logo





اخبار و گزارشات کارگری ۱۰، ۱۱ و ۱۲آذرماه ۱۳۹۱

يکشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۱ - ۰۲ دسامبر ۲۰۱۲

اخباروگزارشات کارگری10آذرماه1391

- کارکنان "تخت سلیمان" هفت ماه حقوق دریافت نکرده اند
- عدم پرداخت مطالبات600 کارگر کارخانه تولید الیاف و اسفنج شیروان ازسال1384
- مددکاران اجتماعی ومشکلاتشان!
-«سهام عدالت، یک دام برای کارگران است»
- سقوط 30 درصدی اشتغال در سال 90 و ادعای مرکز آمار برای تابستان 91: اشتغال صنعت 32 درصد افزایش یافت
- ادامه اعتراضات درمصرعلیه مرسی و اخوان المسلمین

کارکنان "تخت سلیمان" هفت ماه حقوق دریافت نکرده اند
کارکنان مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان می گویند نزدیک به 7 ماه است حقوق ودستمزدهای خود را دریافت نکرده اند واکنون با مشکلات مالی ومعیشتی فراوانی دست وپنجه نرم می کنند.
به گزارش 30نوامبر موکریان و به نقل از منابع محلی، چهل نفر از کارگران وکارشناسان بخش های مرمت،پژوهش وراهنمای مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب ماه هاست منتظر دریافت حقوق ودستمزدهای معوقه خود هستند اما تاکنون موفق به در یافت آن نشده اند .
یکی از کارکنان مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان تکاب در این زمینه اظهار نمود:با وجود اینکه سالانه بیش از یک میلیارد ریال اعتبار به بخش های مختلف این مجموعه تخصیص می یابد اما معلوم نیست مسوولان این محوطه باستانی به چه دلیل از پرداخت حقوق کارکنان وکارگران این مجموعه خودداری می کنند.
وی تاکید کرد :در پیگیری هایی که کارکنان در خصوص دریافت حقوق معوقه خودانجام داده اند مسائلی همچون وجود اختلاف وعدم هماهنگی بین مدیران مجموعه تخت سلیمان ومسوولان سازمان میراث فرهنگی وگردشگری آذربایجان غربی در خصوص اعتبارات پرداخت حقوق کارکنان مطرح شده است.
این کارگر با ابراز نگرانی از وضعیت شغلی ومعیشتی خانواده خود می گوید:هیچ یک از مسوولان ذیربط به مشکلات معیشتی کارکنان توجهی نمی کنند وهر روز وعده ای می دهند که عملی نمی شود وما همچنان در انتظار تصمیم وتدبیر مسوولان مجموعه برای رفع مشکلات مالی وصنفی خود هستیم.
مجموعه آثار باستاني تخت سليمان در 42 كيلومتري شمال شرقي شهرستان تكاب درجنوب استان آذربايجان غربي قرار دارد.

عدم پرداخت مطالبات600 کارگر کارخانه تولید الیاف و اسفنج شیروان ازسال1384

به گزارش 10آذرمهر، بزرگترین واحد تولیدی الیاف شرق کشور یعنی کارخانه تولید الیاف و اسفنج شیروان که از سال 1343 تاسیس شده بود و سالیان دراز تحت عنوان الیاف خراسان فعالیت می‌کرد، از 10 سال پیش در سراشیبی سقوط افتاد و پس از چند سال نیز سازمان خصوصی سازی این کارخانه را ورشکسته اعلام کرد.
در آن زمان حدود 600 کارگر این کارخانه درخواست دریافت مطالبات خود از این کارخانه را کردند و کارخانه نیز به علت ورشکستگی از پرداخت معوقات این افراد عاجز بود.
سهامدارن خصوصی این کارخانه منتظر ماندند تا با لطایف الحیل مطالبات کارگران و بدهی افرد تسویه شود، مطالباتی که حتی فروش آپارتمان‌های مشهد و دو موتور ژنراتور کارخانه نیز نتوانست آن‌ها را تسویه کند و سرانجام نیز دادگستری حکم فروش لوازم و تجهیزات کارخانه را با هدف تسویه بدهی افراد صادر کرد.
بعدها در روند پرداخت بدهی کارکنان این کارخانه مشکلاتی پیش آمد و پرداخت بدهی برخی افراد به تعویق افتاد، تعویقی که تاکنون ادامه داشته و با وجود وعده های مختلف مبنی بر تسویه این بدهی ها، در عمل اتفاق چندانی روی نداده است.
برخی از کارشناسان همچنان اعتقاد دارند که ورشکسته شدن این واحد تولیدی، اقدامی هدفمند بود، به این صورت که مالکین خصوصی این کارخانه(پس از خصوصی شدن آن) از همان اول هدفشان تغییر کاربری این زمین 14 هکتاری و ساخت و سازهای سودآور در آن بود؛ چرا که زمین در محدوده شهری قرار داشت و روز به روز نیز با استان شدن خراسان شمالی و مرکز شهرستان شدن شیروان بر قیمت آن افزوده می‌شد.
بنابهمین گزارش،فرماندار شهرستان شیروان گفت: به زودی مطالبات معوقه کارکنان کارخانه ورشکسته الیاف شیروان پرداخت می شود.
عبدالصمد صفرنژاد ، با ابراز ناراحتی از وضعیت پیش آمده برای کارخانه الیاف شیروان، سوءمدیریت را مهمترین علت فروپاشی این کارخانه عنوان کرد و گفت: در زمانی که به عنوان فرماندار شهرستان شیروان منصوب شدم پرونده این کارخانه با اعلام ورشکستگی بسته شده بود و به علت خصوصی بودن و مشکلات صاحبان آن، تلاش ها برای راه اندازی مجدد آن، عملا بی نتیجه باقی ماند.
وی در مورد معوقات کارگران این واحد صنعتی که برخی از آنها از سال 84 مطالبات معوقه دارند، اظهار داشت: در ماه های اخیر جلسات متععدی در راستای پرداخت بدهی های این کارخانه براگزار کرده ایم و به زودی تمامی بدهی ها و معوقات آن پرداخت می شود.

مددکاران اجتماعی ومشکلاتشان!

به گزارش سلامت نیوز،بنقل از رییس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت، یکی از مشکلات مددکاران اجتماعی در کشور آن است که اضافه کاری آنان در مراکز درمانی کم است درحالیکه این مددکاران با مشکلات مردم سر و کار دارند.
فرزانه یعقوب ، تصریح کرد حتی برخی بیمارستان ها در پرداخت اضافه کاری ها به مددکاران اجتماعی بطور سلیقه ای عمل می کنند.
وی تصریح کرد حتی برخی بیمارستان ها در پرداخت اضافه کاری ها به مددکاران اجتماعی بطور سلیقه ای عمل می کنند.
براساس این گزارش، حقوقی مانند حق لباس و سختی کار در پرداخت های مددکاران اجتماعی موردملاحظه قرارنمی گیرد.
وی افزود: امیدواریم پس از بررسی مشکلات صنفی مددکاران اجتماعی، یک دستورالعمل کلی برای مددکاران سراسر کشور اعمال شود.
به گفته وی، اکنون 500 مددکار اجتماعی تحت پوشش وزارت بهداشت، در سراسر کشور فعالیت دارند.

«سهام عدالت، یک دام برای کارگران است»

دولت محمود احمدی نژاد پس از آغاز به کار، آيين نامه اجرايی افزايش ثروت خانوارهای ايرانی را به نام سهام عدالت در بهمن سال ۸۴ و از طريق فروش تسهيلاتی بخشی از سهام شرکتهای دولتی معين تصويب کرد.
پايگاه اطلاع رسانی سهام عدالت،‌ هدف از واگذاری اين سهام عدالت را « تعميم نسبی عدالت اقتصادی» و «تامين عدالت اجتماعی» دانسته است.
کاهش وابستگی خانواده های نيازمند به کمک های دولت و ايجاد درآمد دراز مدت برای آنان،‌ ارتقاء کارايی بنگاه های اقتصادی،‌ افزايش رقابت پذيری در اقتصاد ملی و افزايش سطح عمومی اشتغال از ديگر اهداف اين طرح اعلام شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس،‌شمس الدين حسينی،‌ وزير امور اقتصادی و دارايی،چند روز پيش در مجلس در توضيح عملکرد اجرايی طرح واگذاری سهام عدالت گفت که تاکنون ۴۲ ميليون تن از اين سهام برخوردار شده اند.
وی در تابستان سال گذشته در ديدار رييس جمهور و هيات دولت با آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی‌،‌ درباره سهام عدالت گفته بود:«برای شش دهک جمعيت،‌يعنی ۷۵ ميليون نفر،‌يک جامعه ۴۵ ميليون نفری هدف گذاری شده است. تاکنون برای ۴۴ ميليون و ۸۰۰ هزار دعوت نامه ارسال شده است و حدود ۴۰ ميليون نفر با ثبت نام در تعاونی های شهرستانی سهامدار شده اند.»
اما در مورد ميليون ها کارگر ايرانی چطور؟
داوود رضوی،‌فعال سنديکايی در تهران می گويد:«متاسفانه ما هيچ چيزی در اين زمينه به عنوان کارگر نديده ايم،‌يعنی کارگران هيچ بهره ای از آن نبرده اند. فقط در سال ۸۸ که زمان انتخابات بود، به گفته وزير اقتصاد،‌به حدود ۸۰ هزار تن پرداخت شده است.»
وی می افزايد:«در شرکت واحد اتوبوس رانی تهران که خودم به عنوان کارگر شاغل بودم،يک کارگر را هم سراغ ندارم که از سهام عدالت بهره مند شده باشد.»
به نوشته خبرگزاری مهر،‌ کارگران به عنوان يکی از مستعدترين گروه ها به لحاظ سطح درآمد تا به امروز، از دريافت برگه های سهام عدالت بی نصيب مانده اند.
بر اساس اين گزارش،‌دولت در پايان سال ۸۹ ،‌يعنی ۵ سال پس از تصويب طرح سهام عدالت،‌ سايتی را به منظور ثبت نام کارگران ساختمانی و فصلی و پس از آن، کارگران قراردادی و رسمی برنامه ريزی و سازماندهی کرد.
به نوشته مهر،‌به دنبال آن،‌سه ميليون و ۲۰۰ هزار کارگر ساختمانی و فصلی مراحل ثبت نام خود را تکميل کردند.
اما اين تنها آغاز کار بود؛‌چرا که به نوشته خبرگزاری مهر در روز اول آذر ماه،‌‌توقف طولانی مدت پرونده واگذاری سهام عدالت کارگران دو سال ادامه يافت.
بر اساس اين گزارش،‌ رييس سازمان خصوصی سازی کشور به تازگی گفته است: مشکل واگذاری سهام عدالت کارگران مربوط به انجام برخی اصلاحات قانونی در روند واگذاری اين سهام است.
اما در ديگر سو،‌ وزير امور اقتصادی و دارايی در مجلس با اعلام اينکه کارگران فصلی و ساختمانی از قلم افتاده بودند،‌گفت که‌ سهام عدالت تا ۲۲ بهمن سال جاری به دو ميليون و ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی اعطا خواهد شد.
فعالان کارگری بر اين باورند که حکومت به اين وسيله می خواهد به کارگران بقبولاند که سهامدار شده اند، در توليد شرکت دارند و به نوعی ديگر،‌بخشی از سرمايه داران محسوب می شوند.
بهروز فراهانی، ‌از گروه همبستگی سوسياليستی با کارگران ايران،‌مقيم پاريس،‌ توضيح بيشتری می دهد:«با واگذاری سهام عدالت می خواهند به کارگران بگويند حالا که شما حقوق نگرفته ايد،‌به جايش سهام می دهيم و حالا که نمی توانيم حقوق تان را پرداخت کنيم،‌به جای آن سهام عدالت پرداخت می کنيم.»
در چند سالی که از تصويب و اجرای طرح واگذاری سهام عدالت می گذرد،‌ گزارش ها و اخباری در خبرگزاری های رسمی و نيز سايت های کارگری منتشر شده است،‌مبنی بر اينکه در برخی موارد سهام کارخانه های رو به تعطيل و زيان ده به مشمولان اين طرح داده شده است.
آقای فراهانی می گويد:«لازم نيست آدم مغز افلاطون داشته باشد تا متوجه شود که در شرايط اقتصاد تورمی ايران و در شرايط عقب ماندگی پرداخت حقوق ها،‌دادن اين سهام فقط يک دام است؛‌يعنی خلاص کردن سرمايه داران و کارفرمايان از پرداخت حقوق های عقب مانده و اجرای وظايف مشخص در روابط کارفرما و کارگر است.»
او با اشاره به قوانين سازمان بين المللی کار که دولت ايران بسياری از مقاوله نامه های آن را امضا کرده است،‌اضافه می کند:«پرداخت به موقع حقوق،‌يکی از ارکان مناسبات بين کار و سرمايه و به عبارتی بين کارگر و کارفرما به شمار می رود و اين موضوع به طور مداوم در ايران نقض می شود و به همين خاطر است که آنها به جای پرداخت حقوق، سهام عدالت را پرداخت می کنند.»
بهروز فراهانی اشاره می کند:«‌بديهی است که کسی که خود را نماينده کارگران بداند،‌ حتی اگر از نوع کمرنگ هم باشد،‌ نمی تواند با طرح سهام عدالت موافقت کند.»‌
داوود رضوی در مورد سودده نبودن سهام عدالت،‌به گفته خودش،به يک مثال عينی اشاره می کند:«کارگر بازنشسته ای را سراغ دارم که در پنج سال گذشته فقط يک بار ۴۰ هزا رتومان از بابت يک ميليون تومان سهمش دريافت کرده و ديگر پولی به او پرداخت نشده است.»
در همين حال،‌نکته جالبی که در سخنان وزير امور اقتصادی و دارايی در مجلس وجود داشت،‌اين بود که گفت:‌ممکن است ۲۰ هزار مدير هم سهام عدالت دريافت کرده باشند.
منبع:رادیوفردا- بهروز کارونی

سقوط 30 درصدی اشتغال در سال 90 و ادعای مرکز آمار برای تابستان 91: اشتغال صنعت 32 درصد افزایش یافت

