logo





روز کارگر در ایران؛ «از بس دروغ شنیدیم، ما دیگه رای نمی‌دیم»

شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۱ مه ۲۰۲۱



بی بی سی: همزمان با اول ماه مه، روز جهانی کارگر، گروه‌هایی از کارگران، معلمان، بازنشستگان و دیگر مزدبگیران درب شهرهای مختلف ایران تجمعاتی اعتراضی برگزار کردند و از جمله خواهان افزایش دستمزد خود متناسب با تورم شدند.

تهران، تبریز، ارومیه، مشهد، رشت، سنندج، اراک و شوش از شهرهایی هستند که در آنها تجمع‌هایی بر پا شده است.
معترضان مقابل دفاتر سازمان تامین اجتماعی در شهرهای مختلف تجمع کردند.
در تهران تجمعی مقابل وزارت کار برگزار شد که بنا به گفته منابع کارگری با یورش ماموران امنیتی به معترضان و بازداشت چند تن همراه بوده است.

یکی از شعارهای معترضان در برخی از این تجمع‌ها ابراز ناامیدی از وعده‌های انتخاباتی مقام‌های حکومت ایران بوده است. کارگران شعار می‌دادند: "از بس دروغ شنیدیم، ما دیگه رای نمی‌دیم."
کارگران در ایران حق تشکیل اتحادیه‌های صنفی مستقل را ندارند و دستگاه‌های قضایی و امنیتی پیوسته با فعالان کارگری برخورد می‌کنند.

در سال‌های اخیر چندین کارگر معترض در ایران به حکم دادگاه تازیانه خورده‌اند.

شعارهای دیگری که در تجمع‌های روز کارگر در ایران داده شد مبنی بر دعوت کارگران به همبستگی برای بیان اعتراضات و مخالفت با سیاست‌های حکومت بود.
معترضان از جمله شعار دادند: "درود بر کارگر، مرگ بر ستمگر" و "درد ما درد شما است، مردم به ما ملحق شوید".



کارگران شرکت نیشکر هفت‎‌تپه، در استان خوزستان، تجمعی در محوطه کارخانه برگزار کردند.
سندیکای نیشکر هفت تپه یکی از معدود تشکل‌های مستقل کارگری در ایران است که توانسته با وجود فشارهای امنیتی به فعالیت خود ادامه دهد و با اعتصابات طولانی و پیاپی به بخشی از خواسته‌هایش برسد.
کارگران هفت‌تپه در تجمع امروز خود از ابراهیم رئیسی و قوه قضاییه برای کندی در اعلام رسمی رای وضعیت تملک این کارخانه انتقاد کردند.
کارخانه هفت‌تپه با خصوصی‌سازی دچار مشکلات فراوانی شد و کارگران بارها با دستمزد معوقه مواجه بودند. نام امید اسدبیگی، مالک کارخانه، در پرونده‎‌های فساد مالی مطرح است.

پیش از این گزارش‌هایی از لغو مالکیت آقای اسدبیگی منتشر شده بود.



سندیکای شرکت واحد، که از دهه ۱۳۸۰ خورشیدی احیا شده، هدف برخوردهای شدید امنیتی بوده

همزمان تشکل‌های مختلف کارگری در ایران با انتشار بیانیه‌هایی خواسته‌های خود را مطرح کرده‌اند.
۱۵ تشکل صنفی مستقل، از جمله سندیکای شرکت واحد تهران، سندیکای نیشکر هفت تپه و شورای بازنشستگان ایران با بیانیه مشترکی از سیاست‌های دولت ایران در مواجهه با بحران کرونا انتقاد کرده‌اند.
در این بیانیه آمده: "با وجود آن که کارگران و زحمتکشان به درستی خواست اجرای واکسیناسیون فوری، رایگان و عمومی را فریاد می‌زنند و برآن اصرار می‌ورزند، فرادستان و قدرت‌مداران درتامین واکسن کوتاهی آگاهانه و عامدانه‌ای دارند و می‌کوشند با بحران آفرینی‌ها، منافع گروه‌های خاصی از بدنه حاکمیت را تامین کنند."

"اصرار بر ساخت واکسن داخلی و واگذاری تامین واکسن به بخش خصوصی در این راستاست."

همچنین فعالان کارگری و کاربران منتقد حکومت در شبکه‌های اجتماعی به همرسانی گسترده مطالبی درباره مشکلات کارگران ایران پرداخته‌اند.
یادآوری و گرامیداشت کارگران جان‌باخته در خشونت‌های حکومتی از این جمله است.
یکی از شخصیت‌هایی که به او پرداخته شده محسن محمدپور، نوجوانی است که همزمان با تحصیل در خرمشهر کارگری ساختمان می‌کرد و در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ به ضرب گلوله کشته شد.
ستار بهشتی، وبلاگ‌نویسی که در سال ۱۳۹۱ زیر شکنجه کشته شد هم کارگر دیگری است که کاربران شبکه‌های اجتماعی از او یاد می‌کنند.
شماری از مادران قربانیان سرکوب در ایران هم به مناسبت روز کارگر به دیدار گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی رفتند.
خانم عشقی در پیامی گفته است نمی‌تواند روز کارگر را تبریک بگوید، چرا که سفره کارگران خالی است و حکومت ایران، که او آن را "جمهوری روسی اسلامی" خواند، به کارگران ظلم می‌کند.



سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه یکی از معدود تشکل‌های مستقل است که توانسته به فعالیت خود ادامه دهد

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد