khosrow-sadeghi-brojeni.jpg
خسرو صادقي بروجنی

منطقِ استثمار

(نقدی بر گفتگوی محمد طبیبیان با نشریه مهرنامه)

دکتر محمد طبیبیان، استاد اقتصاد دانشگاه تهران، در گفتگویی با شماره‌ی 15 نشریه‌ی مهرنامه مطالب گوناگونی را اظهار داشته‌اند که پاره‌ای از آن‌ها نگارنده را به تأمل پیرامون صحتشان واداشت. نوشتار حاضر سعی می‌کند برخی از این اظهارات را به چالش گرفته و نشان دهد که بیانات ایشان از بی‌دقتی‌ها و اشتباهاتی برخوردار است که برای روشنگری افکار عمومی و مخاطبان نشریه، لازم است با دقت بیشتری به آن‌ها پرداخته شود. نوشتار حاضر پیش از این برای ماهنامه مهرنامه ارسال شده بود که از انتشار آن خودداری کردند.



zarafshan.jpg
ناصر زرافشان

جنبش ضد سرمایه داری، ریشه های بحران و چشم انداز آن

کانون مدافعان حقوق کارگر

امروز با اوج گیری دوباره جنبش های دموکراتیک در کشورهای امریکای لاتین طی دهه گذشته؛ با شکست الگوی نولیبرالی در کشورهای سرمایه داری، که به جای “دولت رفاه” قبلی از دهه هفتاد قرن گذشته بر سر کار آمد و بحران اقتصادی عمیق این کشورها و جنبش های اعتراضی حاصل از آنها و فقر و مشکلاتی که برنامه های تعدیل ساختاری آن برای کشورهای پیرامونی به وجود آورد؛ جنبش کشورهای عرب خاورمیانه و شمال آفریقا موسوم به بهار عرب؛ انتقال مرکز ثقل اقتصادی جهان از غرب به شرق؛ دور تازه از پیشروی جنبش های دموکراتیک و ضعف و انحطاط و بحران در کشورهای سرمایه داری آغاز شده است که اگرچه هنوز نمی توان در مورد دستاورد نهایی و آینده آنها اظهار نظر قطعی کرد، اما می توان به طور قطعی گفت که دوره قبلی رکود و پسرفت جنبش های دموکراتیک هم، به سر رسیده است.



محمد ایرانی

در راستای بیانیه خانه کارگرمبنی بر شرکت کارگران در انتخابات

کارگران مبارز با همه تلفاتی که داده اند آگاهند که برای گرفتن حقوق صنفی خود میبایست سندیکاهای مستقل خود را ایجاد کنند و حکومت با جناحهای مختلفش از لیبرال ، جنگ طلب ، سازندگی ، اصلاح طلب و اصولگرا در ۳۳ سال گذشته نیز نشان داده اند که جلوی ایجاد تشکلات کارگری را گرفته اند . کارگران باید آگاه گردند تا زمانیکه جنبش کارگری خود را سازماندهی و گسترش ندهند ، همواره بعنوان سیاهی لشگر جناحهای حاکم و یا گروههای سیاسی برای انتخابات ، جنگ و غیره قرار میگیرند . کارگران آگاه باید درک کنند که شرکت در انتخابات حکومتی ، تنها دادن تیغ به دست زنگی مست خواهد بود



مصاحبه با یک زندانی در رابطه با زندانیان کارگری و سیاسی

تنظیم مصاحبه فریده جعفری

ببینید کاری کردن که اینجا زندان توسط خود زندانیها اداره می شه ،اینجا داخل بند 405 نفری فقط دو تا مسئول بند داریم بقیه اش مخابرات هست و بقیه کارها که زندانیها انجام می دن. اینها اجیر شده اینها هستن هر کسی که این کارها را انجام نده و با اینها همکاری نکنه تلفن،ملاقات و مرخصی و کلیه امکاناتی که در داخل زندان هست از همه اینها منع می شه و به نحوی اینها را طوری کردن یعنی مدیریت مشت آهنی ، مدیریت رانندگی از صندلی عقب را انجام می دن ، از خود زندانی اینجا نگهبان گذاشتن و ...



شهناز نيكوروان

نكاتي پيرامون هوشياري جنبش كارگري

کانون مدافعان حقوق کارگر

فراخوان ودعوت لیبر استارت از بعضی فعالین کارگری برای شرکت در دومین کنفرانس لیبر استارت در استانبول بار دیگر چالشي را پیش روی فعالین کارگری در ایران گشود. نوع ارتباط با نهادهاي كارگري سرمايه داري ، تشكل هاي اين چنيني و بين المللي و شركت در جلسات آنان موضوعي است كه بايد به آن پرداخته شود.



مهدی کوهستانی

مجمع عالی با کدام انگیزه به کدام سو؟


در شرایطی که بسیاری از فعالین کارگری گروگان گرفته شده اند و سلامتی آن ها در زندان ها در معرض خطر جدی هست، و در شرایطی که بسیاری دیگر از فعالین کارگری با تحمل آزار و اذیت روانی و بیکاری و با رفت و آمد به مراکز امنیتی و قضائی به مبارزه خود ادامه می دهند، افشای نهادهای دست ساز فرمایشی دولتی وظیفه ماست.
نگذاریم گزارش‌های غیر واقعی، نهادهای دروغین، در عرصه های بین‌المللی کوچکترین سستی در امر همبستگی جهانی از کارگران ما را به وجود آورد.



خاطراتی از کار در معدن اورانیوم

کانون مدافعان حقوق کارگر

یه کارگر ساده که تمام تلاشش تو این خلاصه می شد که وظیفه اش رو به بهترین شکل ممکن به انجام برسونه. سر به زیر و کاری. کاری هم به کار کسی نداشت و جوون خیلی تو دل برویی بود، یه جورایی به عنوان سرکارگر می شناختنش. این ظاهر قضیه بود ولی اصل قضیه این بود که تنها کسی که حاضر بود با این شرایط تو معدن کار کنه، فقط همین آدم بود.



محمد ایرانی

جنبش دموکراتیک اگر در جهت گذار به سوسیالیسم نباشد ،
جوهر دموکراتیک خود را از دست میدهد

ضروری است که جنبش دموکراتیک به حکومتی منجر گردد که تنها اسم سکولار دموکرات بر محور اصول حقوق بشر و تکیه بر تمامیت ارضی کشور و شعارهای دیگر را یدک نکشد ، بلکه حکومتی واقعا سکولار دموکرات را جایگزین نماید که در آنها از تبعیض جنسیتی ، قومی ، مذهبی و غیره اثری نباشد . در این میان تفاوتی که در استراتژی جنبش کارگری و جنبشهای دموکراتیک وجود دارد ، مبنای آزادی سرمایه از اصول حقوق بشر بعنوان یکی از محورهای جنبش است که در حقیقت کارگران و زحمتکشان را در جایگاه خود باقی نگاه میدارد .



سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران

مبارزه برای حق حیات و کار

پاسخ به سوالات نشریه آرش در باره جنبش کارگری

ما خواستار برپائی تشکل مستقل از دولت و سرمایه‌داران و کارفرمایان و هم چنین احزاب هستیم. با توجه به ساختار طبقه کارگر و پراکندگی درون نیروی کار در کارگاه های کوچک و شکاف‌های درون طبقه کارگر، ما هیچ شکل از تشکل را مطلق نمی‌کنیم. ما هر نوع تشکلی که بتواند کارگران را چه در محیط کار و چه در محیط زندگی با توجه به واقعیت‌ها و ضرورت‌های برآمده از مبارزه کارگران، برای تحقق مطالبات آنها و علیه رژیم و سرمایه‌داران، متشکل کند، دفاع می‌کنیم.



محمد غزنویان

در ستایش لحظه!

کانون مدافعان حقوق کارگر


وقتی خوب دقت می کنیم، در می یابیم که دوران ما، شاهد یکی از بی بدیل ترین لحظات مبارزه طبقاتی است. مبارزه ای گسترده از نیویورک تا قاهره. امروز لحظه ما، خلق جنبشی به وسعت شرق تا غرب عالم است. جنبشی با صورت بندی های متفاوت که با همعرضی زمانی، تئورسین های آنها را به شک دکارتی-وارونه انداخته است. و هر روز از هم و از خود می پرسند: من هستم؟ ما هستیم



raisdana.jpg
فريبرز رييس‌دانا

در وال استریت، بحران توفان زایید

کانون مدافعان حقوق کارگر

جنبش وال استریت، خواهان دولتی دموکراتیک، صلح طلب و پاسخگوی نیازهای انسانی، از جمله بیمه های اجتماعی و درمانی همگانی است که از قید ظاهر سازی دموکراسی دروغین، رهیده باشد. نماد و چکیده تی پارتی، سارا پیلین، این عروسک خوش ساخت اولترا محافظه کاری بود که می خواست معاون کاندیدای ریاست جمهوری، مک کین، در انتخابات 2008 باشد و با سرکوب اقتصادی گسترده تر مردم فقیر و تصاعد جنگ در جهان، نگرانی مساله ی اقلیت نخبه، زبده، موفق و برجسته ی آمریکایی را حل کرده و راه ادامه ی سلطه را هموارتر کند. البته اوباما نقطه ی مقابل او نبود، فقط چیزی بود که در راه آرمان امریکای برتر، به گونه ای دیگر می اندیشید و می اندیشد.



محمد مالجو

تعمیق بحران سرمایه داری، تشدید منازعه طبقاتی و تشکیل نظام بدیل

کانون مدافعان حقوق کارگر

در زمانی که نظام سرمایه به عمیق ترین بحران دهه های اخیر فرو رفته است و در مکانی که گرچه علت اصلی بحران نیست، اما سرچشمه اولین نشانه های بحران جاری بوده است. با این حال، عمق بحران نیست که نظام سرمایه را تهدید می کند. تغییر در نظم موجود، در گرو تغییر در توازن قدرت میان هژمونی سرمایه و پروژه رهایی بخش ضدهژمونیک است. دهه هاست که منطق سرمایه در حکم منطقی تمامت خواه، از دیوار کارخانه ها عبور کرده و همه عرصه های حیات اجتماعی را تحت حاکمیت خود در آورده است.



kargaran.gif

تلاش کردیم تا صدای کارگران ایران باشیم

پانته‌آ بهرامی - رادیو زمانه

در زمینه جنبش کارگری، تارنماهای متفاوتی فعال هستند. "لیبراستارت" LabourStart نام یک تارنمای کارگری است که اخبار جنبش کارگری را به ۲۷ زبان منتشر می‌کند. فارسی نیز یکی از این زبان‌هاست.
این تارنما دوسال است که همایش‌هایی با هدف همبستگی با طبقه کارگر در نقاط گوناگون جهان برگزار می‌کند. تابستان ۲۰۱۰ اولین همایش این تارنما در ونکوور کانادا برگزار شد. در نوامبر سال جاری (۲۰۱۱) دومین همایش در استانبول، در محل اتحادیه کارگران نفت، مواد شیمایی و لاستیک ترکیه تشکیل شد.



علیرضا ثقفی

همبستگی با جنبش جهانی ضد سرمایه داری

کانون مدافعان حقوق کارگر

موضوع اصلی این جاست که آیا سرمایه داری توان این را دارد که این بحران را از سر بگذراند؟ این بحث باید در جلسات آینده مطرح شود. بخشی ازخود سرمایه داران می گویند بحران با شدت بیشتری بر خواهد گشت. آنها که می گفتند سرمایه داری، پایان تاریخ است، اکنون هم سعی می کنند بگویند که این بحران همانند قبل، پشت سر گذارده می شود. چشم انداز آینده چه خواهد بود؟



بهرام رحمانی

تغییر قانون کار و افزایش فشارهای اقتصادی و سیاسی بر کارگران!

حکومت اسلامی ایران در ماه های اخیر، فشارهای اقتصادی و سیاسی بر فعالین جنبش کارگری را در حد چشم گیری افزایش داده است. عدم پرداخت به موقع دست مزدها از یک سو و تهدید و دستگیری فعالین جنبش کارگری از سوی دیگر، نگرانی ها و ترس سران و مقامات حکومت اسلامی از اوج گیری جنبش کارگری را به نمایش می گذارد.



تقی روزبه

اقدام درخشان و الهام بخش کارگران ایران خودرو در اعتراض به تغییر ارتجاعی قانون کار

شکل گیری یک جنبش مطالباتی ضروری ترین اقدام ممکن درتوازن قوای موجود و برای غنای جنبش ضداستبدادی وپرکردن حلقه مفقوده آن،پاسخ مقتضی به بحران آفرینی های رژیم وعلیه میلیتاریزه کردن جامعه وقدرت ازیکسو وهم چنین پاسخ درخوری به سیاست تحریم های اقتصادی قدرتهای بزرگ که عملا معنائی جز گرسنگی دادن بیشتربه زحمتکشان ازسوی دیگرنیست. نباید فراموش کنیم که مهمترین فاجعه وخطرمی تواند درصورت فعال مایشاء شدن دوقدرت ارتجاع داخلی وبین المللی وتبدیل شدن جنبش به سنگ آسیاب میان آندو صورت گیرد.



نامه کارگران گروه صنعتي ايران خودرو يه وزارت کار

ﻣﺎ نمي خواهيم ﺑﺮده ﺑﺎﺷﻴﻢ، ﻣﺎ ﺣﻖ زﻧﺪﮔﻲ اﻧﺴﺎﻧﻲ داريم

اصلاحيه پيشنهادي، دشمني آشکار با کارگران و حمايت از دولت و سرمايه داران است. پيش نويس اصلاحيه قانون کار به جاي حمايت از کارگران، به جاي لغو قراردادهاي موقت و باز گرداندن امنيت شغلي و جاني به جامعه کارگري، مي خواهد ته مانده حمايت هاي قانوني را هم به نفع کارفرمايان و دولت مصاده کند. اصلاح قانون کار به شيوه کنوني يعني تحميل شرايطي که کارگران تحت عنوان توافق با کارفرما، بخاطر دريافت دستمزدهاي يک چهارم خط فقر، ناگزيز به تن دادن به ساعات طولاني‌تر کار ميشوند. شرايطي که در کنار قراردادهاي موقت و پيماني دست کارفرما را هرچه بيشتر باز ميگذارد کارگران را مثل يک برده مطلق به کار گيرند.