logo





مستندسازان ایران سرکوب اعترضات در خوزستان را محکوم کردند

دوشنبه ۲۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۹ ژوييه ۲۰۲۱

بی بی سی: شماری از مستندسازان ایران در بیانیه‌ای با عنوان "و دوباره بر سر آب، آتش به پا شد" سرکوب خونین اعتراضات مردم در خوزستان را محکوم کرده و وعده داده‌اند که مشکلات آنها را در آثارشان منعکس کنند.

بیانیه جمعی از مستندسازان همزمان با چهارمین شب از اعتراض‌ها در شهرهای خوزستان منتشر شده که در آن نیروهای حکومتی به سوی معترضان آتش‌ گشودند.

در تصاویر چهارمین شب از اعتراض‌های استان خوزستان، می‌توان صدای شلیک گلوله و گاز اشک آور را شنید و حرکت نیروهای امنیتی را دید که سوار بر موتورسیکلت، به سوی معترضان می‌رانند.

اهواز، شوش، سوسنگرد،‌ کرخه، شادگان از جمله شهرهایی بودند که در شب‌های گذشته شاهد اعتراض بودند.

مستندسازان در بیانیه خود نوشته‌اند "این قصه تلخناک پرآب‌ترین استان ایران است که کارون، مارون کرخه و اروندش گواهند که پیوسته از چشمان مردمان، خونابه روان است" و "این بار در هورالعظیم همواره مرگ می‌روید و صدای دادخواهان در مرداب خاموش می‌گردد".

مژگان اینانلو، فهمیه تقی پور، ناصر صفاریان، کامران شیردل، هادی آفریده و ناهید رضایی از جمله مستندسازان امضا کننده این بیانیه هستند.

مستندسازان در این بیانیه گفته اند "سرکوب مردمی که زندگی را جست و جو می کنند تا آب به آبادی برسد به شدت محکوم می‌کنیم".

تا به حال کشته شدن دست کم دو نفر از معترضان خوزستان تایید شده است. نام این دو قاسم خضیری و مصطفی نعیماوی عنوان شده است.

در حالیکه اعتراضات ادامه داشته، استاندار خوزستان تجمعات را تکذیب کرد بود و فیلم‌ این تجمعات را "جعلی" خوانده بود.

خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کشته شدن دو معترض را تایید کرده اما می‌گوید این دو نفر از سوی معترضان کشته‌اند.

خوزستان مانند برخی دیگر از مناطق ایران با خشکسالی و کمبود بارش مواجه است. اما کشاورزان و دامداران و شهروندان معتقدند این بحران با سوءمدیریت منابع آب گره خورده است.

ایرنا خبرگزای رسمی جمهوری اسلامی، از جلسه یکشنبه شب هیئت دولت این کشور و تصویب برنامه‌های حمایتی برای حل مشکلات مردم خوزستان خبر داده است.

در حالی که دمای هوای برخی از شهرهای خوزستان در طول روز به حدود پنجاه درجه سانتیگراد رسیده، بی آبی زندگی شهروندان را مختل کرده است.

برخی از گزارش ها حاکی از آن است که همزمان با ادامه اعتراضات در شهرهای خوزستان، شبکه اینترنت در استان هم دچار اختلال شده است.

در جریان سرکوب خونین اعتراضات آبان ۹۸ که اعتراض به افرایش قیمت بنزین و مشکلات معیشتی در ایران بود، مقام های دولتی همزمان با سرکوب شهروندان معترض، شبکه اینترنت ایران را به شکل سراسری برای چند روز متوالی قطع کردند.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد