بیانیه جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی، روشنفکران، اساتید دانشگاه، فعالین جنبش‌های اجتماعی و حقوق بشر

آذربايجاني های زندانی را آزاد كنيد

ما ضمن تایید حقانیت آذربایجانی‌ها در طرح مطالبات فرهنگی، زبانی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی خویش، اعتقاد داریم که مبارزه برای تامین دموکراسی از مبارزه برای تامین حقوق اولیه اهالی مناطق اتنیک کشور جدا نیست، ما سیاست‌های تبعیض‌آمیز حکومت‌های مرکزی ایران را که موجب عقب‌ماندگی نسبی مناطق مختلف و ایجاد شکاف قومی در جامعه ایران شده است را به شدت محکوم می‌کنیم.
لذا بدین‌وسیله ضمن محکوم نمودن هرگونه مصادیق خشونت، شکنجه، تحقیر و توهین و نقض حقوق فردی بازداشت‌شدگان و با درخواست از رسانه‌های مستقل و سازمانهای حقوق بشری جهت پوشش خبری و حمایت از آنان، خواهان آزادی سریع و بی‌قیدوشرط و ارجاع پرونده آنها به یک محکمه عادله هستیم.



reza-moini.jpg
رضا معینی:

در فاجعه ۶۷ به دنبال عدالت باشیم نه انتقام

آنچه که می تواند ضرری را که به این خانواده ها وارد شده در طی سالهای طولانی، چه با از دست رفتن عزیزانشان و چه با مجموعه ی تبلیغات و فشارهایی که علیه آنها به وجود آمده است جبران کرد عدم به وجود آمدن شرایطی است که دوباره اینگونه جنایات بتوانند به وجود بیایند. مساله ی مرکزی دادخواهی اینست که دیگر هرگز چنین مباد.
به طور مشخص با دادخواهی موافقم, با محاکمه ی آمران و عاملان موافقم, با نقش مسئولیت پذیری همه ی مسئولان که در آن زمان وجود داشتند و هستند موافقم, باید در این رابطه صحبت کنند, عذرخواهی کنند اگر مجرم نیستند. و اگر اینگونه نگاهی داشته باشیم خود دادگاه و محاکمه، مساله ی اصلی و مرکزی دادخواهی هست اما همه ی آن نیست.



شادی امين

به کمتر از آزادی شیوا رضایت ندهیم!

تیتر های مطالبی که در ماه گذشته به اصطلاح در دفاع از شیوا و مقابله با "حکم اعدام" برای او نوشته شده بود به نظر من بیش از هر چیز نمایانگر عدم شناخت از فضای سیاسی و شیوه پیشبرد یک کمپین اعتراضی و دفاعی داشت. این عده با پیش بینی و پذیرش حکم "اعدام" برای او به اصطلاح به این حکم معترض و از شیوای "سرو ایستاده" و "قهرمان" و "فرشته" دفاع کرده بودند. واقعیت این است که شیوا نظر آهاری به عنوان یکی از زندانیان سیاسی که با فعالیت های خود توانسته بود توجه افکار عمومی را به نقض حقوق بشر در ایران و همچنین وضعیت زندانیان سیاسی جلب کند پس از آزادی همچنان به فعالیتهای خود ادامه داد.



عباس شکری

در جستجوی داد

گفت وگوی شهروند با محمد مصطفایی، وکیل و فعال حقوق بشر

هدف اصلی کسانی که سکان دار دستگاه قضایی ایران هستند، این است که با ممانعت از فعالیت فعالان حقوق بشر، روزنامه نگاران، وکیل های مستقل و کنش گران اجتماعی، دایره ی کنش های اجتماعی و به خصوص حقوق بشری و حقوقی را محدود کنند و اگر بشود به صفر برسانند. در ایران پرونده سازی کردن کاری است رایج. برای من هم پرونده ی سوء استفاده ی مالی پس از خروج ام از ایران مطرح شد، وگرنه چرا تا زمانی که من در ایران بودم، چنین اتهامی به من تفهیم نشده بود و اکنون همه ی تیرها و کمان ها به سوی من نشانه رفته اند و هر انگی که بخواهند به من می زنند؟



بيانيه مادران پارك لاله (مادران عزادار)

تغییر نام، اعلام خواسته‌ها و مواضع

مادران پارك لاله، مادراني هستند كه فرزندانشان بخاطر شركت در راهپيمايي اعتراضي، آرام و ميليوني پس از انتخابات دوره دهم رياست جمهوري به صرف اعتراض به نتيجه انتخابات كشته شدند. اعتراضي كه با شليك مستقيم به سمت ميليون ها معترض پاسخ گفته شد و در نتيجه آن ده ها تن به قتل رسيدند.



efat-mahbaz.jpg
عفت ماهباز

با خاوران یادها چه می کنید؟

اکنون سه سال است که بر گورستان خاوران قفل زده اند و به خانواده ها و مادران اجازه نمی دهند بر مزار فرزندانشان گرد آیند. این گورستان که با همه گورها متفاوت است نه سنگی بر گوری و نه نهالی و درختی در خاک. خاک است و خاک. زمینی است خشک که بارها و بارها با بلدوزر خاک ان را زیر رو کرده اند یا اجازه داده اند در انجا کسان دیگری مرده هایشان را دفن کنند.



keyvan-samimi.jpg
حمید حمیدی

"به آفتاب روشن فردا،سلام خواهم داد"

"برای عمو کیوان"

به او گفتم، مادرم، عمو کیوان برای انتقال فرزندانش از زندان انفرادی به بند عمومی، مدتی است اعتصاب غذای خشک کرده و با فرا رسیدن ماه رمضان فقط با آب و چائی، سحر و افطار می کند. خیلی ناراحت شد و گفت برای سلامتی دوستان و عمو کیوان هم شمع روشن می کنم و دعایشان می کنم. (با انتقال زندانیان به بند عمومی،عمو کیوان از دیروز به اعتصاب غذای خود پایان داد)



efat-mahbaz.jpg
عفت ماهباز

اعتصاب غذای نامحدود راه نیست

ایا ایران به بابی ساندز نیازمند است؟

ایا اعتصاب غذا ی نامحدود تنها راه حل برای رسیدن به خواسته های زندانیان است .ایا راه معقولی است برای رسیدن به خواسته های زندانی؟ ایا در لحظه کنونی درایران شرایطی وجود دارد که زندانی روح و حسمش را به خطر اندازد ؟ ایا گوش شنوایی برای خواسته های بر حق زندانی وجود دارد ؟ اعتصاب غذا این اخرین راه به نظر نمی رسد در این شرایط سخت و دشوار سرکوب، به اولین راه تبدیل شده است؟.



mohammad-nourizad.jpg
یادداشتی از محمد نوری زاد

وقتی ”عبید زاکانی” برمسند قضاوت می نشیند

متن حکم خواندنی سارا توسلی

شما، رای قاضی مثلا با تجربه ما را مطالعه فرمایید و همزمان، از فوران این همه ادبیات و هوش وذکاوت و تیزبینی و استقلال و بند و تبصره و استناد قانونی او در پوست نگنجید تا بدانید و آگاه شوید امورات قضایی فرزندان بی پناه و زندانی ما توسط چه عبید زاکانی های برمسند قضا نشسته ای دست به دست می شود.



فراخوان نخست شرکت در کنفرانس های جانبی شورای حقوق بشر

(در فاصله روز جهانی صلح تا روز جهانی عدم خشونت)

مانگونه که آگاه هستید، پانزدهمین اجلاس عادی شورای حقوق بشر از تاريخ ۱۳ سپتامبر تا اول اکتبر ۲۰۱۰ در شهر ژنو برگزار خواهد شد.
در ارتباط با اين رويداد سازمان غيردولتی بين المللی سودويند که در عرصه های توسعه و گسترش حقوق بشر در کشورهای رشديابنده فعاليت می کند و دارای مقام مشورتی سازمان ملل متحد می باشد، همچون اجلاس پیشین شورای حقوق بشر، کنفرانس های جانبی ويژه ای را در مورد نقض فاحش حقوق بشر در ايران تدارک ديده است.



هادی قدسی

سنگسار
وادعای اسلامی بودن نظام ولایت فقیه

هنگام ظهور اسلام، درشبه جزیره عربستان ودرجوامع غیر یهودی هم، به دلیل اینکه زن، هم جنبه ناموسی داشت و هم جنبه مالکیت وجزء اموال محسوب می شد، زنای بااو تجاوز به ناموس و مال به حساب می آمد و گاهی دو قبیله را به جان یکدیگر می انداخت و قتل های متعددی را درپی خود می آورد.
درجامعه پیش رفته و امروزی بشر، یعنی در اروپا و آمریکای قرن بیست ویکم میلادی هرچند محدود، هنوز انسان شاهد قتل های از این گونه می باشد بااین فرق مهم که این قتل ها توسط جامعه ویا حکومت ها صورت نمی گیرند و جنبه فردی دارند.