story دیگرمربوط به سومین رییس جمهورآمریکا توماس جفرسون برخورد کنیم . سارا (سالی) همینگز برده ای متعلق به همسر جفرسون بود که رییس جمهور با اورابطه عاشقانه ای داشت . زمانی که در سال 1802 این ما جرا برملا شد جفرسون ترجیح داد تاسکوت کند. البته بسیاری از مورخان هرگونه روابط نامشروع بین رییس جمهور و سالی را رد کردند . در آن زمان جامعه آمریکا به سختی می توانست باورکند که شخصیت بلند پایه ای مانند حفرسون با زن دیگری رابطه نامشروع داشته باشد. با این همه در اوایل سال 1802 جفرسون در دوره اول ریاست جمهوری اش متهم شد که پدر خانواده دیگری بجز همسرش است . بعدها هرپونه شباهت فیزیکی رییس چمهور با کودکان سالی توطئه ای از سوی برادرزاده های رییس جمهور عنوان شد . جفرسون از 1801 تا 1809 رییس جمهورآمریکا بود

ماجرای عاشقانه سومین رییس جمهورگویی سرمشقی برای روسای جمهوری آینده این کشور شد. بیل کلینتون چهل ودومین رییس جمهورآمریکا ( از سال 1992 تا 2000) متولد 1946 و عضو حزب دموکرات آمریکا در دوره دوم ریاست جمهوری اش تحت تاثیر رسوایی روابطش با مونیکا لوینسکی بود . وی نهایتا توسط مجلس سنای ایالات متحده آمریکا تبرئه شد ودر دفتر ریاست جمهوری برای تکمیل دوره ریاست جمهوری اش باقی ماند اما زمانی کاخ سفید را ترک کرد که مردم توسط نظر سنجی ها اخلاق ورفتار وی را زیرسئوال برده بودند.

به نظر می رسد در دورانی که اینترنت و رسانه ها همه چیز را به ویژه در مورد شخصیت های مهم کشورها زیر ذره بین دارند دیگر جایی برای پنهان کاری نیست .نیویورک تایمز در دهم مارس 2008 گزارش داد که الیوت لارنس اسپیتزر متولد 1959 و فرماندار دموکرات نیویرک مشتری یک سرویس روسپی گری به نام ( باشگاه امپراتوران ) است .افشای این موضوع باعث شد که اسپیتزر در هفدهم مارس همان سال استعفای خود را اعلام کند.

گری هارت که از سال 1975 تا 1978 سناتور دموکرات کلرودای آمریکا بود دو بار در انتخابات ریاست جمهوری در سالهای 1984 و 1988 شرکت کرد اما در آخرین بار زمانی که رسوایی حنسی او با دانا ریجی مدل 29 ساله کشف شد و همسرش از رابطه آنان باخبرشد یک هفته پس از افشای این ماجرا از فعالیت های سیاسی کناره گرفت . انتشار عکس او همراه معشوقه اش که در حالتی عاشقانه برروی زانویش در یک قایق بادی نشسته غوغایی به راه انداخت . این عکس در سایت های اینترنتی و نشریات به چاپ رسید.

ماجرای آرنولد شوارتزینگر 63 ساله فرماندارسابق ایالت کالیفرنیا و رابطه پنهانی اش با یک زن جدیدترین رسوایی سیاسی است که بعید است آخرین آن هم باشد. آرنولد که با بازی در فیلمهای سینمایی به اصطلاح اکشن فعالیت سینمایی خودرا و البته به برکت اندام عضله دارش شروع کرد پیش از آنکه وارد دنیای سیاست شود با خواهرزاده حان کندی رییس جمهور فقید آمریکا ازدواج کرد اما اخیرا اعلام شد که وی علیرغم داشتن همسر و چهارفرزند به زندگی مشترک 25 ساله خود با همسرش خاتمه داده است زیرا که به طور پنهانی با زنی خانه دار رابطه برقرارکرده بود ضمن این که از اویک پسر سیزه ساله هم دارد. آرنولد گفته بود که می خواهد باردیگر به سینما برگردد اما بسیاری براین باورند که با این رسوایی دیگر او حتی جایی در سینما ندارد .

به هرحال رسوایی های حنسی شخصیت های سیاسی مانند مسائلی چون مواد مخدر, آدمکشی و یا سرقت های کلان سد بزرگی برای ادامه فعالیت های سیاسی ا ست . اما نکته قابل ذکر این است که هرچند در این گونه موارد آمریکایی ها اروپایی ها و به ویژه فرانسوی ها را پیش قدم می دانند با نگاهی به تاریخ به نظر می رسد آمریکایی دراین زمینه گوی سبقت را از اروپایی ها ربوده اند.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد