عصر نو
www.asre-nou.net

آیا قالی‌باف به ستاد اجرایی فرمان امام می‌رود


Wed 6 06 2018

س. حمیدی

این روزها شایعه‌ای در تهران پا گرفته است که بر پایه‌ی آن "رهبر معظم انقلاب" قرار است محمدباقر قالی‌باف را بر کرسی ستاد اجرایی فرمان امام بنشاند. گفتنی است "ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ره" با در دست داشتن بسیاری از شرکت‌های ساختمانی، پتروشیمی، دارویی و الکترونیکی کشور از اقتدار اقتصادی بنیاد مستضعفان و آستان قدس رضوی چیزی کم نمی‌آورد. نهادهایی که مدیران آن همگی با حکمی از سوی رهبر جمهوری اسلامی ایران به کار گمارده می‌شوند. این نهادهای اقتصادی همراه با سازوکارهایی که رهبر برمی‌گزیند از پرداخت مالیات معاف شده‌اند و از نظارت مجلس نیز بر کنار می‌مانند.

ضمن آنکه این شایعه چندان هم رنگ و بوی شایعه را با خود به همراه ندارد. چون قالی‌باف که اینک کرسی شهرداری را به رقیبان اصلاح‌طلب خود واگذار نموده است به دنبال پُستی جایگزین می‌گردد که این پُست جدید به حتم نباید از کرسی شهرداری تهران چیزی کم بیارود. ناگفته نماند که قالی‌باف بیش از هزار و پانصد نفر از تیم مدیران خود را که پیش از این در شهرداری اشتغال داشتند به همراه دارد که این مدیران تنها در ستاد اجرایی فرمان امام خواهند توانست جایگاهی مناسب برای خویش بیابند. در پرونده‌ی اداری تیم هزار و پانصد نفری مدیران قالی‌باف پیشینه‌ای از سپاه یا نیروی انتظامی به چشم می‌خورد. بدون تردید رفع نیاز این همه پست مدیریتی تنها از مجموعه‌ی گل و گشاد ستاد اجرایی فرمان امام برمی‌آید. پیداست که با چنین تصمیمی خاطر رهبر هم برای همیشه آسوده خواهد شد. چون با همین ترفند اقتدار مدیریتی سپاهیان بیش از هر گروهی در اقتصاد کشور گسترش می‌یابد و نیاز او را نیز برآورده خواهد کرد.

ستاد اجرایی فرمان امام در سال ۱۳۶۸ یعنی درست چند ماه پیش از مرگ روح‌الله خمینی شکل گرفت. سپس بخش‌های عمده‌ای از اموال مصادره شده‌ی مردم را به همین ستاد سپردند. اکنون این ستاد به همراه بسیاری از نهادهای مالی کشور در مجموعه‌ی اقتصادی رهبر به فعالیت اشتغال دارد. ولی چنین کاری با اصل چهل و نهم قانون اساسیِ خودنوشته‌ی حکومت، به چالش برمی‌خیزد. چون در این اصل از قانون اساسی به دولت مأموریت داده‌اند تا "ثروت‌های ناشی از ربا، غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قمار، سوء استفاده از مقاطعه کاری‌ها و معاملات دولتی" را به صاحبان اصلی آن باز گرداند. حتا بر پایه‌ی همین اصل قرار گذاشته‌اند که در غیر این صورت ثروت‌های نامشروع را به بیت‌المال بسپارند تا آنجا که گفته می‌شود: "این حکم باید با رسیدگی و تحقیق و ثبوت شرعی به وسیله‌ی دولت اجرا شود". اما رهبر جمهوری اسلامی روز روشن و آن هم در انظار عمومی با زیر پا نهادن قانونی که خودش آن را برای مردم نوشته است، به جای دولت می‌نشیند و بر همین اموال نامشروع دست می‌اندازد.

در همین راستا گفتنی است که "ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ره" همه روزه ده‌ها صفحه به روزنامه‌ها آگهی می‌دهد تا هزاران واحد تجاری یا ملک مسکونی مصادره شده را به فروش برساند. اما پول‌های هزاران میلیاردی و نجومی این فروش‌های مزایده‌ای معلوم نیست که سرآخر به کجا سرریز می‌کنند. تا آنجا که مجلس و دولت و حتا قوه‌ی قضاییه را از تحقیق و تفحص در این خصوص باز می‌دارند.

ستاد اجرایی فرمان امام حتا اموال بسیاری از کنیسه‌ها و کلیساهای تهران را در اختیار گرفته است. آنوقت همین اموال را به راحتی در روزنامه‌های کشور به مزایده می‌سپارد تا همه را به فروش برساند. همین ستاد حتا ضمن همسویی با شهرداری تهران تا کنون بسیاری از اماکن تاریخی و فرهنگی شهر تهران را هم به فروش رسانده است. این اماکن قدیمی که حسابگرانه بافت فرسوده نام می‌گیرند، با چنین حقه و ترفندی خیلی راحت تخریب می‌شوند. آخرین مورد آن دست‌اندازی به حریم کافه‌ی نادری است. چون ستاد اجرایی فرمان امام ضمن همدستی با شهرداری تهران قصد داشت تا این کافه‌ی تاریخی را تخریب کند. اما روشنگری مردم در شبکه‌های اجتماعی موجب شد تا حداقل موضوع را در شرایط حاضر به فراموشی بسپارند.

در ضمن ستاد اجرایی فرمان امام اهداف پول‌سازی و سوداندوزی خود را تحت پوشش راه‌اندازی خیریه‌های جورواجور به پیش می‌برد. بنیاد برکت یکی از همین خیریه‌هایی است که از سوی ستاد اجرایی یاد شده پا گرفته است. چنان که تبلیغ می‌شود این بنیاد تا سال ۱۴۰۰ خورشیدی ساخت هزار باب مدرسه را در سرتاسر کشور به انجام خواهد رسانید. اما ستاد به جای ساخت مدرسه همواره سیاست‌های پنهانی خود را برای ساخت مسجد تعقیب و دنبال می‌کند. همچنان که تا کنون بسیاری از همین مسجدهای اهدایی بنیاد برکت را در استان‌های محروم کشور راه انداخته‌اند. استان‌های سیستان و بلوچستان و کردستان از این ترفندهای مسجدسازی حکومت برکنار نمانده‌اند. انگار قرار است با مسجدسازی در مناطق سنی‌نشین کشور حضور روحانیان شیعه در فضای آن‌ها تضمین گردد. سوای از این ستاد پروژه‌ی مسجدسازی خود را در مناطق زلزله‌زده‌ی روستاهای کرمانشاه هم دنبال می‌کند. چون قرار است آسیب‌دیدگانی را که از مسکن و نان شب خود بازمانده‌اند به مسجدهای دولتی بکشانند تا برای سلامتی این یا آن مقام حکومتی دست به دعا بردارند.

ستاد اجرایی فرمان امام در رقابتی تنگاتنگ با شستا (شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی)، تعاونی‌ها و صندوق‌های بازنشستگی کشوری و ارتش در بورس تهران هم حضوری فعال دارد. چنانکه سهامدار عمده‌ای برای نفت پارس شمرده می‌شود که سهم او از این شرکت از هفتاد و پنج درصد هم فراتر می‌رود. هشتاد درصد "پتروشیمی قائد بصیر" هم به تنهایی در تملک این ستاد قرار گرفته است. به طبع نامگذاری قائد بصیر شگفتی هر خواننده‌ای برمی‌انگیزد. اما ستاد اجرایی قصد دارد با همین نامگذاری ولایی حساب خود را با بسیاری از رقیبان داخلی خود تسویه نماید. از شرکت‌های نفتی بورس تهران، ده درصد سهام شرکت حفاری شمال هم به نام ستاد اجرایی فرمان امام ثبت گریده است. از همه مهم‌تر اینکه بر گستره‌ای از زدوبندهای درون حکومتی همواره بیشترین میزان سهم از شرکت ارتباطات سیار (همراه اول) به ستاد اجرایی تعلق می‌گیرد. در همین راستا حتا مدیران ستاد مذکور از فعالیت در گستره‌ی شرکت‌های اینترنتی هم غافل نمانده‌اند. همچنان که مبین نت، مبین وان کیش و شرکت داده‌پردازی ایران از گروه شرکت‌هایی شمرده می‌شوند که در بورس تهران مالکیت ستاد اجرایی فرمان امام را یدک می‌شکند. با این همه کم نیستند شرکت‌هایی خاص که هرگز به بورس راه نمی‌یابند تا مالکیت بلامنازع ستاد برای همیشه در آن‌ها تضمین شود. شرکت نفت و گاز پرشیا هم از گروه همین شرکت‌های خاص به حساب می‌آید که هرگز از اغیار کسی را به حریم آن راه نخواهد بود.

ستاد اجرایی فرمان امام همچنین با بهانه کردن فعالیت‌های خیریه‌ای خود از تملک شرکت‌های دارویی بورس تهران هم بازنمی‌ماند. چنانکه عضویت در هیأت مدیره‌ی بسیاری از شرکت‌های دارویی را به مدیران این ستاد سپرده‌اند. توضیح اینکه ستاد سهامدار عمده‌ای برای شرکت‌های دارویی برکت، دارویی البرز، البرز بالک، سبحان دارو، کی‌بی‌سی، ایران دارو، تولیدارو و سبحان انکولوژی شمرده می‌شود که با سوداندوزی در این بخش از صنعت، در سوداگری خود برای رهبر جمهوری اسلامی ایران چیزی نمی‌کاهند.

روزگاری ریاست ستاد اجرایی فرمان امام را به حبیب‌الله عسکراولادی سپرده بودند. بعدها محمد شریعتمدار وزیر فعلی تجارت، صنعت و معدن به کرسی آن دست یافت. اما اکنون سال‌ها است محمد مخبر حضور بلامنازع خود را در پست مدیریتی آن تضمین نموده است. ولی محمدباقر قالی‌باف را رقیبی سرسخت برای او می‌شمارند. با دستیابی قالی‌باف بر کرسی ستاد اجرایی به حتم بخش بزرگی از خواب‌های خوش رهبر جمهوری اسلامی هم تعبیر خواهد شد. او در دستیابی سپاه به منابع مالی ستاد اجرایی فرمان امام تسهیلگری به عمل خواهد آورد. قالی‌باف پیش از این هم پای قرارگاه خاتم‌الانبیا سپاه را به مناقصه‌های تصنعی شهرداری تهران بازکرد. اکنون تمامی پروژه‌ی بزرگ عمرانی شهرداری تهران را قرارگاه خاتم‌الانبیا به تنهایی در انحصار گرفته است. در عین حال قالی‌باف در زمانی که بر کرسی شهرداری تهران تکیه داشت از ساخت مسجد در شهر تهران چیزی کم نگذاشت. چنانکه او از پول عوارض مردم چهارصد باب مسجد برای حکومت راه انداخت. لابد قرار گذاشته‌اند که او همین سیاست مسجدسازی بی‌حساب و کتاب را دوباره در ستاد اجرایی فرمان امام به انجام برساند./