logo





در معرفی جنگ زمان ویژه منصور خاکسار

به کوشش منصور کوشان زیر نظر خسرو دوامی

يکشنبه ۲ آبان ۱۳۸۹ - ۲۴ اکتبر ۲۰۱۰

گیل آوایی

GilAvaei.jpg
تنها تویی، که آنسو تر از فصول،
می رویی،
و چهارسو ها را،
وقتی که چشم به این سکون مدار،
خو کرده است،
فراخ تر می کنی
" منصور خاکسار"

در این وانفسای چاپ و انتشار با همه ی مشکلات نفسگیر در وطن و در غربت، فصلنامه ای به کوشش نویسنده و شاعر خوبمان منصور کوشان منتشر می شود که شماره شش آن به شاعر معاصرمان زنده یاد منصور خاکسار اختصاص یافته است. این شماره از جنگ زمان زیر نظر خسرو دوامی به سامان رسیده است.
انتشار فصلنامه فرهنگی/ادبی جنگ زمان در شرایطی تداوم می بابد که یک سوی مشکلات آن، از تدارک و گزینش و ویرایش گرفته تا چاپ و نشر و توزیع و رساندنش بدست خواننده است و سوی دیگر مشکلات فرهنگی و حتی ریشه ای کتاب نخواندن در جامعه ی از جمله ما ایرانیان است. کار چاپ و انتشار در چنین برهوت فرهنگی سیاسی، انگیزه و تاب و توانی کوه واره و عزمی استثنایی می خواهد.
می گویم برهوت سیاست و فرهنگ به این خاطر که تا رسیدن به آن مرحله ای که جامعه ای کتابخوان داشته باشیم و نیز پیوندی با چنان خصیصه که با اختلاف سیاسی اما صمیمی کنارهم و با هم بمانیم ، فاصله ی زیادی داریم. خصیصه ای که می تواند یکی از جنبه های خوب پشتیبانی و ترغیب چاپ و انتشار باشد مصداق آنکه : مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد!
و اما برهوت فرهنگی بر می گردد به آن درد مشترک بسیارانی از ما که کتاب خواندن جایی در کار و برنامه روزانه ی ما ایرانیان ندارد و چقدر دشوار حتی کمرشکن می نماید که بخواهیم چنین عادت بد را به رویه ی خوب کتابخوانی در فرهنگ خود تغییر دهیم و کتاب را مانند چیزهای بسیار دیگری، به روز کنیم و داشته باشیم.
اگر چه عصر اینترنت و فراوانی سایتهای خبری، سیاسی، ادبی، فرهنگی و......آنچنان گسترده و فراگیرشده که عصر چاپ حتی بطور روزانه پس می رود و جایش را به روال اینترنتی می دهد که انسان امروز با فشردن دکمه ای در هر روز و شب و لحظه ای که بخواهد، بروز می شود، اما حسن و لذت و معنای داشتن و خواندن مجله و کتاب جای همیشگی و ویژه ی خود را دارد که با دنیای مجازی اینترنتی فرسنگها دور است یعنی لذت خواندن کتاب چیز دیگریست!
دوستی دارم که علیرغم کار هر روزه اش با کامپیوتر و با همه فراگیری اکنونی اینترنت، هنوز تماس دوستانش را با نوشتن نامه و دیدن دستخط رفیق دوستتر دارد و از همین عادت یا ترجیح دان، به کتاب و مجله می نگرد و لذت خواندن کتاب را به خواندن در سایتها و انترنت ترجیح می دهد و یاور همیشه مومن کتاب، با همان سبک و سیاق کتابخوان باقی مانده است.
جنگ زمان در کنار دیگر نشریاتی که از شمار انگشتان نیز فراتر نمی رود، از جمله موارد و امکان همین حس پسندیده ی خواندن و کتابخوان است که با وسواس خوب منصور کوشان مطالب و موضوعات آن برگزیده و ویرایش می شود به معنایی دیگر، مطالب جنگ زمان از پشتوانه ی نگاه و تجربه ی منصور کوشان برخوردار است و وقتی که خوانننده آن را در دست می گیرد، می تواند یقین داشته باشد که با موضوعاتی قابل خواندن روبروست و مدت زمانی که برای خواندن می نهد می ارزد و حتی دشواری گشت و انتخاب یک مطلب شایسته خواندن! ندارد.
جنگ زمان شماره شش ویژه منصور خاکسار، کاری ستودنی و در خور برای پرداختن به زوایای مختلف فکری، سیاسی، ادبی و اجتماعی زنده یاد منصور خاکسار است و باز شناساندن شاعر و نویسنده ای که انسان بودن و زیستن انسانی را به زیبایی آواز داده است.
این ویژه نامه در بخشهای جستار، شعر، داستان، گفت و گو، و رویدادهای فرهنگی، ادبی و هنری تنظیم و انتشار یافته است . این ویژه نامه با مطالبی از منصور خاکسار با عنوان کلام آخر، ومنصور کوشان با عنوان در چالش با مرگ، خسرو دوامی با عنوان سه دست خط از منصور خاکسار، منصور خاکسار با عنوان نمادها و نشانه های بازسازی شده در بوف کور، ملیحه تیره گل با عنوان منصور خاکسار(1318- 1388)، علیرضا زرین با عنوان نقطه ی پایان: آسیب شناسی مفهوم مرگ، بهروز شیدا با عنوان صدای متن ها را بشنویم، کوشیار پارسی یا عنوان مرد واژه های اندک و اندیشه ی روشن، ناصر کاخساز با عنوان دوئل در ادبیات، ناصر پاکدامن با عنوان بودها و نبودها، رضا علامه زاده با عنوان در سکوت حرف زدن، نسیم خاکسار با عنوان روییدن آن سوتر از فصول، ناصر رحمانی نژاد با عنوان شبنم غمگین، عباس خاکساربا عنوان منشور شعر و زندگی، ماشااله خاکسار با عنوان برادرم منصور و مرگ باورنکردنی او، اردشیر مهرداد با عنوان کمیته ی از زندان تا تبعید، مریم آذر با عنوان تراژدی زندگی، عزیز عطایی با عنوان دلسوختگی، پرویز قلیچ خانی با عنوان در سوگ منصور، خسرو دوامی با عنوان سرگردان میان گور و ماه، علی نگهبان با عنوان نخلی به زیر سقف، است و در بخش شعر سروده های فریبا صدیقیم، شمش لنگرودی، شیدا محمدی، پرویز زاهدی، مجید نفیسی، یاشار احد صارمی، شایان افشار، روشنک بیگناه، حسن صفدری، منصور خاکسار، را می خوانیم. و اما در بخش داستان، دود اثر با عناوین گورستان از بیژن بیجاری و از چشم راوی از منصور کوشان را می خوانیم.
در پایان فصلنامه سه پیام در رابطه با منصور خاکسار گنجانده شده است.

برای آگاهی بیشتر از جنگ زمان و تهیه ی آن می توانید با نشانی زیر تماس بگیرید:

نشانی الکترونیکی جنگ زمان
Jong-zaman@hotmail.com
شماره تلفن
004741336907
با بهترین آروزها برای منصور کوشان و یاران او در انتشار جنگ زمان،
گیل آوایی
هلند
اکتبر 2010

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد