logo





لئو فرانکل

کمون پاریس

ترجمه: شهزاد سرمدی

جمعه ۶ دی ۱۳۸۷ - ۲۶ دسامبر ۲۰۰۸

leo-frankel.jpg
معرفی کتاب

لئو فرانکل: نخستین وزیرکار در نخستین حکومت کارگری، عنوان کتابچه ای است از انتشارات „ انجمن دوستداران کمون پاریس“، که توسط شهزاد سرمدی از فعالین و کوشندگان سیاسی چپ و عضو " انجمن دوستداران کمون پاریس "ترجمه شده است.
مترجم، علاوه بر ترجمه بیوگرافی، مبارزات و فعالیت های لئو فرانکل و اسناد و اعلامیه های کمون پاریس، در بخشی جداگانه به تحلیل حاکمیت ۷۲ روزه اولین حکومت کارگری و آموزه های آن برای „ نسل جدید و جوان جنبش انقلابی و مترقی چپ ایران“ همت گماشته است.
قتل عام بیست و پنج هزار تا سی هزار نفر و دستگیری چهل و پنج هزار نفر از کموناردها که بسیاری از آنها تبعید یا اعدام شدند، همان وجه تشابه ای است که مترجم را واداشته است که این مجموعه را بمناسبت قتل عام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۹۸۸منتشر سازد.
مقایسه دو شخصیت سیاسی یهودی مجارالاصل در عرصه ی سیاست فرانسه، لئو فرانکل به عنوان وزیر کار حکومت کارگری در سال ۱۸۷۱ و نیکلا سرکوزی رئیس جمهور منتخب فرانسه در سال ۲۰۰۷ به فاصله ۱۳۶ سال، تاکیدی است از سوی مترجم مبنی برتفاوت حکومت سرمایه داری و حکومت کارگران. اولی برای چپاول و سرکوب کارگران و زحمتکشان و دومی برای دفاع از کارگران و ساختن جهانی دیگر.
دفاع از برداشتن مرزهای جغرافیائی و تاکید بر مرزهای طبقاتی، اعتقادی است که موجب دل نگرانی شهزاد سرمدی از „تحریک اختلافات دینی و مذهبی، تشدید برخوردهای قومی – ملی و عشیره ای“ با نیت اتمیزه کردن „ منطقه خاورمیانه و به طریق اولی ایران“ می باشد.
خواندن این مجموعه به فعالین و کوشندگان سیاسی توصیه می شود.
قادر تمیمی

متن کامل کتاب




google Google    balatarin Balatarin    twitter Twitter    facebook Facebook     
delicious Delicious    donbaleh Donbaleh    myspace Myspace     yahoo Yahoo     


نظرات خوانندگان:

لئو فرانکل نظرات
شهزاد سرمدی
2009-01-07 00:18:58
باسلام به دوست محترمی که بدون نام اعتراض نموده اند که چرا حکومت جدید فرانسه را چپاول گر و سرکوبگر کارگران می پندارم. به عرض ایشان می رسانم که اگر در فرانسه زندگی می کردند متوجه این واقعیت می شدند که چگونه این حکومت جدید،15میلیارد یورو کادو به ثروتمندترین فرانسوِی هاداد که به "بسته مالیاتی " معروف است درحالی که با گرانی عمومی مواد اولیه زندگی وبالارفتن قیمت نفت وبنزین کوچکترین کمکی به کارگران و حقوق بگیران صورت نگرفت.اخراج کارگران درحکومت جدید به بهانه ی بحران بسیار تشدید شده وحتی درماه گذشته هشت و نیم تا نه درصد بر تعداد بیکاران افزوده شده است وهربار که کارگران به اعتصاب و اجبارا"به عکس العمل دست می زنند، پلیس،افسار گسیخته بر سر آنها می ریزد.اکثر فرانسویها آگاهند که رژیم فعلی نوعی حکومت نظامی ناگفته در بسیاری از محله های پاریس و حومه پاریس برقرار کرده و زندان های فرانسه برای دستگیرشدگان دیگر جا ندارد.دراپوزیسیون قانونی حکومت سرکوزی که تعداد آنها هم کم نیست به شیوه حکومت اسلامی ایران پرونده سازی از جمله پیگرد و کنترل مالیاتی برای خفه کردن صدای اعتراض آنها،روشی موءثر می باشد.آزادی مطبوعات ورسانه های جمعی که پایه چهارم دموکراسی خوانده می شود کم کم تحت کنترل درآمده و مدیران آن توسط رئیس جمهور انتخاب و عزل خواهند شد. در جنگ افغانستان نیزارتش فرانسه مستقیما" دخالت می کند. اگر اینهمه، سرکوب و چپاول نیست، پس چیست؟
مساله دیگردر مورد حکومت کارگری است که ایشان گفته اند: جهان این نوع حکومت بسیاربخود دیده و افتضاح آن را باخون تجربه کرده است. قبل از هرچیز به عرض ایشان می رسانم که حکومت های غیرکارگری هم که در سراسر تاریخ وجودداشته اند از جمله همین فرانسه ، انگلستان ،آمریکا و غیره نیز در طول تاریخ حیات خود تا مفرق در خون وتا گردن درافتضاح فرورفته اند. کشورهای غیرغربی نیز وضع بدتری دارند. شرح جنایات آنهادرسراسر دنیابه خروار است که در این مختصر نمی گنجد.اما اگر دوست عزیز معترض دقت می فرمودند، متوجه می شدندکه من دراین نوشته چندین بار تکرارکرده ام که کمون پاریس اولین و تنها حکومت واقعا"کارگری است که توسط کارگران به وجود آمد،اداره شدوتوسط آنهااصلاحات بسیاراساسی صورت گرفت.در صفحه 49من آن را تأکید کرده ام.اگر منظور شما رزیم های حاکم بر اروپای شرقی و غیره است ، باید یاآوری کنم که از نظر من این کشورها هرگز حکومت کارگری نداشته اند.حکومت روشنفکران کمونیست که برخاسته از طبقات خرده بورژوازی و حتی بورژوازی بوده اند و به "قیمومیت" کارگران قدرت سیاسی را به زور چماق وزندان،به صورت مادام العمر ویا مموروثی: مثل کره شمالی و کوبا، تصاحب وقبضه کرده اند ربطی به حکومت کارگران به مفهوم خاص آن ندارد. این بحثی است بسیار وسیع زیرا به آزادی ،شیوه ی تولید سوسیالیستی و سوسیالیسم دریک کشوروصد ها مطلب دیگر برمی گردد.


2009-01-01 12:40:43
از اینکه حکومت جدید فرانسه را چپاول گر و سرکوبگر کارگران می پندارید. بی جا نخواهد بود دلائل خود را نیز ارائه دهید . تاریخ از نمونه حکومت کارگری در جهان
بسیار بخود دیده و افتضاح آن را با خون تجربه کرده است.


jalal
2008-12-31 21:10:05
متشكرم جدا دستتان درد لكند٠

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد