يکشنبه ۱۵ آذر ۱۳۸۳ - ۵ دسامبر ۲۰۰۴

ويژه مراسم بزرگداشت محمد مختاری و محمد جعفر پوينده

گزارش خلاصه‌اي از ششمين سالگرد شهادت محمد مختاري و جعفر پوينده
از طرف خانواده‌هاي مختاري و پوينده

  • مراسم ششمين سالگرد خاطره‌ي شهيدان راه آزادي انديشه و بيان، اعضاي برجسته‌ي كانون نويسندگان ايران، محمد جعفر پوينده و محمد مختاري روز جمعه 13 آذر 1383 بر سر مزارشان در امامزاده طاهر كرج برگزار گرديد. در اين مراسم كه توسط خانواده‌هاي مختاري و پوينده و به همت كانون نويسندگان ايران برگزار شد، به طور رسمي از ساعت 2:30 آغاز گرديد و تا ساعت 4:30 ادامه داشت.

  • ابتدا حافظ موسوي، با خواندن بخشي از يك شعر بلند از كتاب «آرايش دروني» اثر محمد مختاري مراسم را آغاز كرد. سپس دكتر رئيس‌دانا سخنان خود را با اين شعر شروع كرد:

  • «نامشان زمزمه‌ي نيم‌شب مستان باد تا نگويند كه از ياد فراموشانند.

  • ..
    گزارش تصويری از مراسم بزرگداشت مختاری و پوينده

    -------------------------------------------------

    فرزانه راجي
    تنها راه ماندن است!

  • سردي گورستان شايد بخاطر اين است كه هيچكس آن‌جا نفس گرمي نمي‌كشد. شايد هم بخاطر خود مرگ است. كه سرد است و بي‌انتها. شعر مختاري سرماي جانمان را بيشتر كرد. و سخنران آخر – عليرضا ثقفي خراساني- از اعضاي كانون نويسندگان تازه مي‌خواست آثار پوينده را بررسي كند. و ما فكر مي‌كرديم در اين سرما با جماعتي كه از ايستادن و سرما كمر درد گرفته‌اند كجا به بررسي آثار وافكار پوينده و مختاري گوش مي‌دهند. ولي چاره چيست. وقتي تمامي اين سال‌ها دوستان مختاري و پوينده براي بررسي آثار و افكار آنان موفق نشده‌اند جايي بگيرند. به ناچار آن را برسرمزارشان آوردند و آن هم توي آن سرما وسروصدا.


  • -------------------------------------------------

    مراسم ششمين سالگشت قتل محمد مختاري و محمدجعفر پوينده برگزار شد

  • رئيس دانا: همه‌ي جان‌باختگان قتل‌هاي زنجيره‌يي، به‌دور از تنگ‌نظري‌ها، به اصل حاكميت مردمي، ‌ملي و استقلال ميهن پا مي‌فشردند و با جريان جهاني‌سازي تحميلي سخت چالش داشتند.

  • سيمين بهبهاني : “آنان كه همچو گل همه برباد رفته‌اند // هرگز گمان مدار كه از ياد رفته‌اند” از مهدي خوان ثالث، عنوان كرد: كانون نويسندگان ايران، در راه دفاع از آزادي انديشه و بيان، هزينه كم نداده است؛ از محمد مختاري و محمدجعفر پوينده ياد مي‌كنم و از دو بزرگ‌مرد و زن سياست ايران، داريوش فروهر و پروانه اسكندري.و همچنين از سعيد سلطان‌پور، مجيد شريف،‌ پيروز دواني، احمد ميرعلايي، اكبر سعيدي سيرجاني و غفار حسيني نيز ياد می کنيم.

  • پيام ناصر زرافشان: تا رسيدن به ايران دموكراتيك، آزاد و وارسته از دروغ و ظلم و چپاول تلاش مي‌كنيم و از آرمان آزادي و عدالت دست نمي‌كشيم.


  • پيام سيما صاحبي، همسر محمدجعفر پوينده
    به مناسبت ششمين سالگرد قتلهاي سياسي آذر۷ ۷
  • قاتلان اين قتلها بايد جوابگوي ملتي باشند که بخشي انديشمندانش را به جوخه هاي مرگ سپرده اند.

  • اين قاتلان بايد به ملتي پاسخ دهند که چرا پوينده ها و مختاري ها از حق آزادي، امنيت شخصي و حق زندگي که مفاد اوليه حقوق بشر است بايد بي نصيب بمانند در حالي که ۵۶ سال از تصويب اعلاميه جهاني حقوق بشر مي گذرد.

  • اين قاتلان بايد نه در دادگاهي فرمايشي، بلکه در دادگاهي عمومي و علني با حضو ر هئيت منصفه اي متشکل از نمايندگان مردم محاکمه شوند زيرا که مختاري و پوينده مقتولان عادي کوچه و بازار نبودند.


  • پيام رضا براهني به مناسبت سالروز مرگ محمد مختاري
  • و اما قيامتي هست. اين را با زبان ورم كرده از درد و اشتياق اين كلمات ميگويم. باور كنيد عروجي هم هست. بابك از بالاي دار در سامرا پايين ميآيد. ابن مقفع از تنور سفيان برميخيزد و بالا ميآيد. خواهر منصور در كنار دجله ايستاده، و خاكسترِ به آب سپرده شده به سر و تن مثله ي منصور در بغداد برميگردد. و پاهاي پوسيده ي حسنك در خراسان گوشت و پوست و استخوان پيدا ميكنند و جنازه پايين ميآيد. همه ي سرها به بالاي تن ها برميگردند. و چهره ي پس از مرگ محمد مختاري كه از پسِ رؤيت سياوش ماهها كابوس او شده بود، شمايل زندگي او را مييابد. و آن قيامت مدارا كه پيام مختاري به قاتل ها و فرزندان آنهاست ميآيد و مرگ مختاري، معناي زندگي او را مييابد. و آنگاه روز را بياورند، و شبي خوش تر از روز را هم دنبال آن بياورند، و روزي خوش تر از آن شب را نيز، و ما بايستيم به تماشاي حلال شدن دوباره ي شير مادر.


  • دفتر تحکيم وحدت :
    ياد محمد مختارى و محمد جعفر پوينده و همه قربانيان قتل هاي زنجيره اي را گرامي مي داريم
  • دفتر تحکيم وحدت ضمن اداي احترام به همه قرباينان قتل هاي زنجيره اي، داريوش فروهر، پروانه اسكندری، محمد مختارى و محمد جعفر پوينده، كاظم سامی، مجيد شريف، پيروز دوانی، غفار حسينی، حميد حاجيزاده، (و فرزند خردسالش كارون)، احمد تفضلی، ابراهيم زالزاده، احمد ميرعلايی، زهرا كاظمى از عموم دانشجويان و مردم جهت شرکت در مراسم روز جمعه 13 آذر در مراسم يادبود پوينده ومختاري دعوت به عمل مي آوريم.


  • اعلاميه هيئت سياسي اجرايي سازمان فداييان خلق ايران (اکثريت)
    ياد قربانيان قتل هاي زنجيره اي را گرامي بداريم. و بر مجازات آمران و عاملان اين قتل ها پاي بفشاريم!
  • در هر کجا که هستيم ياد قربانيان قتل هاي زنجيره اي آذر ماه 1377 و همه قربانيان استبداد ديني جمهوري اسلامي طي ربع قرن گذشته را گرامي بداريم و اين بزرگداشت ها را محملي سازيم براي اعتراض به حکومتي که شهروند ايراني را سر به نيست مي کند تا سر پا بماند.



  • اطلاعيه
    به مناسبت ششمين سالگرد جان باختگان كانون نويسندگان ايران

  • شش سال از جنايات هولناك معروف به «قتل‌هاي زنجيره‌اي» گذشت. و ما شش سال است كه آذر ماه، ماه محمد مختاري و محمد جعفر پوينده را همچنان دوره مي‌كنيم، و هر چند هم از نخست انتظار معرفي آمران اين قتل‌ها، يا رسيدگي دادمندانه به اين پرونده و اجراي عدالت، بعيد مي‌نمود، اما ديديم كه هر سال بيش از پيش، صداي آزادي خواهي مردم رساتر و شكوه نام و شرف جان باختگان كانون نويسندگان پديدارتر شده است و ما بنا به همين اميد خلل‌ناپذير است كه همچنان و هم صدا با مردم آگاه ايران، بر آزادي وكيل شجاع اين پرونده يعني دكتر ناصر زرافشان اصرار ورزيده و خواهان آزادي همه‌ي نويسندگان، روزنامه‌نگاران، دانشجويان و ديگر زندانياني هستيم كه به سبب دفاع از آزادي انديشه، بيان و قلم در بند به سر مي‌برند.

  • ديدار ما بر مزار مختاري و پوينده:

  • جمعه سيزدهم آذرماه، ساعت ۲ بعدازظهر، مهرشهر (كرج) امام‌زاده طاهر.


  • بيانيه صد ها تن از نويسندگان ، شعرا، هنرمندان و فعالان سياسی
    در مراسم ششمين سالگرد جان باختگان راه آزادي مختاري و پوينده شركت مي‌كنيم.

    کفت و گوی راديو فردا با سيمين بهبهانی در مورد مراسم ششمين سالگرد قربانيان قتل های زنجيره ای
  • من اميدوارم که اين مراسم در کمال آرامش برگزار شود چون اصلا هدف کانون نويسندگان اين است که آزادي داشته باشد براي گفتار، اعضاي کانون و همينطور نويسندگان و همينطور روشنفکران مملکت، بتوانند حرف‌هاي خود را بزنند. چون اگر واقعا آزادي باشد، و خيرانديشي باشد، ما به هر مشکلي بر بخوريم، به هرحال ممکن است راهگشا باشيم. فکر نمي‌کنم که مزاحم هيچ دستگاه يا هيچ حکومتي باشيم. به هرحال ما کار خودمان را انجام مي‌‌دهيم. وظيفه ما اين است که با خفقان مبارزه بکنيم. ما مي‌رويم به آنجا و مراسم را در کمال آرامش انجام مي‌دهيم و يادي از آنها خواهيم کرد و شادي روان‌شان را خواهيم خواست و بر مي‌گرديم و اين به نظر من هيچ مشکليي پيش نخواهد آورد. اگر مشکلي پيش آيد، باعث آن کساني هستند که نمي‌خواهند مملکت آرام باشد.