عصر نو
www.asre-nou.net

فاز سوم از انقلاب فرهنگي دوم :

اخراج فعالين دانشجويي دانشگاه شيراز


Fri 14 05 2010

در ادامه سياست سركوب در دانشگاههاي كشور تعدادي از دانشجويان دانشگاه شيراز با احكام سنگين اخراج و تبعيد مواجه شدند . اين دانشجويان در حالي با اين احكام مواجه شدند كه ملاباشي ، معاون دانشجويي وزارت علوم ، چندي پيش اعلام كرده بود كه تنها احكام صادره از سوي وزارت علوم براي دانشجويان تعليق و توبيخ بوده است . در آستانه سالگرد دهمين دوره انخابات رياست جمهوري ، كه نتايج آن با اعتراضات گسترده همراه بود ، كاظم رضايي ، عبدالجليل رضايي ، حمدالله نامجو ، اسماعيل جليلوند و يونس مير حسيني از فعالين شناخته شده در دانشگاه شيراز با حكم سنگين اخراج از دانشگاه مواجه شدند . گفتني است كه آلما رنجبرو هادي الم لي نيز از سوي كميته انضباطي وزارت علوم به تبعيد از دانشگاه شيراز محكوم شده اند .آرش روستايي و محسن زرين كمر نيز در حاليكه تمامي واحدهاي درسي خود را گذارنده اند ، با كارشكني مسئولين دانشگاه ، تا كنون موفق به اخذ فارغ التحصيلي نشده اند . لازم به ذكر است كه اخراج تمامي اين دانشجويان به دلايل سياسي بوده است و اين دانشجويان مشكل آموزشي نداشتند .

اين دانشجويان به دليل برگذاري مراسم بزرگداشت روز دانشجودر 16 آذر و به اتهام بر هم زدن نظم دانشگاه و توهين به مقدسات در كميته انضباطي دانشگاه شيراز به 1 يا 2 ترم محروميت از تحصيل و احضار به كميته انضباطي وزارت علوم محكوم شدند . گفتني است كه در اولين وتنها حضور رسمي اين دانشجويان به وزارت علوم به اكثر آنها گفته شده بود كه دانشگاه شيراز براي آنها درخواست تغيير دانشگاه به همراه تغيير رشته كرده است و فقط براي عبدالجليل رضايي ، دبير سابق انجمن اسلامي دانشگاه شيراز ، از سوي كميته انضباطي دانشگاه شيراز در خواست اخراج شده است . گفتني است كه دانشجويان نامبرده هيچ يك از اين اتهامات را وارد نمي دانند و اين احكام را ناعادلانه وغير قانوني مي دانند . قابل ذكر است كه اكثر اين دانشجويان از پاييز سال 87 بارها از سوي دستگاههاي امنيتي بازداشت و به دادگاه انقلاب احضار شده اند و تمامي آنها به قيد وثيقه هاي سنگين آزاد هستند ودر انتظار احكام خود مي باشند .

پس از انتخابات جنجالي رياست جمهوري در 22 خرداد ماه سال گذشته ، جو دانشگاه شيراز به شدت امنيتي گزارش شده است و همزمان با حمله به كوي دانشگاه تهران ، نيروهاي ضد شورش به اين دانشگاه نيز حمله ور شده بودند كه متاسفانه هيچ مرجع رسمي يگير اين اتفاق شوم نشده است .بسياري از دانشجويان اين دانشگاه بازداشت يا به مراجع قضايي احضار شده اند و يا با احكام سنگين كميته انضباطي مواجه گشته اند .يكي از فعالين دانشگاه شيراز چنين گزارش كرده است كه : " بحران پيش امده در دانشگاه شيراز به غير از مسائل ئ اعتراضات گسترده كه در جامعه وجود دارد ، تا حدودي مربوط به كارپرور( معاون دانشجويي) و محمدي ( مسئول حراست ) است كه كاملا وابسته به دستگاههاي امنيتي هستند و فقط به اجراي منويات آنان مي انديشند ." گرچه در اين سالها احكام انضباطي زيادي در دانشگاهها صادر شده است اما حكم اخراج در اين تعداد بعد از انقلاب فرهنگي بي سابقه است .

يكي از دانشجوياني كه با حكم اخراج از دانشگاه مواجه شده است مي گويد كه اخراج از دانشگاه پس از تعليق و بازداشت و ستاره دار كردن دانشجويان و اخراج اساتيد ، سومين مرحله از دومين انقلاب فرهنگي مي داند كه بي سرو صدا اما به شدت در حال اجرا است .اين دانشجوي اخراجي معتقد است كه اين احكام براي ايجاد رعب در ميان باقي دانشجويان صادر مي شود تا بخصوص در آستانه سالگرد انتخابات از حركت هاي اعتراضي در دانشگاه جلوگيري شود ، اما اعتراضات ، نارضايتي ها و عدم مشروعيت نظام بقدري است كه اين برخورد ها نتنها جوابگو نيست بلكه بر عمق بحران مي افزايد . اين فعال دانشجويي معتقد است كه نظام ديگر حتي مثل قبل اين رفتار خود را پنهان نمي كند و چنانكه در گذشته مدعي بود كه آزادترين دانشگاههاي دنيا در ايران است ، حالا وزير علوم عملا دانشگاهيان را تهديد مي كند . او اميدوار است كه حضور مردم در 22 خرداد تمام نقشه هاي پليد حاكميت را نقش بر آب كند .