گروه صنعت آخرین آمار مرکز آمار حکایت از رشد اشتغال صنعتی تابستان 91 دارد. آمارهای مرکز آماری‌ها می‌گوید که صنعتی‌ها امسال 7/32 درصد نسبت به تابستان 90 اشتغالزایی داشته‌اند و تعداد شاغلانشان 8/1 درصد نسبت به تابستان سال گذشته رشد کرده تا جایی که این تعداد افزایش به 124 هزار تن رسیده است.
آمارهای رشد اشتغالزایی صنعتی تابستان اگرچه مورد تاکید متولیان آماری است اما نیم‌نگاهی به همین آمارهای رسمی که اشتغالزایی‌اش بر اساس پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی صادر شده است چیز دیگری می‌گوید.
کاهش 30 درصدی اشتغالزایی صنعتی در سال 90
آخرین آمار منتشر شده حاکی از آن است که اشتغال ایجاد شده صنعت در کشور بر اساس پروانه‌های بهره‌برداری صادر شده در سال 90 نزدیک به 30 درصد کاهش یافته است. دولت برای سال 1390 ایجاد 320 هزار شغل را در بخش صنعت و معدن کشور هدف‌گذاری کرده بود؛ این در حالی است که سال گذشته معاون سابق برنامه‌ریزی توسعه و فناوری وزارت صنعت گفته بود که این وزارتخانه از برنامه خود در زمینه اشتغالزایی صنعتی در سال 90 عقب مانده است.
تعطیلی صنایع و بیکاری کارگران از یکسو ؛ رشد اشتغالزایی از سوی دیگر
همچنین در سال 90 دولت مکلف به ایجاد بیش از 600 هزار فرصت شغلی در بخش صنعت، معدن و تجارت شده بود، این در حالی است که هزینه ایجاد هر شغل صنعتی در کشور طی سال‌های گذشته افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده است. با وجود تعطیلی واحدهای صنعتی در سال 91 و بیکاری هزاران هزار کارگر در این سال رشد اشتغال صنعتی تابستان 91 که مورد تاکید آمار دولتی‌هاست؛ این آمارها محل تردید کارشناسان غیردولتی است.
در حالی این روزها در مورد تعطیلی کارخانه‌ها و احتمال بیکاران کارگران سخن به میان رانده می‌شود که تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران دست‌کم در مورد وضعیت نیروهای شاغل در بخش صنعت چیز دیگری را نشان می‌دهد.
به گزارش ایسنا، خلاصه نتایج طرح آمارگیری نیروی کار کشور در تابستان سال 1391 نشان می‌دهد که در این فصل شش میلیون و 992 هزار و 831 نفر از نیروهای کار در کشور در بخش صنعت مشغول به کار بودند که از این تعداد شش میلیون و 132 هزار و 985 نفر مرد و 859 هزار و 846 نفر زن بودند.
این آمار در حالی منتشر شده که در فصل بهار سال‌جاری شش میلیون و 905 هزار و 575 نفر از نیروهای کاری در بخش صنعت کشور مشغول به کار بودند به این ترتیب در فصل تابستان نسبت به فصل بهار تعداد نیروهای کاری شاغل در بخش صنعت 2/1 درصد معادل بیش از 87 هزار نفر بیشتر شده است. ضمن اینکه مقایسه تابستان امسال با تابستان سال گذشته نیز حاکی از آن است که تعداد شاغلان در بخش صنعت 8/1 درصد معادل بیش از 124 هزار نفر بیشتر شده است.
بخش صنعت با 7/32 درصد در تابستان 1391 بعد از بخش خدمات بیشترین سهم را در اشتغال نیروهای کاری در کشور به خود اختصاص داده است. سهم دو بخش خدمات و کشاورزی نیز از اشتغال نیروهای کاری به ترتیب 9/46 و 3/20 درصد است.
نیم‌نگاهی به آمارهای صنعتی سال 90
آخرین آمار منتشر شده حاکی از آن است که اشتغال ایجاد شده در کشور بر اساس پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی صادر شده طی سال 1390 نزدیک به 30 درصد کاهش یافت. دولت برای سال 1390 ایجاد 320 هزار شغل را در بخش صنعت و معدن کشور هدف‌گذاری کرده بود. این در حالی است که سال گذشته معاون سابق برنامه‌ریزی، توسعه و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار کرده بود که این وزارتخانه از برنامه خود در زمینه اشتغالزایی صنعتی طی سال 1390 عقب مانده است.
همچنین در سال قبل در مجموع دولت مکلف به ایجاد بیش از 600 هزار فرصت شغلی در بخش‌های صنعت، معدن و تجارت کشور شده بود. این در حالی است که هزینه ایجاد هر شغل صنعتی در کشور طی سال‌های گذشته افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده است. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد سرمایه لازم برای ایجاد هر شغل صنعتی در کشور طی سال‌های 1384 تا 1387 بیش از 243 درصد رشد کرده و این روند طی سال‌های بعد نیز ادامه پیدا کرده است.
ابتدای امسال نیز وزیر صنعت، معدن و تجارت از ایجاد بیش از 437 هزار فرصت شغلی توسط این وزارتخانه طی سال 1390 خبر داد. به گفته وی وزارت صنعت، معدن و تجارت سال قبل براساس سامانه رصد شورای عالی اشتغال توانست بیش از 437 هزار و 800 فرصت شغلی ایجاد کند که بیانگر تحقق نزدیک به 80 درصد میزان تعهد این وزارتخانه بود. این اظهارنظر در حالی بود که غضنفری به درستی اعلام نکرد که 437 هزار فرصت شغلی ایجاد شده مربوط به کل بخش‌های صنعت، معدن و تجارت بوده یا تنها مربوط به بخش صنعت و معدن.
منبع:جهان صنعت-10آذر

ادامه اعتراضات درمصرعلیه مرسی و اخوان المسلمین

به گزارش30نوامبریورونیوز، هزاران مصری در اعتراض به تصویب پیش نویس قانون اساسی در مراکز شهرهای مهم این کشور از جمله در میدان تحریر قاهره گردهم آمدند.قسمت عمده تظاهرات در میدان التحریر قاهره برگزار شد.
تصویب پیش نویس قانون اساسی جدید مصر توسط مجلس موسسان که عمدتا متشکل از اعضای گروه اخوان المسلمین هستند تنش را بین رییس جمهوری این کشور و مخالفانش تشدید کرده است.
معترضان، اسلامگرایان را به تحمیل دیدگاه‌های خود متهم می‌کنند. آن‌ها بر این باورند که بندهایی از این پیش نویس آزادی‌های مدنی را محدود خواهند کرد.
براساس ان گزارش،یکی از شهروندان می گوید: «پیش نویس قانون اساسی مرده به دنیا آمده است چراکه به معنی جلوگیری از آزادی ما است. به راستی چرا ما انقلاب کردیم؟. برای اینکه خواستار کسب آزادیمان بودیم. این تصمیم، آزادی‌هایمان را محدود می سازد.»
دختر جوانی گفت: «مهمترین خواسته ما ابطال پیش نویس قانون اساسی جدید است. علاوه بر آن ما مخالف این هستیم که اخوان المسلمین به قدرت مطلق بدل شود.»
این گزارش حاکیست،«تنش بسیار زیادی اینجا در جریان است. شکاف عمده‌ای میان دو برنامه متفاوت اخوان المسلمین از یک سو و جنبش‌های سیاسی مصر از سویی دیگر وجود دارد اما تصمیم بسیار سخت و نهایی باتوجه به آنچه در خیابان‌ها روی می دهد، گرفته می شود.»
یکی از مخالفان محمد مرسی می گوید: “مرسی با اعلام فرمان افزایش اختیارات خود، شکست خورده است. او قدرت و اختیارات یک خدا را برای خود در نظر گرفته است و می گوید این موقتی و تنها برای دو ماه است.”
محمد حسین، مخالف دیگر، اعتقاد دارد: “زمانی که حسنی مبارک در مسند قدرت بود هیچگاه دو دستگی در میان مردم ایجاد نکرد. اما اکنون محمد مرسی را داریم که نمی دانیم آیا وی رییس جمهور مصر است و یا رییس اخوان المسلمین.”
منبع:یورونیوز30نوامبر
دهم آذرماه1391

****************

اخباروگزارشات کارگری11آذرماه1391

- یک هفته از آغاز اعتصاب کارگران کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا گذشت
- ارزان به چه قيمتي؟
- سرحدی زاده و طبقه کارگر!
- تاخیر دو ماهه در پرداخت حقوق تعدادی از كارگران طبس
- ماده55لایحه اصلاح قانون نظام صنفی وبیمه کارگران
- مرگ کارگر جوان در حادثه سقوط از ارتفاع
- اعتراض دهها هزار نفر به پیش نویس قانون اساسی مصر
- تظاهرات دراسلوونی دراعتراض به برنامه های سخت گیرانه اقتصادی

یک هفته از آغاز اعتصاب کارگران کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا گذشت

اتحادیه آزاد کارگران ایران: امروز یازدهم آذر ماه اعتصاب 2400 کارگر کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا هفتمین روز خود را پشت سر گذاشت. این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت شش ماه از دستمزدهای خود از روز پنجم آذر دست به اعتصاب زده اند. در دومین روز اعتصاب این کارگران کارفرما فقط یکماه از دستمزدهای معوقه آنان را به حسابشان واریز کرد و از پرداخت 5 ماه دیگر از دستمزد معوقه آنها خودداری نمود به همین دلیل کارگران هر دو کارخانه پروفیل ساوه و نورد لوله صفا تا امروز به اعتصاب خود ادامه داده اند. در طول روزهای گذشته 1200 کارگر کارخانه صفا که بدنبال آغاز اعتصاب در مقابل درب کارخانه دست به تجمع زده بودند با درخواست فرماندار ساوه و دیگر مسئولین این شهر به تجمع خود در مقابل کارخانه پایان دادند اما دست از اعتصاب نکشیدند. از سوی دیگر کارفرمای این دو کارخانه برای به شکست کشاندن اعتصاب کارگران در پروفیل ساوه در همان روز اول اعتصاب به آنان اعلام کرد کارخانه تعطیل است و کارگران نیز اعلام کردند چنانچه کارفرما آنان را به کارخانه راه ندهد دست به تجمع در مقابل فرمانداری شهر ساوه خواهند زد.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز تعدادی از کارگران پروفیل ساوه در میدان شهرداری این شهر دست به تجمع زدند اما از آنجا که تا ساعت یازده صبح هیچیک از مسئولین کارخانه و یا مسئولین دولتی شهر ساوه توجهی به تجمع اعتراضی این کارگران در میدان شهرداری نکردند آنان تجمع خود را به مقابل فرمانداری ساوه کشاندند. بدنبال این تجمع مسئولین فرمانداری با حضور در میان کارگران به آنان وعده دادند روز دوشنبه رستمی صفا کارفرمای کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا را احضار خواهند کرد تا در مورد خواستهای کارگران تصمیمات لازم اتخاذ شود که بدنبال این وعده کارگران به تجمع خود در مقابل فرمانداری ساوه پایان دادند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – یازدهم آذر ماه 91

ارزان به چه قيمتي؟

تماشاي صحنه هاي دلخراش اجساد سوخته زنان و مردان كارگر بنگلادشي و همچنين ضجه خانواده هايي كه نان آور خود را از دست داده اند، بار ديگر بر اين حقيقت تلخ مهر تائيد هزار باره و موكد زد كه سرمايه در ميان اشك و خون زاده شده و در كثافت رشد مي كند. رشدي كه نتيجه ي اجتناب ناپذير آن، ايجاد جهنمي به وسعت تمامي جهان با مصائب بي شمار مي باشد. جهنمي با اين همه ديكتاتوري و جنگ و شكنجه، فقر و بيكاري و گرسنگي ، اعتياد، فحشا، جهل و هزاران درد بي درمان است و هنوز لازم مي داند تا به بردگانش مرتبا ياد آوري كند كه معناي واقعي مالكيت خصوصي بر ابزار و وسائل توليدي، بازار آزاد، خصوصي سازي، جهاني سازي و در يك كلام سرمايه داري چيست. اگر نكته اي هم در اين رابطه ناروشن باشد، با شعله هاي آتش در اماكني كه جز كشتارگاه نامي نمي توان بدان داد، يعني همان كارخانه هاي پرازدحام و بدون امكانات پوشاك در پاكستان و بنگلادش يا پالايشگاه هاي فرآورده هاي نفتي و پتروشيمي هاي موجد در ايران و نيجريه و... يا موسسات توليد مواد شيميايي و گاز هاي بسيار خطرناك و كشنده در هندوستان و برزيل و... يا در اعماق معادن در چين و آفريقاي جنوبي و... و نهايتا با شليك مستقيم گلوله و دستگيري و شكنجه و اعدام كارگران "با زبان بي زباني" همه چيز را به آنان تفهيم كرده و سهم و جايگاه و آينده و سرنوشت آنان در اين شرايط اقتصادي - اجتماعي را مرتبا بازتوليد مي كند.
كارگران از اروپا و آمريكا گرفته تا آسيا و از آمريكاي جنوبي گرفته تا آفريقا و... جهنم واقعي را مي شناسند و رفته رفته پي مي برند كه محل زندگي و كار آنان هيچ فرقي با جهنم توصيفي ندارد و همان ها هستند كه عجالتا فكر و چاره اي براي اين امر كنند.
سرمايه داري حتي در دوران رشد و شكوفايي خود با حرص و ولع تمام نشدني به دنبال سلطه بر جهان براي دستيابي به منابع نيروي كار ارزان ، مواد خام و بازار هاي جهان بود؛ حال كه در عميق ترين بحران خود، لااقل پس از جنگ دوم جهاني، به سر مي برد با بربريتي به مراتب كم نظير به دنبال همان داروي شفا بخش خود است كه نيروي كار ارزان است تا بتواند كالاهاي خود را ارزان تر توليد و در جنگ با هيولاهاي رقيب، موفقيتش را تضمين و سود آوري خود را تثبيت نمايد‌؛ پس لازم است تا هزاران نفر را در فضايي كوچك و بدون كم ترين امكانات و با عدم رعايت موارد ايمني و موازين شناخته شده ي استاندارد براي محيط هاي كاري با حدود 400 ساعت كار و با دستمزدي حدود 60 دلار در ماه به كار گيرد. در اين فرايند توليدي، لباس هايي با برند هاي معروف و شيك با تار و پودي از گوشت و خون و رنج و بي حقوقي مطلق زنان، كودكان كارگر روانه ي فروشگاه هاي زنجيره اي بزرگ و معروف مي شوند.
اگر حداقل 120 نفر زنده زنده در آتش كباب شدند چه باك؟ طبق آمار، در جنگ اخیر غزه نیز همین تعداد کشته شده اند. همان طور که در رسانه ها شاهد بودیم دولتمردان و دولت زنان بسیاری وارد عمل شدند و عکس العمل نشان دادند. اما حتما از نظر آنان چون این 120 نفر کارگرند و زنند، آنقدر ارزش ندارند که مقامات دولتی بلند پایه به آن اعتراض کنند و اقداماتی برای خاتمه ی این جنگ خاموش داشته باشند که قرباینان بی شماری را هر لحظه در تمام محیط های کار به کام خود فرو می برد.
در هندوستان، پاكستان، بنگلادش و ... صد ها ميليون انسان فقير و گرسنه با شكم هاي برآمده و با ظاهري كه كمتر نشاني از هويت يك انسان در آن قابل مشاهده است به راحتي جايگزين مي شوند. اصل اين است كه هزينه ها بايد كاهش يابند! با منطق سرمايه يعني كاهش هر چه بيشتر ارزش نيروي كار- هرچه ارزان تر بهتر!!! هيچگاه به مخيله ي آنان خطور نمي كند كه حتي يك دلار از ميلياردها دلاري كاسته شود كه خرج تسليحات اتمي و فساد دستگاه هاي دولتي، جنگ، نشر جهل وخرافه، نفرت پراكني قومي - مذهبي و ...مي شود. بهداشت ، آموزش ، مسكن و... هم که كالاهايي لوكس هستند و بايد با مختصات فرهنگي خاص منطقه تطبيق پيدا كند!!! آيا اين نيروهاي كار وضعي به مراتب بدتر از بردگان ندارند؟
در اقصي نقاط جهان جنبش ها، تشكل ها و بسياري از انسان هاي مترقي ، راديكال و آزادي خواه هستند كه با ابزار و امكانات مختلف و به اشكال متنوع به دولت هاي اروپايي-امريكايي ، شركت ها و فروشگاه هاي بزرگ فشار مي آورند تا كالاهايي كه توسط كودكان كار يا زنان كه با كم ترين دستمزد توليد مي شود مورد تحريم و ... قرار گيرد. مرتب به شركت هايي مانند آديداس، نايك ، گپ و...در تايلند، اندونزي ، سنگاپور، ويتنام، كامبوج، هندوستان، پاكستان،مالزي، بنگلادش و...كه در كار توليد لباس ها، كالا هاي ورزشي و... در اماكني فاقد كمترين استانداردهاي ايمني و... اعتراض و فشار وارد مي شود تا تحت نظارت قرار گرفته و پاسخگوي اعمال غيرانساني و سودمحورانه ي خود باشند. در انگلستان در يك مورد حتي موفق شدند كه يك شركت و فروشگاه بزرگ را به دادگاه كشانده و محكوم كنند.
فعالان كارگري و نيروهاي مترقي در جنبش هاي زنان و حمايت از حقوق كودكان و دانشجويان مي توانند اين حمايت ها ، حساسيت ها و همگرايي ها را تقويت كرده، بر آن دامن زده و دست به تبليغ عليه نظم سرمايه داري بزنند. مي توان همانند مدافعان جدي محيط زيست در اروپا و آمريكا با شركت هايي كه از پوست ببر، خرس، سمور، سوسمار و مار لباس و كفش و ساير كالا هاي گران قيمت براي ثروتمندان توليد مي كنند، برخوردي جدي و هشدار دهنده داشت. مشابه اين اقدامات مي تواند و مي بايد انجام گيرد. بايد دولت ها و شركت ها را وادار كرد كه به خواسته ها و مطالبات برحق كارگران تمكين كنند. عليرغم انساني بودن اين شيوه ها و مبارزات كه مي تواند گستره ي وسيعي را نيز در برگيرد به خاطر محدوديت هاي عملي گوناگون و... اين نوع اعمال قطعا كافي نخواهد بود، زيرا سرمايه داري پديده اي جهاني است و اينك با تمام قوا و تعرضي همه جانبه به جنگ با طبقه ي كارگر جهاني و پس گرفتن آخرين دستاوردها تا آخرين حد ممكن آمده است. اين توحش لجام گسيخته را با اتحاد رزمنده ي بين المللي كارگران و زحمتكشان و محرومان در سراسر جهان مي توان به عقب راند. مسائل سياسي تشكيلاتي و ساير ملزومات يك كارزار جهاني را در ابعاد منطقه اي و جهاني بايد به بحث گذاشت.
كانون مدافعان حقوق كارگر ضمن ابراز همدردي با كارگران و قربانيان كارخانه ي پوشاك بنگلادش حمايت و همبستگي و پشتيباني خود را از كارگران بنگلادش به خصوص از تظاهرات اخير آنان در داكا اعلام مي دارد و هر گونه سركوب ، تهديد و خشونت را در هر شكلي كه عليه آنان باشد محكوم مي نمايد و اعلام مي دارد كه تنها با گسترده ترين مبارزات و با اتحاد و تشكل هاي مستقل مي توان درسي فراموش نشدني به سرمايه داران و دولت هاي حامي آنان داد درس هايي كه نواي دلنشين آن اينك از خيابان هاي آتن، مادريد ، نيويورك ، ليسبون و رم و... به گوش مي رسد. مسلما در اين كارزار جهاني ، كارگران به جز زنجير هاي خود چيزي براي از دست دادن ندارند اما جهاني را به دست خواهند آورد.
کانون مدافعان حقوق کارگر -آذر 1391

