عصر نو
www.asre-nou.net

کشورهای اروپایی ارتباط هوایی با بریتانیا را قطع کردند

آیا جهش ‌ویروس کرونا در بریتانیا واکسن را بی‌اثر می‌کند؟
Mon 21 12 2020



کشورهای اروپایی ارتباط هوایی با بریتانیا را قطع کردند

دویچه وله: چند کشور اروپایی، از جمله آلمان، پروازها از بریتانیا را از نیمه‌شب دوشنبه متوقف کردند. مسافرانی که دیرگاه وارد آلمان شدند، چندین ساعت در فرودگاه‌ها منتظر ماندند و برخی ناچار شدند شب را در فرودگاه سپری کنند.

ا گسترش گونه تازه ویروس کرونا ورود مسافران هوایی از بریتانیا به آلمان و چند کشور اروپایی متوقف شده است. از روز قبل هلند و بلژیک ورود هواپیما از بریتانیا را منع کرده بودند.

از اولین ساعات دوشنبه اول دی‌ماه (۲۱ دسامبر) فرودگاه‌های آلمان به روی پروازهای ورودی از بریتانیا بسته شده‌اند. کسانی که در آخرین ساعات شامگاه یکشنبه وارد شده بودند، چندین ساعت برای گرفتن تست کرونا و دریافت نتیجه آن در فرودگاه‌ها منتظر ماندند.

اکنون افزون بر بلژیک و هلند و ایتالیا، کشورهای فرانسه، ایرلند، سویس، کانادا، آرژانتین، پرو، کلمبیا و شیلی نیز تمام پروازها از بریتانیا را متوقف کرده‌اند.

فرانسه و بلژیک راه‌های دریایی و زمینی، شامل راه آهن، به کانال مانش و جزیره بریتانیا را نیز مسدود کرده‌اند.

انگیزه مقررات تازه گسترش گونه تازه‌ای از ویروس کرونا است که نوع جهش‌یافته همان ویروس پیشین است. این گونه تازه ویروس نخست در بریتانیا ظاهر شد، اما شامگاه یکشنبه (۲۰ دسامبر) ایتالیا اعلام کرد گونه تازه ویروس در مسافری که از بریتانیا وارد شده بود، دیده شده است؛ او هماکنون در قرنطینه به سر می‌برد.

در آلمان قطع پروازها از بریتانیا تا پایان سال جاری میلادی اعلام شده است. بر پایه گزارش‌هایی که هنوز به طور رسمی تأیید نشده، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در راستای قطع ارتباط کامل سراسر اروپا با بریتانیا تا ۶ ژانویه تلاش می‌کند.

سرایت سریع‌تر

نوع جهش‌یافته ویروس کرونا به گفته مقام‌های بریتانیا تا ۷۰ درصد بیش از نوع عادی آن قدرت سرایت دارد. این ویروس به ویژه در لندن و جنوب شرقی انگلستان به سرعت در حال گسترش است.

شیوع این ویروس باعث شده که مقام‌های بریتانیا مقررات شدیدتری برقرار کرده و امکان تردد و مسافرت را به شدت محدود سازند. هم‌اکنون ویلز و اسکاتلند محدودیت‌های سخت‌گیرانه‌تری برای شهروندان اعلام کرده‌اند.

دولت بریتانیا نسبت به نوع جهش‌یافته ویروس کرونا ابراز نگرانی کرد‌ه است. مت هنکاک، وزیر بهداشت بریتانیا، ابراز تأسف کرده است که نوع تازه ویروس از کنترل خارج شده و مهار آن چالشی بزرگ برای زمامداران کشور است.

سازمان بهداشت جهانی در پیامی توییتری اعلام کرده است که با مقام‌های بریتانیا در مورد گونه جدید ویروس کرونا در تماس است و آخرین اطلاعات را به مسئولان همه کشورهای عضو منتقل می‌کند.

مهمترین نگرانی به شک و تردید در مورد اثربخش بودن واکسن‌های تازه مربوط می‌شود؛ کارشناسان هنوز به طور قطعی درباره اثربخشی واکسن آلمانی - آمریکایی بیون‌تک - فایزر، که دولت بریتانیا برای شهروندان خود تهیه کرده است، اظهار نظر نکرده‌اند.

پروفسور کریس ویتی، مشاور ارشد دولت بریتانیا، ابراز امیدواری کرده است که واکسن‌های موجود برای پیش‌گیری از گونه تازه ویروس کرونا کارساز باشند.

