Deniz
دنیز ایشچی

گذار از سلطه الیگارشی مرکانتالیسم به نئولیبرالیسم؛ نظری بر اقتصاد ایران

اقتصاد مطالعه چگونگی مناسبات به کار گیری "منابع معدنی وطبیعی" از طریق" سرمایه گذاری" لازم و با تلاش "نیروی کار" با هدف "تولید کالاها و خدمات ارزشمند" جهت رفع "نیازهای مصرفی" مورد نظر میباشد. تلاش این نوشته بر آن است تا شمّه ای خیلی کلّی و فشرده از اقتصاد ایران را در شرایط فعلی به تصویر بکشد. از آنجاییکه آمار مربوطه اقتصادی موجود در مورد ایران اغلب متفاوت میباشند، لذا از نظر نویسنده، آمار میانگینی و تقریبی ارائه شده بیشتر نزدیک به یقین میباشند. تلاش میشود از آنالیز تکنیکی فنی پرهیز شود، تا خواننده بتواند برداشت جامع لازم را از این تصویر بدست آورد.



jalehwafa1.jpg
سعید ولدبیگی

رادیوسکوپی سرطان فساد نظام در قرارداد کرسنت( بخش ۵)

خوانندگان گرامی ،نگارنده سعی کردم در چهار شماره وضعیت سنجی مساله چگونگی شکل گیری فساد در قرارداد گازی معروف به قرارداد کرسنت را و چگونگی در گیری جناحین رژیم در آن را و رشوه ها و پورسانتهای دریافتی در این قرارداد و نیزبی کفایتی وناتوانی سه دولت خاتمی واحمدی نژاد و روحانی را در بازه زمانیبیست ساله در براه انداختن مساله صدور گاز را به کشور امارات آنهم با قیمیت متعارف و موافق حقوق ملی را و نیز ناتوانی آنها را درجلوگیری از محکومیت ایران در دادگاه لاهه برای پرداخت خسارات میلیاردی و نیز جنگ قدرت بین جناحین درون نظام را و عدم پاسخگویی هر یک از مسئولان درگیر در این فساد را به اطلاع شما هموطنان برسانم.



س. حمیدی

مرگ تدریجی صنعت خودروسازی

فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی در ایران موضوعی نیست که دولت به همین آسانی بتواند بر روی آن سرپوش بگذارد. تا آن‌جا که بخش غیر قابل انکاری از آلودگی هوای کشور به فرسودگی و کهنگی سامانه‌ی حمل و نقل آن بازمی‌گردد. چون اتومبیل‌ها و کامیون‌های کهنه و فرسوده هم‌چنان به گشت و گذار خود در جاده‌ها یا معابر درون شهری ادامه می‌دهند. جدای از این، بخش وسیعی از تصادفات را هم باید به پای همین خودروهای از تاریخ مصرف گذشته نوشت. پدیده‌ای که دولت ادامه‌ی آن را بدون چون و چرا به پای جان شهروندان ایرانی می‌نویسد. چون به دلیل ناکارآمدی و بی‌انگیزگی خود در حفظ جان مردم، شرایطی را برمی‌انگیزد تا همه ساله به مرگ هزاران نفر ایرانی بیگناه بینجامد. مرگ‌های خاموشی که هرگز در سامانه‌های آماری جمهوری اسلامی بازتاب درست و دقیقی نمی‌یابد.