سرحدی زاده و طبقه کارگر!

ابوالقاسم سرحدی زاده برای کارگران قدیمی و با سابقه چهره ای آشناست. او در دور دوم دولت میرحسین موسوی در فاصله سال های 1364 تا 1368 به صدرات وزارت خانه کار و امور اجتماعی منصوب گردید. در آن سال ها، جنبش کارگری پس از یک دوره سرکوب خونین و متلاشی شدن سندیکاها، اتحادیه ها و شوراهای کارگری در سال های اول دهه 60، به شدت پراکنده و به بهانه شرایط جنگی، تقریبا" به رکود کشیده شده بود. وزارت کار سرحدی زاده از یک سو مقابله با اعتراض های کارگری و تشکل یابی کارگران را دستور کار خود داشت و از سوی دیگر با تلاش برای تدوین قانون کار، چهره ای مدافع حقوق کارگران را به خود گرفت.
ما در اینجا نمی خواهیم وارد رویدادهای کارگری دهه 60 و نقش ابوالقاسم سرحدی زاده در تحمیل بی حقوقی به طبقه کارگر ایران در آن دوره بشویم؛ آنچه که جالب توجه و جای تعمق دارد، سخنرانی ایشان در سالگرد تصویب قانون کار است. او که دبیرکل حزب اسلامی کار و از اعضای هیئت مرکزی خانه کارگر است و سه دوره نماینده مجلس بوده، در این سخنرانی با اشاره به رنج کارگران! می گوید: " واقعیت این است که با گذشت ۲۲ سال از تصویب قانون کار هنوز کارگران در رنج به سر می‌برند و شدت حملات علیه منافع کارگران به گونه‌ای است که گویی سرنوشت کارگران با رنج گره خورده است." سرحدی زاده در ادامه مشکلات کنونی جامعه کارگری ایران را نتیجه حضور کمرنگ کارگران در مراکز حساس تصمیم گیری دانست و گفت: بدون شک کارگران باید بیشترین سهم را در مجلس به خود اختصاص دهند تا بتوانند در تصمیم گیری‌های حساس مطالبات کارگران را پیگیری کند‌. او با بیان اینکه طبقه کارگر ایران برای حضور پررنگ در دولت و مجلس باید منسجم حرکت کند گفت‌: کارگران ایران شایستگی تشکیل دولت را دارند. (1)
اما چرا وزیر کار سابق و از تدوین کننده گان قانون ضد کارگری کار، مدافع کارگران شده و امروز از رنج کارگران سخن می گوید؟ پاسخ به این پرسش را می توان به روشنی در لابلای جملات سرحدی زاده جستجو کرد و چندان هم مشکل نیست. ایشان که شاهد گسترش روزافزون اعتراض های کارگری در جامعه است، به صراحت از کارگران می خواهد که دست از مبارزه بردارند و برای دستیابی به مطالبات شان، در انتخابات شرکت کنند و به نماینده گان انتصابی در خانه کارگر و حزب اسلامی کار رای دهند. نماینده گانی که تاکنون نه در مجلس و نه در نهادهای دیگری مانند شورای عالی کار،هیچ گام مثبتی برای بهبود شرایط کارگران برنداشته اند.
زمانی سرحدی زاده در انتخابات ریاست جمهوری 88 می گفت که رای من میرحسین موسوی است و به کارگران وعده می داد که اگر او به کرسی ریاست جمهوری تکیه بزند، کارگران می توانند نسبت به گذشته آینده بهتری داشته باشند و امروز برای یک بار هم شده با استفاده از مفهوم درست طبقه کارگر ایران، از شایسته گی کارگران برای تشکیل دولت سخن سرایی می کند. قطعا" دولت کارگری مورد نظر وزیر کار مهندس موسوی، شکلی دیگر از دولت سرمایه داری است که قرار است این بار به نام دولت کارگری و منتسب به آنها، برای دوره ای دیگر آنها را به پذیرش کار و سازنده گی و ریاضت کشی متقاعد کند. کسانی که تا دیروز کارگر را قشر می نامیدند و از عبارت توهم انگیز جامعه کارگری به جای طبقه کارگر استفاده می کردند، امروز می خواهند سکان قدرت جنبش اعتراضی کارگران را برای رسیدن به اهداف صاحبان سرمایه در ایران به دست بگیرند.
سرحدی زاده در ادامه می گوید: "در صورتی که طبقه کارگر بتواند با اتحاد به چنین جایگاهی برسد بدون شک مشکلات اقتصادی واجتماعی فعلی این طبقه برطرف خواهد شد‌." این نکته مهم و محوری، یعنی اتحاد و سازمان یابی کارگران و ایجاد تشکل های طبقاتی خود ساخته می تواند طبقه کارگر را به چنان جایگاهی برساند که نیازی به قیمومیت نهادها و ارگان های سرمایه داری از قماش حزب اسلامی کار و خانه کارگر نداشته باشند. ادامه این روند، یعنی اتحاد و ایجاد تشکل های مستقل کارگری، نه تنها می تواند مشکلات و مصائب فعلی کارگران را به نتیجه برساند، بلکه می تواند گام های بلندتری برای دخالت گری هر چه بیشتر طبقه کارگر در سرنوشت سیاسی و اجتماعی جامعه باشد.
سرحدی زاده در سخنرانی خود از شایسته گی کارگران برای تشکیل دولت سخن گفته است. طبقه کارگر در طی حدود دو قرن حاکمیت سرمایه داری، بارها اثبات کرده که توانایی اداره امور جامعه را دارد و این کشف هیچ وزیر و وکیل سرمایه دار نیست، بلکه واقعیتی تاریخی است. یک نمونه مشخص آن در سال 1871 میلادی و در نیمه دوم قرن نوزدهم در پاریس است. کارگران در مدت دو ماه حاکمیت خود، توانستند اقداماتی از جمله یکسان سازی دستمزد مقام های دولتی با دستمزد کارگران و عزل و نصب کارمندان دولتی با اراده شورای کارگران، تحصیل رایگان و از بین بردن وسایل گیوتین و شکنجه و لغو مجازات اعدام و آزادی بی قید و شرط سیاسی را انجام دهند. نمونه دیگری حاکمیت شورائی کارگران در روسیه پس ار انقلاب 1917 در قرن بیستم است. علاوه بر این، بارها در شرایط بحران سیاسی و اقتصادی در بسیاری از کشورهای جهان، کارگران با کنترل کارگری تولید و توزیع و مدیریت درست خود، توانسته اند مشکلات را برطرف کنند. بنابراین شکل گیری و ایجاد دولت کارگری امری عینی و بر گرفته از واقعیت جامعه نابرابر سرمایه داری بوده و دست یافتنی است.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری – 10 آذر 1391
