حسن نادری

از سرمایه داری انحصاری دولتی به سرمایه داری رقابتی دولتی؟


هدف از اقتصاد نئولیبرالی، کاهش هر چه بیشتردولت و تعهدزدائی دولت و پایان دادن به اختلالات در حوزه اقتصاد است. با اتکا باین استدلال که دولت بتواند به و ظایف مشروع خود که"پیشبرد دستگاه اداری" است در دیگر حوزه ها با جدیت عمل کند. برای نمونه اگر آمریکا و بریتانیا را در رویکرد آمرانه نئولیبرالی مثال بزنیم، می بینیم که این راهبرد به هیچ وجه به جلوگیری از صنعت زدائی و سمت دادن همه سرمایه ها به بخش فعالیت مالی منجر نشد.دولت اما عملا امکان و حاشیه لازم جهت انجام وظایف خود را هم از دست داد.



J-Wafa-s.jpg
ژاله وفا

بررسی ضربات قانون هدفمندی یارانه ها بر پیکره تولید کشور (۲)

با توجه به ویژه گی اقتصاد در نظام ولایت فقیه که بر پایه رانت شکل گرفته است و مطابق نظر آقای طیب نیا وزیر اقتصاد دولت روحانی " ۹۰ درصد اقتصاد دولتی است" و با توجه به این امر که در نظام ولایت فقیه بودجه از تولید ملی حاصل نمی شود بلکه از فروش ثروتهای کشور تشکیل می شود و وقتی هم کفاف نکرد رویه دولت ها این است که از بانک مرکزی استقراض می کنند و اسکناس چاپ می کنند و آنرا جزو بودجه حساب کرده و خرج می کنند ؛به ضرس قاطع می توان گفت که مسئولیت احتضار اقتصاد ایران و ورشکستگی صنایع ایران سیاستهای نظام ولایت فقیه است .



J-Wafa-s.jpg
ژاله وفا

مقاصد اصلی سیاست چند لایه دولتهای احمدی نژاد و روحانی در حذف یارانه ها(۱)

گویی با قطع یارانه های حاملهای انرژی وکالاهای اساسی افزایش قیمت آنها تنها یک جابجایی ساده اتفاق می افتد واکنون یارانه های بظاهر مخفی قبلی در قالب ارزانی قیمت حاملهای انرژی و کالاهای اساسی را دولتش بصورت نقدی و محسوس بر سر سفره هر ایرانی آورده و بطور "عادلانه " تقسیم می کند! البته نظام ولایت فقیه و دولت بخوبی واقف بودند که دولت از طریق فروش حاملهای انرژی در سال اول درآمد لازم و کافی را برای پرداخت نقدی به همه افشار جامعه بدست نخواهد آورد ،لذا سعی هم کرد به اقشار دهکهای درآمدی بالاتر جامعه توصیه کند زحمت دولت را کم کرده وداوطلبانه از دریافت یارانه انصراف دهند که البته این توصیه چندان ثمربخش نبود.