محمد عبدی پور

موانع و ضرورت های پیشروی جنبش کارگری

ناگفته پیداست که استبداد سیاسی مهم ترین عامل بازدارنده ایجاد تشکل های کارگری مستقل است. اما به جز مانع مستقیم استبداد می توان به عوامل دیگری که ایجاد تشکل کارگری را به تاخیرمی اندازد اشاره کرد. فقر، فلاکت، بیکاری و ضعیف شدن قدرت خرید و کاهش توان مالی کارگران از این دلایل مهم است و متاسفانه باید گفت که فشار تحریم ها و فقیر تر شدن کارگران امکان تشکل یابی را دشوار تر کرده است.



alireza-saghafi.jpg
علیرضا ثقفی

پاسخ علیرضا ثقفی به پرسش های نشریۀ آرش شماره ۱۰۹

تشتت و فرقه‌گرايي در درون نيروهاي چپ و فعالين كارگري مي‌تواند بسياروقت‌گير وخسته‌كننده باشد و نيروئي كه بايد صرف مبارزه با سرمايه داري شود به هدر مي‌رود كه خود جاي بحث مفصل دارد. اين فرقه‌گرايي بخصوص در ميان گروه‌هاي خارج كشور كه به جاي مانده از نسل قديم‌اند و به دليل شرايطشان بازسازي نشده‌اند هم چنان عملكردي قوي دارد و بعضا نيز در جلوگيري از وحدت نيروهاي كارگري در داخل بازدارندگي خودرا نشان ميدهد.



بهنام ابراهیم‌زاده

قانون کار نادیده گرفته می‌شود

پایین ماندن حداقل دستمزد کارگران در یکی ـ دو دهه اخیر افزایش فاصله هزینه‌های معیشت کارگران با نرخ تورم و بالارفتن قیمت اقلام مصرفی خانواده‌ها،از بین رفتن امنیت قراردادهای کار و همچنین بیکاری وسیع، گسترده و اخراج های بی‌رویه، تعطیلی گسترده بنگاه‌ها و کارگاه‌ها و سفره تهی کارگران در سال جاری در کنار افزایش تورم ؛ اثرات جبران‌ناپذیری بر زندگي كارگران دارد ونیز فشارهای روحی ـ روانی فراوانی برای کارگران و خانواده‌هایشان پدید آورده است شعارهای دولت برای رفع مشکلات کارگران با عملکرد دولت مطابقت ندارد.



گروه پژوهش کارگری

تا ایجاد جنبش کارگری راهی طولانی باید طی شود

ایجاد جنبش کارگری به سازماندهی بخش مهمی از اعتراضات گسترده کارگران و تبدیل آنها به تعداد زیادی از تشکلات مستقل کارگری با توجه به کمیت و کیفیت آنها بستگی دارد . همچنانکه نفت درآمد اصلی حکومت و دولت برای تثبیت و پیشبرد اهداف آنها در داخل و خارج کشور است ، بایستی کارگران این بخش از صنعت نیز نقش مهمی را در ایجاد جنبش کارگری ایفا نمایند . حکومت توسط بازوی سپاهی و امنیتی توانسته با معدود کارگران آگاه مقابله کرده و از طریق بازوی زرد کارگری جلوی ایجاد تشکل مستقل را بگیرد .



امير جواهری لنگرودی

جنبش کارگری ومروری براعتصابات واعتراضات کارگران درایران!

روزشمار کارگری ماه فروردین سال ۱٣۹۲ –۲۰۱٣

امروزهمچون دیروزمهم نیست کە هنوزاکثراعتراضات کارگران تدافعی است. مهم این است کە این اعتراضات وجود دارند، پیوستە درحال افزایش هستند. چراکه سرکوب هرچقدرهم کە شدید باشد تنها می تواند روند پیشروی کارگران را بە تاخیر بیندازد ولی نمی تواند مانع هرنوع تحولی گردد. این تحول بیشک نە تنها یگانە راە تغییر وضعیت فلاکتبار اقتصادی- اجتماعی طبقە کارگراست، بلکە آرایش نیرودرجامعە را بە نفع جنبش های اجتماعی فعال زنان – دانشجویان- جوانان - اقلیت های ملی ونیروی میلیونی بیکاران دگرگون خواهد کرد وشرایط را برای ایجاد دگرگونی های گسترده وپیشروی جنبش طبقاتی همه لایه های مزد و حقوق بگیرکشورمان درآستانه اول ماه مه، روزجهانی کارگرو درشرایط انتخابات پیشروی مهیا خواهد کرد.



بهروز فراهانی

آسیب شناسی جنبش کارگری ایران

به بهانه دوازده سوال آرش

آرش در شماره ١٠٧با طرح دوازده سوال به گفتگو با فعالین کارگری از طیفهای مختلف مدعی چپ ، از" سازمان فدائیان اکثریت" تا " فعالین کارمزدی " نشست . بررسی پاسخهای این فعالان به ما اجازه میدهد که در باره نگرش موجود در چپ ایران نسبت به اولویتهای جنبش کارگری و چگونگی سازماندهی آن برداشت روشنی داشته باشیم .



