hamid-hamidi.jpg
حمید حمیدی

خصوصی سازی یا واگذاری به حامیان کودتا؟

به باور من در جوامع دیکتاتورزده و استبدادزده که هیچ یک از مناسبات سرگردان در جای مناسب خود قرار ندارند، به جای طرح دفاع از "خصوصی سازی" و واگذاری از طریق رانت های اقتصادی، باید به موضوع رفاه عمومی با محوریت "عدالت اجتماعی"(نه به شکل پوپولیستی آن) پرداخت، چرا که آنچه برای مردم اهمیت دارد میزان رفاه عمومی است که در زندگی روزانه خود لمس می کنند و برای مردم کمتر اهمیت دارد که کدام مکانیزم و یا استراتژی موجبات رفاه و عدالت را فراهم نموده است.



فرشاد- سعید

سیاست های اقتصادی دولت کودتا برای نابود کردن پایگاه اصلاحطلبان

از دید اصولگرایان قدرت اصلاح طلبان سیاست های اقتصادی شان است. این سیاست ها با خواسته های طبقه ی متوسط همخوان است. در واقع ریشه ی نارضایتی های موجود در خواسته های طبقه ی متوسطی است که بعد از پایان جنگ و به دنبال سیاست های خصوصی سازی رفسنجانی و خاتمی به وجود آمده است. سیاست های پیشین اصلاح طلبان تا آن جا پیش رفت که حتی خاتمی می خواست بسیاری از شرکت های وابسته به سپاه را هم به بخش خصوصی واگذار کند. در واقع هدف رفسنجانی و بعد اصلاح طلبان در آن دوره محو پایگاه اقتصادی حجتیه و اصولگرایان بود. کینه ی اصولگرایان نسبت به اصلاح طلبان نیز به همین مسئله برمی گردد. سیاست های خصوصی سازی هاشمی- خاتمی در میان طبقه ی متوسط نوپا طرفدار بسیار داشت، زیرا طبقه ی متوسط به طور طبیعی خواستار رشد آزادی بیشتر اقتصادی بود. برعکس خامنه ای و جناح اصولگرا همیشه به این اقدام به عنوان راهی برای از دست دادن قدرت نگریسته اند و با بهانه ی رخنه ی امریکا در اقتصاد و سیاست ایران آن را سرکوب کرده اند.



SmartPicture.jpg
ارزيابي ايلنا از وضع اقتصاد ايران در چهار سال گذشته؛

اين اقتصاد زانو بر زمين زده است

ایران یکی از کشورهايي بود که کوشید بین ملت این‌گونه القا کند که گلستانی است در میان آتش، غافل از اینکه با ندیدن بحران، روزهای را رقم زد که حال شاید در تعبیری سخت‌گیرانه، آتشی است در دشت اقتصاد جهانی

یکی از شاخص‌های آشکاری که از وجود بحران گسترده در صنایع کشور خبر می‌دهد، کاهش شدید ظرفیت تولیدی صنایع مختلف در کشور است، به‌گونه‌ای که در حال حاضر و بنا به گفته رئيس اتاق بازرگاني تهران و تائید این موضوع از سوی مديركل اقتصادي وزارت صنايع، شهرک‌های صنعتی کشور با یک سوم ظرفیت کار می‌کنند. در همین زمینه مدیرعامل صنایع شیر ایران نیز از فعالیت صنایع لبنی با کمتر از 50 درصد ظرفیت خود خبر می‌دهد. محمود نجفي می‌گوید: "با توجه به صدور مجوزهاي كوچك صنعت از طريق وزارت جهاد كشاورزي و مجوزهاي صنايع بزرگ توسط وزارت صنايع، در مجموع 600 كارخانه فرآوري لبنيات در كشور فعالند، اما به دليل كار با زير 50 درصد ظرفيت از صرفه اقتصادي برخوردار نيستند".