narges-mohamad-Teaser.jpg
پرویز داورپناه

نرگس محمدی را آسوده بگذارید!

در رای نرگس محمدی بارها از فعالیت حقوق بشری او به عنوان فعالیت براندازانه یاد شده است. همچنین تلاش وی برای تشکیل شورای ملی صلح و تأسیس کمیته انتخابات آزاد سالم و تشکیل کمپین «اعدام بس کودکان»، صدور اطلاعیه‌ها و گزارشات کانون در مورد نقض حقوق بشر و ملاقات با زندانیان سیاسی و اهداء جایزه ی آیت‌الله منتظری، همگی در راستای براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران تعریف شده است و بارها در رأی صادره از وی به عنوان مخالف و برانداز نظام، عامل سیاه‌نمایی و دروغگویی علیه نظام یاد شده و تصریح شده که دادگاه با توجه به عناد و لجاجت متهم و پافشاری بر صحت مواضع ضد امنیتی و تبلیغات مسموم و شاعرانه، وی را محکوم می‌نماید.



amnesty-logo.jpg
بیانیه مطبوعاتی عفو بین الملل

عفو بین الملل: گزارش اعدام ۲۰۱۱
ایران

متن کامل گزارش عفو بین الملل

در صورت جمع زدن آمار منابع رسمی و غیررسمی، حداقل ۴۸۸ نفر در سال ۲۰۱۱ به اتهام جرایم مواد مخدر اعدام شده اند؛ این تعداد بیش از سه چهارم جمع ۶۳۴ نفر اعدامی رسمی و غیررسمی برای تمام جرایم درطول سال ۲۰۱۱ و افزایش تقریبا سه برابر در مقایسه با سال ۲۰۰۹ است که عفو بین الملل تعداد حداقل ۱۶۶ اعدام برای جرایم مشابه مواد مخدر را ثبت کرد. اعضای گروه های حاشیه ای ـ شامل مردم تهی دست، اقلیت های قومی که از تبعیض رنج می برند، و افراد تبعه خارج به ویژه افغان ها ـ بیش از همه در خطر اعدام به اتهام جرایم مواد مخدر هستند. شاید در حدود ۴۰۰۰ افغان به خاطر جرایم مواد مخدر محکوم به اعدام باشند. کودکان محکوم به جرایم مواد مخدر نیز حکم اعدام دریافت کرده اند.



unhb.jpg
نامه مشترک سازمان‌ها و انجمن‌های منطقه‌ای و جهانی مدافع حقوق بشر

در حمایت از تمدید ماموریت گزارش‌گر ویژه حقوق بشر در ایران

ما معتقد هستیم که ادامه ماموریت گزارش‌گر ویژه حقوق بشر در ایران برای ایجاد زمینه همکاری ایرانیان با جامعه جهانی، اعمال فشار بر دولت ایران جهت پایبندی به تعهدات بین المللی خود در زمینه حقوق بشر، و فراهم آوردن نظارت مجامع و کارشناسان بین المللی حقوق بشر بر وضعیت حقوق بشر در آن کشور حیاتی است.
ما امیدواریم که شما و همکاران‏تان با این خواست ما همنوا باشید و در جلسه بعدی که قرار است در ژنو برگزار گردد، به تمدید ماموریت گزارشگر ویژه رای مثبت بدهید.



moradi-shaheed-genv.jpg
دکتر گلمراد مرادی

حقوق آئینی یارسانیان در سایه جمهوری اسلامی ایران

19همین اجلاس حقوق بشر سازمان ملل در ژنو
روزهای 27 فوریه تا 23 مارس 2012

بنده بعنوان مدافع حقوق انسانی و بویژه صدای رسای اکثر مردمان یارسانی از تاریخ 27 فوریه تا روز 14 مارس 2012 بنا به دعوت یک سازمان غیر دولتی بنام "نسیم جنوب" بخش حقوق ملی وآئینی به سازمان ملل درژنو، رفته بودم و دربرخی جلسات 19همین کنفرانس حقوق بشر سازمان ملل شرکت نمودم. و در سخنرانی وزرای خارجه همه ی کشورهای عضو سازمان ملل و بویژ درسخنرانی پر از سفسطه آقای صالحی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران استثنائا شرکت کردم که درگزارشی جداگانه نتایج را به عرض هم میهنان خواهم رساند.



متن سخنرانی "الن جانسون سیرلیف" برنده‌ی جایزه‌ی صلح نوبل در مراسم اهدای جایزه در اسلو، دهم دسامبر دوهزار و یازده

مبارزه‌ی زنان زبانی جهانی دارد

برگردان: عباس شکری

از طرف همه‌ی زنان لیبریایی، آفریقایی و همه‌ی جهان که در راه صلح، عدالت و برابری در تلاش هستند، این جایزه را امروز با افتخار و فروتنی دریافت می‌کنم. احساس غرور و افتخار در من غلیان دارد که امروز در کنار پسران و تنها دخترم از دیار آفریقا قرار می‌گیرم و بر سکوی خطابه‌ای می‌ایستم که آنها؛ «آلبرت جان توتولی»، «دسموند توتو»، «نلسون ماندلا و کلرک»، «انورالسادات»، «وانگاری موتا ماتای»، «محمد البرادعی» و هم چنین آمریکایی های آفریقایی تبار «باراک اوباما»، «مارتین لوترکینگ» و «رالف بانچ».



abdolkarim-lahiji01.jpg

پیگیری دعاوی حقوقی مربوط به شکنجه‌گران و جنایتکاران

در گفتگو با

دکتر عبدالکریم لاهیجی

در پی مصاحبه اخیر پرویز ثابتی، مقام امنیتی ارشد ساواک، اتحاد جمهوریخواهان ایران گفتگویی با دکتر عبدالکریم لاهیجی، نایب رییس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و رییس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، در باره نحوه پیگیری دعاوی حقوقی مربوط به شکنجه گران انجام داده است.



ahmed_shaheed.jpg

متن کامل گزارش احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر ایران

گزارشگر ویژه ادعاهایی را جمع آوری کرده که الگوی خیره کننده ای از نقض بنیادین حقوق بشر که در قوانین بین المللی تضمین شده است ارائه می کند. او بار دیگر درخواست خوداز حکومت ایران را برای احترام گذاشتن به تعهدات بین المللی تکرار می کند و بر اهمیت زیاد قانون حقوق بشر بین المللی است، چرا که مرتبط است با نیاز به توسعه قوانین داخلی که با قوانین حقوق بشر بین المللی و استانداردهای ملی مطابقت کنند. چنین موضوعی شامل تضمین های است که در میثاق نامه بین المللی از بین بردن همه اشکال تبیعض نژادی و میثاق نامه بین المللی حقوق فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و میثاق نامه بین المللی حقوق مدنی و سیاسی تصریح شده است.



HRC_ICHRI_Presser.jpg

گزارش سازمان ملل : نقض خیره کننده حقوق بشر در ایران

آقای شهید همچنین در این گزارش از حکومت ایران خواسته است که تحقیقات جامع و بی طرفانه ایی را درخصوص خشونت های اعمال شده در هفته ها و ماه های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ به عمل آورد. او همچنین خواستار تحقیقات در خصوص اظهارات بسیاری که در خصوص نقض حقوق قضایی و همچنین مرگ هایی که دربازداشتگاه کهریزک و دیگر مکان هارخ داده است و تعقیب قضایی و محاکمه افرادی که هنوز مورد بازخواست قانونی قرار نگرفته اند شد. برخی از شاهدان که با گزارشگر صحبت کرده اند از« استفاده بیش از حد ازبازداشت طولانی در سلول انفرادی ، شوک برقی، ضرب و شتم شدید، تهدید به تجاوز و تهدید به بازداشت یا صدمه به خانواده، دوستان و نزدیکانشان» سخن گفته اند. برخی از آنها همچنین اظهار کردند که «وادار به اعترافات اجباری ویدئویی شده اند.»



edam-ms.jpg
مژگان ثروتی

جامعه شناسی واکاوی یک ذهنیت

نگاهی بر مجازات اعدام و تلاش برای لغو آن در ایران (۱)

این مقاله پژوهشی بدنبال این نیست که ثابت کند مدافعین اعدام ، انسان هایی رذیل و فاقد فضائل انسانی در مقایسه با مخالفین اعدام هستند ، بلکه می خواهد بگوید اولا مدینه فاضله ای نیست و فضیلت مطلقی در این جهان حاکم نیست. یعنی توجه به بخش فلسفی این موضوع ، که انسان را ذاتا عاری از خطا نمی بیند. بحران زمانی است که انسان را عاری از خطا بدانیم. در نتیجه هیچ گذشتی بر خطا نخواهیم داشت. این واقعیت که ما مرتب شاهد قتل در جامعه هستیم به اندازه کافی دردناک است ، ولی اینکه کشتن انسانی را ما در قانون مشروع کنیم ، دیگر پذیرفتنی نیست.