آیا جهش ‌ویروس کرونا در بریتانیا واکسن را بی‌اثر می‌کند؟

بعد از این که نخست‌وزیر بریتانیا از شیوع گونه‌ای بسیار مسری‌تر از انواع قبلی ویروس کرونا در این کشور خبر داد نگرانی‌ از اثرات منفی بر اثربخشی واکسن‌ها افزایش یافته است. چند کارشناس اروپا در این باره نظر داده‌اند.

روز گذشته بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا از کشف نوع جهش‌یافته‌ای از ویروس کرونا در کشور خود سخن گفت که قابلیت سرایت‌پذیری‌اش را ۷۰درصد افزایش داده است.

به گزارش خبرگزاری‌‌ها، اعلام این مسئله بر نگرانی‌ها از کم‌اثر شدن واکسن‌ها دامن زده اما کارشناسان معتقدند که این جهش احتمالا نمی‌تواند از کارآمدی واکسن‌ها بکاهد. ریچارد نهر از مرکز زیست‌شناسی دانشگاه بازل سوئيس می‌گوید: «من در حال حاضر دلیلی برای هشدار نمی‌بینم.»

همچنین آندریاس برگت‌هالر از آکادمی علوم اتریش در وین روند کنونی تحولات در ویروس کرونا را "بسیار هشداردهنده" نمی‌داند.

کارشناسان جهش در ویروس را امری طبیعی می‌دانند و می‌افزایند، در حال حاضر کسی نمی‌داند که تغییرات مشاهده‌شده در ویروس کرونا اصلا می‌تواند ویژگی‌های آن را شدیدا تغییر دهد یا نه.

آن‌ها با توجه به اثربخشی واکسن کرونا تأکید می‌کنند که این واکسن همزمان واکنشی ایمنی در برابر چند ویژگی این ویروس ایجاد می‌کند.

ریچارد نهر از دانشگاه بازل می‌گوید، تغییر در چند مشخصه این ویروس باعث نخواهد شد که سیستم ایمنی دیگر نتواند عامل بیماری را تشخیص بدهد و بشناسد. او در عین حال تأکید می‌کند که با وجود این باید تغییرات بعدی ویروس را زیر نظر گرفت.

از چند هفته پیش در جنوب شرقی بریتانیا گونه‌ای از ویروس کرونا شایع شده که بر اساس مشاهدات اولیه، از نسخه‌های قبلی این ویروس واگیردارتر است.

نهر می‌گوید، این که این نسخه از ویروس کرونا ممکن است سریع‌تر سرایت یابد اساسا منطقی است و اگر این مسئله اثبات شود لازم است محدودیت‌ها به شکلی واضح افزایش یابد تا جلوی گسترش بیش‌تر ابتلا به ویروس گرفته شود.

با این همه به باور او، ممکن است که افزایش موارد ابتلا به این نوع از ویروس تنها پیشامدی باشد که حاصل واقعه‌‌ای است که منجر به این فراگیری شده است.

تمام پروازهای خطوط هوایی میان ایران و بریتانیا قطع شد

شرکت‌های هواپیمایی ایرانی همه پروازهای خود میان ایران و بریتانیا را برای دو هفته قطع کرده‌اند. تصمیم به لغو پروازها در ارتباط با گسترش گونه تازه ویروس کرونا از بریتانیا اتخاذ شده است.

آنگونه که خبرگزاری‌های ایران دوشنبه اول دی‌ماه (۲۱ دسامبر) گزارش داده‌اند، شرکت‌های هواپیمایی ایرانی همه پروازهای خود میان ایران و بریتانیا را برای دو هفته قطع کرده‌اند.

شهرام آدم‌نژاد، معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، در این راستا به خبرگزاری ایسنا گفته است: «با توجه به شرایط پیش‌آمده جدید در ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در انگلستان، به تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با هدف جلوگیری از انتقال بیماری و تلاش برای حفظ سلامت مردم پروازهای بین تهران و مقاصد کشور انگلستان به مدت دو هفته تعلیق می‌شود».

خطوط هوایی ایران تاکنون سه بار در هفته به مقصد بریتانیا پرواز داشتند.

گونه تازه و جهش‌یافته ویروس کرونا از چند روز پیش در بریتانیا مشاهده شده و نمونه‌ای از آن روز یکشنبه (۲۰ دسامبر) در ایتالیا نیز دیده شد.

برخی از کشورهای اروپایی برای جلوگیری از گسترش ویروس تازه کرونا، مرزهای خود با بریتانیا را به طور کامل بسته‌اند.

مقام‌های بریتانیا گفته‌اند که گونه تازه ویروس کرونا قدرت بیشتری دارد و سرایت آن تا ۷۰ درصد بالاتر است.