عصر نو
www.asre-nou.net

گزارشی از یک همکار

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت
Sat 23 10 2021

ایمنی محیط کار ، بهداشت محیط های کار خواست مهم کارگران نفت
کارگر کار میکند و باید محیط کارش امن باشد و ایجاد محیط ایمنی کار از وظایف اصلی مدیریت است.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) سلامتی را اینگونه تعریف کرده است: ( رفاه کامل جسمی ، روحی، اجتماعی و نه فقط بیماری و نقص عضو)
تعاریف و اصطلاحات شسته و رفته و قشنگی که در خط مشی های شرکت های مختلف در پارس جنوبی وجود دارد ولی فقط در کاغذ و در اساسنامه است. اما بطور واقعی هیچ اقدامی در این خصوص از سوی مدیریت صورت نمیگیرد و حرص و طمع سرمایه داران در سودجویی مانع اختصاص کوچکترین هزینه ای برای این مساله و تامین امنیت جانی و جسمی کارگران میشود. از همین رو آمار صدمات ناشی از عدم ایمنی محیط های کار بالاست و مرتباً قربانی میگیرد. به مواردی از مشکلات کارگران در این زمینه در زیر اشاره خواهد شد:
١- بالا بردن استاندارد تجهیزات ایمنی مطابق استانداردهای بین المللی . عدم وجود تجهیزات ایمنی لازم و سطح پایین کیفیت آنها از جمله ، پالایشگاهها فاقد استاندارد های بین المللی ایمنی محیط های کار است.
٢- عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در سرویس ها هنگام جابه جایی نفرات و صف های ورود به داخل پالایشگاه و هنگام حضور و غیاب افراد. چه بسیار کارگرانی که بخاطر همین موضوع خود و خانواده هایشان درگیر بیماری مرگبار کرونا شده و آسیب جدی دیده و حتی جانشان را از دست داده اند.
٣- وضعیت نامناسب کمپ ها و محیط خشک و پادگان گونه این کمپ ها. رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی در کمپ ها و عدم فاصله گذاری در کمپ که بعضاً مشاهده میگردد در یک اتاق هشت نفر ساکن هستند. وضعیت نامناسب کمپ ها و محیط خشک و پادگان گونه این کمپ ها.
٤- وضعیت بهداشتی نامناسب سرویس های بهداشتی و حمام کمپ ها و خرابی بعضی از سرویسها و خطر آفرین بودن آنها.
٥- استفاده کردن از ناوگان مستعمل و فاقد استاندارد جهت جابه جایی نفرات از کمپ به سایت و برعکس. یکی از اخبار های مرگ و میر کارگران نقل و انتقال توسط چنین ناوگانهایی است.
٦- استفاده کردن از مواد غذایی فاقد تاریخ تولید ،انقضاء و استاندارد در رستورانهای تهیه غذا برای کارگران. کم نیستند خبرهایی که مربوط به مسمومیت غذای کارگران بوده است. ضمن اینکه کیفیت غذا آنقدر پایین و حجم آن ناکافی است که بسیاری از کارگران با مشکل سوء تغذیه و بعضا گرسنگی روبرو هستند. آنهم در شرایط کار سنگین و طاقت فرسا فشار سنگینی بر کارگران است. وضعیت نامناسب نگهداری گوشت و مواد فاسد شدنی در بعضی از آشپزخانه ها یکی از موضوعات اعتراضات کارگران نفت است.
٧. لغزنده بودن اسکله های و عدم اختصاص تجهیزات استاندارد برای جلوگیری از سقوط از ارتفاع .
٨.عدم اختصاص امکانات تهویه هوا در محیط های کار، استشمام هوای آلوده و شیمایی در محیط های نفتی یک معضل جدی کارگران نفت است و سلامتی جسمی آنها را به خطر می اندازد.
٩. آمادگی برای مقابله با انفجارها و آتش سوزی ها همواره خطر آفرین است.
١٠ . رد کردن بیمه کارگران متخصص بعنوان کارگر ساده و محروم کردن این کارگران از همان حداقل های بیمه.
١١. مشکلات روحی و روانی افراد شاغل زیر فشارهای معیشتی و دستمزد و شرایط نابسامان کمپ ها، دوری از خانواده و عدم برخورداری از مرخصی کافی جهت دیدار با خانواده ، دوری و فاصله محیط های کار از شهرها و سوخت و ساز شهری و غیر متنوع بودن و یکنواختی محیط های کار. 20 روز کار ده روز مرخصی و کاهش ساعت کاری روزانه از جمله خواستهای فوری کارگران است.
١٢- فضای امنیتی پادگانی در محیط های کار و برخورد تحقیر آمیز مدیران و پیمانکاران چپاولگر.

https://t.me/shoranaft/326