ناصر رحیم‌خانی

به مناسبت سی امين سالگرد انقلاب بهمن - بخش اول

گفتگوی رادیو پیام آزادی با آقای ناصر رحیم خانی

در آبان ۵۷ شاه درخواندن پيامی که به وسيله فرح پهلوی، رضا قطبی و حسين نصر تهيه شده بود، واکنش نشان داد، که آن نوشته را نمی خواند. ولی آن ها به وی قبولانند که آن را بخواند. رضا قطبی به شاه گفته بود که وقت آن است که اعليحضرت به مردم بپيوندند.



kavir.jpg
محمود کویر

آخرین شهریار

(بخش چهارم)جلال الدین خوارزمشاه

سلطان محمد خوارزمشاه از بیم جان با نزدیکان خود پیاپی از پیش لشکریان مغول می گریخت.از نیشابور به ری و از آنجا به قزوین رفت و چون دشمن نزدیک شد به گیلان شتافت و از آنجا به استرآباد رفت. سرانجام از بیم مغول و خیانت همراهان به جزیره کوچک آبسکون در دریای خزر پناه برد. آنجا چون شنید که زنان و فرزندانش به دست مغول افتاده و کُشته شده اند از ترس و اندوه جان سپرد.



mirfotros.jpg
مسعود لقمان

„۲۸ مرداد“: قيام؟، کودتا؟ يا...

گفتوگو با علی ميرفطروس
(به مناسبت انتشار چاپ دوم کتاب „آسيب شناسی يک شکست“)
بخش چهارم

حقيقت، آنست كه دشمن نيز بر آن گواهی دهد؛ بابک اميرخسروی (عضو کميته مرکزی حزب توده): „ برای روز ۲۸ مرداد، نه كودتائی برنامهريزی شده بود، و نه اساساً دشمنان نهضت ملّی پس از شكست كودتای ۲۵ مرداد قادر به اجرای برنامه ای بودند.“



ahmad-afradi.jpg
احمد افرادی

آسیب رسانی به حافظه ی تاریخی

نگاهی به کتاب « آسیب شناسی یک شکست » ، نوشته ی آقای علی میرفطروس
بخش چهارم

برای آقای میرفطروس مهم نیست که صاحبنظران و پژوهشگران ِ تاریخ معاصرایران ( به فرض ِ خواندن ِ کتابش ) آن را ( به دلیل خطاهای تاریخی و ناراستی های آشکارش) بی اعتبار ارزیابی کنند؛ ایشان ، توده ی عام ِ کتاب خوان را هدف گرفته است . جماعتی که ( در عین علاقمندی به تاریخ میهن شان ) وقت، حوصله و امکان تحقیق ندارند و می توان ذهن و ضمیرشان را، در راستای « تبلیغ تاریخی » به کار گرفت .



ranjbar.jpg
کاظم رنجبر

امير کبير و شورش بابيان

چند روز پيش در تلويزيون مردم هموطنی بدون معرفی خود پای خط تلفن آمد و از امير کبير با عنوان جلاد ياد کرد و گفت اين مرد با دست خود چشمان جٌد مرا در آورد.آقای پارسا سربی، شما کم وبيش مرا می شناسيد و حتی در نامه سرگشاده ايکه دوسال پيش به پاپ اعظم نوشتم به اين امر اشاره کرده بودم که از سال ۱۹۰۸ تا کنون يعنی در طول يک قرن در خانواده من، که درنقاط مختلف دنيا پخش شده اند بخاطر ازدواج با مليت های مختلف با پيروان اديان مختلف چون ارتدکس کاتوليک پروتستان يهودی بهائی مسلمان خانواده من از اين عزيزان تشکيل شده اند و در نقاط مختلف زندگی می کنند.اما هيچکدام از افراد اين خانواده هرگز در باره دين و مذهب و يا تبليغ دين خود صحبت نمی کنند.



kavir.jpg
محمود کویر

آخرین شهریار

(بخش سوم) یزدگرد سوم

یزد گرد سوم فرزند جنگ های دراز مدت ایران و روم، فساد و تباهی موبدان و حکومتیان، نا رضایتی مردمان، سرکوب جنبشهای مزدکی و مانوی است.
یزد گرد این همه را از شاهان گذشته به میراث برده است. به همراه عظمت و قدرت و ثروت.
در روزگاری پریشان.
و این پریشانی با تازش تازیان به آخرین گذرگاه میرسد.



mirfotros.jpg
مسعود لقمان

مصدّق، مردِ اصلاح بود نه انقلاب و شورش!

گفت وگو با علی میرفطروس (به مناسبت انتشار چاپ دوم کتاب «آسیب شناسی یک شکست»)
بخش سوم

هدف من، پرداختن به ماجرای ملّی شدن صنعت نفت نبود، بلکه هدف، تنها ارائه ی «طرحی کوتاه» از آسیب شناسی اندیشه و عملِ سیاسی در ایران معاصر با توجّه به کارنامه ی سیاسی دکتر مصدّق بود.



ahmad-afradi.jpg
احمد افرادی

آسیب رسانی به حافظه ی تاریخی

نگاهی به کتاب « آسیب شناسی یک شکست » ، نوشته ی علی میرفطروس
بخش سوم

فريدون آدميت: „ مورخی که حقيقتی را دانسته باشد و نگويد، يا ناتمام بگويد، راست گفتار نيست؛ مسئوليت او چندان کمتر از آن نيست که دروغزنی پيشه کرده باشد.“




kavir.jpg
محمود کویر

آخرین شهریار

(بخش دوم) سرگذشت داریوش سوم(گلی در سموم خزان)

آخرین نبرد به نام گوگمل در سال ۳۳۱ پیش از میلاد رخ داد.دراوایل جنگ کار به نفع ایرانیان بود اما اینبار نیز اسکندر به قلب سپاه ایران زد و با نیزه گردونه شاه را هدف گرفت، گردونه سرنگون شد، و سپاهیان پنداشتند داریوش کشته شده اما داریوش به زحمت در گردونه نشست وراه فراربه سوی مادرا در پیش گرفت. پیشروی ادامه می یابد تا اسکندر به دروازهی پارس، كهگیلویه ی امروزی می رسد. در این منطقه با كوهستانهای سختگذار و تنگه های خطرناك روبه رو میشود.