عصر نو
www.asre-nou.net

جوان اهوازی که در حرکتی اعتراضی خودسوزی کرده بود، جان باخت


Tue 11 11 2025



رادیو فردا: رسانه‌ها در ایران از جان‌باختن احمد بالدی، دانشجوی ۲۰ سالهٔ اهوازی که در اعتراض به گرفتن محل کسب خود توسط شهرداری، اقدام به خودسوزی کرده بود، خبر می‌دهند.

خبرگزاری تسنیم نوشته این جوان، دچار خودسوزی ۷۰ درصدی شده بود و به‌رغم تلاش تیم پزشکی، درگذشت.

دادستان عمومی و انقلاب اهواز نیز دوشنبه، ۱۹ آبان، از بازداشت شهردار و مسئول اجرائیات شهرداری این شهر در پی خودسوزی احمد بالدی خبر داد.

امیر خلفیان با تأکید بر اینکه شهرداری در این حادثه بر اساس دستور مقام قضایی عمل نکرده است، اضافه کرد که برای شهردار و مسئول اجرائیات شهرداری «قرار نظارت قضایی» صادر شده و در حال حاضر آنها از حضور در محل کار خود محروم هستند.

آن‌طور که دادستان عمومی و انقلاب اهواز خبر داده، در حال حاضر دو فرد بازداشت‌شده، با قرار وثیقه آزاد هستند و برای سه نفر دیگر نیز دستور جلب به دادرسی صادر شده است. به هویت این افراد اشاره‌ای نشده است.

او دربارهٔ بازداشت چند نفر از شهروندان در ارتباط با خودسوزی احمد بالدی، دانشجوی ۲۰ ساله عرب اهوازی نیز گفته که آنها «در فضای مجازی به دنبال ایجاد تنش و آشوب بودند و در حال حاضر با قرار کفالت آزاد هستند.»

این مقام قضایی دربارهٔ با خودسوزی این جوان اهوازی، گفت که او یک مغازه متعلق به شهرداری را در اطراف پارک زیتون اجاره کرده بود و با انقضای مهلت قرارداد، شهرداری چندبار خواستار تخلیه ملک تجاری شده بود.

به گفتهٔ او، علیرغم بی‌توجهی این جوان به درخواست شهرداری، معاون دادستانی اهواز به کلانتری محل دستور داده بود تخلیه این واحد با «رعایت کامل موازین، صیانت از اموال نامبرده، در زمان مناسب و بدون هیچگونه تنشی انجام شود».

خلفیان شهرداری را متهم کرده که بدون توجه به تاکیدات مقام قضایی، شروط تعیین شده و به صورت خودسرانه و در زمان نامناسب مجدداً برای تخلیه این واحد به محل مورد نظر مراجعه می‌کند.

پیش از این نیز دادسرای مرکز خوزستان در واکنش به تجمع اعتراضی گروهی از مردم در مقابل بیمارستان محل بستری این جوان، تهدید کرده بود با کسانی که بخواهند از این رویداد برای «تفرقه قومیتی و برهم زدن آرامش بهره‌برداری کنند»، برخورد قضایی خواهد شد.

عصر پنجشنبه ۱۵ آبان شماری از شهروندان اهوازی مقابل بیمارستان سوختگی طالقانی تجمع کردند؛ جایی که احمد بالدی پس از خودسوزی بستری شد.