عصر نو
www.asre-nou.net

بدرقه پیکر سه فعال جان‌باخته محیط زیست از سوی مردم پاوه


Mon 29 06 2020



دویچه وله: سه نفر از کنشگران محیط زیست در کرمانشاه جان خود را از دست داده‌اند. علت کشته شدن آن‌ها ناروشن است. برخی انفجار مین را علت مرگ دانسته‌اند، اما مسئولان علت را آتش‌سوزی در جنگل اعلام کرده‌اند. مردم پاوه دست به تجمع زده‌اند.

شماری از جوانان پاوه شامگاه یکشنبه هشتم تیر (۲۸ ژوئن) با حمل پلاکاردهایی به پیکر سه نفر از کنشگران محیط زیست که جان خود را در مناطق حفاظت‌شده بوزین و مره‌خیل از دست داده‌اند، ادای احترام کردند.

در ارتباط با علت کشته شدن این سه نفر، اخبار ضد و نقیضی منتشر شده است. در حالی که برخی از رسانه‌های ایران، انفجار مین را علت مرگ این سه نفر اعلام کرده‌اند، مسئولان گفته‌اند که آنان به هنگام تلاش برای خاموش کردن آتش در مناطق یاد شده، در محاصره آتش قرار گرفته و جان باخته‌اند.



جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان محیط زیست ایران، در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر اعلام کرده است که علت اصلی مرگ این سه نفر هنوز از سوی مقامات محلی تایید نشده است.

پس از ورود آمبولانس‌های حامل پیکر این سه نفر به شهر پاوه، از سوی گروهی از جوانان این شهر تجمعی با هدف ادای احترام نسبت به قربانیان این حادثه شکل گرفت.

ویدیوها و تصویرهایی از تجمع مردم در پاوه نیز در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. جوانان با در دست داشتن پلاکاردهایی، ضمن ادای احترام به پیکر این قربانیان، از آن‌ها به عنوان "شهید" نام بردند.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

نام این سه کنشگر محیط زیست مختار خندانی، یاسین کریمی و بلال امینی اعلام شده است. از مجروح شدن یک نفر دیگر نیز سخن می‌رود که هویت او هنوز اعلام نشده است.

مین یا حریق

جمهوری اسلامی مدعی است که بخشی از مین‌های ایام جنگ ایران و عراق در منطقه به علت "صعب‌العبور" بودن هنوز پاکسازی نشده‌اند. احزاب کرد اما علت عدم جمع‌آوری این مین‌ها را در ارتباط با سیاست حکومت در مقابله با کردها می‌دانند.

چنانچه علت مرگ این سه کنشگر محیط زیست گرفتار شدن آنان در محاصره آتش به هنگام تلاش برای خاموش کردن آن بوده باشد، این پرسش مطرح می‌شود که وظیفه اطفاء حریق چرا باید برعهده مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد باشد و نقش و وظیفه مسئولان در این رابطه چیست.



موارد بروز آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع ایران ظرف ماه‌های گذشته افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، ایران فقط در سه ماهه نخست سال جاری شاهد حدود ۱۱۰۰ مورد آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع بوده است.

طبق آمار رسمی، حدود ۳۰۰ مورد آتش‌سوزی جنگلی تنها ظرف ده روز گذشته روی داده است. سه کنشگر محیط زیست نامبرده نیز برای خاموش کردن حریق به بوزین و مره‌خیل کرمانشاه رفته بودند.