(1): منبع: file:///K:/news.cfm.htm کد خبر: 21720

تاخیر دو ماهه در پرداخت حقوق تعدادی از كارگران طبس

ایلنا بتاریخ11آذرطی گزارشی ازتاخیر2ماهه حقوق کارگران خاک نسوز و تصفیه خانه آب در منطقه طبس خبرداد.
بنا بهمین گزارش،كارگران معدن جو و نگین طبس نیز حقوق مهر وآبان ماه را نگرفته‌اند.

ماده55لایحه اصلاح قانون نظام صنفی وبیمه کارگران

متاسفانه به تازگی در قالب لایحه اصلاح قانون نظام صنفی، کمیسیون اقتصادی مجلس در قالب ماده 55 و جایگزین ماده 92 قانون فعلی، پیشنهاد کرده است روند درخواست بیمه از سوی نیروی کار تغییر کند و صرفا در صورت شکایت کتبی هر یک از کارکنان، امکان مطالبه حق بیمه وجود داشته باشد.

با اینکه تاکنون نیروی کار شاغل در کارگاه می‌توانست با تلفن و به صورت شفاهی درخواست بازرسی و تهیه لیست بیمه در صورت تخلف کارفرما را بدهد، اما در قالب اصلاحیه قانون نظام صنفی، مجلس پیشنهاد کرده صرفا در صورت شکایت کتبی امکان پیگیری و بررسی ادعای کارگر وجود داشته باشد.
به موجب ماده 148 قانون کار همه‌ کارگاه‌های مشمول قانون کار مکلفند بر اساس قانون تامین اجتماعی نسبت به تنظیم و ارسال لیست اسامی کارگران شاغل و پرداخت حق بیمه متعلقه کارگاه خود اقدام کنند.
احراز رابطه کارگری و کارفرمایی به حکم قانون در صلاحیت مراجع حل اختلاف (موضوع فصل نهم قانون کار) قرار دارد و آرای قطعی مراجع مزبور (هیئت‌های تشخیص و حل اختلاف)، نیازی به طرح پرونده در کمیته‌های شعب و استانی تامین اجتماعی مقرر در دستورالعمل‌ مربوطه نیست و میزان سابقه تعیین شده از تاریخ قطعیت رای ملاک عمل است.
ماده 148 قانون کار
همچنین به موجب ماده 36 قانون تامین اجتماعی، تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه و یا پرداخت نکردن آن رافع مسئولیت و تعهدات این سازمان در قبال بیمه شده تلقی نشده و شعب این سازمان باید با توجه به تصریح قانون، برابر مقررات در ارائه حمایت‌های قانونی اقدام لازم را به عمل آورند.
بر پایه این گزارش، در صورت عدم تمایل کارفرمایان به ارائه لیستهای بیمه ای نیروهای تحت پوشش کارگاه خود و نادیده گرفتن حقوق نیروی کار، روش های معمولی در بازار کار برای پیگیری این موضوع وجود داشته و دارد.
قبل تر و در دهه های 50 و 60، نمایندگان سازمان تامین اجتماعی خود نسبت به انجام بازرسی های ادواری از بنگاه ها و واحدهای مختف و حتی مراکز ارائه خدمات کوچک و چند نفره، در مورد برقراری بیمه نیروی کار اقدامات لازم را انجام می دادند.
کمی بعدتر و در دهه های 70 و 80 با تغییر رویکرد دولتها نسبت به بازار کار و نحوه حمایت از نیروی کار و همچنین افزایش سیل آسای نیروی کار، دیگر از اینگونه بازرسی ها خبری نبود و در صورت عدم ارائه لیست بیمه توسط کارفرمایان، نیروی کار خود نسبت به درخواست از تامین اجتماعی اقدام می کرد.
تغییر رویکرد بازرسی بیمه
برای جلوگیری از اخراج احتمالی نیروی کار و درخواست کننده بیمه، تامین اجتماعی نسبت به اعلام هویت درخواست کننده انجام بازرسی از کارگاه، خودداری می کرد. این موضوع تا همین اواخر نیز رعایت می شد که البته در مواردی نیز بازرسان هویت درخواست کننده را به کارفرمایان اعلام می کردند!
متاسفانه به تازگی در قالب لایحه اصلاح قانون نظام صنفی، کمیسیون اقتصادی مجلس در قالب ماده 55 و جایگزین ماده 92 قانون فعلی، پیشنهاد کرده است روند درخواست بیمه از سوی نیروی کار تغییر کند و صرفا در صورت شکایت کتبی هر یک از کارکنان، امکان مطالبه حق بیمه وجود داشته باشد.
ماده پیشنهادی 55 در لایحه اصلاح نظام صنفی کشور و ماده 92 فعلی
کمیسیون اقتصادی مجلس پیشنهاد کرده است: این ماده به شرح زیر اصلاح و یک تبصره به آن الحاق می شود: سازمان تامین اجتماعی فقط در صورت شکایت کتبی هر یک از کارکنان که مدعی اشتغال در کارگاه های صنفی می باشند، می تواند به گزارش های بازرسی یا مندرجات دفاتر قانونی فرد صنفی استناد و حق بیمه را مطالبه نماید.
تبصره: شکایت کارکنان به منظور احراز سوابق بیمه ای باید حداکثر ظرف مدت 3 ماه از پایان کار به سازمان تامین اجتماعی و ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی تسلیم شود.
قانون فعلی
در قانون فعلی نظام صنفی کشور آمده است: کلیه واحدهای صنفی مستقر در میادین میوه و تره بار شهرداری، پایانه های خروجی، ورودی، مسافربری، فرودگاهی کشور، ایستگاه های راه آهن و مترو، مساجد، اماکن فرهنگی و مذهبی و تعاونی های مصرف در صورتی که به عرضه کالا و خدمات به عموم بپردازند، مشمول قانون نظام صنفی می باشند و موظفند از اتحادیه های ذیربط موضوع این قانون پروانه کسب اخذ نمایند.
منبع:مهر-11آذر-بخشی ازیک گزارش