مهدی کوهستانی

سیر تحولات اقتصادی ”نهادهای کارگری” وابسته به حکومت در ایران

کارگران ایران جز در مقاطعی بسیار کوتاه ، ازداشتن تشکلهای مستقل خود محروم بوده‌ اند ولی بعد از انقلاب 57 در تلاش و تکاپو برای بوجود آوردن این تشکلها مبارزه ای پیگیر و آگاهانه ای را تا تاکنون پیش برده اند ، اما علیرغم مقبولیت و رسمیت یافتن آنان در بین اکثریت کارگران در مراکزمعینی که تاکنون شکل یافته ، به عناوین و اشکال مختلف سرکوب و منحل شده وکارگران ایران تاکنون از این ابتدایی ترین حقوق خود محروم مانده اند.



alireza-saghafi.jpg
علیرضا ثقفی

جنبش كارگري و چالش هاي پيش رو

كانون مدافعان حقوق كارگر

نفوذ طرف‌داران سرمایه‌داری در جنبش كارگري سابقه‌ای ديرينه دارد كه اگر بخواهيم به تاريخچه آن بپردازيم می‌توان آن را همزاد جنبش كارگري دانست. اين نفوذ و تلاش در جهت تحت تسلط در آوردن جنبش كارگري در کشورهای مختلف و در زمان‌های گوناگون اشكال متفاوتي داشته است و در كشور خودمان نيز از ايجاد دسته‌های فاشيستي گرفته تا نهادهاي دولت ساخته، همواره تلاش داشته‌اند تا كارگران را با نام دفاع از حقوق‌شان تحت كنترل و تسلط در آورند.
آنچه اين امر را براي كارگران پیچیده‌تر می‌کند ورود اپوزيسيون‌هاي دولتي در لباس طرفداري از حقوق كارگران و



ناصر اصغری

از كارگران بنگلادش به كارگران ایران

بازرسی و بازرسین كار فقط زمانی می توانند موثر باشند و موثر بمانند كه تلاش كارگران برای متشكل شدن با سركوب روبرو نشود. اطمینان حاصل كردن به امنیت كارگران در محیط كار، كار خود كارگران در تشكل‌هایشان است. این تشكل‌ها كمیته هایی را به ایمنی محیط كار اختصاص می دهند و كارفرماها را قانونا مؤظف می كنند و تهدید اعتصاب و خواباندن كار را بالای سر آنها قرار می دهند كه هر چه زودتر به ناامنی‌های محیط كار رسیدگی كرده و پایان دهند.



جعفر ابراهیمی

سندی که متحول نیست

« نگاهی به وضعیت تحصیلی دانش­آموزانِ کارگر»

آموزش و پرورش رایگان و همگانی جزء حقوق بنیادین کودکان است. امری که با خصوصی‌سازی‌های گسترده و سیاست‌های غلط هر روز بیش از پیش از دسترس فرزندان کارگران وزحمتکشان دور‌تر می‌شود. ترک تحصیل گستردهٔ نزدیک به ۴ میلیون کودک در سن تحصیل و بی‌علاقگی به ادامهٔ تحصیل در میان بسیاری از نوجوانان و بیگاری گستردهٔ نزدیک به ۳۰درصد در میان تحصیل‌کردگان گواه این امر است.



elchin-hatami.jpg
ائلچین حاتمی

نقض حقوق کارگران زیر سایه رانت خواران حکومتی در ایران

طبقه کارگر مظلوم‌ترین قشر جامعه ایران می‌باشد و این قشر اکثریت جمعیت جامعه ایران را تشکیل می‌دهد. سیاست‌های دولت جمهوری اسلامی ایران از زمان تشکیل حکومت تا امروز حقوق کارگران را هدف گرفته است و زندگی ده‌ها میلیون کارگر در نتیجه این سیاست‌های ضد کارگری به خطر افتاده و سیاست‌های تبعیض آمیز دولت باعث محو تدریجی محروم‌ترین قشرهای جامعه شده است.



کانون مدافعان حقوق کارگر ب

ویژه نامه روز جهانی کارگر، ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲

در این ویژه نامه مطالب زیر را می‌توانید بخوانید:
- جنبش کارگری و چالش‌های پیش رو/ علیرضا ثقفی
- روز جهانی کارگر، ترفندهای سرمایه داری و تجاربی که باید مرور کرد/یاور
-جهانی سازی ومشارکت زنان در بخش غیررسمی درکشورهای درحال توسعه و گذار/زهره اسدپور
- کارگر سالاری و سیاست/ ماریو ترنتی
- پیکار علیه کار/ترجمه
- ما کارگران و انتخابات/عبداله وطن خواه
- ما وامریکای لاتین/آیاز بلغار
- جنگ‌ها و خشونت‌ها در زمان ما



تقی روزبه

آیا بسوی تعین یافتن یک طبقه کارگر جهانی پیش می رویم؟!

برای تقویت و شتاب دادن به شکل گیری طبقه کارگر جهانی و تولید گفتمان انقلابی تقویت همبستگی مبارزاتی همانطور که کمابیش وجود دارد ، تشکیل بیش ازپیش مجامع و فروم های گفتگو درسطح کشوری و منطقه ای و قاره ای و جهانی برای دیالوگ و هم آهنگی آرایش صفوف طبفه کارگر، تشکیل سمینارها و گفتگوها بااستفاده از شبکه های واقعی و مجازی برای بهره گیری از خردجمعی و جمع بندی از تجارب و تحولات جهانی و دامن زدن به یک دیالگوگ جهانی و در راستای یک انترناسیونالیسم جنبشی و از پائین اهمیت زیادی دارد. مهم گسترش دامنه مشارکت دراین نوع همایش ها درسطوح گوناگون با استفاده از ابزارهای تکنیکی ارتباطی نوین است.