مرگ کارگر جوان در حادثه سقوط از ارتفاع

به گزارش خراسان،جواني هنگام کار در ساختماني نيمه ساز به داخل چاله آسانسور سقوط کرد و پس از انتقال به بيمارستان امدادي مشهد جان خود را از دست داد.

اعتراض دهها هزار نفر به پیش نویس قانون اساسی مصر

به گزارش یورونیوزبتاریخ1دسامبر، دهها هزار نفر در اعتراض به پیش نویس قانون اساسی مصر و فرمان افزایش اختیارات محمد مرسی، رییس جمهوری این کشور در چندین شهر دست به تظاهرات زدند.

خشن ترین درگیری ها از دو شهر قاهره و اسکندریه گزارش شده است.
از دید مخالفان پیش نویس تدوین شده توسط شورای قانون اساسی که اکثریت اعضای آنرا اسلامگرایان تشکیل می دهند، ناقض آزادی بیان و مذهب است.
در پیش نویسی که قرار است روز شنبه به محمد مرسی، رییس جمهوری ارایه شود، منبع اصلی قوانین در مصر، اصول شریعت اسلامی است.
معترضان به پیش نویس قانون اساسی روز جمعه با حضور در میدان تحریر قاهره علیه گروه اخوان المسلمین و آقای مرسی شعار دادند و وی را دیکتاتور خواندند.
مخالفت ها با پیش نویس قانون اساسی در حالیست که از چند روز پیش به این سو دهها هزار نفر در قاهره در اعتراض به فرمان آقای مرسی مبنی بر افزایش اختیاراتش دست به تظاهرات زده بودند.
یکی از مخالفان می گوید: «خواست اصلی ما لغو فرمان مرسی و خواست دیگر پایان حکومت رهبر اخوان المسلمین است. خواسته سوم هم پایان سلطه آنهاست.»
و دیگری می گوید: «ما را مجبور می کنند که بین دو شیطان یکی را انتخاب کنیم. یا فرمان افزایش اختیارات و یا رای به قانون اساسی که آنها تدوین کرده اند.»
بر اساس فرمان آقای مرسی، رییس جمهوری تا زمان تصویب قانون اساسی و برگزاری همه پرسی اختیارات گسترده ای خواهد داشت و عدم پیروی از دستورات وی ممنوع است.

تظاهرات دراسلوونی دراعتراض به برنامه های سخت گیرانه اقتصادی

به گزارش1دسامبریورونیوز،نزدیک به پنج هزار نفر از بعد از ظهر روز جمعه در پایتخت اسلوونی در اعتراض به برنامه های اقتصادی دولت راست میانه دست به راهپیمانی آرام زدند، اما این تظاهرات از ابتدای شب با دخالت نیروهای پلیس در مقابل پارلمان در لیوبلیانا، پایتخت اسلوونی به خشونت کشیده شد.
برپایه این گزارش،14نفرازتظاهرکنندگان دستگیرشدند.

یازدهم آذرماه1391

*****************

اخباروگزارشات کارگری12آذرماه1391

- تجمع اعتراضی كارگران قند و تصفیه شکر اهواز مقابل استانداری
- اخراج 4 کارگر کارخانه کاشی کسری سنندج
- محکومیت 11 عضو انجمن صنفی معلمان کردستان به زندان
- بیكاری كارگران یك واحد قطعه‌سازی دیگر
- نيروهای قراردادی كار معين آموزش و پرورش فارس مزایا دریافت نکرده‌اند
- طوفان دست شرکت تاسیسات دریایی را رو کرد !؟
- راه پیمایی گسترده معلولان در مادرید علیه سیاستهای ریاضت اقتصادی دولت

تجمع اعتراضی كارگران قند و تصفیه شکر اهواز مقابل استانداری

به گزارش12آذرایلنا،بیش از ۸۰ کارگر کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز صبح امروز - یکشنبه ۱۲ آذرماه- در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایا ، سایر مطالبات ۲۲ ماهه خودو عدم پرداخت حق بیمه‌ و تمدید نشدن دفترچه‌های درمانی‌شان در مقابل درب ورودی ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.

اخراج 4 کارگر کارخانه کاشی کسری سنندج

بر اساس گزارش دریافتی و در ادامه ی اخراج سازی کارگران، کارفرمای کارخانه کاشی کسری سنندج چهار نفر از کارگران خود به اسامی حمید ارشدی، امید ارشدی، سبحان صمدی هلیزآباد و افشین ابراهیمی صلوات آباد که هر کدام دارای چندین سال سابقه کار بودند، به بهانه واهی از کار اخراج کرد.
این کارگران در شرایطی اخراج می شوند که کارفرمای این کارخانه طی سال جاری برای چندمین بار پیاپی کارگران شاغل در این کارخانه را اخراج می کند. لازم به ذکر است که کارخانه کاشی کسری در 25 کیلومتری جاده سنندج – دهگلان واقع شده است.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-12 آذر 1391

محکومیت 11 عضو انجمن صنفی معلمان کردستان به زندان

به گزارش1دسامبرموکریان،شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی بابایی، 11 نفر از اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان را به حبس محکوم کرد.
براساس این گزارش، یازده تن از اعضای کانون صنفی معلمان کردستان به نام های رامین زندنیا٬ بها ملکی٬ پیمان نودینیان، علی قریشی، کمال فکوریان٬ مصطفی سربازان، عزت نصرتی، پرویز ناصحی٬ محمد صدیق صادقی٬ هیوا احمدی و رضا وکیلی از طرف شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به اتهام تبلیغ علیه نظام ، هر کدام به چهار ماه حبس به مدت دو سال تعلیق محکوم شدند.
لازم به ذکر است پیشتر نیز چند تن از این افراد که همگی عضو انجمن صنفی معلمان کردستان و دارای سالها سابقه تدریس در مدارس این استان هستند به ستاد خبری احضار شده بودند.

بیكاری كارگران یك واحد قطعه‌سازی دیگر

به گزارش12آذرایلنا،شرکت مارلیک سان قزوین که اوایل امسال ۴۷۰ نفر کارگر مشغول به کار داشت، هم اکنون به علت پرداخت نشدن مطالباتش از سوی دو خودروسازی بزرگ کشور، علاوه بر اخراج ۲۱۰ کارگر با سوابق بالای ۱۸ سال سابقه طی فصل بهار، با ۷۰ کارگر دیگر خود با سوابق زیر ده سال در پایان آبان‌ماه تمدید قرارداد نکرده است.

نيروهای قراردادی كار معين آموزش و پرورش فارس مزایا دریافت نکرده‌اند

به اطلاع ميرساند نيروهاي قراردادي حجم كار معين آموزش و پرورش فارس ازمورخ1/12/88 تاكنون هيچ گونه مزايايی از قبيل سنوات، مرخصي، حق لباس وحتي اضافه كار( طبق بخشنامه وزارتي به شماره710/40 مورخ 16/8/-89 16/8/90 - 16/8/91 که به استان ارجاع گرديده) دریافت ننموده و متاسفانه استان فارس از پرداخت هرگونه عناوين ذكر شده خوداري نموده. لذا باتوجه به اينكه در تمام استانها مزاياي نيروهاي قراردادي پرداخت شده است چندين بار به مسولين اداره كل مراجعه نموديم اذعان داشتند كه ما بودجه نداريم وزارت به ما بودجه نداده و طبق قراردادي كه با نيروها منعقد شده هرسال بايد درپايان سال مطالبات پرداخت شود اما متاسفانه اینگونه نشده .لذا ازمعاونت محترم خواهشند است دراين خصوص دستور مقتضي اقدام فرماييد/ لطفا"پيگيري كنيد
با تشكر نيروهاي حجم كار معين آموزش و پرورش فارس
منبع:کارمندنیوز-12آذر

طوفان دست شرکت تاسیسات دریایی را رو کرد !؟

پس از اعلام مسئولان و پیمانکاران صنعت نفت مبنی بر عدم واردات حتی یک متر لوله گاز خارجی به پارس جنوبی و بیکاری هزاران نفر از کارگران لوله سازان داخلی، طوفان خلیج فارس با غرق کردن 530 شاخه لوله گاز آلمانی و هندی فاز 19 پارس جنوبی دامن شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی را گرفت.
به گزارش12آذر پانا نیوز، سه شنبه هفته گذشته یک بارج 12 هزار تنی متعلق به شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی به دلیل طوفان در آستانه غرق شده در آب‌های خلیج فارس قرار گرفت اما در نهایت با حضور نیروهای عملیات دریایی شرکت پایانه های نفتی تنها لوله های گاز ترش این شناور در آب دریا غرق شد.
گزارش رسمی قائم مقام شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران حاکی از آن است که در این حادثه 530 شاخه لوله های گاز فاز 19 پارس جنوبی حامل بارج آسیب دیده در آبهای نزدیک پایانه نفتی خارگ غرق شده است و به زودی عملیات بیرون اندازی این لوله های گاز آغاز می شود.
با توجه به اینکه شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی باید در 2 سال پیش روی حدود یکهزار تا یکهزار و 200 کیلومتر لوله گذاری دریایی در پارس جنوبی انجام دهد قطعا وقوع چنین حوادثی اجتناب پذیر است.
اما نکته قابل توجه در ایجاد این حادثه و غرق شدن لوله های گاز ترش پارس جنوبی آن است که ورق فولادی تمامی این لوله های گاز از آلمان خریداری شده و پس از جوش کاری در هند به خرمشهر برای بتن اندود شدن منتقل شده بود.
به عبارت دیگر در حالی تمامی مسئولان شرکت ملی نفت و وزارت نفت واردات حتی یک متر لوله گاز خارجی را به فازهای پارس جنوبی تکذیب می کردند اما این لوله ها حداقل در فاز 19 پارس جنوبی مورد استفاده قرار گرفته است.
در همین حال پیشتر موسی سوری مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس در گفتگویی با تاکید بر اینکه در پارس جنوبی لوله گاز ترش خارجی به هیچ وجه مورد استفاده قرار نمی گیرد، تاکید کرده بود: اگر یک متر لوله گاز ترش در پارس جنوبی یافتید شرکت نفت و گاز پارس به کاشفان جایزه می‌دهد !
آه سازندگان ایرانی دامن لوله‌های گاز آلمانی را گرفت
سازندگان و لوله سازان داخلی پیشتر از واردات یکهزار کیلومتر لوله گاز از آلمان در سال 90 و حدود 500 کیلومتر لوله گاز ترش دیگر دیگر در سالجاری خبر داده و تاکید کرده بودند: واردات این لوله‌های گاز آلمانی و هندی در سال تولید ملی کمر سازندگان داخلی را شکسته است.
علیرضا کاظمی مدیرعامل شرکت لوله سازی اهواز هم با انتقاد از واردات لوله گاز ترش خارجی از چین، آلمان و هند به پارس جنوبی، گفته بود: بارها به مسئولان گفته ایم که با وجود امتیازات ویژه خارجی‌ها همچون برخورداری معافیت مالیاتی در مناطق آزاد، اما حاضریم با قیمتی ارزانتر از آنها لوله‌های گاز ترش را تحویل دهیم .
وی با اشاره استفاده از لوله گاز تولید داخل در فازهای 1 تا 5 پارس جنوبی تاکید کرده بود: تولید لوله‌های گاز ترش با اینچ های بالا از سال 1372 آغاز شد و تا به امروز 1051 کیلومتر از تولیدات این شرکت در پروژه‌های ملی کشور مورد استفاده قرار گرفته است.
امیرحسین کاوه مشاور عالی گروه سدید هم با بیان اینکه واردات لوله گاز ترش توسط شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی منجر به بیکاری بیش از 1500 نفر از کارگران این کارخانه لوله سازی شده است، یادآور شده است: به‌منظور بومی سازی و ایجاد امکان تولید لوله‌های قطور فولادی برای انتقال گاز لوله سازی ماهشهر از سال 1385با طراحی و ساخت مجموعه امکانات تولید این نوع لوله‌ها را آغاز کرده است.

راه پیمایی گسترده معلولان در مادرید علیه سیاستهای ریاضت اقتصادی دولت

به گزارش2دسامبریورونیوز، حدود پانزده هزار نفر از افراد معلول از سراسر اسپانیا در خیابانهای مادرید تظاهرات کردند و علیه سیاستهای ریاضت اقتصادی دولت شعار دادند. اسپانیا یکی از بهترین سیستمهای بهداشتی را دارد اما دولت این کشور به دلیل بحران اقتصادی مجبور شده است که هزینه ها را کاهش بدهد و معلولان هم از این کاهش هزینه ها در امان نمانده اند.
اصلاحات درمانی درنظر گرفته شده به این معنی است که بیماران باید بخش بیشتری از هزینه های درمانی را که پیش تر دولت پرداخت می کرد، بپردازند.
برگزارکنندگان این تجمع می گویند سیاستهای دولت در قبال معلولان موثر نیست و منجر به از دست رفتن بیش از شصت هزار شغل مرتبط با مراکز توانبخشی می شود. علاوه بر این تامین تجهیزات مورد نیاز برای معلولان دشوارتر از گذشته خواهد شد.
دوازدهم آذرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد